30/8 2011

Dålig uppdatering på sistone, i know. Har varit ganska körigt, Felicia hade Dumle ganska mycket förra veckan. Hon skulle ha gästbloggat då, men saknade internet hemma, så när det är tillbaka får ni en uppdtering från henne.

Dumle har gått hela helgen, så igår och idag står det vila på schemat. Imorrn kommer det besök ifrån Heddas jobb.


Roligt...

Just det, ska göra er alla lite nyfikna...
Det händer nämligen en ganska stor grejj i Dumles liv, eller rättare sagt, han vet ingenting ännu, utan det händer på sidan om honom, fast involverar honom till stor del.
mer om våran hemlis kommer inom kort, när det är mer spikat, men jag kan säga att inom en snar framtid kommer kanske Dumle att synas någon annanstans än här... =)

Följ bloggen, så får ni veta mer inom kort...


24/8 2011

Blir inte så mycket skrivet just nu, har ganska många bollar i luften.
Dumle har haft en minisemester i dagarna 3, men idag och på Fredag ska Felicia ta hand om honom, så då blir det nog någon uteritt och ganska mycket bus för hans del.

Ska försöka ta mig i kragen ikväll, be hedda skicka lite bilder till mig, så ska ni få presentationer av Zeph, Tjalle, Cappie och Boriz, Dumles hästkompisar.


21/8 2011

Så var dagen avklarad, och den blev riktigt bra!

Barnkalas stod på agendan idag, och Dumle tog med sig en kompis - Tjalle. Glada i hågen styrde vi stegen mot bodsvedjan, där 13 kalasande barn väntade spänt på en överraskning.
Nu var det ju inte alla som ville rida, men titta och klappa gick an för de flesta. Både Dumle och Tjalle uppförde sig, om man bortser från en mindre incident där Tjalle tyckte sig se ett läskigt monster på andra sidan häcken och tog ett lite stort steg åt sidan, men det är ju sånt som händer. Inga olyckor, bara glada barn och ivriga pållar.

Dumle tyckte nog det var trevligt med alla barnen, men han blev lite rastlös och störig när han behövde stå stilla. Tror väl jag det, han hade nog helst velat gå fram och titta lite närmare på barnen, eller kanske hoppa studsmatta??

När alla barnen ridit klart fick Dumle och Tjalle med sig en påse äpplen hem. Mums, sa pojkarna.

Tusen tack till Felicia och Elina för hjälpen idag.


Har tyvärr inga bilder från kalaset, utan idag får ni en bild på ett annat barn och Världens Bästa Pownie, taget för nästan exakt ett år sedan.
Ska se om jag kan få tag i lite foton senre, så ska ni få se. =)


20/8 2011

Idag har Dumle fått jobba ordentligt. Först har Lovisa och Rebecca varit och ridit honom 2 varv runt Bränslan, och senare på eftermiddan var jag och Ylva ute i skogen i närmare 1½ timme med ponny-pojkarna.
Dumle tyckte det var kalaskul, han har fått galoppera fort fort, hoppa småhinder och gå i vatten. Han öär otroligt duktig på att hänga med, trots att Gromit blir en aning stressad och går ganska fort, så hänger han på.
Dessutom är han så orädd, så när Gromit med sin synskada inte vill gå, tar Dumle täten och ledsagar honom. Duktiga, finaste Dumle. <3

Efter ridturen var det dags för ett bad. Tvättat hästen ren, från topp till tå, fick till och med spola honom i ansiktet. Det går framåt. =)
Efter ett tag tyckte han att det blev tråkigt, så då började han veva med ett framben i vattnet, och skvätte ner mig totalt. Buskillen! <3
Nu är han iallafall ren och fin, och redo för barnkalaset imorrn. Jag får med mig Felicia och Elina till hjälp - Guld värt.
Historien om Dumle på Barnkalas får ni imorgon kväll.


För två veckor sedan, när Dumle tog sina allra första simtag. Älsklingen. <3


Hiss och Diss

Fick ett önskemål om att en gång i veckan hissa och dissa någonting.
Så, från och med nu, varje lördag, så kör vi Dumle Hissar och Dissar!

Barn som rider utan hjälm!!! (Vuxna SKA också använda hjälm, men dom borde vara stora nog att tänka själva!)
Oavsett hur stor/liten eller hur snäll/lugn häst man har och hur väl man känner den, så är det ett stort djur med instinkterna kvar sen urminnes tider. Även den snällaste hästen kan bli skrämd eller överraskad av något, och en häst som blir skrämd tänker endast på att rädda sitt eget skinn!

ANVÄND ALLTD HJÄLM, FÖR DIN EGEN SÄKERHETS SKULL!!!


Dumle hissar idag en av de få godsaker som han tar emot ur människans hand:*~* MUMS *~*


19/8 2011

Hade problem med internet igår. Jättesynd, för jag var super-blogg-sugen igår när jag kom hem.

För ca 5 månader sedan tänkte jag vara den första att rida Dumle barbacka, vilket inte gick så himla lysande. Upp kom jag, 4 ggr. Och av kom jag, lika snabbt, innan jg fick ge mig. Han visade med all önskvärd tydlighet att han inte ville ha mig där uppe på ryggen utan sadel. Och även om det borde gå, så ville jag inte utmana honom för mycket... Han var ju trots allt inte riden så länge, inte musklad, svårt med balansen etc. Kanske gjorde det ont på honom, kändes alldeles för obekvämt? Eller också tyckte han väl att tjocka feta matte skulle ge f*n i honom?
Kan ha funnits tusen anledningar, men jag gav mig iallafall, och hämtade sadeln.

Under de senaste 5 månaderna är han riden lite barbacka av Felicia bl.a, och det har fungerat bra. Han har inte försökt slänga av henne, var jag vet iallafall.
Så igår tänkte jag då försöka igen. Hade en kompis att hålla honom medan jag satt upp. La mig först på mage - Han trampade lite, men gjorde inte mer. Slängde över benet och satte mig tillrätta - Lite spänd pownie.
Så började vi skritta, först något varv fram och tillbaka framför stallet. Efter ett tag började han slappna av, och då kändes det verkligen kalasbra.
Och innan det börjar pratas - Ja, självklart är jag Lång på honom, det vet jag om själv, och jag inbillar mig ingenting annat. Men för Tung är jag knappast, så jag tvivlar på att han tar skada av att bära runt på mig...

Dumle har en speciell runda som vi brukade rida mycket förr. man går under vägen (genom en tunnel) som finns precis bredvid stallet, följer cykelvägen en bit och därefter höger in på en liten stig. Efter ca 10 min kommer man till en fotbollsplan, där vänder man och går tillbaka.
En MKT kort runda för en "normalstor" häst, men helt perfekt för Dumle. Man hinner både skritta och trava, och vill man galoppa så kan man ju alltid ta en runda till.
Vi tog iallafall "Dumle-rundan" igår, barbacka, i spöregn. Det var verkligen blött, stora vattenpölar, men det var oerhört mysigt.
Jag är ju ganska förtjust i att rida barbacka, och har varit lite små-ledsen över att jag inte kunnat göra det med Dammie. Inget slår ju en mysig barbackatur, mitt i vintern och 20 minus. Att sitta och känna hästens värme i rumpan, och bara vara. Det är riktig lycka, och nu i vinter kanske jag kommer att få uppleva det med min alldeles egna, fybenta förälskelse. Min älskade Dumle. <3

Malin stod i stalldörren och filmade oss lite, men hon har inte lyckats få in filmen i datorn ännu. Så fort det blir gjort ska jag visa den för er, lovar.

Bjuder på min absoluta favoritbild. Jag och min Dammie. <3

Idag har Dumle fått vila, har bara pysslat samt tränat lite "trick" med honom. Inte för att han kan så mycket, men han är lättlärd. Vinka kan han, och idag har vi tränat på att buga. Övning ger färdighet!

Imorrn hoppas jag att Ylva och Gromit vill göra oss sällskap på en tur i "riktiga" skogen. Och imorrn kväll ska Dumle badas och snyggas till, för på Söndag ska vi ju gå på barnkalas, och då kan man inte se ut som en vandrande skithög.


18/8 2011

Fortfarande regnigt och tråkigt ute. ;-( Varit och matat släppt ut hästarna på morgonen.
Dumle mopsade sig mot Zeph, och hon gav sig...??? Tror aldrig att det har hänt förr... Hoppas att det bara var en engångsföreteelse att han gjorde så, för jag vill inte att hon ska bli förbannad på honom. För om hon skulle säga sitt, så skulle jag nog på sopa ihop honom i hagen efteråt...

Strax iväg och ta hand om Pownie-pojken. Idag MÅSTE det bli en liten ridtur, regn eller ej. Funderar starkt på att försöka rida barbacka igen, det är ju gjort några gånger sen jag försökte sist, så den här gången kanske han släpper upp mig på ryggen.

Skriver mer sen.


17/8 2011

Uss, uss, uss, vilket väder vi har haft idag. Spöregn, duggregn, regnuppehåll, och så lite mer regn därefter.
Dammie stod och tryckte under ett träd när jag kom, så jag snabbfixade i boxen och plockade in honom en stund sen. Lättare sagt än gjort, eftersom Gromit har kommit hem, och för att komma till Dammies hage så måste man gå genom Gromits.
Kunde ju ha plockat in Gromit först, men det gick hyffsat bra iallafall. Gromit är ju så mesig, så han försöker varken gå i närheten av Dammie eller tränga sig ut genom grinden. Han går bara iväg när man kommer. Duktig grabb. =)

Blev inga aktiviteter med blöt-ponnyn idag iallafall. Han fick stå inne och torka en stund, lite borstande och mys, och sen fick han gå ut och leka igen.

Imorrn däremot får vi se om det kanske blir en liten ridtur, beror på vädret. Jag gillar inte att rida i regn, man blir blöt överallt, hästen blir blöt överallt, och det blir jäkligt kallt...Vart tog sommaren vägen??????????????


Bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin

(YäY, Jag lyckades lägga in en sån där knapp utan att förstöra nått!!!)


16/8 2011

Hoppsan hejsan, nu blev det någon dags bloggpaus igen.
Anledningen är väl kanske att jag, till skillnad från många andra bloggare, inte skriver om "Små och Stora Händelser i Dumles Liv" för mina läsares skull, utan jag skriver mycket för mig själv också. När mänskligheten har tagit ett steg framåt (tillbaka??) i utvecklingen och kommit på att det här med internet är såå himla trisst, och att blogga är såå ute, då ska JAG sitta och gotta mig i alla bus och äventyr jag dokumenterat här...

Jo, jag är trött, och det är sent...
Det händer inte så mycket i Dumles liv just nu. Inatt sover dom inne, första natten på länge. Dom tycker nog att det är lite skönt, att kunna få stå stilla/ligga och sova utan att behöva kliva upp för att vandra bort flygfän eller hålla vakt...
Men om vi inte lät dem vara lite "vilda" varje år, och låta dem träna flyktbeteendet i flock, då skulle vi nog få ganska olyckliga hästar, tror ni inte det??

Imorgon tänkte jag iallafall försöka ta mig ut en sväng med Dammie-Dam-Dam. Mer om det imorrn kväll isf, och kanske, om jag ids, kan jag knåpa ihop någon rolig presentation av en Dumle-kompis.


Dumle ledsen... :-(

Dumle blev jätteglad när jag berättade att han hade fått en egen mailadress, men sen blev han ledsen istället, för att ingen skriver till honom... :-(

Så ni kan väl göra en insats för världsfreden och göra min pownie-pojke lite gladare, genom att maila till honom.
En liten hälsning kanske? Säkerligen finns det flera av er där ute som har lyckats fånga honom på bild - Skicka!!
Jag skriver självklart vem som är fototgrafen/författaren, och ni får en länk till blogg/hemsida om ni har.

Mailadressen är dammie2007@gmail.com
14/8 2011

Precis kommit hem från Älsklings-Dumle. Varit iväg och matat kväll till pållarna.
Dom är som roliga, dom små liven. Står i par: Dumle bredvid Fia, en bit bort står Zeph o Charlie, och i sin hage står Cappie och Boriz, sida vid sida. Gulle-<3

Det är bara Gromit som saknas, han kommer hem antingen imorrn eller på tisdag. Bortsett fr4ån att det blir en häst till att ta in/ut så ska det bli ganska kul, för då får vi lite mer ridsällskap.
Hoppas att Malin Å kan ta sin Zorro med sig och komma och rida med Dumle och Felicia, det hade tydligen gått ganska bra sist, och dom gillade varandra. Och så får Dumle en kompis i sin egen storlek. STORT PLUS!!

Dumle har haft ledigt heeela helgen, pga att alla hans mattar har varit upptagna med jobb och dressyrtävlingar. Funderade på om jag skulle gå en prommis med honom imorse, men han verkade inte så sugen på det. Blir att jobba imorrn istället. Då börjar ju ridlektionerna, så man kanske skulle ta sig en vända upp till ridskolan och kolla om där är nå folk?

Till helgen händer det någonting roligt däremot. Dammie är bjuden på barnkalas, till Ebba 4 år, så på lördag måste han bada, vi måste tvätta hans "gå-bort-outfit" och så måste vi handla en present som han kan ta med sig. Ska bli jättekul att se hur han uppför sig när han är bortbjuden... <3


Bjuder idag på en gammal ridbild med Julia. <3


Mail...

Har skaffat en egen mail till Dumle nu, så han slipper använda min...

Har ni något på hjärtat kan ni maila: dammie2007@gmail.com


Ridturen...

Oj oj OJ säger jag bara, vilken ridtur vi har haft idag, Dumle och jag!
Uteritt stod på schemat, tillsammans med ridskolehästarna Svante och Pilot.
Kändes lite scary först, för både Pilot och Svante är +160cm i mkh, och det kändes lite som att de hade kunnat springa rakt över mig och lilla Dumle om de hade velat.
Men trots att ridsällskapet var jättestort, så hängde Dumle med bra. Fick trava ikapp lite då och då, men han pinnade på. Hade ganska mycket energi idag, jämfört med vad han brukar ha. I och för sig så brukar han ha bättre framåtbjudning när vi har sällskap, för då får han lite draghjälp.

Ridskolans hästar är inte riktigt igång efter sommarbetet ännu, och fick därför bara trava. men eftersom de har långa ben och kan trava på ganska friskt, så kunde vi galoppera bakom. Funkade bra till en början, men sen blev han lite övertaggad och tyckte att vi skulle galoppera ÖVERALLT!! Blev lite ryckigt här och där, en gång så drog han efter storhästarna så jag tappade tygeln.
Inte så bra om han lär sig sånt kanske, men roligt för den som är lite sadelfast och har bra balans. Framförallt tycker jag att det är kul när det märks på honom att HAN HAR ROLIGT!!!
Innan vi red hemåt igen gick vi genom vattengraven två gånger, med Svante i spetsen. Första gången som Dumle inte tvekar, utan han nästan SPRANG igenom. Sista gången glömde han lyfta på bakbenen när han skulle upp, så han nästan satte sig i den. Tok-Frans!

Han hoppade och studsade ganska friskt på hemvägen, så när vi skiljdes åt satt jag av och ledde honom hem. Annars hade han säkert fortsatt studsa hela vägen. Mattes lilla bustroll. <3

Och när vi kom hem till stallet var Kicki och Lovisa där, och självklart skulle Lovisa rida en sväng hon också. En sväng efter vägen, så han fick lite extra avskrittning. Perfekt.

Idag bjuder jag på en tjockis bild från sommaren 2010:


Efter ridturen myste vi en ganska bra stund - Han är ju det mysigaste som finns, när han själv vill. Ibland duger man, och ibland vill han vara ifred.

Imorrn blir det vilodag, ev en liten promenad bara. På söndag tänkte jag försöka tömköra.


12/8 2011

Lite smått sliten och träningsvärk i ben och rygg efter gårdagens långprommis runt slingorna med Dumle, Olivia och Malin. Men trevligt hade vi iallafall.

Är alldeles strax på väg till stallet, jag och Dumle ska rida ut en liten sväng tillsammans med några ridskolepållar. Om jag får in honom från hagen dvs...


11/8 2011

Ja, då ska jag alltså redogöra för dagens äventyr.
Ska börja med att berätta att jag och Malin, som vi köpte honom av, har ganska tät kontakt, både kring Dumle och kring lite annat. Hon har ju en ponnyridskola, Måsta, och jag brukar få komma ner till henne och hjälpa henne lite med ridlektioner och så. 
Dom har varit och hälsat på Dumle en gång tidigare, förra vintern, men då var han inte inriden ännu, och stod fortfarande på ridklubben. Dom har aldrig sett hur han bor eller träffat hans kompisar förrän idag, bara sett bilder.

Iallafall, så verkade Dumle superglad när vi kom och skulle ta in honom. Han kom springande, och hur ofta händer det? Typ aldrig, oftast är det tvärt om, att man får springa själv för att få tag i honom.
Undrar om han såg att det var dom? Om han känner igen dem? Det måste han ju nästan göra, hästar har väl bra minne??

Dagen till ära fick Dumle ha på sig sina lila benskydd, för att matcha schabraket. Tyvärr har han fått ett litet skav av remontnosgrimman, så jag fick byta till vanlig engelsk, men det funkar det också.
Vi tog en liten promenad till Bränslanpaddocken, inga konstigheter. Däremot så var han ganska seg och lat till en början, så Olivia fick jobba ganska mycket med benen. Det har nog blivit lite för mycket barnridning och för lite krav den senaste tiden...
Väl framme i paddocken fick Olivia rida lite fritt. Först i skritt och trav, och han var som sagt lite ovillig. Olivia är en mycket duktig liten ryttare, men var lite för snäll. När hon väl tuffade till sig blev det mycket bättre.

Jag la fram några bommar åt dem, som dom travade över. Första gången lite tveksamt, men sen gick det bättre. han är ju lite sån ibland, att han gärna vill "se sig för" första gången.
Sen fick hon galoppera honom lite, och så la jag upp ett litet hinder åt dem, som dom skuttade över några gånger. Kalaskul, tyckte båda två.

Vi tog slingorna hem, men före det skulle vi prova vattengraven. Tyvärr så såg Dumle ett vattenmonster där i, och vägrade gå i utan att någon gick före. Jag fick offra mig, så jag blev blöt nästan upp till knäna.
Hemvägen gick förövrigt som på räls. Han är ju så himla cool att ha med sig, för han skulle ju aldrig någonsin få för sig att hitta på något eget. han lufsade på där, ibland före mig och Malin, och ibland efter. Travade en bit framför, och vände och travade tillbaka. Precis det Olivia bad honom om.

Finaste, älskade Dumle. Han är verkligen en pärla, den där lilla Pownien, och jag är så glad för att jag har honom. Mitt hjärta...

Här kommer två bilder på de fina två:

Travar bommar. (Den gröna människan på sidan är jag...)


Travar på. Visst är dom fina?
Båda bilderna är tagna av Malin.

Ska försöka aktivera lill-buset lite mer än bara små skritt-promenader under helgen. Han behöver lite mer kondis... =)

Det var Dumles dag idag.
Ha det bra.

Älsklingpownien...

Min älskade, älskade Pownie, vad fin han är!
Idag har hans gamla ägare Malin och hennes dotter Olivia varit här och Olivia har ridit ett pass på Dumle.

Jag tror faktiskt att han kände igen dem, för när vi kom och skulle hämta honom i hagen så kom han SPRINGANDE till oss.

han uppförde sig iallafall superbra. Skriver mer om dagens ridpass med Olivia, och visar lite bilder lite senare under kvällen.


10/8 2011

Tänkte dra en liten uppdatering trots att här in te händer så mycket just nu... Idag har jag svikit Dumle för att rida en annan sötpownie, Harry. Det kändes ganska ovant, men annars gick det väl bra.

Dammie fick vila idag, men imorrn så kommer hans gamla ägare och ska rida och pussa på honom. Ska verkligen bli jättekul att höra vad de tycker och tänker om honom nu. Närmare uppdatering kommer imorrn kväll.


Älskade underbara Pownie! <3


9/8 2011

Precis kommit hem från stallet, har varit och pussat på min finaste Dumle-pownie.
Han tar det lugnt och vilar upp sig lite i början av den här veckan. Hedda ska ev rida ett litet pass på honom imorgon.
Det roligaste som händer den här veckan är att hans gamla ägare är uppe i Luleå och hälsar på släkten, så dom kommer nog och ska rida och pussa och krama på Dumle i slutet av veckan. Ska bli jättekul.

Hedda har "lekt":

Jag vill inte byta ut headern som vi har just nu, men om det är någon som känner för att använda denna som banner och länka hit från sion blogg, så är det helt okay att låna den. Säg till i så fall, så länkar jag till er. Länkbyte! =)


Presentation: Gromit

Då var det alltså dags att presentera ännu en av Dumles fyrbenta vänner: Gromit!

Gromit är en D-ponny, valack, dansk import, född 1998. Härstamning okänd, men han ser ut att vara en welsh cob, så vi tror nog på det.
Denna ponnys saga är ganska speciell, liksom hela han.
Gromit kom hit upp för att bli lektionshäst på Bodens Ridklubb, men eftersom han uppförde sig konstigt och var överdrivet rädd och "harig", fungerade han inte riktigt till den uppgiften. De kollade upp honom för att se om han hade ont någonstans, och efter mycket letande upptäcktes att han har en synskada. Hur mycket/lite han ser vet vi inte riktigt, men någon lektionshäst blev han då inte!
Våren 2007 blev Gromit utdömd, triangelmärkt, och så fick vi köpa honom för en symbolisk summa. För även om han inte kan hoppa eller tävla, så är han en otroligt mysig och go kille som fungerar utmärkt till träning och som skogsmulle.
Det är mest Malins ponny, eftersom han inte tycker om Heddas röst, och jag tycker inte att han är min typ av häst, då han kan bli lite orolig och stressad emellanåt.

Vi valde att låta Gromit få stå kvar på ridklubbens privatsida i nästan ett år, innan vi fick erbjudande om en box i Lilla Stallet. Det kändes mer lockande att stå där, på ett mindre ställe med mindre spring. Och det visade sig vara det bästa vi har gjort.
Gromit har haft ganska många kompisar under de 4 år vi haft honom. Första sommaren gick han med en Ridskolehäst vid namn Inka, som hade problem med att gå i flock. Senare polade han även med gammelfarbror Olympus, som han har gått med på bete ett år. I Lilla Stallet hade han en lite yngre kompis som hette Drifter, och under sommaren 2010 fick han gå med tävlingshästen Burre och åringen Cazphian.
Dock är Gromit, trots sitt handikapp, inte alls beroende av andra hästar. man kan lätt lämna honom själv ute, inne, eller gå ifrån kompisarna utan tjafs. Han tar in människan i sin "flock", och tyr sig till dem som han känner. När man leder honom, och det dyker upp någonting som skrämmer honom, kryper han in bakom en och lägger mulen på axeln, för att söka trygghet.

Tanken med Dumle var i första hand att han skulle bli en kompis och ledsagare till Gromit - En plan som sprack direkt! Första gången de träffades blev Gromit extremt rädd och skulle inte gå i närheten av Dumle. Kanske på grund av att han inte såg honom ordentligt?
Det tog ett ganska bra tag innan han accepterade Dumles existens. De har gått ihop i samma hage några gånger, men Gromit kan inte uppföra sig. Det har hänt att han har attackerat Dumle, och även om vi vet att Dumle kan försvara sig själv, så känns det onödigt att ha dom ihop om dom inte vill vara ihop.
Därför går nu Gromit själv, och Dumle med Fia, som från början gick med Gromit, som Gromit skulle betäcka, fastnade i och skar upp hennes bakdel med broddarna...


Gromit i Ridskole-hagen vinter -06/07


Gromit och Inka tillsammans sommaren 2007


Gromit hösten 2007

Hittade inga nyare bilder, men kanske, kanske, kanske kan vi försöka fånga Dumle och Gromit på en bild tillsammans här framöver? :-D


Svar från Frågestunden!

Här kommer svaren från frågestunden!

Postat av: Bodenbrud. ;D
Varför flyttade ni Dumle ifrån Bodensridklubb? Var bor han nu?
Hur gamla/stora är Dumles ägare?

Svar: Dumle bodde bara på ridklubben några månader. Sen flyttade han till Lilla Stallet som ligger en bit därifrån, det blev en boxplats ledig där, och våran andra ponny står där. Smidigt att ha bägge två på samma ställe. Dessutom får han vara ute längre på dagarna. =)
Vi fyller 25 år i höst, är mellan 156 o 160 cm långa.

Postat av: André
Hejsan Dumle, Vad skulle du vilja göra mest av allt?

Svar: Hej André. Mest utav allt skulle jag nog vilja springa fritt och göra precis vad jag vill, tillsammans med mina kompisar och min tjej. Det finns så mycket roliga saker att utforska där ute i stora världen!
/Dumle


Postat av: emilia
Vem rider Dumle nu?
Hur högt har dumle hoppat? :D

Svar: Det är lite olika. Ibland rider Kajza eller Hedda, ibland rider Leona, Lovisa eller Wilma och ibland lånar Felicia honom. Det beror lite på vad vi vill uppnå med ridpasset. Kajza och Hedda rider mest ut, men tränar även lite dressyr. Wilma är nog den bästa att sätta på honom i dressyr/hoppning, eftersom hon är liten, lätt och otroligt duktig, och får fram det allra bästa i honom. När Leona rider så tränar dom mest på grunderna, det kan man aldrig träna nog mycket på. Med Lovisa får han träna sig på att umgås och "hantera" barn, vilket är viktigt att han kan. Och Felicia är hans buskompis, dom brukar rida ut och busa med Elina och Tjalle.
Dumle har hoppat 90 cm på löshoppning, och 75 cm med ryttare. Han hoppar bana på 40-50 cm höga hinder.


Postat av:
Hej Dumle, hur mår du nu? Trivs du bra i Boden eller saknar du Köping nånting? :)

Svar: Hej. Jodå, jag mår bra, hoppas att du också gör det. Jag trivs faktiskt jättebra här i Boden, med min flickvän Fia, alla mina kompisar, och all snön på vintern.
Däremot så saknar jag en kompis som är lite mer i min storlek, som till exempel Måzart som var min bästis i Köping. Men det finns en liten ponny på Ridklubben som heter Bullen, som jag ska få umgås lite mer med. Kan nog bli roligt. =)
/Dumle

***********************************************************
Tack till alla er som ställde frågor på frågestunden. Har ni fler frågor är ni välkomna att ställa dem, och blir frågorna för många så får vi ta en ny frågestund.Håller nu på att snickra ihop ett inlägg om hästen som borde vara Dumles bästis, men som tyvärr inte är det, nämligen Gromit. Missa inte det. =)


7/8 2011 - Badutflykt!!!

Så börjar en lång och innehållsrik dag gå mot sitt slut, och jag är absolut helt kanon-nöjd med Dammies prestationer idag.

Fråga: Kan Dumle simma?
Svar: Jajjemän!!!

Det visade sig att Dumle inte alls tyckte att det var så konstigt alls. Liten tvekan och stå och bara bada fötterna en stund, men man måste ju kolla temperaturen innan man hoppar i. ;-D

Efter en stund så tog han några små, försiktiga kliv, och sen stövlade han bara på, busade runt lite och verkade tycka det var toppen! Duktiga Älsklings-Pownien! ♥♥♥
Eftersom det var första gången, han hade gått långt och det var fler i kö som ville prova bada, så nöjde vi oss med två svängar ner i vattnet. En gång bara med ledhjälp, och en gång med duktiga lilla Wilma på ryggen. Inga problem alls!

Vägen dit är ju ganska lång och på vissa ställen ganska tung eftersom det är mycket sand, men han lufsade på och hängde med gänget riktigt bra. På hemvägen var han lite strulig, säkert pga att han var trött och längtade hem.

Här kommer några små bilder på mitt älskade lilla "Bad-Löllon":


På väg in igen efter sitt livs allra första simtur. ♥


Wilma och Dumle leker i vattnet. ♥


På väg upp, Malin finns bredvid om det behövs assistans. ♥

Tack ALLA som var med för en trevlig dag!


6/8 2011

Idag har Dumle tjänstgjort som barnhäst igen - Lovisa och hennes kompis Rebecca har ridit, och det gick som vanligt kalasbra.
Han har börjat komma i hagen igen nu, vilket är jätteskönt. Var ditt en sväng på eftermiddagen och pussade lite på honom.

Igår var det Felicia som hade honom, dom var på uteritt med Elina och Tjalle. han var visst riktigt pigg och glad.

Och imorgon är Dagen med stort D. BAD-DAGS!!! Fadder-gänget från Ridklubben ska iväg till Svartsjön på den årliga bad-utflykten. Dumle får följa med, och det ska Zeph, Tjalle och ev. Fia också. Ska bli jättekul att se om han törs gå ner i vattnet och simma, eller om vi har köpt en badkruka.


Här bor Dumle!

Lånade Heddas dator för att lägga upp de utlovade bilderna från stallet. Här har ni dem:


Alla stallets boxar.
Till höger, i ordning längst bortifrån: Gromit, Tjalle, Dumle, Fia
Till vänster, i ordning längst bortifrån: Zeph, Burre, Cappie


Vy från Vattenspiltan. Längst bortifrån: Zeph, Burre, Cappie


Dumles box och Fias box. Lägg märke till Dumles fina lilla dörr! :-D


Dumles ärkefiende nr 1. Vattenspiltan.


Det här fotot är taget precis utanför stalldörren. Stora beteshagen rakt ner, där Fia, Dumle, Tjalle och Zeph går.
Till höger lilla hagen där Cappie och Burre går just nu, och Gromit brukar gå där, men han är bortrest på semester i år. ;-P


Hedda och Dumle (Typ sista dagen den här sommaren Dumle kom frivilligt)


Kajza och Dumle.

Det var litegrann iallafall. känns som om det snart börjar vara dags för en närmare presentation av Dumles stallkompisar!
Men det här var allt för nu. Glöm inte frågestunden, den pågår ännu! :-D
Frågestund ;-P

Nu tänkte jag "larva mig lite" och ha en liten frågestund om VÄRLDENS BÄSTA DUMLE!!!

Är du nyfiken på någonting om Dumle?? Skriv en kommentar. Svaren kommer efter helgen. =)


2/8 2011

Hm, nu var det ett tag sen det skrevs någonting här igen... Ändå hr det varit några läsare här, så jag måste väl göra en liten uppdatering och berätta att vi lever.
Dumle går mest och myser i hagen just nu, pga att vi alla tre jobbar och står i, och jag och Hedda har ridläger på ridklubben denna vecka, och då hinner man inte med så mycket annat. Man är helt slut när klockan blir 3 och barnen går hem.

Kicki och Lovisa lånade Dumle förra veckan och red en stund, och i helgen har Anna och Elina lånat honom till Elinas kusiner. Han uppförde sig som vanligt som en världsvan stjärn-pownie, det gillar vi. Älskade, Duktigaste Dumle!

Hedda har inte hunnit med att fixa till och skicka bilderna som vi tog för ett tag sedan ännu, så ikväll tänkte jag bjuda på ett litet minne.

När Dumle kom hit upp så bodde han på ridklubben de första månaderna. Först stod han själv i hage, men sen fick han bli sällskap till Mias fina "Calle", och de var verkligen ett härligt par, två riktiga buspojkar.
Jag minns speciellt en gång, när det var något arrangemang och full rulle på ridklubben. Bilar kom och for, hästar lastades ut och in. Kan ha varit en tävling.
Iallafall, så stod Calle och Dumle i hagen som är precis bredvid urlastningsplatsen. Det kom en transport med en häst i, som skulle lastas ur. Dumle blev nyfiken och gick fram till staketet, men Calle var nog lite misstänksam. Han gick så tätt inpå Dumle, så att Dumle nästan stod mellan hans framben.
Det var en ganska rolig syn. Den stora bakom den lilla, bägge med lyfta huvuden.
Gulligt var det också. Nästan lite rörande. Svårt att sätta ord på, och tyvärr fick vi ingen bild på det hela heller.
Har iallafall en bild på buspojkarna tillsammans:På söndag ska Dumle åka och bada, och förhoppningsvis prova simma för första gången. Bildbomb utlovas!! =)


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!