Dumles år 2012

Året började med Träning, Träning och åter TRÄNING för Dumles del...
Första programridningen skulle gå av stapeln i Februari, så redan under hösten 2011 började förberedelserna.
Galoppfattningarna skulle slipas till, konditionen skulle vara på topp, och dessutom skulle han helst gå rätt väg också...
 
Som tränings och tävlingsryttareryttare under första halvan av året hade vi Rebecca, som verkligen gjorde ett kanonjobb med Lilla D.
Dom tränade stenhårt, både för Sara och för Kicki, och träningen gav resultat. Ponnyn blev starkare, duktigare, och var startklar till programridningen.
 
Första gången på dressyrstaket var en upplevelse för Lilla D. Han kikade lite på dressyrstaketet, och sen var det inte mer med det. Förutom lite svårigheter med galoppen klarade han och Rebecca uppgiften med glans.
 
Näst på tur stod då hans första lokala start i dressyr. Ännu mera träning, och Oj, så nervös jag var när min fina lilla pownie äntrade banan. Och OJ, så duktiga dom var, Dumle och Rebecca. Denna gång satt galoppen riktigt bra, och dom slutade på en andraplats.
 
 
Under året har alltså dressyren varit i fokus. Dumle har gjort 5 lokala starter, 4 med Rebecca på ryggen, och sista gången hade vi förmånen att låna in duktiga lilla Wilma.
Han har tävlat i Boden, i Luleå och i Kalix, och uppför sig väl inne på dressyrbanan. Fina, älskade Dumle. <3
 
Under sommaren blev det mycket bus. Han fick inte så mycket sommarvila, eftersom han var lite småtjock redan innan betet, och då möjligtvis kan ligga i riskzonen för fång. Sommaren spenderades med långa uteritter, ganska mycket hoppning på småstigar som vi har i närheten, och således blev framåtbjudningen mycket bättre, och han blev säkrare på sig själv i hoppningen.
 
Vi har även hunnit vara iväg och simma några gånger, och det är något som Dumle tycker är jättekul. han går villigt ner i vattnet, och simmar, simmar, simmar. Dock blir han lite småtjurig när man tar upp honom ur vattnet, för han gillar inte att vara blöt, men när han torkat så blir han en glad ponny igen.
 
Under slutet av juli så lånade vi ut Dumle till BRK:s ungdomssektion, och då gick han sitt livs allra första barnridning. Blott 5 år gammal, men ändå stadig som få, blev Lilla D snabbt barnens favorit:
Fick låna en westernsadel så barnen skulle sitta stadigt.
 

Dumle fick även vara med när Ungdomssektionen anordnade Hästens Dag. han fick vara med som sjätte häst i Hästhandbollen, något han aldrig har provat på förr, men som han nog tyckte var ganska kul.
 
Tyvärr så slutade Rebecca rida honom efter sommarens tävlingar - Hon har ju en egen ponny att rida, så jag förstår mycket väl att det blev för mycket för henne. Men vi är mycket tacksamma över den tid som hon har lagt ner på våran Dumle, Guld Värt!!
 
Under halva vårterminen och hela höstterminen, har ridlekis varit ett återkommande inslag i Dumles liv.
Tillsammans med Lill-Rebecca och hennes mamma Maria har han varit med på lektion på Söndagar, och finns det någon på denna jord som älskar Dumle mer än just Lill-Rebecca??
 
Även dom har tränat hårt, på sin nivå, och under hösten var det dags för Rebeccas första Miniklubbtävling. Säkert som få styrde hon "sin" Dumle genom Cavalettibanan utan fel, och erövrade sin allra första rosett:
 
Årets höjdpunkt var nog i November, när Dumle skulle på sitt allra första meeting - Kurirenmästerskapet!
Som ryttare hade vi turen att få låna in Wilma, och hon red honom en dressyrklass och en hoppklass. Resultatet? Jo, i dressyren höjde Dumle sitt personbästa med 4 poäng, och i hoppningen så tog han sig över första hindret - Inte illa, med tanke på att Wimla faktiskt aldrig hopptränat honom.
 
Här följer en liten bildbomb från Kuriren:
 
På väg!
Uppstallning i spilta!
 Dressyr!
Hoppning!!
 
Duktiga Dumle!
Tack Wilma för hjälpen!
 

Efter Kurirenmästerskapet så ställde vi av Dumle lite, så han fick lite välförtjänt vila. Eller,. helt avställd blev han inte, men han gick lite lugnare, lättare pass, bland annat med Lill-Rebecca på Ridlekis.
 
Under November månad rekryterade vi en ny ryttare till Tävlingssäsongen 2013 - och mer om henne kommer ni att få läsa inom en snar framtid, för nu efter nyår sätter hårdträningen igång för henne och Dumle. 
Mer om det, och mycket mer, kan du bara läsa om här, i Dumles Dagbok!

Dagens...

Det blev tyvärr ingen ridtur, pga att det var för halt. Så Dumle fick ha ännu en heldag i hagen med kompis Kostas...
 
Däremot så var det perfekt väder för att motionera mockningspulkan, så det har jag gjort. 5 stora lass med bajs, så nu är det ganska rent i hagen. 
 
Praktiskt!

Söndag 30/12 2012

Jaha, så var det sista söndagen på detta år, och idag ska jag ut och rida på min Dumle-pownie. <3
 
Vädret är konstigt - För en vecka sedan var det 30 minusgrader och snorkallt, och idag är det plusgrader och regnar.
Få se hur halt det är ute, är det inte alltför illa tar vi nog en liten uteritt, jag och min Lilla D.
Ska även prova den nya padden som Hedda köpte när vi var på Hööks i veckan.
 
Jag och min lovely-pownie förra året. <3

Dagens...

Idag har Emilia ridit Dumle igen. de red i ridhuset, tränade på stopp - gå samt galoppfattningar. det hade gått bra, både ryttare och pownie hade skött sig enligt Mamma Anna. 
 
Dumle hade även fått en julklapp i efterskott av Emilia. ett par nya benreflexer med luddar på.
 
<3

En helt vanlig torsdag.

Och idag skulle emilia rida Dumle en sväng. Har inte hört något om det ännu, få se om det kommer senare.
Emilia kommer att rida Dumle även imorron.
 
:-)

Annandag jul...

och idag hade jag planerat att åka och köpa nya skär till klippmaskinen, så vi kunde klippa om Lilla D. Tyvärr var dock skären slutsålda, och i min frustration öppnade sig plånboken, och det blev en hel del andra grejjer istället. Julklappar i efterskott kanske?
 
Iaf blev det ett schabrak med matchande huva från Gold medal, en teddypadd till dressyrsadeln och ett par nya benskydd. Inte ett lila matchande set, men ett ljusblått(inte padden, den är vit), så nu kan man variera lite till. Det enda han egentligen behövde var padden...
 
Imorron ska Emilia rida, får se om hon gör det även på fredag. Nu är det ju lite slut på Dumles jullov, men det blev några extra dagar pga den extrema kylan häruppe just nu.
 
Dumle hälsar till alla, och önskar en god fortsättning!

Juldagen...

Så var julafton till ända, och juldagen tagit vid.
 
Dumle fick lite julklappar igår faktiskt. En namnskylt och lite hästgodis, en ny lila grimma samt ett fint schabrak, svart med guldpasspoal. Jättefint!
 
Bild på grejorna kommer senare.
Här är en liten arkivbild på Dumle och Kostas, tagen för några veckor sedan. Vi har haft 30 minusgrader hela julen, så nu när termometern visar 23 minus känns det nästan varmt! =)

GOD JUL!!

God Jul allihop!!
 
Önskar Dumle med familj. <3
 

3:dje Advent

Som vanligt har jag fått en rapport från Lill-Rebeccas mamma om hur det gått med Lilla D idag:
 
3:e advent och om det var snöigt förra söndagen så var det i alla fall fjuttigt med hur det är nu. Snön har yrt omkring i dagar nu, ljuvligt. Eftersom ridlekis bjöd på teori idag och vi hade annat på programmet utöver det (=bevista ett barnkalas) så åkte vi till Dumle på förmiddagen. Härligt att få vara ute i dagsljus! Dumle följde snällt med in och var nog rätt nöjd att bli av med styltorna. Han hade också lyckta mosa in halva höbollen i manen och pannluggen, det var fullt med små blöta gräsfrön. Lagom lätta att borsta bort, eller inte... :D
Dumle stod och såg glad ut och ännu gladare blev han att komma ut på skrittrunda. Vi trodde att han kanske skulle vara lite trött och mör efter gårdagens runda. Men inte då, han var pigg och glad och liiite busig, det märktes att det kröp lite i kroppen. Men som vanligt så skötte han sig, han nöjde sig med att nappa tag i grimskaftet och gå och dutta det mot min jackärm. Hur söt som helst var han. <3 Det blev en kort tur, för styltorna byggde snabbt på och då blev det lite halt där vi gick. Skogen är nog bättre? Nå, han fick komma sig ut i hagen igen efter turen och stod där vid grinden och såg så där otroligt söt ut när vi gosade hejdå, med öronen spetsade och så go och mysig.
Lilla Dumle, kan inte finnas finare ponny. <3
 
Nej, han är ju världens Bästa! <3<3<3

Söndag

Idag är det Lill-Rebeccas Dumle-dag, och jag tror att dom skulle rida ut en liten sväng.
Hoppas att inte är alltför trött efter gårdagens körning bara.
 
Uppdatering ikväll!!
 
De 2. <3

Nu!!!

Nu drar vi igång med bloggandet igen. Dumle jobbas fortfarande lite på "halvfart", men blogga kan man ju göra ändå???
 
Idag stod det iaf körning på schemat. är ju rätt längesen vi körde lilla D, så alla körgrejjer hade litegrann...försvunnit. Så Malin och hennes körkompis mampan fick plocka ihop lite grejjer innan de var klara att koppla på vagnen. Dumle hade dock tålamod och stod snällt tills det var klart. 
 
Själva körningen hade gått bra iaf, Lilla D hade reagerat lite när de körde över snöklumpar och när det skulle svängas, samt att det var lite mkt snö och blev lite tungt. men han är ju en bra kompis som ställer upp! Måntro det kanske blir träningsvärk imorron???
 
Passar ju bra då att Rebecca och Dumle skulle ta en liten lugn sväng imorron.
 
<3

15/12 2012

Längesen sist nu. Livet rullar på för Dumle, han har gått några lättare pass under veckan. Men mest gått i hagen och ätit och sett glad ut. =)
 
Men idag ska Malin ut och köra med lill-grabben - Även fast det snöar som tusan!
Dumle är inte körd på ett bra tag - Lite luft i däcken på vagnen, och vi har fokuserat på ridningen. Men idag ska han alltså få dra vagn igen!
 
Skriver ett inlägg senare och berättar hur det gick!
 
Dumle under inkörningen, med ridskolans vagn.
 
 

2:a advent - Rapport från ridlekis

Fick rapporten från ridlekis igår av Lill-Rebeccas mamma Maria. Såhär skrev hon:
 
Så var det andra advent och snön yr i luften sedan igår, så det har hunnit komma en hel del. Mysigt! Vi for till stallet och Dumle följde snällt med in. Vi visste ju att han inte hade gått så mycket under veckan, så när vi klätt honom färdigt gick vi ut på volten bakom stallet och linade honom i 5-10 minuter, lite skritt och trav i båda varven, plumseliplums i snön och han jobbade fint och villigt och gjorde inga krumbukter. Så sen satt Rebecca upp och så skrittade vi iväg till ridklubben. Bitvis fick vi plumsa i snön, Dumle och jag, men nog tror jag vi båda tyckte det var rätt härligt. :) Lite styltor fick han, vi tog bort det värsta ett par gånger innan vi så nådde ridhuset. Dagens lektion var sitsträning och så en hel del trav. Dumle skrittade på jättfint verkligen så vi fick berömma honom ordentligt. Sen var det en del trav i båda varven och också där skötte de sig fint tillsammans. Mot slutet av passet började han vingla lite in från fyrkantspåret. Han gör det ibland, liksom viker in från fyrkantspåret 1-2 meter, och får då visas vägen tillbaka ut på spåret, kanske när han börjar bli trött i huvudet? Efter lektionen traskade vi tillbaka till stallet. Han var lite pigg och yster men skötte sig fint, inga hyss alls. Något jag märkt är att han tycks bli lugnad av att Rebecca och jag småpratar där vi går, han lyssnar och är en i gänget då liksom. <3 Hemma igen fick han betfor, äpple och så på med täcket och ut i hagen igen till sina kompisar, för klockan var inte så mycket. Sötaste, finaste Dumle, så söt och rar idag att det kniper till i hjärtat. Sov nu gott i natt i din goa box och med snöovädret vinande utanför. <3
 
Arkivbild på de två fina. Jättebra att han skött sig, trots att han hade liiite buslöss. <3

Morgonen

Vi hade ju morgon i stallet imorse, och det var ingen barnlek kan jag berätta.
 
För det första fick vi skotta oss in - Snö upp till knäna, bara att sätta igånmg och skyffla så man skulle komma in till hestisarna. <3
 
Och sen, när vi hade gått ut med Cazp, Boriz, Zeph och Fia, och skulle ta Lilla D och Kostas, då gick lyset i stallet, så det blev bäcksvart. Bara att försöka fortsätta ta ut de 3 hästar som återstod, och sen försöka utreda hur vi skulle få igång lyset så vi kunde mocka och sopa.
 
Men trots mycket snö och strömavbrott, så var det lite mysigt. Jag gillar ju mycket snö, och dessutom var det inte det minsta kallt. Love it!
 
Lilla D och Kostas förra veckan i snön. <3

Söndag

Söndag idag, och som vanligt står Ridlekis på schemat för Dumles del. Spännande.
Men just nu snöar det så mycket, så vi får hålla tummarna för att Maria och Rebecca tar sig ner till Ridklubben. Eller ja, Rebecca har nog mindre problem eftersom hon kan sitta på Dumle, men maria kan nog få det kämpigt. 
 
Inväntar rapport under kvällen. =)
 
De två sötnosarna. <3

Inget ridpass idag...

...pga olika orsaker blev dagens ridpass inställt. Dock har vi mysigt och tränat lite på Dumles "trix".
 
Pga vissa omständigheter så kommer Dumle att få ha lite viloperiod just nu, gå i hagen, gå lite ridlekis, skrittturer etc. och så kör vi igång igen efter jul. Vi åker ju alla 3 till stockholm den 1/1 och återkommer hem igen den 7:e. Under den tiden kommer Emilia och Rebecca att ta hand om lilla guldklimpen. <3
 
Sötast! <3

Dåligt...

Vi har varit lite dåliga med bloggandet här i veckan. ber om ursäkt för det, det har varit lite mycket runt omkring allt, så det har inte blivit så mycket att blogga om...
 
Igår red Emilia ett pass på Dumle, och det hade gått bra. Dock hade han varit lite lätt i bakdelen till en början, men det får vi skylla oss själva för - Han är nog pigg, eftersom han inte gått ordentligt på ett tag...
Men, nu har vi ju fått snö, så ikväll ska Hedda ut och rida i skogen. Och galoppera, så får vi se om Lilla D blir nöjd då. =)
 
Hedda och Dumle för typ 1 år sedan...

Önskelistan del 2...

Dumle har hittat fler saker som han skulle vara vacker i...
 
Hansbo Schabrak Flirty. Finns hos http://horsemeup.se
Där har de även en matchande:
 
Och ett nytt pannband skulle inte sitta fel:
 
Men det ska man inte köpa hos horsemeup, för där kan man snacka om överpris! 594kr vill de ha för den här lågbudgetgrejjen.
Bättre då att köpa det på http://ridsportonline.se för betydligt bättre 99kr. 

Dagens arbete - Måndag!

Jag hade bråttom igår, har jobbat inatt, så skriver nu istället.
Igår blev det en efterlängtad skogtur för Lilla D. Inget märkvärdigt, vi red lilla slingan, dvs en sväng genom skogen. Skrittade mest och travade där det gick. Så mkt snö har vi ju inte, och det är rätt knaggligt på sina ställen... Lilla D provade också att göra några små tjuvrusningar för att få gaöloppera, men kom som på själv efter ett tag att det inte gick så bra. 
 
Iallafall var han jättefin, trampade på jättebra. Några ggr fick vi hästmöte, och då ville han gärna vända och följa med dem. och så var det mörkt ute i skogen, så liiite feg var han allt för skuggor och sånt. Men överlag ett bra ridpass, både jag och Dumle tyckte det var kul att få komma ut en sväng...
 
mitt <3

Idag...

Kommer Dumle att få vila, dels pga att det är så himla kallt ute (brrr) och dels eftersom vi ska iväg och hämta hö senare.
 
Förhoppningsvis blir det lite varmare imorrn, och kanske man kan hoppas på liiite mer snö innan veckan är slut??
 
Älsklings-mulen. <3

Tisdag morgon.

Usch, 22 minus är det ute, och det var definitivt inte alls mysigt att åka iväg och släppa ut hästarna... Tur att dom har både päls och varma täcken, annars hade man tyckt lite synd om dem.
 
Tog 2 bilder på Dumle och Kostas, när de stod och mumsade frukost-hö för fullt. Här ser ni även Dumles nya täcke i bild, visst är han fin i det??
 
(Han har innetäcket på sig under, det är det som sticker ut vid benen...
I bakgrunden ser ni också Kebabrullen Gromit, med sitt "folietäcke"...)
 
Den här bilden var lite mysig tycker jag... 2 hästisar som mumsar hö. <3
Fina killarna!

Första advent - Ridlekis

Blogg.se ville inte riktigt vara med mig igår kväll när jag skulle publicera det här, därför får ni gårdagens ridlekis-pass i efterskott.
 
Äntligen söndag och Dumle-dag! Marken är täckt av ett snötäcke och det virvlade flingor i luften. Vi hämtade in Dumle som snällt följde med in från hagen, han passade på att plöja små fåror i snön med mulen på väg i stallet, hur festligt och sött som helst. Jättestilig är han faktiskt i sitt svarta täcke med hals. <3 Rebecca ryktade ponnypojken och jag mockade. Ja, vi gjorde förstås betfor också. Idag var det teori på ridlekis så vi tog en ridtur utomhus innan. Rebecca ville rida barbacka, så barbacka fick det bli. Dumle var snäll men pigg och hade nog gärna sprungit fort, fort men han nöjde sig med att gå och plocka lite energiskt med grimskaftet och skritta fort. Det var ganska kallt, särskilt där blåsten kom mot ansiktet, då nöp det i kinderna. Sista 50 meterna ville Rebecca gå, för då frös hon om händerna. Då blev Dumle lite extra trippig, men inga luftsprång eller krumbukter. Duktig kille! När vi kommit in fick han sin betfor och en massa gos, innan han fick på sig täcket och gå ut i hagen en stund till. Han är väldigt mysig, så därför får dagens foto bli mulen, len som en persika och helt oemotståndlig. Tack för idag Dumle. Du är verkligen en fin kompis - vi älskar dig! <3
 
Två bilder på Dumles mjuka mule som Maria har tagit:
 
Fina, underbara pownie. <3
 
Idag blir det nog uteritt, för nu har det kommit ganska lagom mycket snö till det. Myyys!! <3

Önskelista!

Dumle har börjat skissa på sin önskelista till tomten. Bla dessa saker är han sugen på:
 
 
Hästgodis är sååååååå GOTT! Finns bla hos: http://www.hooks.se
 
Ett likadant träns han hade, men som gick sönder. Han var vackrast i det!
Finns hos: www.vavas.se
 
Fina nya lila benskydd. Finns hos: http://equefashion.com

Dagens Ridpass!!

Dagens Ridpass blev ett lite "allt-möjligt-pass" inomhus. Eftersom det var svinkallt ute och fortfarande hårt som tusan i marken, så gick vi ner till ridhuset och red.
Från början var Dumle PIGG, kunde varken skritta eller trava, utan skulle galoppera, gärna fort, och sparkade bakut några gånger. Busigt busigt. Men sen när han väl lugnade sig så var han kanonfin, verkligen!! Kvick i reaktionerna, klockren i galoppfattningarna, och liksom "sög" framåt med egen motor! Jättekul att rida när han är positiv!
 
Eftersom det har varit Jane-träning på Ridklubben idag, så stod massa hinder framme. Tänkte hoppa ett litet kryss några gånger, men tyvärr ville inte Dumle det. han vägrade typ heeela tiden, så det blev lite knas... Fick lägga ner krysset till en hög med bommar på marken för att han skulle ta sig över.
Däremot hoppade vi sedan 2 små räcken på 50-55 cm, och det gick utan problem. han bjöd otroligt bra, liksom "sög tag" i hindrena och hoppade fint. Lill-snutten.
 
Typ alla hans kompisar, dvs Fia, Burre och Kostas, var också med i ridhuset. Men eftersom Dumle har så korta ben så hann han inte riktigt med dem när de skulle gå hem, men han bryr sig inte så hårt om det. Han var riktigt trött, men nöjd efter ridpasset. Älskade killen. <3
 
Älskade, underbara. <3

Imorrn har vi fodermöte på morgonen, och på eftermiddagen ska Dumle gå ridlekis!

Idag...

Var och hade morgon i stallet imorse. Både Gromit och Dumle fick på sig sina halstäcken, det var 12,7 minusgrader, och blåste lite snålt. Usch!
 
Dumle ser ganska rolig ut i sitt täcke, för halsen är lite för lång, så när han böjer ner huvudet till marken så åker den fram över öronen. Sötis! <3
 
Ett likadant täcke som på bilden ovan, men det han har iår är svart. Så snyggt, och värmer små frusna ponnyer! <3
 
Idag ska jag hitta på någonting med Dumle-gubben. Kanske rider ner till ridhuset en sväng??
Vi får se.

Torsdagens Ridpass!

Har haft fullt upp, så jag har inte hunnit med att bloggao m Torsdagens ridpass. Här får ni det iallafall.
 
Emilia red Lilla D för mig i ridhuset, och överlag gick det riktigt bra! 
Började med att göra några "snabba övergångar" så att han skulle bli lite mer alert, och eftersom han blev pigg resulterade det i några rivstarter och bakutsparkar. Usch, gillar inte när han dummar sig så, men jag antar att han också måste få "leva upp" ibland. Speciellt när man vet att han är orastad, eftersom det är så hårt ute så man inte kan rida ordentligt. Han är förlåten, med andra ord...
 
Sen tränade vi lite trav på volt, lite nedsittning, men Emilia fick övergå till lättridning efter ett tag, eftersom hon fick ont i magen av att det skumpade så. Och tyvärr är det ju så att han har korta ben och blir extra skumpig när han travar, men trösten är väl att om man väl lär sig sitta och hänga med i hans trav, då kan man sitta på vilken kuse som helst sen... Så Emilia ska nu få jobba på att träna upp sina magmuskler.
 
Sen jobbade vi över hela fyrkanten, med volter, och la till en galoppfattning i slutet av volten. Klockrena, fina fattningar varenda gång, riktigt bra! Han har verkligen hajjat det num, och håller dessutom galoppen helt själv. Guldpownie!! <3
 
Avslutade med att träna lite uppridning på meddellinjen -. hitta linjen och hålla hästen rak, vilket inte är det allra lättaste eftersom Dumle gärna ställer höger "av sig själv". Det får vi träna mer på. =)
 
Ett ganska givande ridpass, där pownien blev både rastad och lösgjord. Bra jobbat!!
 
De fina 2 i somras. <3

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!