Dagens Ridpass!

Så börjar tisdagen gå mot sitt slut, och vi har precis kommit hem efter att ha varit och jobbat på Ridklubben med Dumle och Rebecca.
Åkte förbi på Royal Hästsport före stallet, och köpte saltstenar till PonnyPojkarna. Såhär glad blev Dumle:


(Just det där är inte hans saltsten eller box, men han blev lika glad över sin egen... ;-P)

Egentligen skulle hon rida på lektion idag, men de skulle träna avdelningsridning, så eftersom det var lektionsfritt i Nya Ridhuset så smet vi in dit och jobbade själva istället.
Började med att rida på A-volten, tränade lite avsaktningar och igångsättningar till trav. Duktig kille, som för dagen var lite pigg och otålig.
Därefter övergick vi till lite voltarbete - 10-metersvolter vid varje voltpunkt, med avsaktning och ny igångsättning i den lilla volten. Det tyckte Dumle var jobbigt, men han jobbade på otroligt bra ändå!

Sen fick vi förflytta oss till C-volten, och trände där lite galopp. Duktiga, Duktiga Dumle, och Duktiga, Duktiga Beckis!!! Klockrena fattningar, och rätt galopp varje gång!!
Jobbade i båda varven, men sen skulle det bli lektion även där. Eftersom lektionen i Gamla Ridhuset var till ända, gick vi in dit och tog en liten galopp i vardera varvet, samt travade av honom innan vi gav oss iväg hemåt.

Han var verkligen jättefin idag, Dumle, och det märks att Rebecca har börjat hitta "knapparna" på honom nu! Hon var själv väldigt nöjd med dagens ridpass, och det ska hon verkligen vara! Duktiga små <3!!

Bjuder på 2 små filmsnuttar från dagen:

(Ibland är det nyttigt att se sig själv på film. Jag var inte medveten om att jag TJATAR så himla mycket när jag håller lektion... ;-P)

Fick tyvärr inga filmer på galoppen. Men en bild efter ridpasset, på de duktiga två!


Finaste ekipaget jag någonsin sett!! <3

Imorgon tänkte jag att Dumle skulle få en liten uteritt, alla gångarter, men inte alltför hårt.


Svar på Kommentar. =)

om Dumles Prylar!:

Samlar Dumle på grimmor? ;D

Svar: Ja, man skulle ju kunna tänka sig det. Men nej, inte medvetet iallafall. De flesta grimmor som han har, har han fått i present, och det har blivit en gedigen samling. Från början hade han bara den gröna och den svarta, resten har tillkommit under åren. Dock saknar han fortfarande en lädergrimma, men det står på inköpslistan.

 Många grimmor...


Tisdag 31/1 2012

Så var det tisdag, och sista dagen i Januari.
Imorrn börjar Februari, och det kommer bli en händelserik månad, både för oss och för Dumle.

Ikväll kommer Rebecca och ska rida Dumle på sin lektion. Skriver mer om det senare!


Måndag 30/1 2012

Då börjar dagen lida mot sitt slut, och lill-Pownien har spenderat hela dagen i hagen tillsammans med Fia.
Jag var och fixade mockning o mat kring fyra-tiden, rastade mockningspulkan en sväng, och då vr han så kärvänlig så. Kan det vara så att han saknar arbetet när han är ledig, eller också kanske det helt enkelt var så att han ville umgås med mig? Vem vet, vem vet, vad som rör sig i en liten pownies huvud??


Mitt älskade lilla hjärta!! <3

Imorrn ska Rebecca rida honom på sin lektion på ridklubben. Spännande!


Dumles Prylar!

Idag vilar ju Dumle, så för att ni ska få någonting att läsa om så har jag förberett ett litet inlägg om vad Dumle har för prylar i sin "garderob".

Han har ju faktiskt en garderob inne i sadelkammaren, och där finns 3 hyllor med saker.
I mitten, till exempel, står hans borstlåda, ligger han skydd och hänger hans grimmor.
Såhär ser det ut:

 

På den nedersta hyllan ligger lite smått och gott, såsom reflexer och hjälmar. Här finns också Dumles grimskaft:
På översta hyllan förvarar vi schabraken, plus att pälsglansen står där:Dumles sadel hänger på en sadelhängare bredvid garderoben.
För den som är intresserad kan jag berätta att det är en "Horse Pro", 14 tum.
Tränsen hänger på två krokar precis bredvid dörröppningen, och bredvid dem hänger hans sele:


Det är de här två vi använder mest. Nedanför dessa hänger även ett led-träns, som används vid promenader och dylikt. =)

Hoppas ni tyckte det var intressant att ta en titt i Dumles Garderob!!
Dagens Promenad.

Blev en stallkväll ikväll - Fixa pownisarna, ta in hästar och pussa dem god natt.

Dumle var en liten odåga idag!! Skulle ta honom på en liten promend så han fick sträcka på benen utan ryttare på ryggen. Första delen v promenaden var inte rolig! Han var pigg och trippig, låg på och skulle gå om och trängdes. När jag sa ifrån åt honom, blev han lite småsur, och övergick till att försöka tugga på grimskftet istället. Slutade med att jag fick bli jättearg på honom, då han nästan fick tag i min hand istället.

Så då blev det ponny-uppfostrings-dags! Skritt, halt, backa - på mattes kommando. Först satte han sig på tvären och skulle inte stanna och inte backa, men efter en stund gick det bättre, när han insåg att dt faktiskt var jag som bestämde. Sista biten tillbaka till stallet uppförde han sig som ett tänt litet ljus - Älsklingspownien.

Han har ju sina dagr iblnd, när han inte riktigt är så snäll och beskedlig som han är annars. Insåg idag att vi måste bli bättre på att faktiskt hantera honom mer och oftare på marken, då blir det nog bättre. Så i grund och botten är det vårt eget fel att han blir är en odåga.


Men han är iallafall Världens Sötaste lilla Odåga. <3

Imorgon ska han vila, bara gå i hage med sin Fia och ha det mysigt. Jag har förberett ett litet inlägg inför imorgon, men det får ni se då. =)


Dumle och tävlingar...

Ja, kanske är dags att tala klarspråk nu??
Som ni har märkt, så ligger Dumle (och Rebecca) i hårdträning, med framförallt dressyrträning. (Kondisträning för Dumle också...)
Anledningen till det är ju att Dumle ska ut på tävlingsbanan iår. Förr än planerat, dessutom.
I slutet på förra året så funderade vi lite kring det där, och kom väl fram till att under hösten 2012 kanske hn tar sig ut på tävlingsbanan.
Men sen dess så har Dumle gått fram som ett litet ånglok i utvecklingen, så det finns egentligen ingen anledning till att vänta till hösten med att låta honom få starta några lokala klasser.

Så om allting funkar lika bra som det gjort hittills i Dumles liv och utveckling, så kommer han och Rebecca att syns på dressyrbanorna redan i vår. Just nu har vi siktet inställt på en programridning på Ridklubben den 11/2, och sen får vi se.
Dumle och Rebecca är dessutom anmälda som reserver till Ponnylaget i dressyr, Div 3, så då kommer Dumle att få åka bort och tävla för första gången sedan han kom hit upp för 2 år sedan...

Mycket spännande på G, med andra ord. Ni hänger väl med Dumle under året, så får ni veta hur det går...Sveriges finaste Tävlingsekipage. Vänta bara, så ska ni få se... ;-P


Söndag

Usch, blir en lat dag idag känns det som.
Dumle vilar, eller, vi ska gå en promenad ikväll, så han ändå får röra lite på benen. Han har stått inne med Tjalle hela dagen, så då kan det vara skönt att komma ut lite innan läggdags. =)

Skriver mer ikväll!!


Film + bilder

Sa ju att jag hade lite bilder samt en liten filmsnutt på Dumle från dagens träning. Behövde bara fixa till det lite. Passade på att "busa till det" lite extra med bilderna - Hopps ni gillar det!

Först lilla filmsnutten:Blev lite "grusigt" och ljust pga att jag hade fel inställningar i kameran...

Och så bilderna:


Valde att göra ett litet kollage på Rebecca och Dumle, med hans lilla signatur i hörnet. Som sagt, hoppas ni gillr det!!
Imorrn ska Dumle få en välförtjänt vilodag. Eller, vi ska ut och promenera en sväng, så han får en ryttarfri dag. Tror han kan behöva det, även om vi inte har jobbat livet helt ur honom. Min fina lilla Pownie. <3


Dagens Ridpass!

Nu är Dumle rastad och klar för idag. OJJJ, vilken duktig ponny vi hade idag!! Han var otroligt fin, till och med galoppfattningarna satt riktigt fint!!

Rebecca fick först värma upp honom i skritt, trav och galopp. Sen red hon igenom programmet i sin helhet, och därefter jobbade vi på det som behöver filas mer på. Både Dumle och Beckis jobbade på så svetten lackade, och Dumle var kalasfin redan från början.
Det märks att han får jobba mera nu. Han orkar bättre, och blir stadigare för varje dag som går. Stor skillnad mot för hur det såg ut i slutet av förra året. Duktiga pownie!!

Efter ridpasset stoppade vi Dumle i badet, och sen fick han stå inne med Tjalle resten av kvällen.


Skönt att Duscha efter ett svettigt arbetspass!!

Tog lite bilder samt ett litet filmklipp på de duktiga två idag, men det tänkte jag spara till ikväll. Så kika in senare, vettja.


Stallet strax!

Vaken och uppstigning! Strax bär det iväg till stallet. Rebecca kommer vid 11-tiden, och ska träna lite med Dammie.
Uppdaterar mer senare.söta!


Gästinlägg!!!

Dumle Presenterar: Rebecca!!

Hej!

Jag som rider och tränar Dumle heter Rebecca Semple och är 12 år. Jag började rida år 2009, jag var inte helt nybörjare när jag började, jag red när jag gick på dagis men jag slutade för jag fick tydligen ont i magen när jag travade. Jag har även gått i konståkning i 3 år, jag tränade för ryssar och tillslut var blev det för hård press och inte kul som det ska vara. Jag tror att jag har fått en väldigt bra balans från konståkningen som jag har mycket nytta av i ridningen. Jag har haft många egna hästar, vi har skickat hem en galen som heter Marisa för hon stegrade bara så jag ramlade av, efter händelserna med Marisa var Dumle den enda hästen jag kände mig trygg på!

 Nu har jag en häst som heter Bella hon är en d-ponny… Till våren ska jag tävla Dumle i dressyr så nu tränar vi för fullt! Det går riktigt bra! Det finns många fördelar med att träna Dumle, en av dom roligaste är att jag kan utvecklas tillsammans med han, jag har alltid tyckt att höga hinder är obehagligt efter första gången jag hoppade och hästen stack efter hindret. Men det känns som att jag är trygg på Dumle.

Jag har aldrig tävlat förut så det ska bli riktigt kul! Men det är på tiden nu och Dumle är bra att börja med. Jag brukar ta med mig Dumle till mina ridlektioner, jag tränar Dumle för Hedda och Kajza, jag ska även boka ridlektioner för Kicki Jonsson! Dumle och jag kommer att få fullt upp! I februari ska vi vara med på en Programridning det blir våran första "tävlings" erfarenhet tillsammans. :D

Rebecca bloggar tillsammans med 2 andra tjejjer på Ponnyklubben.
Rebeccas ponny Bella har en egen blogg. Besök den här: En Ponnys Dagbok

Bjuder på en BildbombVärldens Finaste Ekipage!!

De två sista bilderna har Emilia fotat.

Imorgon kommer Rebecca, så ska vi gå ner till ridhuset och träna lite dressyrprogram!


Svar från Frågestunden!!

Här kommer svaren från frågestunden! Enjoy!


Maria  om Dags igen för...:

När firar Dumle födelsedag?

 

Svar: Dumle firar födelsedag den 1 Maj, och iår blir han 5 år.

 

viktoria om Dags igen för...:

har är lite frågor till dig ?
- hur hög är dumle ?
- hur många läsare har din blogg per dag ?
- hur många hästar hade du velat ha ?
- hur många schbrak har du ?
- kan dumle nå trick ?
- villken färg är din /eran favo färg ?

ja de va lite frågor från mig !
/viktoria

 

Svar:

-Det vet vi inte riktigt ännu, eftersom han aldrig är mätt. Men B-ponny i alla fall.

-Det varierar lite. Denna vecka har vi haft som minst36 läsare, och som mest 127.

-Har man en Dumle så behöver man inga fler. ;-P

-Dumle har 8 schabrak och en vojlock.

-Dumle kan pussas, lyfta benet när man pekar på det, gå undan för tryck, stå stilla där man placerar honom och nästan buga.

-Isabellskäck såklart, och den ska gärna gå klädd i lila.

 

 

Linnea om Dags igen för...:

• Vad är erat mål med Dumle?
• Morot VS Äpple?
• Dressyrpass VS Hoppträning?
• Dumles favvo godis?

 

Svar:

-Att han ska bli en bra allroundponny och bästa kompis som tar hand om sina ryttare, oavsett hur stora eller små de är.

-Äpple, men det passar bara ibland…

-Dumle gillar nog hoppning bäst.

-Dumle är en sån där konstig ponny som inte äter så mycket godis även om man bjuder honom, men knäckebröd brukar oftast slinka ner.

 

 

 

Sanna om Dags igen för...:

  1. Vad har Dumle tävlat i? Bästa placeringen?
    2. Kan vi få en närmare presentation av Rebecca - Hennes hästbakgrund och vad hon tycker om att träna/tävla med Dumle??
    3. Vill gärna se en bild med er 3 och Dumle tillsammans...Tack för en underhållande blogg!!
MVH//Sanna

 

Svar:

  1. Dumle har tävlat i Cavalettiklass och Minihoppning Clear Round, och har nollat alla rundor förutom en, då han missade några bommar.
  2. Presentation av Rebecca kommer i ett eget inlägg.
  3. Bild ska fixas så fort flocken är samlad.

 

 

Elin  om Dags igen för...:

Hur hittade ni Dumle? :)

 

Svar: Hittade annonsen på Världens Bästa Dumle på Hästnet.se.

 

 

Sanna (igen) om Dags igen för...:

Kom på en fråga till...

Vilken är den STÖRSTA händelsen i Dumles liv hittills??

 

Svar: Om man ser det ur Dumles synvinkel så är det nog inridningen som har varit störst, dock står ju fortfarande nya, stora utmaningar för dörren.

 

 

Mathilda :) om Ändrade planer...:

Tack! =D

Hur gammal är Dumle, vilken ras, mankhöjd ? (:

 

Svar: Dumle är 5 år, korsningsponny, ej mätt ännu, så det ska bli spännande. Han är i alla fall B-ponny.


 


Tack Alla som deltog i Frågestunden! Kul att ni är intresserade! =)
Inom kort kommer ett Gästinlägg från en go liten tjej. Missa inte det!


 


Idag...

...blev det en liten sväng ute, fast inte i skogen. Red åt andra hållet, på "Möbellinds-rakan"... Ponnyn tjafsade lite på vägen, och först fattade jag inte riktigt varför, men sen kom jag på att han kanske aldrig varit där ensam förut...? Inte konstigt att man då vill kika på saker då!
Blev en tur med lite skritt och trav, samt gjorde några galoppfattningar. Några av dem var riktigt bra, både för höger och vänster. En halvpigg och duktig kille idag iaf!

På vägen ut när vi red förbi travstallarna var det rådjur i hagarna. önskar verkligen att jag haft en bra kamera med mig så att jag kunnat fota dem, för de var såååå söta när de hoppade in och ut ur hagarna. Dumle trodde nog att det var ponnyer för han kikade bara lite på dem, men var inte så sugen på att följa efter dem, som han brukar vara.

Blir en gammal bild då jag inte kan fota med min mobil...


Jag och Dumle i ridhuset...

//Hedda


Fredag

Förlåt, har inte hunnit blogga nått idag, har haft fullt upp. Spenderade morgonen i stallet, släppte ut pållarna, och sen kom hovis och verkade både Dumle och Gromit. Dumle nöter sin vänstra bakhov lite snett, så det blev lite filande på den. Kanske dags för ett besök av equiterapeuten igen, så han får gå igenom pownien? Det var ju ett tag sen sist... Idag är Dumle Heddas pownie, så dom ska nog ut och göra skogen osäker under kvällen. Och ikväll kommer svaren från frågestunden!

Skritt-tur...

Det blev en liten skritt-tur barbacka. Tror att lilla älsklingen hade lite träningsvärk efter gårdagen, för det gick väääldigt segt till en början. Ville helst bara vända om, tror jag... Men när vi hade skrittat i 10-15 minuter pinnade han på lite bättre. Skötte sig exemplariskt, taktade inte och stod på alla 4 hela passet. Duktiga Dumle!

Blir en arkiv-bild idag. =)

Imorgon ska Hedda rida Dumle. Eventuellt blir det en uteritt. Imorrn kväll kommer dessutom svaren från frågestunden! Missa inte det!
Och i helgen kommer Rebecca!


Älskar snön. <3

Ja, som rubriken skvallrar om, så älskar jag snön. Dumle tycker också om den! Titta här vad han gör med den:


Doppa näsan...


...Äta...


... och murvla i!!

Söt-pownie! <3


Torsdag

Ny dag, nya äventyr!
Idag tänkte jag försöka skritta ut en sväng med Dumle - Om han inte är alltför pigg, dvs. Men det blir nog ganska hårt arbete hela resten av veckan, så då skulle han behöva skritta idag.

Kika gärna in senare och läs om hur det gick!


Bästis-hästisen min. <3

Imorgon kommer svaren från frågestunden. Så har du en fråga om eller till Dumle, ställ den nu! Klicka HÄR för att komma till inlägget.


Dagen arbete!!

Nyss kommit hem efter en sväng till stallet och Världens Finaste Pownie!
Longering stod på schemat idag, på Världens Bästa Longerings-volt, som blev färdig i somras.
Det var inte så mycket snö där idag, så när han hade gått några varv så blev det ett jättefint spår att jobba i. Perfekt!

Lät honom trava fram ett ganska bra tag. Han var pigg, tyckte det var kul!!
Spände sedan in honom, och jobbade först lite övergångar mellan skritt och trav. Han är ju otroligt lydig, min lilla kille, och vet exakt vad alla kommandon betyder.
Efterhand så la jag in lite galoppjobb. Ville fokusera på fattningarna just idag, så han fick fatta galopp, galoppera ca halva volten, bryta av och hitta ett bra tempo i traven innan nästa fattning kom. Han var jätteduktig, och måste ha tyckt att det var jättekul, för trots att svetten bröt ut och han blev rejält flåsig, var han rejält taggad hela tiden. Din pownie! <3

Tränade även lite halt från trav, samt igångsättningar till trav från halt. Det tyckte han också var roligt, men sen var det skönt när matte släppte på inspänningen och lät honom trava lite friare. Då åkte näsan nästan ner i snön, han blev lång och låg, men jobbade ändå på framåt!

Mycket duktig ponny jag hade idag, med andra ord. han är så rolig att jobba med när han är så ambitiös och verkligen tar tag i uppgifterna man ger honom. Finaste Dumle! <3

Avslutade med att byta ut longerlinan mot ett grimskaft, lägga på ett mysigt fleece-täcke och gå en liten sväng efter vägen tills flåset var återställt.
Hittade min stallkompis Josefine, som fick ta en bild på mig och Dammie-Dam-Dam:


Han har sadeln under täcket, därför ser det lite knasigt ut. Han är alltså ingen kamel. <3


Inte Dumle, men Gromit...

Måste få visa en bild som jag tog igår, på våran andra pownie, Gromit!
Det var hans tur att stå inne med Tjalle, och eftersom han är lite "speciell" så ville jag inte ställa honom på gången när jag mockade, så jag slängde in honom till Dammie. (Men Dammie var förstås inte hemma...)

Gromit dog lite smått när han upptäckte ett "monster" (en punkterad fotboll) i ett hörn, annars trivdes han ganska bra. Tyckte det var roligt att kunna sticka ut huvudet över kanten på dörren.
 


Sötis!

Idag tänkte jag longera Dumle, träna lite galopp. Mer om det får ni läsa ikväll!


En ridtur i snötäckt landskap... <3

Sådärja, då var dagens ridtur avklarad.
Blev en uteritt i skog och mark, och en mycket trevlig sådan, dessutom.
Först var planen att bara ta en skritt-tur, men efter att ha suttit upp och upptäckt att ponnyn hade hur mycket överskottsenergi som helst, la jag om planen till en skritt och trav-runda.
När vi kom till tunneln träffade vi en stor kompis vid namn Drifter, som stirrade konstigt på oss till att börja med, men som sedan ville umgås med oss. Så vi slog följe med dem, och red en sväng runt lill-berget.

Där blev det både lite (ganska mycket...) trav samt lite galopp, eftersom Drifter hade långa ben och Dumle svårt att hänga med. Dock fick han inte "dra", jag både fattade galoppen åt honom, samt satt och försökte samla ihop honom lite, så det inte bara skulle bli flängridning. Dumle lyssnade verkligen kalasbra på sin matte idag, så det var en otroligt lyckad ridtur!
Att rida runt lill-berget är nog skogens mysigste slinga, speciellt såhär på vintern. Snötyngda grenar hänger ner över vägen, och det känns både varmt och ombonat, trots att det är 15 minusgrader. Älskar det, och det tror jag att Dumle gör också.

Innan vi red iväg hann jag haffa Anna, som tog en liten bild på mig och min Dumle:"Vad du är söt, min kära lilla ponny.
Vad du är snäll, min kära lilla häst.
Du säger ingenting, min kära lilla ponny.
Men du är den jag gillar bäst!"


Ändrade planer...

Kvällens planer har blivit lite ändrade. Rebecca har nämligen blivit sjuk, så hon kan inte komma och rida.
Innebär alltså att jag får rå om min Älsklings-pownie själv hela kvällen.
Funderar på att ta en uteritt, ut och skritta och trava lite runt lillberget. Känns som en ganska bra idé, men jag misstänker att jag kanske kommer att frysa en aning. Ajja, bäst att klä sig varmt!


Barbacka kanske?? Vi får se...


Hiss och Diss!!Dumle vill Hissa Ponnyprakt och Ponnytravprylar för fina saker i Dumle-storlekar!Dagens Diss går till Hööks och Börjes-Tingsryd, för att de har ett ganska knapert sortiment med prylar i Dumle-storlekar, samt att det är svårt att hitta dem på hemsidan!

Rösta på Dumle!!

Rösta på Dumle som Årets Häst 2012!!

Årets Häst 2012

Tack! =)


Tisdag morgon

Nyss hemkommen efter att ha varit och släppt ut hästarna. <3
Dumle var på myshumör imorse, ville bara pussar och kramas. Mattes lilla ängel. <3
Det märks tydligt att det är jag som pysslar och umgås med honom mest. Han liksom dras till mig, ska alltid mysa, blåsa i ansiktet, murvla i håret osv. Känns fint att ha ett sånt band till sin älskade lilla pownie, särskilt när han är det vackraste och underbaraste som finns här på jorden. <3Ikväll kommer Beckis, och ska träna mer program. Få se om det blir någon liten filmsnutt då, funderar på om jag verkligen ska filma det, eller om ni ska få vänta med att se dressyr-klipp tills programridningen.

Vill ni se filmklipp från Beckis och Dumles dressyrträning??

Idag ska Dumle Hissa och Dissa, var ju ett tag sen sist. Så titta in senare i eftermiddag vettja. ;-)


Ett inlägg till...

... Innan jag går och kryper i säng. Blir tidig uppstigning imorgon, ska åka iväg och släppa ut hästarna. <3
Imorrn är det Gromits tur att stanna inne hos Tjalle, Dumle får komma ut och lufta sig lite. Beckis kommer och ska rida imorrn kväll, så då måste han vara fit for fight. Right?? ;-P

Idag har jag anmält Dumle och Rebecca till Programridningen på ridklubben den 11/2. Grymt spännande ska det bli, och fram tills dess är det träna, träna, träna som gäller!!Söt bild på de fina 2, första gången Rebecca red Dumle i höstas. Fina, inte sant?? Emilia har tagit bilden.Fortfarande Måndag...

Hemma nu efter att ha varit i stallet och fixat hästarna. Tog in Gromit och släppte ut Dumle, så han får vara ute några timmar idag iaf. Han hade bråttom ut till sin Fia, och för en gångs skull verkade hon glad att se honom och välkomnade honom faktiskt in i hagen!!! Som Kajza skrev tidigare vilar han ju idag, men behöver ju som ändå komma ut och lufta benen...

Fortsätt att fråga om Dumle i frågestunden, den håller på ett tag till!


Dumle och Fia. <3

//Hedda


Måndag

Jaha, då var det Måndag igen, och som jag berättade igår så har Dumle vilodag idag.
Han står inne med Tjalle halva dagen, och får gå ut i hage med Fia lite senare.

Vi hade kväll igår kväll, och bestämde då lite hastigt att Dumle ska få ha på sig täcke inne också, eftersom dom lovat kallt här uppe i norr i veckan, och vi vill inte att han ska riskera att frysa. Älskade lilla gubben.

Imorgon kommer Rebecca och rider igen - Mer dressyrprogramsträning!
Och glöm för all del inte Frågestunden som pågår nu. Klicka HÄR för att komma dit.


Dags igen för...Så kom igen och få svar på allt du undrar över om lille Dumlegrabben! :-D

//Hedda

Dressyrprograms-träning!

Nyss hemkommen efter att ha varit och tränat dressyrprogram med Dumle och Rebecca i ridhuset!
Eftersom vi var helt ensamma i ridhuset så släpade vi fram "domarbord" och stolar, samt märkte upp lilla banan med koner, så dom fick träna ordentligt redan från början. Behöver jag ens berätta att Dumle inte ens undrade varför det stod ett bord "ivägen", utan det var världens mest naturliga grejj, enligt honom. Cool pownie!
Däremot var han nog lite trött efter gårdagens hopp-pass, så imorrn blir det vila. Skönt. <3

Först fick Rebecca rida igenom programmet i sin helhel. Gick bra, förutom vänstergaloppen, men det visste vi sedan innan att det är där det kommer tjorva till sig. Bara att träna, träna, träna. Han gjorde iallafall mycket fina fattningar idag, men det saknas lite kondis för att det ska bli riktigt bra. men det kommer, det kommer... 
Rebecca har ju en väldigt bra sits, och hon är följsam, vilket ger oss ett bra utgångsläge. Hon vet hur hon ska göra för att få Dammie att prestera 100%. Bara hon får lite mer träning och får hitta de rätta knapparna, så kommer ni få se Världens Finaste ekipage ute på banorna, det lovar jag er!


ja, här har ni dem, Världens sötaste ekipage! Vad mer kan man säga än att hon passar som handen i handsken på våran fina lilla Pownie! <3


Söndag...

Jahapp, då var det söndag, och imorrn väntar en ny vecka, med nya händelser i underbara Dumles liv.
Idag kommer Rebecca och ska rida. Träna dressyrprogram och galoppfattningar.
Mer om det får ni läsa senare!

Favorit-pownien. <3


Hoppning!!

Jahapp, då har vi avverkat ännu ett ridpass. Idag stod som sagt hoppning på schemat, så hoppning skulle det bli.
Det har varit kurs hela eftermiddagen på ridklubben, och eftersom dom fortsätter imorrn förmiddag så lämnar de hindrena framme, och då är det bra att passa på att hoppa när man slipper släpa fram och släpa bort. Bara man är ordentlig och återställer efter sig. =)

Jag var faktiskt lite orolig, för ponnyn verkade inte alls så pigg och glad innan. Tror väl jag det, det är väl tröttsamt att ägna natten åt att slakta täcken?? ;-P

Men när vi väl kom ut i friska luften blev hn pigg och glad igen. Glad i hågen traskade vi ner till ridklubben. När vi kom dit var dom inte riktigt färdiga ännu, så vi gick in i gamla ridhuset och värmde upp i skritt och trav, samt nån galoppfattning. han vr lite ovillig att ta vänster galopp idag, men skam den som ger sig.

Det var 2 linjer uppställda på diagonalerna. Perfekt, eftersom linjer var ungefär det som vi tänkte träna.
Först fick han komma några gånger på 20-30cm höjd, och då flög f*n själv i ponnyn, och han blev jättepigg. Överlag bjöd han väldigt bra på hindrena, även när han blev trött. Duktig Dumle!!

Sen höjde jag upp första hindret på ena linjen, till ca 50 cm höjd. Lite tveksam i anridningen, men skuttade snällt över. Fick hoppa det 3 ggr, sen sänkte jag ner det igen, och höjde upp andra hindret på samma linje till 55 cm. Då var han ganska trött, men hoppade med bra fart och bjudning även över det 3 gånger, innan vi avslutade ridpasset.

Sammanfattningsvis så var han mycket fin idag, Dumle. Bra tryck i galoppen även när han blivit lite flåsig, hoppade snällt, och korrigerade galoppen helt själv. Vi har en så otroligt läraktig och snäll ponny, han kommer bli en jättefin tävlingsponny, så småningom!
Här kommer först några bilder, tagna ur filmklipp (därav den dåliga kvallan):

 
50 cm


55 cm

Sen några små filmklipp på Världens Bästa Pownie:

Hela banan50 cm55 cmVisst är han duktig, våran älskade lilla ponny?? <3

Imorrn kommer Rebecca och rider. Då ska vi träna dressyrprogram.


21/1 2012

Lördag idag, och Dumle har busat inatt... Han har tydligen dragit in ett täcke och roat sig med att tugga sönder det. Har inte hunnit vra och se förödelsen ännu, men jag hoppas att det inte är bortom all räddning, och naturligtvis att han inte har svalt något opassande...

Hoppning står på schemat ikväll! Missa inte det!


Dagens Ridpass!!

Nyss hemkommen från Världens Bästa Dumle, som har gått ett pss med Ida i ridhuset idag!
Ska börja med att berätta att Dumle var riktigt pigg och glad idag. Han taktade en hel del på väg till ridhuset, och när Ida värmde upp honom i trav så brallade han lite smått. Men det gjorde ingenting, Ida tyckte bara att det var roligt!
Fia var också med idag, tillsammans med Lisa, Idas mamma. Det var ett litet störningsmoment för både ponny och ryttare tror jag, för Ida var tvungen att kika vad mamma gjorde med jämna mellanrum, och Dumle och Fia kände nog att de behövde ha koll på varandra. men när Dumle väl fick en uppgift att utföra, skärpte han till sig, och glänste som vanligt.

Vi fortsatte träna programmet LD:1, och trots små koncentrationssvårigheter gick det faktiskt riktigt bra. Dumle är så oerhört duktig på att visa upp sig, och Ida är så duktig på att göra det man säger åt henne.

Avslutade med att Ida fick galoppera, första gången på Dumle. Det gick faktiskt riktigt bra. 3 fina galoppfattningar, och några galoppsprång i taget fick dom till tillsammans. Inte alls illa, för bägge två är ju ganska gröna när det kommer till galopp. Duktiga!

På hemvägen var Dumle lite rastad, så han gick lite mer lugnt och städat. Fina killen. <3


Storleksskillnad??


De 4 duktiga! Ida på Dumle och Lisa på Fia.

Fick ett litet filmklipp på Dumle och Fia tillsammans:Och så måste jag ju förstås bjuda på ett litet klipp på Dumle och hans duktiga ryttare:Vi har Världens Finste Pownie, om ni inte redan visste det.
Imorrn kväll ska Hedda hoppa lite med Dumle. Bilder och filmklipp utlovas (som vanligt!). Missa inte det!


Strax...

Ska alldeles strax iväg till stallet. Ida ska rida Dumle i ridhuset idag!
Uppdatering senare!

Fina små! <3


<3

Vet att det nästan är mitt i natten, men kan ändå inte låta bli att slänga in ett inlägg till er innan jag kryper i säng.
Dumle har ägnat större delen av sin dag med att vara sällskapsponny till Tjalle, som har boxvila efter en skada och inte tycker om att stå inne själv. Då ställer alltid Dumle upp, han bryr sig inte om han är inne eller ute, så länge han har mat. Det ryms ju två "Dumlar" i hans box utan problem, så ont om plats har han definitivt inte. Kanske blir lite tråkigt i längden dock...

Iallafall, så har Malin tagit hand om Dumle idag, och hon passade på att träna lite från marken. Gå undan för tryck och stå stilla, någonting som alltid behöver repeteras, men som han är jätteduktig på. Han är verkligen väluppfostrad, och har otroligt lätt för att förstå vad man vill.

Imorgon ska vi iväg tidigt och släppa ut hästarna, sen ska som sagt Ida rida ett pass, kring två-tiden, och sen tänkte jag mysa och pyssla lite med min lilla pownie. Fixa till frisyren lite, till exempel, för han ser gräslig ut i håret. Inte okay! ;-P


Hittade en bild på mig och Dumle, tagen i mellandagarna. Ni kan ju bortse från min väldigt osnygga stall-outfit, fokusera på Världens Finaste Dammie istället! <3


19/1 2012

Idag har Dumle vilodag. Skönt för honom, då han har gått ganska hårt 3 dagar på rad.
Imorrn ska Ida rida, Lördag blir det hoppning som sagt, och på Söndag dressyrträning med Beckis.

Nästa vecka ska Hedda tömköra honom lite, ska bli spännande att se, för det var ett tag sedan.

Favorit i repris:

Jag och min Dammie! <3


Svar på Kommentar. =)

Maria om Dumles vecka!:

Och som vanligt är han så där söt så det kniper i hjärttrakten... <3

Svar: Naw, vad gulligt sagt. Jo, han är ju alltid söt som socker, både puss- och kramvänlig! <3


Dagens Ridpass!!

Jaha, då var dagens ridpass avklrat då. Det var som sagt Beckis tur att jobba ponnyn idag, och det gick riktigt bra, om jag får säga det själv! <3


Före arbetet!!

Eftersom det var kväll och inga ridhus lediga, så hade vi bestämt redan innan att vi fick bege oss ut på slingorna. Det funkar ju det också, ett plus är att han är mycket piggare och gladare utomhus, samt att han inte har några väggar som han kan "dra sig mot".
Vi valde ut en raksträcka, från tunneln och en bit bort mot lill-berget, och där fick Rebecca träna galoppfattningar med Dumle. Kajza stod i ena änden av sträckan, och Hedda i andra. Becca fattade galopp från skritt, galopperade 5-8 galoppsprång, bröt av till trav, och sen ner till skritt. Ny fattning, och samma jobb.
Dumle är ju mest van att galoppera långa sträckor, så i början var han lite tveksam, men när han väl förstod uppgiften blev han lite "på tårna" och rivstartade - Tyckte det var jättekul!!!
Han fick gå 7-8 vändor i galopp, och sen avsluta med lite tempoväxlingar och övergångar trav/skritt på samma sträcka. Han var rejält flåsig, men ändå lika pigg och glad under hela passet.

Eftersom det var lite mörkt ute blev det endast en liten filmsnutt från början:


(Han försökte gå på mig, tyckte kameran var intressant...)

Tog en bild på Beckis och Dumle innan vi gick hem till stallet igen:

Två glada "små" efter ett kanonbra arbetspass! <3

Imorrn har Dumle vilodag - Det har han sannerligen förtjänat. På Fredag ska Ida rida ett lite lättare pss, och på Lördag kväll ska Hedda hoppa honom. Missa inte det!


Dumles vecka!

Måste bara skriva ett snabbt inlägg till, innan det är dags att pallra sig iväg till stallet.
Det är så otroligt kul att blogga när man har mycket att blogga om, och det är kul att ni verkar gilla det också!

Tänkte berätta lite hur fortsättningen på den här veckan kommer se ut.

I Måndags red ju Felicia ett pass i ridhuset, samt att vi provade tolkning för första gången. och igår så var Hedda ut en sväng på fin-pownien!

Idag, Onsdag, så kommer Rebecca och ska rida. Blir nog att träna lite galoppfattningar på slingorna, och kanske lite annat också.

Torsdag: Vilodag. Då har han gått 3 dagr på rad, och har gjort sig förtjänt av att spendera dagen i hagen med sin Fia.

Fredag: Ska Ida rida honom, och träna lite. Blir ett lagom hårt och lagom lätt pass för Dammie.

Lördag: Tänkte Hedda hinna med att hoppa honom lite på kvällen. Var ju ett tag sen sist, så det ska bli intressant.

Söndag: Rebecca kommer och ska rida ett pass, förhoppningsvis i ridhuset. Träna lite dressyrprogram. Det ni! =)

Det var planen för den här veckan iallafall.


Finaste Dammie-Dam-Dam. <3


Tolkningsfail!!

Här kommer den utlovade Tolkningsfailen!

Det är ganska roligt, att våran pownie är ganska snabb i tanken, och uppfattar det minimala...
Som ni ser i filmen, så tar Evelina linan, som ligger på vänster sida om hans bakdel. I all välmening lyfter hon ena linan över hans bakdel, och råkar väl på nått sätt "klatscha till", vilket han tar som en signal för trav.
Tur att Malin är kvick ibland. ;-P
Se och njut!Fina killen. <3

Idag ska Beckis rida. Som sagt, träna, träna, träna!!
Mer om det får ni läsa ikväll.


Snabbt bara...

Kul att det är så många som läser Dumles Dagbok just nu. Hoppas ni stannar kvar hos oss, för de närmaste månaderna blir händelserika, det kan jag lova.

Mer om det kommer ni få veta inom kort.

Imorgon kommer Rebecka och ska rida Dumle. Träna, träna, träna. Får hoppas att mobil-batteriet håller hela dagen, så jag kan bjuda på lite bilder, och eventuellt ett litet filmklipp kanske??

Fail-klippet från gårdagen är tidsinställt, kommer upp under dagen imorgon!

Dammie-Dam-Dam dammsuger boxen på höstrån. Mattes älsklingspownie! <3


17 januari

Hej hopp.
Idag har jag och Dumle varit ute i skogen och busat lite. han var inte nämnvärt pigg, och faktiskt lite tjafsig idag. Stannade och skulle vända efter hästar vi mötte, skulle spinga ikapp dem som vi träffade etc. men trots det hade vi en mysig tur i alla gångarterna, och faktiskt både höger och vänster galopp. En lagom tur var det, han blev inte svettig men det blev matte däremot. ;-P

När man är ute i skogen en tisdag kväll träffar man alla möjliga roliga saker.
Vi träffade först 3 stora hästar som han gärna ville både kika och hälsa på, sen träffade vi en travhäst med vagn och allt, som höll på att skita på sig när vi dök upp från en sidoväg. Dumle hoppade och studsade på stället då och ville fööööölja den hästeeeen!!!
Sen träffade vi en häst med ryttare som sällskapade med en häst med vagn. Även de tittade på Dumle som om han vore en utomjording... Så kom det 2 hästar med ryttare som knappt ens vred på öronen åt lillen. ;-P På vägen hem träffade vi också en ponny, som inte rktigt visste vart den skulle ta vägen såg det ut... Den stannade och tittade, och tittade, och tittade...
Sen var det Dumles tur att nästan krypa ur skinnet när de 3 hästarna vi mötte först kom travande bakifrån. Om ahn blev rädd eller ville springa vet jag inte, men vi var nästan hemma vid stallet då, och jag hade suttit av och gick, så blev ingen springtur alls...

Annars har jag idag rensat lite bland Dumles träns, han har nu 2 stycken som hänger på kroken som är nysmorda och fina. Resten ligger i skåpet och är isärtagna, måste skaffa en låda eller nåt att ha dem i så inget kommer bort. kan juh vara bra att ha i framtiden. ;-P Även sadeln fick sig en rengöring, och den är jäkligt sliten och behöver tas om hand bättre... tror egentligen att hela jag behöver en skärpning... och fler med mig. ;-PJag och min fina pownie i sommarhagen. <3

Imorron ska han jobba igen, men vad som står på schemat imorron vet jag inte. men nu är det dags att jobba bort hömagen, och förbereda för Beach 2012! :-D

//Hedda

Mer om Tolkningsdebuten!!

Många som ville läsa om Dumles tolkningsdebut igår. KUL!
Här kommer ett lite längre inlägg om det, med lite fler filmsnuttar!!
Såhär såg det alltså ut innan, i stallet:

Eftersom det var första gången som Dumle skulle dra pulka, och eftersom han är så pass ung och inte så stark ännu, så tyckte vi att det var lite överkurs att sätta upp någon på ryggen på honom. Därför använde vi oss av hans kör-sele, som vi kopplde fast linorna i. Då slapp han både bära och dra samtidigt, behövde bara fokusera på att dra!

På den här bilden nedan ser ni att Hedda leder honom i grimskaft, och att "draglinan" är kopplade till selen:

(Visst är han snygg på bilden, förresten?? <3)
Benskydd på, utifall att han skulle hoppa omkring... ;-P

Vi använde mockningspulkan att tolka med (bra att ha till mycket...), och den känner ju Dumle sen förut. Men han har inte haft den åkande bakom sig så många gånger, brukr mest vara han som springer efter. Därför började vi med att han fick skritta en sväng, med någon som drog pulkan bakom honom. Inga problem!!!Sen fick han också lite tid att titta och känna på den, men det har han ju som sagt gjort några gånger tidigare. men visst ser det ut som att han är lite sugen att provsitta själv??Sen Fick Evelina sätta sig i pulkan, ta tag i linan, och Dumle dra! Malin går bredvid, ifall Dumle skulle bli rädd så skulle hon ta linan av Evelina, så att den inte skulle släpa efter och skrämma Dumle.


Som ni ser så gick det inte så bra för Evelina att styra pulkan, så Malin fick ta över när hon körde in i plogkarmen. Dumle brydde sig dock inte.

Sen fick han även prova dra lite i trav, och det var nog lite lättare, och JÄTTEKUL!! Dumle var tvungen att bralla lite, men tyvärr fick jag inte med det på film. Tyvärr blev det sista klippet lite mörkt, eftersom batteriet höll på att ta slut i telefonen.

Där ser ni, lätt som en plätt! <3 Dumle är Världens Finaste, Bästa och Klokaste 5-åring!!

Vill ni se Fail-klippet också??

Isåfall får ni kommentera. ;-P

Idag är det Hedda som har Dumle, och dom ska rida ut i skogen och busa. Mer om det får ni läsa ikväll!


16/1 2012 - Ridpass och Pulk-premiär!!

Idag har Felicia ridit Dumle ett pass i ridhuset. Träffade dem som hastigast, och Dumle såg otroligt trevlig ut (som vanligt), stadig och fin... Fick se en vänstergalopp också, rätt på första försöket, med lite vägledning! Det gillar vi! <3

Dumle är verkligen den där lilla, kloka pownien som kan ALLT!!! Ikväll så skulle Hedda och Malin "busa till det lite", dom drog fram pulkan och tyckte "-Nu ska vi tolka!!!"

Jag var inte lika förtjust i idéen, jag är lite för rädd om min älsklings-kompis. Rädd att han ska bli skrämd, skda sig eller vad som helst.
När jag blir sådär hispig får jag gå därifrån, för jag sänder ut negativa energier. Bra bra, jag håller mig gärna en bit bort, och bara beundrar hur min pownie går från klarhet till klarhet.
Vad vi än har provat med lilla Dumle, så har han först ifrågasatt, och sen accepterat. Klok, snäll och otroligt lättlärd!
Så var det även med tolkningen.

Såhär såg det ut innan i stallet:

Dumle ska ut och Tolka! <3

Såhär såg det ut när vi väl kommit ut:

 

Och här får ni ett smakprov på vad våran älskade kille faktiskt har gjort ikväll. Försökskaninen som sitter i pulkan heter Evelina, och hon tycker också att sånt här är underhållande. =)Just nu är jag otroligt stolt över min pownie, som tar allt med en nypa salt och finner sig i ALLT som är nytt och "konstigt", bara för att "mamma har sagt det", typ.
Finns fler filmklipp, från början till slut, även en liten "fail", men någonting måste vi ju spara till sen??
Imorrn bjuder jag på ett rent "tolknings-inlägg", där ni får veta allt om hur Dumles tolkningspremiär gick!
Välkomna åter! <3


Dumles Problem...

Tack för alla kommentarer på gårdagens inlägg!
Blev ganska många, blandade gissningar, på vad Dumle har för problem. Om man ser till helheten så är han ju en "felfri", helt underbar ponny, som gör det han ska, när han ska göra det, och är så himla snäll, go och underbar!

Men, han har som sagt en sak på minus-listan. Det är nämligen så, att han kan vara ruskigt svårfångad i beteshagen på sommaren.

Det påtalade hans gamla ägare Malin för oss redan då vi var och kikade på honom innan vi gjorde affär. Då var han en smitare, som inte gick att fånga. 
Någon smitare har vi inte märkt att han är, men i sommarhagen är han som sagt en trilsk liten rackare. Springer gärna runt de andra hästarna tills dom blir irriterade, eller drar iväg med blixtens hastighet. Sen äter han ju inte godis heller, så att locka med havre funkr väldigt sällan. Ibland kan han falla för en bit knäckebröd eller äpple, men det mest effektiva sättet som jag använder mig av, är att driva runt honom tills han tröttnar. Kan ta mellan 10 minuter och flera timmar, så  det gäller att ha tålamod.
Ett annat alternativ är att ta in alla andra hästar, då brukar han inte tycka att det är roligt längre. Men det orkar man sällan göra...

Så nu vet ni, vad Dumles Problem är!


I Vinterhagen är det dock inga problem, där kommer han när man ropar. Sötisen. <3

Idag ska Dumle få jobba. Felicia ska låna honom, och rida med Elina och Gromit.


Söndag 15/1 2012

Usch, så himla kallt det var imorse när vi åkte iväg och skulle släppa ut hästarna. 25 minus utomhus, och det kändes ganska rått inomhus också...
Dumle fick ta på sig ett termotäcke under det blåa vintertäcket, hoppas att han inte svettades ihjäl senare när det "bara" var 15 minus under eftermiddagen. Ajja, tycker att det är bättre om man klär dem för varmt än för kallt...

Har precis tittat på första avsnittet av Ponnyakuten 3. Attans, vilka oschyssta ponnysar det finns här i världen. Vissa ungar har det verkligen inte lätt.
Tur att Dumle är så gott som felfri... Ett problem har han ju iofs...

Gissa vilket!!!
Här får ni en ledtråd:Avslöjar mer imorrn, så får vi se om någon gissat, och om någon gissat RÄTT???


Sen Lördag-kväll...

Blev ingen ridtur idag. Jag är inte den som bangar, men kände mig inte sådär jättemotiverad när det var 15 minus ute och alla hästarna var ivriga att få komma in när vi kom till stallet... Då kan man lika gärna ta in alla och ha en myskväll istället.
Rida kan man ju göra när man vill, i princip iallafall. Imorrn till exempel, är en ny dag, med nya möjligheter.

Under nästa vecka ska Dumle jobbas lite mer, eller rättare sagt, nästan varje dag! Han är ju fem år nu (snart, iallafall), och tanken är väl att han ska ut och tävla lite smått under året. Och ska man tävla, så måste man träna, inte bara gå i hagen och skrota och vara världens sötaste. Right?? ;-P

Världens sötaste pownie, det är Dumle det...

Min nya favoritbild, på Världens Bästa Pownie. Min bästa vän, mitt allt. <3


Lördag 14/1 2012

Jaha, då var det Lördag. Vi har kväll i stallet ikväll, och då tänkte jag passa på att rida en liten sväng på Dammie. Blir nog skritt och trav runt Bränslan, dvs ett ganska lätt pass. Beror på hur pigg han tänker vara. Älsklingen.
Skriver mer om det ikväll!


Fredag 13/1 2012

Fredag den 13:onde, men trots det har dagen flutit som på räls.

Idag skulle Dumle jobba. Blev longering på volten utanför stallet. Var rädd att det skulle vara lite mycket snö där, men det var skottat, och dessutom sprang Fia där före Dumle, så det var faktiskt helt okay!
Dumle är världens roligaste ponny att longera, pga att han gör precis det man ber honom om, i precis det ögonblick som man ber om det. Han ifrågasätter aldrig, utan vet precis vad som krävs av honom.

Jobbade endast skritt och trav idag, mycket övergångar och halter, och han var verkligen kalasfin! Jag tror att all snön som han fått pulsa igenom i hagen har gett lite "gratisträning", för han är förvånandsvärt stark i bak-kärran. Det syns riktigt hur han kliver framåt och jobbar på. Duktiga lilla Älsklingen.

Longerade i ca 25 minuter i båda varven, sen gick vi in, och myste lite. Passade på att ta lite foton på Älsklingen med min mobil. Han är lite svår att fota eftersom han är så intresserad av vad det är förnågot jag håller på med. men failbilder kan också bli gulliga... ;-P


Två små söta öron och en buslugg stack upp ovanför boxdörren... <3


Ögat är också vackert. <3


Liiiite sugen på Fias kvällshö, som låg utanför boxen. Men matte säger "inte röra", och då lyssnar man på det!

Den här bilden talar till hjärtat på mig... Han ser så liten och harmlös ut. Älskade, underbara Dammie. <3


12/1 2012

Precis kommit hem från stallet. Har varit och släppt ut Dumle och hans vänner. <3 Det var 18 minusgrader på morgonen, men nu när vi kom hem så var det bara 15 minus. Hoppas vi går mot varmare tider snart.

Gromit, den olyckan, har busat med Dumles täcke. Lyckts ta bort ett bensnöre och dra sönder halsen på det blåa täcket - Trots att de inte ens går i samma hage!! Funderar på att sätta upp ett plastband eller nått mellan dem, då vågar sig nog inte Gromit dit. Har funkat tidigare, iallafall. Odåga!!

Dumle var verkligen pigg och glad imorse. Glad i hågen taktade han hela vägen ut till hagen, och sen drog han en repa innan han ställde sig och käkade med Fia, som för en gångs skull inte jagade honom. Dom stod och åt bredvid varandra jättelänge, och det är inte så vanligt att dom börjar dagen på det sättet. Gilla! <3


Återigen bjuder jag på en arkiv-bild, på Dumle och hans Fia, och Odågan Gromit i bakgrunden. Fina, fina hästar. <3


Sådär...

Nu är design-pysslet färdigt för den här gången. Den nya headern på plats - Jag gillar den, gör ni??
(Kommentera gärna.)

Nu ska jag gå och kryp i säng, ska upp tidigt som attan imorrn, och åka iväg och släppa ut mina fyrbenta kompisar. <3
Imorgon måste jag jobba Dammie lite också, nu har han vilat någon dag för mycket känns det som. Snrt börjar hans liv som ridponny på allvar, och då måste han ju vara vältränad. <3


Igen...

Vet att jag tjatar, men ÄNTLIGEN fick jag till bilden i menyn här bredvid ------------->
Vad tycks om min lilla "spök-Dammie"?? Var orolig för att den skulle vara för ljus, men jag blev faktiskt riktigt nöjd!

Älskling. <3


Fix...

Sådärja, nu har jag börjat fixa lite i designen igen. Tar lite tid, för jag är inte så smaaaart alla gånger, hellre små saker i taget än förstöra allt på samma gång, you know.
Headern är tillfällig, håller på med en ny, men det tar sin lilla tid, det också. Ni får hålla till godo med det här tills vidare. =)


Filmsnuttar.

ÄNTLIGEN har jag kommit på hur man gör för att ladda upp videoklipp på Youtube.
Här kommer två små filmsnuttar på Dammie. Tyvärr är det lite för ljust osv, har inte hittat nå bra inställningar i telefonen ännu. Övning ger färdighet.

Första klippet är egentligen bara ett test, men motivet är ju vackert iallafall. <3

Klipp nr 2 är en snutt från när Ida red. Ida är 7 år gammal, och har ridit i närmare 3 år. Det här är första gången som hon rider Dumle helt på egen hand. Visst är dom duktiga??
Vill ni se fler filmer på Dumle?? När han gör någonting speciellt?? Lämna en kommentar i så fall. Fler klipp kan jag lova er iallafall, men kanske inte nu på en gång. <3


Det kom ett mail...

Det kom ett mail:


Hej.
Jag och min dotter Rebecca brukar vara i stallet när Kicki och Lovisa är där ibland. Rebecca - och jag - avgudar Dumle. Han är alldeles sant den sötaste, snällaste, finaste ponnyn som finns. <3
Här ett litet foto från stallet.
Tack för att ni är så generösa med Dumle. Det gör stor skillnad för små tjejer...

Med vänlig hälsning,
MariaTusen Tack för ditt mail, Maria. Det känns bra att han sköter sig med tjejjerna, och är verkligen jättekul att det är fler som har glädje av honom än vi. Han är ju trots allt en ponny i barnstorlek, så det är ju det han bör nyttjas till, så ofta det bara går!
ALLA borde ha en egen Dumle, Världens Bästa Pownie!! <3


10/1 2012

Som ni märker blev det inget mer inlägg igår - Internet har slutat funka hemma, så det kan nog bli lite långt mellan inläggen tills det är fixat.

var iallafall och pussade på dammie igår. Lia, våran hund, var också med, och hon och Dumle drar inte alltid jämt. han vill gärna nosa på henne, men hon är så rädd så när han försöker så gör hon utfall mot ansiktet på honom. Till slut blir han arg och ger igen, men än så länge har dom inte skadat varandra. En av anledningarna till att Lia inte får följa med till stallet så ofta... ;-P

Idag har jag bara varit dit och fixat maten åt Dumle - Snälla Anna hade mockat, både åt Dumle och Gromit. Tack!


Ni får en gammal bild på sötpownien idag, eftersom jag sitter på stallets dator.
Som sagt, så vet jag inte när jag kommer åt att blogga nästa gång, men förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge.9/1 2012

Jaha, trots dålig uppdatering så har läsarna stannat kvar. Det gillar vi!
Nu har vi kommit hem, och jag kan knappt vänta till ikväll, då jag får träffa min Dumle igen. Var ju nästan en hel vecka sedan sist jag såg honom, Lite abstinens får man.

Här kommer en liten hälsning från Dumles bästis i Köping - Måzart!

Fina killen med stilig fläta. <3

Skriver mer senare, när jag hr varit och pussat klart på min Dammie. <3


Allmänt om Dumle

Här kommer lite allmän info om Dumle:

Namn: Dumle
Ras: Korsningsponny
Mankhöjd: vet ej, kring 115 cm kanske (Aldrig mätt honom)
Född: 2007-05-01 i Västerås

Riden? Ja
Inkörd? Ja
Hur ofta rids/körs han? 4-6 ggr per vecka ungefär. Mest ridning med ryttare av olika storlekar.
Kan man rida själv, utan andra hästar närvarande? Absolut!
Har han stegrat någon gång? Nej, inte vad jag vet iallafall.
Har han bockat någon gång? Jo, det händer ibland, när han är pigg och glad.
Har han sparkat bakut någon gång? Jo, det händer ibland, när han är pigg och glad.

Har han tävlat dressyr någon gång? Nej, inte ännu, men det är ett mål under 2012
Har han tävlat hoppning någon gång? Ja, en gång, 30 cm clear round.
Hoppar han helst ute eller inne? Ute, över pinnar i skogen.
Hur högt har han hoppat? 75 cm med ryttare, 90 cm löshoppning.

Tycker han om andra hästar? ja, han gillar sällskap, om det är trevligt.
Har han någon bästis? Ja
Vad heter bästisen? Fire of My Heart "Fia"
Går dom i samma hage? Ja

En bild på Dumle och hans bästis:Inte nöjd med svaren, eller har du andra frågor om Dumle?? Kommentera, så svarar vi. =)


Efterlysning!!

Jag efterlyser bilder på Dumle. Om någon fångat våran lilla sockerponny på bild och vill dela med sig av dem, maila till dammie2007@gmail.com


3 saker...

Visste ni att...

...Dumle har varit med på TV?
Ja, det är faktiskt sant! I våras hade aktuellt ett nyhetsinslag om att Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt besökt Boden, och vips, så dök våran egen lilla söta Dumle-pownie upp i rutan!

...
Dumle inte åt godsaker när han kom??
Nej, han var väldigt storbjuden! Morötter tuggade han bara sönder och spottade ut, äpplena petade han bort, och knäckebrödet var roligt när det knastrade mellan tänderna.
Med tiden lärde han sig gilla äpplen och knäckebröd, men morötter är fortfarande bara roliga att tugga sönder och spotta ut...

...Att Dumle älskar barn?
Det är väldigt roligt att se honom "umgås" med barn, för man ser verkligen på honom att han tycker dom är skojjiga. Han liksom följer dem med blicken och spetsade öron, och ser riktigt intresserad ut. De får borsta och klappa och leda honom helt utan problem. Dumle är med andra ord en riktig barn-ponny! <3
3/1 2012

Det är otroligt tjorvigt att försöka ldda upp videoklipp på Youtube, bara så ni vet. Därför får ni suga på den karamellen lite, för ikväll drar vi söderut, tillbaka i stan igen på måndag, och då ska jag göra nya försök för att visa er filmsnutten på när Ida och Dumle jobbar i ridhuset tillsammans.

Hade morgon i stallet imorse, och jisses, vad mycket snö det hade fallit under natten! Säker en halvmeter, vilket resulterade i att vi fick skotta oss in i stallet, samt skotta oss ut på andra sidan, och Dumle-gubben fick nästan simma ut till hagen.
han har för övrigt haft vilodag idag, resten av veckan ska Rebecca jobba med honom, och så ska han få stifta bekantskap med en annan liten tjej, som heter Hanna.

Som sagt, så åker vi bort ikväll, därför kommer det att bli väldigt dåligt med uppdatering här resten av veckan. Kanske har Rebecca lust att gästblogga lite? Ska iallafall försöka fixa några tidsinställda inlägg, så lite uppdatering ska ni få iallafall.


Dumle och hans Fia i snöiga hagen. Gromit syns i bakgrunden.


Tokiga lilla snömonstret. <3


Ida <3 Dumle

Tänkte jag skulle skriva ett snabbt inlägg om dagens ridpass.
Idag var det alltså Idas tur att låna snygg-pownien, första gången som hon rider honom helt utan ledare. Det var överhuvudtaget ett bra tag sedan hon red honom sist, och det har hänt mycket sen dess, både med hans utbildning och hennes ridning!

Hon red i ridhuset, och tränade på dressyrprogrammet LD:1, som hon förhoppningsvis ska rida med honom på miniklubbtävling i vår.
Både ponny och ryttare skötte sig jättebra. Ida är trots sin ringa ålder en väldigt mjuk och följsam liten ryttare, dock skulle hon behöva tuffa till sig lite mer emellanåt.
Dumle visade sig från sin bästa sida idag, travade när Ida bad honom om det, gick dit hon styrde, och stannade när han hörde ett "ptroo". Lite seg i början, men sen fick han upp farten.

Dom var verkligen jättesöta tillsammans! Här får ni ett litet smakprov:

Bedårande, eller hur??

Först tränade vi olika delar ur programmet, innan dom fick rida igenom det i sin helhet två gånger. Lite slarv med vägar och så, men sits och balans var med beröm godkänt! Ida lyckades till och med sitta ner i traven under hela programmet, något som kan vara väldigt svårt ibland, då Dumle gärna smygökar på bl.a diagonalerna.

Sista tio minutrarna fick Ida rida lite själv och träna på det hon ville. Det blev volter i trav och "Halt - Hälsning", vilket hon tydligen tyckte var roligt att göra. Blir nog en riktig liten dressyrryttare av henne! <3

På hemvägen så sa Ida någonting jättegulligt: - "Kajza, vet du vad? Dumle är Världens finaste och bästaste Ponny!"
Och ja, man kan ju inte annat än hålla med, för det är ju sant!

Jag fick en liten film på Ida och Dumle tillsammans, samt fler bilder, men dom tänkte jag publicera imorgon.
Sov Gott!


Måndag 2/1 2012

Vi hade morgon i stallet imorse, och det var nära på snöstorm. Hästarna var dock inte så brydda, så länge dom fick komma ut och äta maaaaat!!
Dumles halstäcke var tyvärr fortfarande blött efter gårdagens snöfall, så han fick ta på sig ett termotäcke under det rutiga. Mysigt, sa Dammie, och slapp frysa.

Nu ska jag alldeles strax iväg till stallet, Ida ska rida honom idag.

Den här bilden tog jag imorse. Hedda ville kolla om det gick att sitta på Dam-Dam i hagen, och det gick, som ni ser. <3

 


En närgången Dumle-bild från igår. ;-P


Årets första stalldag...

Nyss hemkommen efter årets första stalldag! Bra före för en lagom mysig ridtur på Världens Bästa Pownie.
Snöade gjorde det också, sådär lagom mycket, utan alltför mycket blåst.
Enda minuset med snöfall är att när det kommer mycket blir det så mkt jobbigare att mocka hagen. Bajset göms ju under snön, så man får leta och pilla fram det, och ändå missar man hälften. Dessutom får man med nästan lika mycket snö som bajs i mockningspulkan!!

Bäst!! <3


Dumle var ganska lagom taggad idag. Före ridturen ville han bara gosa och pussas. Sen försökte han dra av sig benreflexerna också, knas-pownien. <3
Vi red ner mot ridklubben, tog av mot möbelinsrakan och travade halva den och tillbaka. han har inte variot där så många gånger, så det var gnska mycket att titta på, och mycket trafik. Träffade på en skoter för första gången i år också. Han som körde var jättetrevlig, stannade och Dumle fick komma fram och titta. Han tyckte den var rolig, men att den luktade illa. Sötnos!
På tillbakavägen tog vi en sträcka med både höger och vänster galopp på slingan som går jämte ridskolans sommarhage. Fattningarna satt klockrent idag!
Perfekt start på det nya året. <3

Försökte fota honom när vi kom hem, men han är för intresserad och rör på sig för mycket, så det är näst intill omöjligt när man är själv. Så idag bjuder jag på en gammal bild:

 
Hjärtat mitt. <3


1/1 2012

Årets första dag är här, och jag ska alldeles strax bege mig till stallet och Dammie-Dam-Dam. Tänkte ta årets första ridtur, en lugn sådan i skog och mark. Sen har jag ju faktiskt inte rastat Mockningspulkan på hela året(!), så det måste göras också. ;-P

Skriver mer ikväll.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!