Gårdagens Ridlekis!

Fick en rapport av Lill-Rebeccas mamma Maria igår, men eftersom det blev lite sent så hann jag aldrig lägga ut den då.
Här kommer den iallafall:
 
Idag var vädret alldeles fantastiskt. Soligt och inte kallare än minus åtta. Framåt eftermiddagen, när vi skulle till stallet hade temperaturen börjat sjunka, men det var fortfarande skönt. Rebecca såg fram emot att få träffa världens bästa ponny, Dumle. Han följde glatt med från hagen, vi fixade i stallet och gjorde iordning Dumle och när allt var klart började vi gå upp mot ridklubben. Längs vägen möter vi en traktor, som börjar jobba med något just före travstallarna. Den kör fram och tillbaka där, stinker, lyser och väsnas. Dumle bryr sig inte när vi närmar oss. Så, när vi kanske har 10-15 meter kvar fram till traktorn, så kommer det snett bakifrån tre skotrar. Vad gjorde lilla D? Svar: Ingenting. Han kikade intresserat men inte mer än så.
Framme på ridklubben visade det sig vara teori, vilket väl varken instruktör eller vi hade vetat om. Så Dumle fick låna en box och så övade Rebecca och en kompis i gruppen på att sadla och tränsa, vilket var dagens övning. Ingen match för Rebecca, hon fixar de moment man kan begära av en sexåring. Sen var det bara att skritta hemåt igen. Lite snopet, men Dumle var lika nöjd ändå med sin betfor och sen när vi tog på honom täcket inför att ha skulle få ut i hagen igen, så var han så go och pussade oss båda två. <3 
Kostas tycker nog inte om att Dumle får vara på äventyr, så han försökte ta ett nackbett på Dumle när vi släppte honom i hagen. Dumle talade dock om vad han ansåg om saken och kickade till och sen sprang han till höbollen och mumsade och Kostas såg ut som "vaddå, jag skojade ju bara!". 
Måste bara dela med mig av dotterns observationer: "Mamma, när Dumle ätit äpple så brukar han få äppelmos runt munnen!" Sov gott Dumle. Vi älskar dig. <3
 
Arkivbild.
 
Ja, visst är han en klippa, Lilla D. han vet precis när det gäller, och när man behöver ta hand om sin ryttare. Inte illa för en pownie som bara är snart 6 år?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Besokstoppen