Dagens Ridpass!!

Jaha, då var dagens ridpass avklrat då. Det var som sagt Beckis tur att jobba ponnyn idag, och det gick riktigt bra, om jag får säga det själv! <3


Före arbetet!!

Eftersom det var kväll och inga ridhus lediga, så hade vi bestämt redan innan att vi fick bege oss ut på slingorna. Det funkar ju det också, ett plus är att han är mycket piggare och gladare utomhus, samt att han inte har några väggar som han kan "dra sig mot".
Vi valde ut en raksträcka, från tunneln och en bit bort mot lill-berget, och där fick Rebecca träna galoppfattningar med Dumle. Kajza stod i ena änden av sträckan, och Hedda i andra. Becca fattade galopp från skritt, galopperade 5-8 galoppsprång, bröt av till trav, och sen ner till skritt. Ny fattning, och samma jobb.
Dumle är ju mest van att galoppera långa sträckor, så i början var han lite tveksam, men när han väl förstod uppgiften blev han lite "på tårna" och rivstartade - Tyckte det var jättekul!!!
Han fick gå 7-8 vändor i galopp, och sen avsluta med lite tempoväxlingar och övergångar trav/skritt på samma sträcka. Han var rejält flåsig, men ändå lika pigg och glad under hela passet.

Eftersom det var lite mörkt ute blev det endast en liten filmsnutt från början:


(Han försökte gå på mig, tyckte kameran var intressant...)

Tog en bild på Beckis och Dumle innan vi gick hem till stallet igen:

Två glada "små" efter ett kanonbra arbetspass! <3

Imorrn har Dumle vilodag - Det har han sannerligen förtjänat. På Fredag ska Ida rida ett lite lättare pss, och på Lördag kväll ska Hedda hoppa honom. Missa inte det!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Besokstoppen