Dagens Ridlektion!

Har otåligt gått och väntat på rapport från Rebeccas mamma ikväll - Jag träffade dem lite innan lektion i stallet, och fick pussa och krama lite på min fina pownie.
Men nu kom rapporten precis, så här får ni också ta del av den:
 
Vilken helg, vilken söndag! Strålande sol, temperatur ÖVER nollstrecket. Så ljuvligt att hästarna faktiskt gick nakna i hagen, Dumle inräknad. Han kom glatt fram till grinden för att få följa med oss in. Han skrittade fint upp till ridklubben men väl framme hade stackars lilla Dumle en stylta som säkert var fem cm hög under vänster framhov, så han gick väääldigt försiktigt in i stallet där han fick hjälp att bli av med den. Baksidan med finväder.
Dagens lektion bjöd på styrövning, en hel del lättsitsträning och så en hel del trav och lättridning. Dumle var koncentrerad och lill-Rebecka var också taggad och de skötte sig så himla bra! Trav lättridning nu utan sadel- eller mantag, kämpade på med att hålla låga fina händer och klarade till och med av att göra ledande tygeltag de gånger han vinglade lite in från spåret, och hon klarade av att skänkla emellanåt när det behövdes!!! Vilka framsteg, det tycker jag verkligen! 
Rebecka gav lektionen 10 guldstjärnor och 1 kryss (vilket motsvara minus förstod jag) - krysset för styrövningarna i skritt. (Ack så nyttigt säger mamma. Rätt trist tycker Rebecka, fast det blev lite roligare när de skulle genomföras i lättsits.) Rebecka var duktigt varm och svettig efter lektionen, så det var bra jobbat. Dumle skrittade nöjd tillbaka till stallet där det - förstås - bjöds på betfor och äpple innan han fick gå tillbaka ut i hagen. Tack för idag fina, fina Dumle - du får 10 stora, blänkande guldstjärnor! <3
(Fotot visar dagens outfit - nya tränset och en liten fläta med lila snodd.) 
 
Så otroligt fina dom är, Rebecca och hennes fina kompis Dumle. <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Besokstoppen