Dumles år 2012

Året började med Träning, Träning och åter TRÄNING för Dumles del...
Första programridningen skulle gå av stapeln i Februari, så redan under hösten 2011 började förberedelserna.
Galoppfattningarna skulle slipas till, konditionen skulle vara på topp, och dessutom skulle han helst gå rätt väg också...
 
Som tränings och tävlingsryttareryttare under första halvan av året hade vi Rebecca, som verkligen gjorde ett kanonjobb med Lilla D.
Dom tränade stenhårt, både för Sara och för Kicki, och träningen gav resultat. Ponnyn blev starkare, duktigare, och var startklar till programridningen.
 
Första gången på dressyrstaket var en upplevelse för Lilla D. Han kikade lite på dressyrstaketet, och sen var det inte mer med det. Förutom lite svårigheter med galoppen klarade han och Rebecca uppgiften med glans.
 
Näst på tur stod då hans första lokala start i dressyr. Ännu mera träning, och Oj, så nervös jag var när min fina lilla pownie äntrade banan. Och OJ, så duktiga dom var, Dumle och Rebecca. Denna gång satt galoppen riktigt bra, och dom slutade på en andraplats.
 
 
Under året har alltså dressyren varit i fokus. Dumle har gjort 5 lokala starter, 4 med Rebecca på ryggen, och sista gången hade vi förmånen att låna in duktiga lilla Wilma.
Han har tävlat i Boden, i Luleå och i Kalix, och uppför sig väl inne på dressyrbanan. Fina, älskade Dumle. <3
 
Under sommaren blev det mycket bus. Han fick inte så mycket sommarvila, eftersom han var lite småtjock redan innan betet, och då möjligtvis kan ligga i riskzonen för fång. Sommaren spenderades med långa uteritter, ganska mycket hoppning på småstigar som vi har i närheten, och således blev framåtbjudningen mycket bättre, och han blev säkrare på sig själv i hoppningen.
 
Vi har även hunnit vara iväg och simma några gånger, och det är något som Dumle tycker är jättekul. han går villigt ner i vattnet, och simmar, simmar, simmar. Dock blir han lite småtjurig när man tar upp honom ur vattnet, för han gillar inte att vara blöt, men när han torkat så blir han en glad ponny igen.
 
Under slutet av juli så lånade vi ut Dumle till BRK:s ungdomssektion, och då gick han sitt livs allra första barnridning. Blott 5 år gammal, men ändå stadig som få, blev Lilla D snabbt barnens favorit:
Fick låna en westernsadel så barnen skulle sitta stadigt.
 

Dumle fick även vara med när Ungdomssektionen anordnade Hästens Dag. han fick vara med som sjätte häst i Hästhandbollen, något han aldrig har provat på förr, men som han nog tyckte var ganska kul.
 
Tyvärr så slutade Rebecca rida honom efter sommarens tävlingar - Hon har ju en egen ponny att rida, så jag förstår mycket väl att det blev för mycket för henne. Men vi är mycket tacksamma över den tid som hon har lagt ner på våran Dumle, Guld Värt!!
 
Under halva vårterminen och hela höstterminen, har ridlekis varit ett återkommande inslag i Dumles liv.
Tillsammans med Lill-Rebecca och hennes mamma Maria har han varit med på lektion på Söndagar, och finns det någon på denna jord som älskar Dumle mer än just Lill-Rebecca??
 
Även dom har tränat hårt, på sin nivå, och under hösten var det dags för Rebeccas första Miniklubbtävling. Säkert som få styrde hon "sin" Dumle genom Cavalettibanan utan fel, och erövrade sin allra första rosett:
 
Årets höjdpunkt var nog i November, när Dumle skulle på sitt allra första meeting - Kurirenmästerskapet!
Som ryttare hade vi turen att få låna in Wilma, och hon red honom en dressyrklass och en hoppklass. Resultatet? Jo, i dressyren höjde Dumle sitt personbästa med 4 poäng, och i hoppningen så tog han sig över första hindret - Inte illa, med tanke på att Wimla faktiskt aldrig hopptränat honom.
 
Här följer en liten bildbomb från Kuriren:
 
På väg!
Uppstallning i spilta!
 Dressyr!
Hoppning!!
 
Duktiga Dumle!
Tack Wilma för hjälpen!
 

Efter Kurirenmästerskapet så ställde vi av Dumle lite, så han fick lite välförtjänt vila. Eller,. helt avställd blev han inte, men han gick lite lugnare, lättare pass, bland annat med Lill-Rebecca på Ridlekis.
 
Under November månad rekryterade vi en ny ryttare till Tävlingssäsongen 2013 - och mer om henne kommer ni att få läsa inom en snar framtid, för nu efter nyår sätter hårdträningen igång för henne och Dumle. 
Mer om det, och mycket mer, kan du bara läsa om här, i Dumles Dagbok!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Besokstoppen