23/10 2011

Nu var det ett tag sen vi uppdaterade igen... Förra helgen var vi bortresta, och då hade Felicia hand om Dumle. De red och busade på hela helgen, och verkar ha haft det jättebra utan oss. =)

Igår kom den första snön (men den är ju borta nu, som vanligt...) så nu har hästarna fått flytta tillbaka till rasthagarna igen. Det är ganska bra, för det innebär att m,an alltid kan vara säker på att Dumle kommer i hagen, att man slipper jaga honom. ;-P Ponnyer är fina djur, men ack, så drygt det känns när man fått springa efter dem i 20 minuter...

Idag blev det en riktig stallkväll. Malin for ut och red Gromit, medan jag och Hedda longerade Dumle på plan utanför stallet. Första gången som vi gör det, och i början var han faktiskt lite tittig. Han är ju dock inte den som hetsar upp sig, så efter ett tag jobbade han på riktigt fint. Skritt och trav gick kalasbra, sen fick han träna lite galopp också. Vänster galopp har han ju lite svårt för, så där fokuserade vi mer på att han skulle fatta rätt och hålla den några steg, medan han i höger galopp är starkare och kunde jobba längre stunder.
Han blev lite smått tjurskallig när han blev trött, men jag är jättenöjd och stolt över honom. han uppförde sig bra, och anstränger sig verkligen för att göra rätt. <3

Efter arbetspasset var han riktigt svettig, så efter en avskrittnings-promenad stoppade jag honom i duschen. Nu är han nog någorlunda ren, men han är så himla långhårig, så det är svårt att få bort all lera.
Men snart ska vi klippa honom, måste bara invänta några nya täcken åt honom, så vi kan ersätta den förlorade pälsen med någonting.


Dumle och hans bästisar i sommarhagen i somras. <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Besokstoppen