30/11 2011

Idag har jag gått på en lite promenad med Dumle. Tänkte om han var stel efter gårdagens halkande, men det verkade grönt. Fina lilla killen min. Har verkligen saknat honom medan jag har varit borta. Finns ingen annan ponny som går upp mot honom. <3


Bäbis-Dumle. <3


Bäbis - Bildbomb!!!

I helgen harj ag ju varit och hälsat på hos Dumles gamla ägare. Hon fick Dumle när han var 7 månader, och har letat fram lite foton på honom från när han var liten till mig. Enjoy!!


På de här tre första bilderna ser ni att han inte alls ser ut att vara skäck. Det var det ingen som trodde att han var heller, tills han fällde fölpälsen på sommaren. Då kom fläckarna fram.
Här kommer lite bilder från första betet med bästisen Måzart, som även syns på tredje bilden uppifrån.





Den lilla pownien på sista bilden vet jag tyvärr inte vad den heter. men den fick iallafall inte alltid vara med, för Dumle ville ha sin Måzart i fred.

Tack för bilderna Malin!!



Ponnyräddning...

Ser att Hedda inte har varit så flitig med bloggandet medan jag har varit borta. Men nu blir det bloggning igen, som det ska vara.
Jag kom ju hem igår, och enligt vad hedda har sagt så har Dumle vilat hela helgen, utom en liten skritt-tur i torsdags.
Så igår fick Rebecca rida, hon hade hopplektion nere på klubben.
Dumle var pigg och framåt. Hade visst bockat och sparkat lite bakut.
Han är ju fortfarande lite grön i hoppningen, så ofta springer han fram till hindret, saktar in, tittar, och hoppar stillastående. Därför fick han lite draghjälp, av RS-ponnyn Boss - Och då gick det bättre. Rebecca var jättenöjd. Duktiga Dammie!!

De verkliga problemen kom efter lektionen, när han skulle hem. Det hade nämligen regnat, och var glashalt utomhus.
Klockan halv elva fick vi ett "nödsamtal" ifrån Rebeccas mamma. De satt fast på en fläck mellan ridklubben och stallet, och Dumle kunde inte ta sig nånstans, för han höll på att halka ihjäl sig.
Så vi fick rycka ut, och med lite finurlighet, massa övertalning, och en kärra spån som tillfällig lösning, lyckades vi efter många om och men få hem honom igen.
Duktiga Dammie. Han litar verkligen på sina mattar. Går vi, då går han. <3

Har hittat lite bilder på när Rebecca red honom första gången. Bilderna är tagna av Emilia. Här har ni dem:

Visst passar dom så otroligt bra tillsamamns???


Ni glömmer väl inte...

Att följa Dumles Dagbok på
Bloglovin





22/11 2011

Idag fick Dumle vila. Jag och Hedda har precis kommit hem, varit och tagit in pållarna. Passade på att klia lite på Dammie, han har verkligen buslöss just nu. Älsklingen.

Imorrn kväll åker ju jag bort, och kommer hem först på söndag morgon. Så då hoppas jag verkligen att Hedda håller Dumles Dagbok vid liv medan jag är borta, och uppdaterar er med Stora och Små Händelser i Dumles Liv. ;-P

Jag ska rida Dumle för instruktör när jag kommer hem tänkte jag... Eftersom han är lite fast i högertygeln, så frågade jag Åse om hon skulle kunna tänka sig att hjälpa mig och ge lite tips, och det kunde hon. Ska bli jättekul.
Men nu ska jag börja packa. Synd att min resväska är för liten, Dumle får inte plats i den.

För er som undrar vart jag ska, så ska jag och hälsa på hos Måsta Ponnyridskola. Det är därifrån vi har köpt Dumle, han bodde där från ca 7 månaders ålder tills han var 2½.
Undrar vad han skulle säga om han fick följa med dit någon gång? Om han skulle känna igen sig? Om han någon gång längtar tillbaka??

Nej, nu svamlar jag bara.
Bjuder på lite favoriter i repris idag, inte hunnit ta några nya bilder:




Fina vännen.

Två bilder på Dumle. Den första är från när vi var nere i Köping och tittade på honom när vi skulle köpa honom. Den andra är tagen för ca 2 veckor sedan.
Samma pownie, men lite äldre och lite rikare på erfarenheter...


Älskar dig sötnos. <3




Tisdag

Idag tror jag bestämt att Dumle får vilodag. Jag och Hedda har kväll i stallet ikväll, så hur som helst så ska vi inte åka dit förrän då.
Få se förresten hur lång tid det tar för pållarna att sätta i sig höbollen de fick i förrgår?? Igår kväll när jag var där stod ingen och åt, förmodligen vräkte dom i sig de första timmarna, och var proppmätta sen. Matvrak! ;-P

Dumle och Fia med sin höboll...


21/11 2011

Sådärja, nu har jag varit och "lekt färdigt" med Dammie.
For ut en sväng barbacka, jättemysigt!! Tog Dumlerundan, den var i princip helt orörd, och det vita gjorde att skogen tedde sig lite ljusare.
Dammie var jättepigg och glad idag, ganska "på" och ville nog egentligen göra mer än skritta. Bus-killen. <3

När vi kom tillbaka tänkte jag "longerings-leka" och trickträna lite. Så jag bytte till grimma och drog ut honom på volten. Där blev han ganska mammig och ville inte gärna gå så länge jag stod stilla.
Tränade "stå stilla" (Kan jag välle.), "Kom hit" (Hej matte, får jag vara med dig?), "Backa" (Vill inte!!) "Lyfta hovarna" (Kan lyfta alla 4 jättebra, men det blir tråkigt om man gör det för mycket...) samt gå undan för tryck (Fatta int från början, men sen gick det bra!).
Första och sista gången som jag belönar Dumle med godis. han blev störig, okoncentrerad och odräglig, trots att han inte fick hela tiden utan bara några gånger. Så en klapp och beröm får duga i fortsättningen!!

Sedan borstade och myste vi en ganska lång stund. Dumle hade buslöss, mest bakom öronen och runt svansen, och när man väl började kli så blev han jättekelen och jag blev världens bästis. Gull-gubben!

Fotade honom lite, och min mobilkamera är ju inte så bra, som jg brukar säga, men mn ser iallafall att det är snö:


Han kollar på Cappie som leker med vattenhinken i hagen...

Kolla matte, en lampa!!!!


Sista bilden är tagen efter myset efter arbetet. han är typ hopplös att fota i boxen, för så fort man plockar fram en kamera eller mobilen så ska han ut och se vad man håller på med. Prylgalna pownie!! <3


Måndag...

Blev ganska glad imorse när jag klev upp och såg att det faktiskt ligger kvar lite snö på marken efter gårdagens snöfall.
Så idag blir det att busa med pownien i snön. Tyvärr måste det ske ikväll när det är mörkt, men jag får väl se om jag hittar nån lampa så jag kan ta nån bild.

Alldeles strax på väg till fin-pownien. Skriver mer ikväll. =)


*YäY*

Nu snör det riktigt ordentligt här uppe i norr!!
Hoppas att det håller i sig, och att det snöar hela natten! För i så fall så blir det en barbackatur i snön imorrn, med Världens Bästa Pownie!!

Älska mest. <3


20/11 2011

Nu har jag varit till stallet. Blev lite ändrade planer - Tänkte ju lina/jobba lite från marken med Dumle idag, så att han skulle få jobba lite, om än inte så hårt.
Men när jag kom dit så träffade jag Kicki, och hon berättade att Lovisa och Dumle hade varit på promenad runt Bränslan idag.
Perfekt, då fick han ju göra något vettigt idag. Och Lovisa tycker ju om att rida honom, så det är bara kul när dom lånar. =)
Jag får jobba honom imorrn istället. Det blir bra.

Idag har dom fått en boll i hagen. Dumle var inte klok, han kan inte "akta traktorn", utan han måste vara i centrum och i vägen när det händer saker. Höll på att få bollen på sig, i sin iver. Tok-pownie! <3

Tog lite kassa mobil-bilder på min lilla pownie, hans Fia och deras nya hagkompis HöBollen:

 
Dumle hjälper Sune att öppna bollen.

Fia är ego och vill ha bollen för sig själv...


Världens sötaste lilla pownie posar för sin matte. <3


Söndag

Ingen snö idag heller. ;-(
Om en stund så sticker jag iväg till min Dammie. Tänkte jobba honom lite på lina idag, låta honom jobba med hjärnan. Kul!

Skriver mer senare.


Svar på kommentar. =)

Malin Sandman om 17/11 2011:

Riktigt snygg blev han ju =) Men med den pälsen hade jag rakat bort det på ryggen också, eftersom han kommer bli svettig där också pga sadeln =) Men det är ju jag de =) Snygg ponnyn =) Skötte han sig förresten ? =)



Svar: Jodå, han skötte sig mycket bra för att vara första gången. Mutade med korn till en början, men märkte snabbt att det inte riktigt behövdes. Lite läskigt när vi körde upp emot öronen, och så kittlades det i ljumskarna, men i övrigt stod han still. Mellan frambenen som annars kan vara ett känsligt ställe gick helt smärtfritt. Duktig Dammie. ;-P
Ang pälsen på ryggen så valde vi att spara så mkt så att det skulle finnas under hela sadeln. Vi var inte helt säkra på om det kliar på honom att vara klippt och ha sadel på, så det är anledningen. Nästa gång tar vi hela pownien... <3


19/11 2011

Nu hr vi varit och jobbat. Både Gromit och Dumle fick vara med idag. Rebecca red Dumle medan jag och Karin turades om att rida Gromit.
Dumle var full i fan idag. Superpigg och jättefin. Jobbade lite trav och galopp-bommar, gick jättefint! Han har talang för det tror jag bestämt. =)
Sen satte jag upp ett litet hinder åt dem, och då flög fan i ponnyn!! han rivstartade och kastade sig över hindret! ROLIGT!!!

Han fick ta några språng i båda varven innan vi gav oss. I vänstervavet var han lite mer försiktig, mest för att han är lite ovillig att fatta vänster galopp, och då blir anridningen vinglig. Men pigg var han iallafall, hoppade i galopp och sprang på efteråt också. Duktig pownie! <3
Även Gromit fick prova några språng innan vi gick hemåt igen. Han tyckte det var lite läskigt, men med lite övertalning gick det. =)




Lite bilder på fin-pownisarna... <3


Lördag morgon

Idag blir det ponnybus!
Rebecca kommer och rider Dumle, och så tänkte vi ta med Gromit också, så dom får lite sällskap. Kul!

Uppdatering kommer senare.



Sötisar. <3



18 November 2011

Hedda bloggar!
Var i stallet imorse och gjorde både Dumle och Gromit, vilodag idag.Var dock ut och pussade på lill-D i hagen, och han kom och ville mysas lite... men måste hitta en sax någonstans och ansa "skägget" lite på honom, han ser juh inte klok ut under hakan!

idag tänkte jag blogga lite om en av Dumles stallompisar: Lill-hingsten Cazphian Zäta!

Han föddes i Juni 2009, och i lite mer än 2 veckor hade vi nattvakat och väntat på "föliset". Och c:a klockan halv 9 en måndag kväll kom han! Ett litet fuxfärgat hingstföl, sååå lik mamma!


Cappie och Zeph.

sen ska jag erkänna at jag missat väldigt många viktiga moment i Cappies liv. Dumle flyttade ju inte in i lilla stallet förrän i maj 2010, och före det var varken jag elelr kajza så speciellt involverade i föliset, annat än att man då och då kikade på honom i hagen för att han var söt.
men när Dumle flyttade in fick man stifta bekantskap med fölet igen, som då hade hunnit växa på sig till en betydligt större kille. "stallets skräck" också, eftersom han haft lite busfasoner för sig när man hanterat honom. Tex så vill han tugga på allt när man leder honom till-från hagen, han kan vara rejält jobbig att snöra på grimman, och han hade en period då han mer än gärna viftade med frambenen mot en. han betedde sig som en häst helt enkelt. ;-D
 
Cappie på bete 2010. En busig liten hingstkille! <3

Cazphian är även inkörd, men hade ett litet trauma med vagnen förra året, så han körs inte längre. Dock är han mycket jobbat på lina och från marken av sin matte.

I Juni(?) i år var det dags att påbörja nästa träningsmoment. Han skulle sittas in, och det var Malin som tagit på sig uppdraget. Hon satt även in Cappies storebror Quite Zepecial.
Dock blev det inte som planerat, då Cappie inte alls ville ha Malin på ryggen, så han snörde henne så hon gjorde illa svanskotan. Några dagar efteråt åkte även hans matte i backen när hon red sin andra häst, och bröt armen. så det blev aldrig någon insutten Cappie i somras.
men, i oktober skulel det försökas igen. Malin är just nu väldigt konvalecent, så jag fick förfrågan om jag ville hjälpa. Klart jag ville, men nervöst var det och jag måste erkänna att jag skakade i knäna de första gångerna. ;-P 
Men hittills har det gått bra, han har reagerat någon gång, både på att jag klängt på honom samt att jag suttit på och han har sett mina ben dingla på bägge sidor. men han sköter sig RIKTIGT bra, och jag är inte ett dugg orolig nu när jag "rider" på lill-killen. och i takt med att han tränar och får göra nya saker så blir han också lättare att hantera för alla i stallet.
och så fort det nu fryser på ordentligt är det även inplanerat en kastrering av Lill-hingsten, och då kommer han ju självklart att få en paus i arbetet.

 
Här hänger jag på Cazphian typ 3:e gången.

Här sitter jag på honom för första gången: http://www.facebook.com/profile.php?id=100000639082388#!/photo.php?v=312711485421362

Här rider jag honom med tyglar första gången: http://www.facebook.com/profile.php?id=100000639082388#!/video/video.php?v=316669078358936

och den här filmen är tagen idag, jag rider Cappie själv i ridhuset för allra första gången, och vi travar uppsuttet för andra gången. http://www.facebook.com/profile.php?id=100000639082388#!/video/video.php?v=320415294650981

Förhoppningsvis kommer det mer uppdatering om Cappies framsteg, och jag ska försöka få in lite fler presentationer om Dumles stallkompisar senare!


18/11 2011

Idag har Dumle vilodag, och ska gå och skrota i hagen heeeela dagen med sin Fia. <3

Finaste paret, Selma och Fridolf. <3


17/11 2011

Idag har Felicia ridit Dumle. De har varit nere i ridhuset och busat. Ridit fort, bland annat. <3

Här är en bild på Felicia och Dumle, tagen i våras. Första gången hon red barbacka tror jag bestämt att det var... =)



Jag och Hedda har vrit och tagit in hästarna ikväll, och passade på att mysa lite med Dumle. Han luktar inte riktigt som han brukar, nu när han är klippt. Mysko...
Här får ni två lagom bra mobilbilder på klippningen:



Tagen precis när han är nyfrillad "på riktigt"...


På kvällen, strax innan han skulle gå ridlektion. (Rebeccas mamma Karin kom med på ett hörn också...) Visst ser han lite äldre och mer erfaren ut när han fick ny frilla?? Det tkr jag, iallafall... ;-P

Imorrn blir det vilodag, men i helgen händer det nog någonting kul.


<3

Blev helt sentimental igår när jag slog ihjäl lite dötid på Youtube och hittade den här:



Så sjukt stolt över min fina, älskade Dumle-ponny.
Han har verkligen utvecklats, tagit sig från ingenting till Världens Bästa. Han är inkörd, inriden, lite hoppad, och lätt att hantera, både för stora och små. En riktig bästa kompis, med andra ord... <3

Jag älskar min pownie över allt annat på denna jord. <3


Onsdag kväll

Sådärja, dagens stall-bestyr avklarade.
Tog en promenad på "Dumle-rundan" idag, han var ganska pigg trots att han fick jobba ganska hårt igår.
Borstade och myste, fick bort enormt massa stöv. Skulle behöva bada honom egentligen.

Idag anlände hans nya vintertäcke. Det andra var för litet. Tyvärr var det fel färg, men vi kände lite att svart eller marinblå kan kvitta, så länge pownien håller sig varm.
Det nya är i storlek 115, och det är jättekonstigt, för hans gamla lila täcke var bara storlek 95, satt som SMÄCK!!
Mysko...

Imorrn blir det vilodag, så får vi se vad vi ska hitta på i helgen. =)


Det nya täcket ser alltså ut såhär, men marinblått och en storlek större. Men han är ju supersnygg i vad man än sätter på honom, så det kvittar. <3


Onsdag...

Alldeles strax på väg till stallet. Idag blir det ponny-mys och promenad, eller kanske ska longera honom lite?? Har inte riktigt bestämt mig ännu.
men vad det än blir, så blir det iallafall ganska mkt tid tillsammans med Älsklingen. <3



Det är inte så kallt idag, så då kan man gå utomhus utan att han får ajaj i fötterna eller håller på att halka ihjäl sig. Så det lutar åt en prommis i naturen.

Vi får se, helt enkelt. Uppdatering ikväll.


15/11 2011

Nyss kommit hem efter en lång men givande stallkväll.
Som jag skrev tidigare så klippte vi ju klart Dumle på morgonen, och det var riktigt bra, för han har fått jobba hårt ikväll och hade nog varit helt geggig om han hade haft björnfällen kvar.

Rebecca red honom som sagt på lektion, de hade bomarbete. Började lite lätt med att rida en bomserie på böjt spår, något som Dumle aldrig har gjort tidigare. Men han jobbade på ändå, och efter bara några små missar kom han in i det, och fixade det galant.
Sen kom nästa prövning - Galoppbom, på volt, har han heller aldrig fått prova på. Han är överhuvudtaget inte galopperad så mycket på volt med ryttare på ryggen.
Men även det fixade våran lilla guldklimp, och i båda varven dessutom.
Jag är otroligt stolt över att han löste dagens uppgifter så pass snabbt som han faktiskt gjorde. han är så klok, och vill så gärna göra rätt. Älsklingen! <3


Rebecca och Dumle ute i paddocken, väntar på att få gå in och rida lektion.


Här syns det att vi har missat lite kring huvudet när vi klippte, men det gör ingenting, för han är iallafall det finaste som finns. <3

Imorrn ska vi ta en stillsam promenad, jag och min Dammie. <3


Färdigt!!!

Äntligen! Spenderat hela morgonen i stallet, och nu är Dumle ÄNTLIGEN färdigklippt och fin!
Bild kommer senare. Ikväll ska han på bomarbete i ridhuset med Rebecca!


14/11 2011

Igår hade Dumle vilodag, då vi var iväg på kaninhoppning hela dagen.
Idag hade vi tänkt försöka klippa klart honom, men vi fick skjuta upp det till imorgon eftermiddag istället. Ska bli skönt att få det överstökt, så han får se lite presentabel ut.

Imorrn ska Rebecca rida honom på lektion. Det blir bom-arbete. Ska bli spännande att se hur han sköter sig.

Favorit i repris - Dumle och Hedda på tävling. <3


Lördag kväll...

Jahapp, verkar som att Dumle får se ut som ett mångo fram till på Måndag, då vi får möjlighet att "klippa till" honom ordentligt. *suck*

Precis hemkommen från stallet, varit och tagit in och nattat pållarna. Fia var som galen efter sin Dammie, som stått inne sen fyra-tiden ungefär. Undrar om hon trodde att han hade övergivit henne?? <3

Dumle och hans Fia i somras. <3

Imorrn ska Dumle få chilla i hagen med henne heeeeela dagen iallafall.


Förmiddags-uteritt.

Härlig lördag med några minusgrader och ett vitt frost-täcke utbrett över skog och mark. Perfekt för en ridtur!
Rebecca red Dumle tillsammans med Mig & PC och Elina och Tjalle. Riktigt mysigt, lite trisst bara att det var så hårt och halt på vissa ställen. Blev mest skritt och några travsteg. Red på lite småstigar och klättrade.
Dumle var piggelin till en början, men ändå otroligt snäll och duktig, som vanligt. Finaste ponnyn. <3

En gammal bild på Rebecca och Dumle.

Snart ska vi tillbaka till stallet och försöka klippa klart ponnyn. Håll tummarna för att Heddas lagning håller, och att klippmaskinen fungerar ordentligt idag!


*hahahaha*

Ja, som sagt så skulle det ju klippas ponny idag. Det gick kanonbra, trots att han aldrig någonsin har sett en klippmaskin, än mindre hört ljudet av en, så stod han snällt och lugnt och lät oss skala av honom pälsen. Världens Bästa Dammie!!!! <3

Nu till det roliga... halsen klippt på båda sidor, samt buken och rumpan på ena sidan. SEN GICK KLIPPMASKINEN SÖNDER!!!
Så stackars Dammie ser inte klok ut... han är långhårig mellan frambenen och en bred sträng under magen, samt på vänstra låret och runt svansen.
Håller tummarna för att våran snälla pappa lyckas fixa klippmaskinen, eller att vi lyckas låna någon av nån annan, för sådär kan han ju inte se ut. Då kommer han skämmas och bli deprimerad. Stackars Dammie!!


Anna lekte paparazzi och fick en bild på Världens Duktigaste Dumle medan Hedda klippte honom på baken. Visst är han duktig??

Imorrn ska Rebecca och Dumle rida ut med mig och Pasadena. Skönt att komma ut och sträcka på benen litegrann...


Klippning på schemat!

I förrgår kröp temperaturen neråt, igår och idag är det frostigt och "vintrigt" ute.
Så ikväll ska Dumle bli av med lite päls hade vi tänkt.
Bild kommer!


10/11 2011

Dålig uppdatering igen, jag vet. Beror på att Dumle har vilat i 2 dagar, och igår tänkte jag skriva men var så slut när jag kom hem så jag orkade inte. Ni får det inlägget idag istället.

Hedda longerade honom igår. Det var en pigg och busig Dammie som sprang runt och jobbade på som bara den. Han gör framsteg på alla fronter hela tiden! Börjar förstå vad man vill, blir starkare och piggare och mer arbetsvillig. Duktiga Dammie. <3

Efter arbetspasset så hade vi lite frisering. Tvättade upp svansen + klippte topparna på den och klippte till stubben där grimman ska ligga. Det är ganska mysko att se att han som i övrigt ser ut som en förvuxen shettis har så otroligt lite man, pannlugg och svans. Ser lite knäppt ut, och inte så lätt att göra så mycket med den heller. Vill inte göra den för kort, för den är så tunn så då står den upp, men vill inte heller att den ska vara så lång, ser så ovårdat ut och är i vägen.
Någon som har tips på söta ponny-frillor?? Inga pott-frisyrer, och helst inte stubb heller... ;-P

Tvättade även benen ganska grundligt på honom igår. Eftersom det är ganska lerigt i hagarna och alla 4 benen är vita finns ju alltid risken för mugg om han råkar trampa sig eller om Fia är dum.
Jag tyckte han såg ut att vara lite tjock i benen, men det visade sig att man blev lurad av pälsen - Benen ser jättetjocka ut när man bara tittar, men känner man efter så märker man att det är päls. Knasigt!!

Två bilder på Dammie från pysslet igår. Det är Heddas rumpa som syns bakom honom:

Återigen mobil-bilder, därav den dåliga kvalitén.
Idag vilar Dumle igen, och i helgen ska Rebecca rida ut på honom. Kul!


Höst-trött??

Har inte gjort så mycket mer än myst med älsklings-Dammie idag. Han har fått gå i hagen och ta hand om sin fina Fia som har lite ajaj i ett ben efter en smått obehaglig vurpa på hoppbanan förra helgen.

Det är så himla tråkigt väder ute just nu, så man blir lite less. Det regnar/duggar/blåser mest hela tiden, så man måste klä på sig så ordentligt så man knappt kan röra sig. Nej, usch.
Men nu ska vi tänka positivt. Bara några månader kvar till våren, Och efter våren kommer sommaren.

Mitt finaste minne av Dumle - Sommaren 2011 är nog detta:


När Dumle simmade för första gången i hela sitt liv.
Mitt lilla sjö-lejon. Mitt skogstroll. Min bästis. Kärt barn har många namn. <3

Vilket är erat bästa sommarminne??


5/11 2011

Idag blev det vilodag för Dumle. han fick roa sig själv med att titta på när hans stor-matte satt på ung-hingsten för första gången. Det gick jättebra.

Busade lite med lill-pownien när jag skulle fodra middag. Han har ju tidigare tyckt att det har varit läskigt att ha saker på sig, tog jättelång tid innan vi kunde lägga på täcket utan att han greps av panik, och ännu längre tid innan vi kunde spänna fast det och låta honom röra sig i det.
Men nu bryr han sig inte om ifall man sätter upp någonting på ryggen på honom. La ifrån mig den tomma hösäcken på Dumles rygg när jag hade hällt ut höet på marken, och han stod kvar och åt, helt obrydd. Det går framåt. =)

Snart blir det minusgrader, och då åker pälsen...

 


4/11 2011 - Uteritt!!

Attans, vilken bus-uteritt jag och Emilia hade med Dumle och Geronimo idag!!

Red upp till klubben och hämtade henne klockan 2, sen tog vi "långa" vägen, dvs under tunneln och slingorna. Travade runt lill-berget, pownisarna var riktigt pigga och laddade.
Lät dem galoppera raksträckan, Geronimo fick gå först. Släppte Dumle när det var 1/3 kvar, han la i överväxeln och rejsade om.
Sen klättrade vi älgtornsbcken upp, in på lilla hoppstigen. Tog den 3 rundor - Första gången fick Dumle leda, gick KANON. Han bjöd väldigt fint, och tittade ingenting. STOR skillnad om man jämför med hur det var i början av sommaren. Sen fick Geronimo gå först eftersom han blev lite stark, med Dumle hack i häl. Var tvungen att ta den en vända till, SÅ KUL DET VAR!!!
Sen skrittade vi skjutbanebacken ner, och tog vattengraven. Dumle var feg som vanligt, men Geronimo gick snällt igenom när han väl fått titta lite. Tog slingorna tillbaka, då var Dumle lite mer spak, så Geronimo sprang ifrån honom. *haha*
Även om han blir trött emellanåt, så skulle jag inte säga att han har dålig kondis. Han tycker kanske bara att lagom mycket fläng är bäst?? Kloka, älskade Pownie.

Ingen bild idag. Imorrn tänkte jag ta en liten skrittpromenad med Dumle. Få se om han har lika mycket träningsvärk som jag kommer att ha... ;-P


Psssst...

Om någon har bilder på Dumle som de vill dela med sig av, så kan ni maila dem till Dumles alldeles egna mail:

[email protected]


2/11 2011

Idag gjorde vi stallet på morgonen, Hedda och jag. Dumle hade ändå vilodag efter lektionen igår, och vi hade morgon i stallet. Skönt att få det bortgjort.

Medan jag fyllde vatten på morgonen passade jag på att fota lite. Försökte få Fia och Dumle att se lite kära ut, men eftersom de var mitt uppe i frukosten var Fia jättegrinig och ville inte alls leka fotomodell, speciellt inte tillsammans med Dumle. Slipp då!


Några fiiiina mobilbilder på Världens Bästa Pownie.
Vidhåller ff att det är kameran det är fel på, och inte fotografen. Den är sämst.
Tur att motivet är så fint. <3

Imorrn ska han också få vila, och på Fredag ska jag och Dumle ut och busa i skogen. Kul!


1 November

1 November är det en väldigt speciell dag. En dag jag alltid kommer att minnas.
Idag är det nämligen 2 år sedan jag och Hedda var i Köping och träffade Dumle och hans familj för första gången. Första gången jag fick pussa och krama min fina lilla Skrutt-Ponny, och första gången jag fick träffa Världens Bästa Malin och hennes underbara familj.

Här kommer några bilder från 1 november 2009:

 

Tänk, vad tiden går fort när man har roligt.
Idag har Rebecca ridit honom på sin lektion för första gången. Jag var där och tittade en stund, och från läktarplats såg det riktigt trevligt ut.
Han är ju så otroligt duktig, lilla Dammie. Endast 4 år gammal, men sköter sig exemplariskt i grupp. Hittar inte på så mycket egna saker utan anstränger sig verkligen för att behaga sin lilla ryttare. Tänk, vilken pärla han är, våran Dammie! Vem hade trott den där dagen för 2 år sen när vi åkte och kollade på en 2 år gammal hingst som gjorde sitt bästa för att ställa sig på mina tår???

Tog en bild på Beckis och Dammie innan ridlektionen började:

Återigen ett mobilfoto, och jag beklagar den dåliga kvalitén. Men motivet är ju iallafall det finaste som finns...!! <3


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!