Torsdag kväll...

Och nu längtar jag tills det blir fredag, för då ska jag och min vackra lilla pownie teama ihop igen! :-D
Tyvärr är föret ute inte alls att föredra, och komemr det inte lite snö och fryser fast ovanpå issk**en är vi tack vackert tvugna att rida inne...
 
Men skit samma, bara jag får rida på min fina Lilla D! :-D
 
Love! <3

Torsdag.

Idag är det Torsdag, och återigen är det en sån där tråkig dag. 
För det första så har det regnat större delen av dagen = INTE KUL!
 
Sen har Lilla D haft vilodag idag, så jag har inte speciellt mycket att skriva om. Har varit iväg och fixat mockning och mat åt honom iallafall, samt pussats lite med honom. Myys. <3
 
Hej lovely. <3

Onsdag!

Imorse hade vi morgon i stallet! Lagomt glad man blir när man komemr in och ser att den lilla ligist-ponnyn slitit in sin hösäck i boxen och gjort en trasmatta av den...
 
Alla hästar fick iaf gå ut nakna idag, så HÄRLIGT med det här vädret!
 
För något år sedan gjorde han sådär med sin gamla kompis Tjalles hösäck!
 
Än en gång: TUR att han är SÖT!

Dagens...

Idag har Emilia och Dumle tränat. Galoppfattningar och övergångar, och enligt mamma Anna hade det gått bra.
 
Dumle njuter verkligen de här dagarna han kan vara utan täcke ute i hagen. <3
 
<3

Tisdag!

Och idag är det ännu mera sol och plusgrader än vad det var igår.
Hoppas att Dumle fick gå ut utan täcket idag, han trivdes så bra utan det igår. Emilia och Anna hade haft svårt att få in honom från hagen pga att han ville rulla sig så mkt. 
 
Ikväll sköter Kajza intaget av hästarna, och Emilia Rider.
 
Emilia och Dumle.

Dagens Dumle!

Idag har Dumle fått jobba 2 gånger. Först på morgonen, då Stora Rebecca, som tävlade honom förra året, var på besök och red tillsammans med Elina och Kostas. Sen har även Emilia varit och ridit ett lite hårdare pass på eftermiddagen.
 
jag hade kvällsfodring, och Dumle varken frös eller hade bråttom in, så om det fina vädret håller i sig så får han nog gå ut "naken" även imorrn! =)
 
2 duktiga Dumle-ryttare. <3

hagbus och veckoplanering

Jag fick ett SMS av Anna som släppt ut hästarna idag. Hon skrev att Lilla D vart helt överlycklig när han fick gå ut utan täcke imorse, han hade skuttat runt och försökt busa med Kostas. Vanligtvis när Dumle är lite busig och skuttar runt så brukar kostas dra tag i täcket på honom, men nu gick ju inte det.
Anna skrev också att hon knappt hunnit få av Dumle grimman innan han slängde sig ner och rullade.
Lilla hjärtat, det är klart att han vill vara naken!
 
Ungefär såhär ser veckans schema ut:
 
Måndag - Emilia Rider
Tisdag - Emilia Rider
Onsdag - Emilia Rider
Torsdag - Emilia Rider
Fredag - Vila/Hedda el Kajza rider
Lördag - Vila/Hedda el Kajza rider
Söndag - Ridlekismys med Rebecca!
 
Det är dessutoim sportlov i veckan, och Rebecca var ev lite sugen på att rida ut någon dag. det gör ju inget, lilla D kan gott gå 2 pass på en dag.
 
solmys!
 
 
 
 

Måndag!

Och det fina vädret håller i sig! Idag fick Dumle gå ut utan täcke, jag vet inte hur han tog det, men förhoppningsvis njuter han ute just nu.
 
Hoppas hoppas hoppas att våren är på ingång på riktigt nu!
 
<3

Dagens Ridlektion!

Har otåligt gått och väntat på rapport från Rebeccas mamma ikväll - Jag träffade dem lite innan lektion i stallet, och fick pussa och krama lite på min fina pownie.
Men nu kom rapporten precis, så här får ni också ta del av den:
 
Vilken helg, vilken söndag! Strålande sol, temperatur ÖVER nollstrecket. Så ljuvligt att hästarna faktiskt gick nakna i hagen, Dumle inräknad. Han kom glatt fram till grinden för att få följa med oss in. Han skrittade fint upp till ridklubben men väl framme hade stackars lilla Dumle en stylta som säkert var fem cm hög under vänster framhov, så han gick väääldigt försiktigt in i stallet där han fick hjälp att bli av med den. Baksidan med finväder.
Dagens lektion bjöd på styrövning, en hel del lättsitsträning och så en hel del trav och lättridning. Dumle var koncentrerad och lill-Rebecka var också taggad och de skötte sig så himla bra! Trav lättridning nu utan sadel- eller mantag, kämpade på med att hålla låga fina händer och klarade till och med av att göra ledande tygeltag de gånger han vinglade lite in från spåret, och hon klarade av att skänkla emellanåt när det behövdes!!! Vilka framsteg, det tycker jag verkligen! 
Rebecka gav lektionen 10 guldstjärnor och 1 kryss (vilket motsvara minus förstod jag) - krysset för styrövningarna i skritt. (Ack så nyttigt säger mamma. Rätt trist tycker Rebecka, fast det blev lite roligare när de skulle genomföras i lättsits.) Rebecka var duktigt varm och svettig efter lektionen, så det var bra jobbat. Dumle skrittade nöjd tillbaka till stallet där det - förstås - bjöds på betfor och äpple innan han fick gå tillbaka ut i hagen. Tack för idag fina, fina Dumle - du får 10 stora, blänkande guldstjärnor! <3
(Fotot visar dagens outfit - nya tränset och en liten fläta med lila snodd.) 
 
Så otroligt fina dom är, Rebecca och hennes fina kompis Dumle. <3


Söndag!

Och ännu en dag med helt underbart väder.
 
Ikväll är det ju ridlekismys med Rebecca! :-)
 

Lördag!

Japp, Lördag idag, ganska bra väder, inte så kallt iallafall...
Ska alldeles strax iväg och umgås med min Lilla D. Blir nog en lugnare ridtur, ev barbacka, eftersom Hedda upplevde honom som lite trött igår.
 
Skriver mer sen! =)

Vad man kan hitta...

Vad man hittar mycket saker när man är ute och bara "slösurfar". 
 
229:-
 
399:-
 
 
står tyvärr inget pris. från http://www.hansbosport.se
 
Jag är lite prylgalen, men tittar mest... Dumle har nog med saker at se oemotståndlig ut i... 
 
Vackraste Pownien!

Dagens Ridpass <3

ÄNTLIGEN, får jag väl lov att säga, har jag fått spendera kvalitetstid med min fina Ponny! Vi red ut i skogen, och han var inte överdrivet pigg idag. Dock viskade en liten fågel i mitt öra att han gått ett rejält pass igår, kanske han var lite mör i kroppen?
Vi började med att trava, och då fick jag litegrann börja med att "läxa upp" honom eftersom han inte tog min skänkel. men han fattade, och blev mer alert nästan direkt.
I skogen tog vi långa svängen, dvs rakt fram direkt in i skogen istället för att rida på åttorna som vi brukar. Det är en väg jag inte ridit på länge, och det var huuuur vackert som helst där idag, tät skog och mycket snö på trädgrenarna. MYYYYS!
 
Sen kommer man in i en korsning, och där träffade vi en travare. Såklart lyckades Dumle än en gång skrämma slag på den stackarn. jag vet inte varför, men "alla" travare verkar så svinigt rädd för små vita och fläckiga ponnysar. 
Sen ville Dumle bara springa efter den, och vi galoppade en bit bakom, dock inte så fort utan den hann iväg en bra bit före oss och försvann till slut utom synhåll. Men på nåt sätt var det ändå som att lilla D inte kunde släppa den där travaren, utan han gick och kikade hit och dit, och nästan förväntade sig att den skulle vara bakom varje krök.
 
Vi jobbade mycket galopp idag, både samlat och full fart framåt. Dumle blev bättre i både bjudning och följsamhet eftersom, och när vi avslutade skogsturen med att öka och minska traven var han helt underbar att sitta på! Rund och fin i formen, och trampade på BRA! Jag hade kunnat rida flera timmar till!
 
Vi avslutade vårat "fredagsmys" med att pussa mule och rykta heeeeela lilla skitpownien. Jag tror att han gillade det också, för han stod då stilla, fast vi var i boxen.
 
Älskade, Älskade DU! <3

Fredag!

Har precis kommit hem från morgonfodringen i stallet. Dumle verkar vara nöjd idag! Dock är jag mindre nöjd över att hela övre delen på halsen på hans täcke är sönderslitet! Vad gör man???
 
Senare idag blir det iaf skogen, och vädret är bra! Hoppas bara att det inte är alltför halt efter gårdagens plusgrader!
 
Lilla <3

...

Jag har inte träffat min pownie sen i måndags! Dumma, dumma jobb... Men helt toppen att ha Emilia och Anna som hjälper till när det kör ihop sig!
 
Men imorron TAGGAR jag för att rida ut en lååång sväng, håll tummarna att vi får bra väder också! :-D
 
Mitt <3

Dumle-style!

Horze har släppt sin nya kollektion. En hel hög med Grejjer i Dumlestyle!
 
Vad sägs om:
 
189:-
 
199:-
 
168:-
 
159:-
 
299:-
 
Allt det här hittar ni alltså hos www.horze.se!

Torsdag!

och idag är det återigen Emilia och Dumle som är kompisar.
 
Idag har solen försvunnit, men det är ändå rätt varmt och skönt ute. 
 
<3 vår i Luften???
 
Imorron när jag är ledig tänkte jag ta en skogstur med Lilla D. Längtar redan!

Fler gamla bilder!

Här kommer lite fler bilder "från för". :-)
 
Sommaren 2011
 
 
 
 
 
 
 
Hos veterinären 2012
 
efter träning!
 
Hur vacker får man vara? <3

Onsdag...

och ingen träningsdag. Jag är inte helt säker på vad som händer för Lilla D idag, men tror att han ska poola med kajza! :-)
 

Tisdag!

Och det är galet härligt väder ute! Stålande sol som värmer, det är jättehärligt.
 
Lyllo Emilia som får tillbringa kvällen med världens bästa D! :-D
 
Vacker-skrutten!

Kväll

Har varit och tagit in hästarna nu, fick hjälp av Anna och Emilia. Tusen Tack!
 
Fick också höra att Dumle skött sig bra när Emilia red idag - Dom tränade galopp, och han var visst både pigg och framåt, och tyckte väl det var kul Det verkade iallafall Emilia ha tyckt, och det är ju bra.
 
Emilia rider imorrn också, för både jag och hedda jobbar.
 
Emilia och Dumle. <3

Måndag!

Så var det Måndag morgon, och jag har precis kommit hem från stallet. Varit och släppt ut Dumle och hans vänner, samt städat lite i hagen eftersom Dumle och Kostas ska få en ny rundboll.
 
Idag är det Emilia som ska rida Dumle, och senare ikväll ska vi iväg och ta in våra <3.
 
Fina. <3
 
Mer uppdatering får ni sen. =)

Ooops...

Skapade en sån där "Blogg Synas - Annons" ikväll, tänkte det kunde vara kul att se om någon som inte redan läser Dumles Dagbok kikar in.
 
Loggade in för en stund sedan, och då såg det ut såhär:
 
 
Hade fått 18 nya kommentarer på typ ingen tid alls, fler kommer hela tiden, och bara snälla kommentarer om Dumle. <3
Jättekul!



Dagens Ridlektion!

Har fått en rapport från Rebeccas mamma om hur det gick på ridlektionen idag. Den kommer här:
 
En härlig februaridag med lagom kyla och underbar sol. Det var full aktivitet i stallet när vi kom dit. När vi hämtade Dumle från hagen blev det lite tokigt, han nafsade lill-Rebecka i armen. Hon blev lite rädd för det nöp till i armen, och lite ledsen på kompisen. Men som det nu är när man älskar ett djur, så förlåter man. Och resten av dagen var han hur snäll som helst, en mönsterponny! <3
Idag var det en ny instruktör. Övningarna bestod i dels slalom/styrövning och dels träna trav och lättridning. Dumle var väldigt lyhörd, och rätt så pigg. Han travade väldigt fint och vinglade ingenting. Idag var det också dags att prova släppa handtaget på sadeln och rida lätt och hitta sin egen balans. Det gick jättebra - de var jätteduktiga! Vilka framsteg de gör. Rebecka var nöjd med lektionen. På väg hem var han väldigt nöjd och gick med lång hals och spänstiga steg och tittade nyfiket på de sju rådjur vi mötte. Som vanligt fick han betfor och äpple när vi var tillbaka i stallet och sen fick han gå ut i hagen till kompisarna. Kostas och Gromit stod längst ner och småpratade över staketet och brydde sig inte om att Dumle kom. Sett över tid kan vi se att Dumle verkligen har förstått det här med ridlekis och han verkar tycka det är roligt. Sov nu gott älskade Dumle, vi ses nästa söndag! <3
 
Fina! <3 (Lägg märke till att Rebecca fick inviga det nya tränset.)
 
Meeen, inte alls bra när Lilla D smakar på barn. Hoppas att han förstod att hon inte gillade det, och att han aldrig mer gör om det!! 

Inte bara Dumle!

Nej, i vårat stall är det inte bara Dumle som är bra med Barn. Gromit har idag varit lite barnvakt han också! ;-)
Med betyget MVG+.
 

Söndag idag!

och solen skiner. Vi hade morgonfodringen i stallet på morron, och Lilla D flög bokstavligt talat runt i hagen imorse. Han hade såååå mkt myror i Byxorna, for och studsade, bockade och gjorde små piruetter. Hur Gulligt som helst!
Han slutade dock när kostas fick ett rejält tag i täcket hans...................
 
Idag blir det ju ridlekismys med Rebecca, så hoppas att han hunnit leka av sig sina buslöss innan dess. :-)
 
<3

Dagens Hoppträning!

Här kommer då ett lite mer utförligt inlägg om dagens hoppning.
 
Dumle var inte jättepigg idag, men han var heller inte slö. Sådär lagom på, och dessutom relativt framme för skänkeln och kunde "ta i" när det krävdes.
 
Vi hoppade ganska basic-övningar, linjer på rakt spår mest, tränade på att hitta flyt och balans, och efter några språng blev Lilla D riktigt taggad och tyckte att det var kul!! Han jobbade på riktigt bra, hoppade fina språng, och höll tempot ganska bra. Liiite ivrig emellanåt, men det är ju bara kul. =)
 
Här nedan följer några filmklipp - Det blev ganska många, för jag har inte riktigt tid att sitta och klippa ihop dem till en hel film. De första filmerna är mest bommar och kryss, men sen blir det lite mera hinder, anpassade till Dumles korta ben. 
Enjoy!
 
 
Fina, duktiga Lilla D!
Eventuellt blir det mera hoppträning för Dumle nästa helg. <3


Dagens Ridpass!

Hoppträningen idag gick superbra, Lilla D skötte sig helt excemplariskt! 
 
En mer utförlig utvärdering av passet får ni av Kajza lite senare idag + filmer om datorn vill samarbeta idag. Så kommer nog även filmerna från i Torsdags upp!
 
Vackraste du!

Lördag!!

Upp å hoppa!! Bokstavligt talat, nu var jag fyndig va?? ;-P
 
Lördag idag, och hoppträning på schemat. Just nu är jag förhoppningsvis på väg till stallet, ska göra iordning min fina lilla Pown, och sen dra iväg till Ridklubben.
 
Mer uppdatering kommer senare!!

Lovely. <3

Filmerna...

Filmerna från i Torsdags dröjer lite, kajza har svårt att få telefonen och datorn att samarbeta. men de kommer!
Hoppas även kunna få några filmer från morgondagens träning!
 
Tills dess bjuder vi på en hoppbild på Emilia och Dumle från senaste träningen!

Fredag

Freag idag, och en tråkig sådan dessutom, eftersom Dumle ska vila. 
Vi hade morgon imorse, så vi passade på att fixa mockning o mat redan då.
 
Men imorrn blir det kul, för då ska vi hoppträna!! =)
 
Heeey. <3

Torsdag!

Ojojoj, så bra det gick på dressyrträningen igår, för Dumle och Emilia!! Det går framåt hela tiden, och det är sjukt kul att få stå bredvid och "hejja på", och se alla framstegen. Många fina ord fick de höra av Åse också, och det värmer både ponny-ägar-hjärtat och instruktörshjärtat, eftersom Emilia ridit för mig under större delen av sitt "hästliv". Och så Guldpownien min. <3
 
Hade egentligen tänkt skriva mer om gårdagen igår, men jag hann inte. men under eftermiddagen/kvällen idag så kommer det mer om det, samt lite filmer på de duktiga 2.
 
Idag är det också Emilia som rider, få se vad dom hittar på för roligt ihop!
 
Heeey!!


Nya tränset!

Igår kväll så passade vi på att prova Dumles nya träns på honom, så jag fick lite foton.
Trots att det är lite bredare remmar så passade det honom riktigt bra - han försvinner inte under det, utan det klär honom faktiskt.
 
Nosgrimma
 
Pannbandet
 
Visst blev det snyggt??
 
Kostas fick också prova Dumles träns, men han hade för stor skalle....
Haha! ;-P



Onsdag!

Och idag är det Dressyrträningsdag! :-D
 

Dagens Ridpass!!

Idag var det jag och Emilia som skulle ha kul med finpownien. När jag kom till stallet vid 4 så hade emilia redan mockat och stod och borstade lilla hjärtat. bara att snöra på grejjerna och dra ut med andra ord. Kosan styrdes mot skogen! Emilia red och jag gick bredvid/bakom.
 
Dumle var "äckelpigg" idag, redan när Emilia suttit upp utanför stallet började han småskutta och takta och ville iväg. Jag fick vägleda dem lite, så Emilia satte honom i arbete. istället för att bara bromsa i det läget kan man ju sätta honom i lite arbete och använda sig av hans framåtbjudning.
Dagens ridtur bar genom skogen, mycket övergångar skritt/trav, Trav/galopp samt lite galoppfattningar från skritt. Dumle var en mycket arbetsvillig krabat idag, och när han tar stöd på tygeln och flashar lite i traven ser han riktigt riktigt fin ut. Tänk om han kunde vara så inomhus också?
Iaf blev energinivån mer jämn mot slutet av ridpasset, och han slappnade va och tuggade fint på bettet.
 
Vi träffade travare i skogen, som Dumle faktiskt reagerade på! Samma travare 3 ggr, och det satt en lampa på vagnen, och det är vad jag tror att han tyckte var läskigt. Travare har han då aldrig i sitt 6-åriga liv reagerat för...
 
Iaf fick både ponny och ryttare ett bra pass inför morgondagens dressyrträning, och undertecknad fick sig en välbehövlig promenad skogen runt...;-) //Hedda
 
Vilket matvrak!
 

Dumles dag!

Fick en fråga om hur Dumles dagar ser ut, och här kommer en beskrivning av Dumles vardag, nu på vintern:
 
07.00 Kommer den som har morgonfodring. Fodrar kraft till alla hästarna, och täckar på dem.
När alla har ätit färdigt är det dags för utsläpp. Dumle går ut i hagen tillsammans med sin kompis Kostas.
 
 
Våra hästar har rundboll med silagehö ute i hagarna, så vi har inga middagsfodringar vintertid.
 
Vid 15-17 brukar Dumle få jobba, beroende på vem som har honom och vad som står på schemat. När Emilia rider lektion så börjar de ju inte förrän 18.00, så då blir det lite senare.
Efter ridpass/arbete får han betfor, vid hårt jobb även ngn dl havre.
Om Dumle inte är jättesvettig eller jättetrött, så får han på sig täcket och gå ut i hagen igen efter jobb.
 
 
19.00 - 20.00 Intag av alla hästar som är ute. Kvällshö och kvällskraft inlagt i boxen.
 
Därfefter är det God natt. <3
 
Sommar, höst och vår kan det se lite annorlunda ut. Om de inte har boll i hagen, eller går på bete, Lägger man ut hö till dem på morgonen innan utsläpp, och så tillkommer även middagsfodring vid 12-30-13.30, då alla hästar fodras med hö i hagarna.
 
Hästarna i beteshagen i slutet av förra sommaren. <3



Tisdag.

Hej och hå, vilket underbart väder vi har idag!! Sol, och lagom kallt (varmt?).
 
Idag ska Emilia rida Dumle, och jag tyckte det pratades om att Hedda och hon skulle ut i skog och mark, tillsammans med Lilla D.
 
Mer om det får ni sen. =)
 

stallet!

Nyss hemkommen från stallet. Har mockat och gjort kraften, någon vänlig själ hade redan tagit in hö till Dumlegubben.
Det blev en vilodag idag, och imorron ska jag, Emilia och Dumle göra nåt roligt ihop.
 
snöig mule<3

Men vad hittar vi här då??

 
Nu klättrar vi igen, efter att ha haft en liten dipp i besökarantalet...
Jättekul! Och kom ihåg att kommentera om det är något speciellt ni vill läsa om Dumle - Världens Bästa Pownie. <3

Veckoplanering v. 7

Den här veckan ser ut(ungefär) såhär:
 
Måndag: Lugnt, tömkörning el vila.
Tisdag: Emilia rider
Onsdag: Dressyrlektion med Emilia
Torsdag: Emilia rider
Fredag: Vila
Lördag: Hoppträning
Söndag: Ridlektion med Rebecca
 
Fina Dumle. <3

Dagens Ridpass <3

Idag har ju Dumle varit med Lill-Rebecca och hennes mamma på ridlektion.
Och Ridlärare för deras grupp idag var jag, så därför får jag sammanfatta ridpasset själv. ;-P
 
Dagens övning, med fokus på kontroll, gick ut på att vända rätt upp A-C, därefter vända antingen höger eller vänster, och på ena långsidan jobba halter, och på andra jobbade vi trav - Lättridning.
 
Det var otroligt kul att se Dumle ihop med de andra ridskoleponnysarna - Det är inte mycket som skiljer honom från dem, förutom längden på benen. Han är av samma trygga, stadiga virke som vilken av dem som helst, och anstränger sig verkligen för att göra rätt.
 
Det var även mycket roligt att se hur Dumle och Lill-Rebecca fungerar tillsammans - Hon berättar för honom, med sin sits, sina skänklar och sin tygel vad hon vill att han ska göra, och om han bara förstår kommandona så gör han vad hon ber om. Han anstränger sig verkligen för att vara en bra kompis för henne, vilket är otroligt kul att se.
 
Han travade där han skulle trava, gjorde halt där han skulle göra halt, och svängde när Lill-Rebecca bad honom om det. Inga konstigheter - Dumle vet hur det ska gå till!!
 
Fick några bilder från lektionen idag, dom fick stå stilla medan jag förklarade övningen. Då blev Dumle liiiite otålig och började gräva med benet i sanden, men Lill-Rebecca lyssnade ju, så hon kunde berätta för honom sedan vad jag hade sagt.
 
 
Vackraste, finaste, älskade Dumle. Vad duktig du är, och vad stolt jag blir över att du är en så fin kompis. <3

Söndag!

Känns lite varmare i luften idag, men fortfarande rätt kallt.
 
och idag är det Söndag, och i vanlig ordning Rebeccas och Dumles lektionsdag! Rapport kommer framåt kvällen!
 
Längtar efter sommar!

Dagens Dumle. <3

Idag blev det lite skuttelihopp i Ridhuset för Dumles del. det har ju varit hoppträningar idag, så vi passade på att gå upp ikväll och skutta lite, när det ändå fanns hinder framme.
 
Kan inflika att Dumle var jättepigg och på när vi gick från stallet. han kunde bara inte skritta, helst ville han galoppera hela vägen ner till Ridhuset. Det blev något mellanting, och jag lovar att så fort har det aldrig gått att ta sig dit!
 
Planen var att hoppa lite oxer, få ett bra flyt, att han skulle bjuda och hoppa utan så mycket "hjälp".
Dellie var också där, och när Dumle fått hoppa några språng i hennes kölvatten, så tyckte han att det var ganska kul. Första gången jag styrde mot ett hinder utan draghjälp tvekade han lite, men sen gick det faktiskt bra! han bjöd, höll galoppen, och fick några riktigt bra sporång på oxrarna. och självklart höll han farten även efteråt, busade till och med litegrann. Hoppade 2 fristående oxrar, och ett vitt litet plank. Som max kanske hindrena låg på 50-60 cm, och jag är otroligt nöjd med min lilla pownie idag.
 
Nalle Puh satt och kikade på oss, under ett annat hinder (Som Dumle inte fick hoppa), och honom var Dumle gaaanska intresserad av. Så mot slutet av ridpasset skulle vi bara testa om det gick att hiva upp Puh på våran lilla Pownie, och som ni ser så tyckte inte Dumle att det var så konstigt att ha en tyg-björn i sadeln:
 
Duktig kille. <3
 
Imorrn blir det ridlektion med Lill-Rebecca. Extra kul, att det faktiskt är jag (Kajza) som ska ha lektionerna imorrn, så jag får se dem tillsammans för första gången iår. Ska bli spännande!!


Och...

...jag fick just eytt SMS av Lilla Rebeccas mamma. Hon är ändå i stallet, så idag fixar hon markservicen. Bara att sätta sig upp och rida sen då med andra ord. 
 
Tusen, tusen Tack! :-D
 

Lördag!

Helgen är här, och det är fortfarande bitande kallt ute. *brr*
 
Jag har kommit på vad jag och Lilla D ska hitta på ikväll, det blir lite hoppträning framemot kvällen. Förhoppningsvis kommer det filmer i samband med utvärderingen av ridpasset!
 
<3

Spånar...

Just hemkommen från Jobbet, och nu sitter jag här och funderar på min lilla Pownie...
 
Har ni några förslag på vad vi ska hitta på imorgon, jag och min guldklimp? Jag har lite inspirationstorka...
 
Min Vackra. <3
 
Tack På Förhand. :-)

Fredag!

Idag är en sån där tråkig dag, då Dumle vilar. Alltså inte så mycket att blogga om, tyvärr...
 
Vi hade iallafall morgon i stallet imorse. Dumle frös lite, så han fick på sig både utetäcke och innetäcke, så får vi hoppas att han inte får så himla mycket skav av innetäcket. Och så hoppas vi förstås att det blir varmare snart...
 
Dumle busade i hagen imorse igen - När jag släppte loss honom så skuttade han iväg som en liten kanin. Gulle-gubben. <3
 
Dumle och Kostas äter mat. <3

Torsdag...

Ja, som rubriken säger, så är det Torsdag idag, och Emilia rider Dumle.
 
Vad dom hittar på för skojjigt idag får ni veta senare.
 
De två fina!

En dag med älskade Dumle

Idag har vi tränat galopp till trav, trav till galopp, från halt till trav och ridvägar. 

Dagens ridpass.

Idag har Emilia och Dumle varit bästa kompisar. De har varit i ridhuset och tränat på sånt som de fått i läxa på dressyrträningen förra veckan.
Mycket igångsättningar och övergångar och hålla igång galoppen. Även ridit lite dressyrprogram, tränat vägar etc. och det hade gått bra.
 
Dumle går just nu utan sitt innetäcke, pga att det är lite stort i halsen och därmed glider bakåt. Han får då skav precis bakom manken pga att täcket trycker där. Men han verkar klara sig bra med bara det gröna täcket ute.
 
Finisar! <3
 
Imorron är det Emilia som rider igen.

Dumles nya träns

Tog lite bilder igår på Dumles nya träns, som kom förra veckan.
 
Bilderna är tagna med mobilkamera, och jag hittade inget vettigt ställe att hänga tränset när jag skulle fota, därför blev bilderna lite crappiga. Men ni ser ju på ett ungefär hur det ser ut.
 
Pannbandet, och som ni ser även lila foder i nackstycket:
 
Lila foder i nosgrimman också:
 
Snyggt, eller hur??
 
Nu har jag inte sett det här tränset på Dumle, men jag tror att jag måste snöra på honom det inom den närmaste framtiden. Jag personligen tycker att alla remmar är lite för breda och "maffiga", och med tanke på att Dumle har ganska liten skalle så finns det kanske en risk att han "försvinner" under det...??
Ajja, ska försöka få på honom det och fota, så får vi se. Allting klär ju en skönhet, eller hur??
 
Tränset finns förresten att köpa HÄR, och finns i flera färger!
(Går även att klicka på bilden)
 
 
 

Onsdag Morgon!

God morgon alla glada!!
 
Onsdag idag, som sagt, och vi har precis kommit hem efter en stallmorgon.
Dumle var jättepigg och glad idag, busade lite med mig när jag skulle ta ut honom i hagen, och sen när jag släppte honom så studsade han iväg till bollen! Gull-gubben. <3
 
Idag är det Emilia som rider Dumle, få se vad dom hittar på för roligt!
 
Dumle äter hö. <3

Dagens ridpass.

Idag lånade jag ut Dumle till en tjej som heter hnna.Hanna har en egen ponny, som heter Pluto, men han kan vara liiite störig i skogen. Så jag red på Pluto, och Hanna red på Dumle.
 
Vi drog lilla slingan, mkt trav och galopp, höll ett bra tempo och hästarna trivdes. Pluto är lite större än Dumle, så han fick ta täten, något som inte riktiugt föll Lilla D i smaken. Han försökte flera ggr att smygöka för att hinna upp jämnsides och förbi, men Hanna var med och korrigerade.
 
Dumle uppförde sig helt toppentoppen som vanligt, och Hanna tyckte han var en fin och klok häst i skog och mark. Det måste vi göra om! 
 

Tisdag!

Japp, som rubriken säger, så har det hunnit bli tisdag. Jag har liiite träningvärk efter gårdagens bus i snön, hoppas att Dumle har det bättre...
 
Idag ska Hedda och Dumle poola med Hanna och hennes ponny Pluto på en uteritt.
 
Dumle och jag, med täcke på, förra vintern. <3
 
Uppdaterar mera sen!

Dagens Ridpass!!

Ojojoj, vilken busig ridtur det blev idag. Jag red inte alls seriöst...
 
Tänkte att Lilla D skulle få snöplumsa lite, och red iväg till klubben och stora paddocken där. Halva paddocken är plogad, och i den andra halvan var det snö upp till knäna på Lilla D.
Började med att rida runt lite där det var plogat, i alla gångarter, och Dumle kändes inte alls pigg. Gjorde ganska många galoppfattningar och avbrott, samt lite tempoväxlingar i trav.
Sen gick vi över den lilla plogkarmen och plumsade lite snö, först i skritt, och sen i trav. 
 
och sen fick jag en bus-idé, nämligen att vi skulle prova hoppa över denna lilla plogkarm (Kanske 40 cm hög) ut i djupsnön.
Så vi red ut ur djupsnön till den del som var plogad, vände, fattade galopp och styrde mot plogkarmen.
Första 2 gångerna var Dumle liiite osäker, bröt av till trav och travade genom plogkarmen, men sen tyckte han nog att det var lite buskul. Tog galopp själv, hoppade gaaaaanska stort och fortsatte i galopp i djupsnön sen.
Upprepade det några gånger, och Dumle hade bra bjudning, men flåsade ordentligt mot slutet.
 
Bus-kul, hoppas vi får tillfälle att göra det oftare. =)
 
Puss-pownien. <3

Måndag!

Jaha, så var det Måndag igen, och vi har kvällsfodring och intag i stallet.
Men före det tänkte jag ta mig ut på en liten ridtur i skogen med Dumle, få se om han är nå pigg.
Det snöar ute nu igen, och är ganska lagom kallt, så det blir nog toppen. <3
 
Älsklingen förra vintern. <3
Skriver mer senare, om hur det gick med ridningen.

Veckoplanering v.6.

Efter en mkt intensiv vecka blir det lite lugnare den här veckan som kommer.
 
Mån: Hedda eller Kajza rider ute
Tis: Hedda rider ute
Ons: Emilia rider
Tors: Emilia rider
Fre: Hedda eller Emilia rider, alt vilodag.
Lördag. Kajza rider, alt vilodag.
Söndag: Ridlekismys med Rebecca
 

Dagens Lilla D. <3

Har fått en rapport om hur det gick för Dumle och Lill-Rebecca på ridlektionen idag! Här får ni läsa:
 
Härlig söndag med fint väder, om än lite kallt, så här den 3 februari. Som förra gången så kom Dumle fram hela vägen till grinden när vi gick för att hämta honom från hagen. Han plöjde med mulen i snön på väg upp till stallet, och slickade i sig lite snö 
Vi hade då mockat och fixat med hans mat, så han fick ryktas och klä på sig. Sen skrittade vi upp till ridklubben: Dumle var pigg och glad på vägen och skötte sig som vanligt hur bra som helst - trots tre skotrar som passerade bakifrån, nära, bullrigt och inte helt sakta. Dumle bara snodde runt, stod stilla och glodde. <3 
Idag var det markarbete på schemat, det blev ett par bommar och så styrövningar med koner. Idag blev det ingen trav, för alla i gruppen skulle prova att rida utan ledare, Således var det en enkel match för Dumle och lill-Rebecca, de skötte sig otroligt fint och missade ingen övning. Efter genomförd lektion skrittade vi tillbaka till stallet och på hemvägen var han glad och sugen på att komma fram, så han taktade flera gånger. Väl hemma fick han såklart sin betfor och sen på med täcken och så fick han gå tillbaka till hagen, där han galopperade till höbollen. 
Vi var ju såklart tvungna att ta ett kort på världens sötaste, gosigaste mule! Sov gott Dumle, dröm söta ponnydrömmar! <3
 
Mys-pownien. <3

Söndag!

Och i vanlig ordning ska Dumle idag ha ridlekismys med lilla Rebecca!
 
Många barn som gillar Dumle! 

Dagens Hoppträning!

Jaha, som ni redan läst så har ju Dumle och Emilia hopptränat tillsammans idag, för Kicki. Det gick bra, bortsett från att Dumle tjurade lite emellanåt. men i det stora hela gick det bra, vi är nöjda, Emilia gjorde sitt bästa, och Dumle är ju ingen lätt ponny att hoppa med, speciellt inte när man inte är så van själv.
Vill poängtera, att Dumle ju inte är så mycket hoppad för att vara 6 år, han är inte hoppad mycket alls sedan Kurirenmästerskapet heller. Dagens hoppövningar bestod av linjer, både på rakt och böjt spår, fokus på vägarna och få ett bra flyt, vilket var otroligt nyttigt för Lilla D.
 
Här nedan följer några filmklipp från träningen.
 
 
 
 
 
 
Här kommer lite bilder:
(jag vet att kvallan är skitkass, ber om ursäkt för det.)
 
 
 
 
Jag veet, kvallan på den här bilden är EXTREMT dålig, men tyckte pownien såg så fin ut! ;-)
 
 
 
Finaste! <3

Sådär!

En utförlig utvärdering av dagens ridpass kommer inom kort, ihop med bilder och film från passet.
 
Tills vidare får ni ett smakprov:
 
 
 
 

Lördag...

Och nu sätter vi fart mot stallet för att kika på hoppträningen.
 
Återkommer med en, förhoppningsvis, positiv rapport. 
 
Lilla <3

Fler gamla bilder! :-D

Dumle och Stora Rebeccas mamma innan en ridlektion.
 
Dumle, Fia, Fias matte Lisa och Lisas Dotter Ida.
 
Pigg pownie och stora rebecca.
 
Dumle drog pulkan förra vintern!
 
Programridning!
 
På besök på ridklubben!
 
Duschar!
 
Världens Finaste Barnpownie! <3
 
Tjocksmock! X-D
 
Puss Matte!

Dagens!

Nyss hemkommen från stallet. Dumle har ju vilat idag, så passade på att låta honom lufta sig en stund utan täcken, och så har jag provat lite nya grejjer. Bla de sakerna jag fick på posten för någon dag sen. Kunde ni gissa vad det var?
 
Givetvis dessa:
 
Sen har jag också fått låna några begagnade täcken som jag provat. De passade bra, möjligen var han liiite rund om magen.
Nu har han visserligen täcken så att han håller sig varm och torr ute, men man vet ju aldrig hur länge de håller...
 
Så har vi borstat och myst lite. 
 
Mys-mulen! <3
 
Imorron är det ju hoppträning, och vi ska försöka få lite film och förhoppningsvis klicka nå bilder.

Fredag!

Imorse hade vi morgonfodring igen.
 
Lilla Dumle-gubben har fått skavsår under hakan av nosgrimman igen. Så nu blir det antingen att rida nån vecka utan nosgrimma, eller med nån som inte sitter just där.
 
Idag blir det iaf ingen ridning alls, Dumle vilar och laddar inför morgondagens träning!
 
Dumle hoppar! :-D

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!