Dumle <3

Eftersom vi har haft ett rejält uppsving i statistiken de senaste dagarna, kommer här en liten random presentation av den här bloggens huvudperson: Dumle

Namn: Dumle
Ras: Korsningsponny
Född: 1/5 2007
Mankhöjd: Vet ej exakt, han är aldrig mätt. Sjka mätas den 21 Februari. B-ponny iallafall.
Ägare: Kajza, Hedda och Malin Degerman (mest Kajza som skriver dock...)
Historik
Vi är 3 tjejjer med ett gediget hästintresse. Aktiva som Ideella instruktörer vid Bodens Ridklubb sedan några år tillbaka, ridit sedan 11 års åldern (idag 25 år gamla).
I familjen finns sedan några år tillbaka en otroligt mysig D-Ponny vid namn Gromit, som vi köpte från Ridskolan då det visade sig att han är synskadad på båda ögonen. Han är triangelmärkt, och förutom synskadan så är han den friskaste och vänligaste ponnyn man kan tänka sig.
När man verkligen är intresserad av någonting vill man ständigt utvecklas och bli bättre. Det var så det hela började. Att vi sökte en utmaning, någonting att jobba med.
Och i en annons på Hästnet hittade vi en liten ponnyhingst, som var det vackraste och sötaste man kunde tänka sig.
Vi återkom till den annonsen många gånger, innan vi faktiskt lyfte telefonluren och ringde upp ägaren.
1 månad senare åkte Kajza och Hedda ner till Köping, där dom bodde, och tittade på ponnyn, och sedan gick det fort. En kastrering, lite organisering, och den 18 December klev lilla Dumle, då 2 år gammal, av lastbilen här uppe i kalla Boden.
Varför just en b-ponny?? Tja, vi kände väl att det kanske kunde bli lättare att köpa litet än stort. Han kunde bli bra sällskap åt Gromit (fungerade dock inte, dom nästan hatar varandra...), och eftersom vi är små till växten alla tre så skulle även vi kunna rida honom, när den tiden var inne. Fast jag tror att vi föll för Dumles personlighet och utstrålning främst... <3
Dumle är, och har alltid (så länge vi har ägt honom iallafall) varit en oerhört snäll och klok häst. Han är lättlärd och ambitiös, finner sig i nya situationer, och låter sig hanteras av såväl barn som vuxna.
Visst kan han vara busig och en aniong envis ibland, på ponnyers vis, men aldrig elak eller dum på något sätt.
Dumles "favoritfärg" (eller ja, färgen som vi oftast försöker klä honom i, för att han passar bra i den) är lila, så han har diverse lila outfits som ni kommer att märka på de bilder vi publicerar. Och såklart så går även bloggen i Dumlefärgen lila!
När Dumle kom till oss kunde han inte mycket. Han var van att bli hanterad, ledd i grimma och grimskaft, men inte så mycket mer. Där började vi. Prio ett var att vänja honom vid att bära täcke - Det hade han ALDRIG NÅGONSIN haft. Vi införskaffade sadel, träns, kör-sele och andra nödvändiga attiraljer som man behöver när man nyss har "blivit med häst".
och sen började det hårda jobbet. För att göra en lång historia kort - Dumle är idag inkörd och inriden, lite hoppad och mycket dressyrriden. Han står nu i startgroparna för sin första tävlingssäsong, och det är där ni nu trillar in - På Lördag, den 11/2, ska Dumle gå sitt livs första programridning.
Jag hoppas verkligen att ni fortsätter titta in här, och följer med oss i Dumles Äventyr.
Välkomna till Dumles Dagbok - Små och Stora Händelser i Dumles Liv!!
Och självklart ska ni få se hur det lilla sockertrollet ser ut också:
Bilden ovan tagen samma kväll som han kom till oss.
Och självklart har vi en signatur, som vi alltid avslutar varje inlägg med. "Dumle, -Världens Bästa Pownie!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Besokstoppen