31/12 2011 - Dumles Verksamhetsberättelse

Då är årets sista dag här, och vi ska summera hur Dumles år har varit, i både ord och bilder.

Allmänt över hela året så har Dumle fått jobba mer - Både hårdare och oftare. Han gillar verkligen att jobba, är piggare än någonsin tidigare, och löser varje ny uppgift han får med glans. Det är svårt att låta bli att förhasta sig ibland - Han är ju trots allt bara 4 år.
Även om han från och med imorrn räknas som femåring, så håller då jag mig till hans riktiga födelsedag, som är den 1 Maj.

Under våren blev det mest repetition för Dumles del. Det enda nya som vi gjorde med honom var att han fick hoppa mer - Och hoppa bana för första gången. Såhär såg det ut då:


Duktiga Dammie!!

Det var nog under sommaren och hösten som det hände mest i Dumles liv.


Dumle och hans Fia på sommarebete 2011.

Dumle har haft lite olika ryttare under året. Förutom Kajza och Hedda, har även dessa brudar fått sitta på honom:


Lovisa


Ida

Felicia


Rebecca

samt Malin, Elin och Matilda, tyvärr har vi ingen bild på dem.
Alla är iallafall överens om att Dumle är en liten Pärla.

Dumles gamla ägare Malin och hennes dotter Olivia kom och hälsade på under sommaren, och självklrt skulle Olivia få rida på "sin" Dumle!



Sen får vi ju inte glömma sommarens höjdpunkt, när Wilma fick rida honom hela vägen till hästsjön och bada.
Och Då fick vi även se, att Dumle är simkunnig. Och roligt tyckte han att det var! <3


Både med och utan ryttare plaskade han omkring i böljan blå. Härligt!!

Generellt sett så är han väldigt lätt att hantera, och han har ett mod som jag stundvis beundrar. Han går dit matte går, inga diskussioner. Fina, älskade killen!!

Vid sidan om roligheter och sommar-ledighet tog hoppträningen fart, och i September gjorde Dumle sin första start i hoppning, tillsammans med Hedda. En Miniklubbtävling, och hindrena var ca 30 cm höga:



Fort gick det inte, han var lite tveksam, men han kom runt utan att vägra eller riva, och belönades därmed med en Clear Round-rosett:




Så kom vintern, men ingen snö? Som vanligt satte Dumle extremt mycket päls, och eftersom vi hade tänkt rida och träna lite hårdare iår, så bestämde vi oss för att pälsen skulle bort.
Första klippmaskinen som vi använde gick sönder, så han fick gå omkring halvklippt och ful i närmare 3 dagr innan vi fick tag på en ny. Men han uppförde sig städat, brydde sig inte om att det lät eller att det killades på vissa ställen. Han bara njöt.


Snygging!!

Och efter klippningen kom täckesproblem. Det visade sig att Dumle har vuxit en hel del, och storlek 105 är inte längre hans storlek. Därför fick vi utöka hans garderob, med 4 nya täcken i storlek 115, så han slapp frysa när snön väl behagade komma.



Vi vill summera år 2011 som ett väldigt händelserikt och bra år för Dumles del, och vi har stora förhoppningar och planer inför år 2012. Bland annat så hoppas vi att Dumle kommer att vara redo för mer tävlingar och större utmaningar.
Men det får tiden utvisa. Fortsätt att följa Dumles Dagbok, så får ni veta mer om alla Små och Stora Händelser i Dumles Liv.

Slutligen vill jag visa Dagens Bild. Lovisa och Saga har roligt med Världens Bästa Pownie:



GOTT NYTT ÅR ALLA LÄSARE
ÖNSKAR

Och hans familj, såklart... =)


Kommentarer
Postat av: NellieB

ÖNSKAR DIG ETT GOTT NYTT ÅR <3

KRAM :D

2011-12-31 @ 16:58:16
URL: http://nellieberntsson.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Besokstoppen