Dumles FLICKVÄN!

Idag har Hedda varit till Dumle, och de gjorde inte speciellt mycket mer än gosade lite. han är en liten gosboll, lilla Dammie, på sina egna villkor. Ibland vill ha gosa mycket, och ibland går han bara iväg.

Tänkte i dagens inlägg presentera Dumles flickvän, "Fia", eller Fire of My Heart som är hennes fullständiga namn. Hon är ett varmblodssto född 1999, har sprungit in en liten slant på travet, men är numera omskolad till hopphäst, och en väldigt duktig sådan också. *Dumle är stolt över sin flickvän*

Att Fia och Dumle fick träffas och börja pola med varandra var egentligen Gromits fel (förtjänst?). Han ställde nämligen till det för sig (och Fia), en gång när han de gick ihop och han blev lite för kär i henne, och beslutade sig för att de skulle skaffa ett föl. För att göra en lång och tråkig historia kort, så kan vi säga att det är nog bäst om Gromit får gå själv, innan han ställer till med något mer.
Så när Dumle flyttade till Lilla Stallet, fick han bli Fias lilla hagkompis. De har under den tid som dom gått ihop utvecklat ett ganska invecklat förhållande till varandra, där det är hon som bestämmer, och han som lyder. Om man vill skojja till det ytterligare, så kan man likna dem lite vid seriefigurerna "Selma och Fridolf", så då förstår ni nog lite bättre hur jag menar.
Fia har en liten ritual på morgnarna, att när dom kommer ut till hagen så ska hon jaga runt honom litegrann, sen går hon och dricker vatten, och sen kan man börja äta. Dumle i sin tur finner sig i den behandlingen, för han har nog lärt sig att Fia skäller värre än hon bits.
Ibland vill inte Fia erkänna att hon faktiskt tycker om Dumle lite, men det märks ganska tydligt vid vissa tillfällen. Om man tar ut honom innan hon har hunnit äta klart, så händer det att hon slutar äta. Ibland på kvällstid har det hänt att hon inte kan börja äta förrän han har kommit in, han också. Och en gång, på en miniklubbtävling, fick vi binda upp honom utanför hennes box för att hon skulle sluta ropa efter honom.

Så är det, ibland duger han, och ibland är han ivägen för henne. Beroende på vad hon är på för humör. Det är iallafall ganska roligt ibland, att stå och iaktta dem. ;-P

Det var ganska spännande i början när de gick ihop, för Dumle hade inte varit vallack så länge, och hade inte träffat en "flicka" sen han lämnde mor sin. Och visst, förra sommaren försökte han betäcka både Fia och Zeph, det andra stoet som han går med på sommaren. men det gick av förklarliga skäl mindre bra, han nådde nämligen inte upp. Fia är ju en stor häst, och Zeph är GIGANTISK. Det fattade han nog själv ganska snabbt, för han la "bäbisplanerna" på hyllan efter ett tag, och har inte tagit fram dem sen dess. Ännu, iallafall...

Fias matte, Lisa, har donerat en bild på det söta kärleksparet. Tagen i sommarhagen i början av sommaren 2011. Visst är dom lite söta tillsammans?

Första veckan så gick Fia mest efter Dumle, kanske för att vakta så att han inte skulle hänga efter Zeph så mycket? Nu har hon iallafall släppt lite på kontrollen, men han är en liten fegis som springer och ställer sig bakom henne när han inte vill bli fångad i hagen.

Imorgon ska vi ut och rida med Jessica och Gibson.


Kommentarer
Postat av: Siv Sundberg

Dom små sötnosarna

2011-07-23 @ 01:48:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Besokstoppen