Söndag.

På förmiddagen har malin, Lovisa och jenny varit ute på en liten körtur med bästa Dumle. Har inte hört så mycket, förutom att han var jätteduktig och arbetsvillig i det fina vädret.
 
En bild från dagen. Duktig kille. <3

Nu under eftermiddagen ska han även gå ett litet ridpass tillsammans med Lill-Rebecca. Få se om vi får en rapport av mamma Maria ikväll då?

Idag...

Dagen har ju bjudit på masor av sol och härligt väder. Dumle har, förutom hans och kajzas lilla promenad, fått stå och mysa hela dagen i solen. men imorron vankas jobb igen!
 
På förmiddagen planerar Malin att ta en tur med vagnen igen, och på kvällen ska Rebecca rida igen. Inget ridlekis eftersom det ju är påskdagen, men de rider lite på egen hand iallafall!
 
<3 söööt

Lördag

ja, Lördag idag, Påskafton dessutom. 
Har gjort bort stallet på förmiddan, mockning, mat osv. Egentligen hade Dumle vilodag idag, men eftersom det var så sjukt fint väder så tog jag med honom ut på en promenad. han var ganska städad idag, hade inte så bråttomn utan njöt nog lika mycket som jag av promenaden...
 
Min alldeles egna påsk-karamell. <3Långfredag!

Som ni vet så var ju planen att fara ut och köra igår. Tyvärr grusades den planen. Första stora projektet var att gräva fram vagnen ur snödrivan där den stått parkerad sen i november, typ. Visade sig lättare sagt än gjort då hela skrället var typ fastfrusen... GLAD att jag hade Jenny och Ylva med då, så till slut fick vi faktiskt loss den! När vi sedemera drog ut den på plan, så upptäckte vi att fälgen på ena däcket var knäckt... NOOOO!!
 
Planen var att Lovisa skulle åka vagn med mig idag. Går ju INTE speciellt bra om vagnen bara har ett hjul att rulla på... Så där startade operation "Vagnen-Rullar", som dock stötte på patrull inte bara 1 och 2 ggr.
Slutade med att jag och kajza i går kväll lyckades uppbringa en barncykel som vi kunde slakta och ta framhjulet från. Jag hade fet mani på cyklar hela eftermiddan/kvällen, men slutligen löste det sig! Dock var det akuta hjulet en aning större än det andra, men det fungerade!
 
Således kunde vi ge oss ut på vägarna imorse, jag och Lovisa! Dumle skötte sig bra, verkade uppskatta att däcken för en gångs skull var ordentligt pumpade, och drog på med bra engagemang. Här och var fanns det riktigt ordentliga isfläckar, så det höll en gång på att resultera i att vi åkte upp i snödrivan dit Dumle tänkte han skulle fly från halkan. Men överlag var han pigg, positiv och skötte sig superbra! 
Det är ju ett tag sen vi körde sist, så han var mäkta förväntansfull och gick igång väldigt bra efterhand. Lite försiktig i början, sen drog han för glatta livet i ett friskt tempo.
 
 
MYCKET nöjd med lillkillen idag. Han gjorde nog en liten tjej väldigt lycklig oxå. Får hoppas att vägarna tinar fram lite bättre nu i det vackra vädret, så det kan bli fler turer med vagnen! :-D
 
Vid tangenterna, för en gångs skull:
Malin

Långfredag!

och vi har precis varit och släppt ut hästarna. Det var lite kyligt på morronen, så Dumle fick på sig sitt bruna innetäcke. Bättre än inget iaf, men egentligen borde han få går ut och frysa...
 
Idag blir det körning iaf, för Pappa har fixat vagnen nu.
 
fin<3

Dagens D

Blev ingen körning idag tyvärr, eftersom ett av däcken till vagnen hade blivit lite skevt. ;-/ Men nu har vi fixat ett nytt, så imorrn blir det nog körning, en sväng iallafall.
Istället blev det tömkörning idag, och Lilla D var duktigt som vanligt. <3
 
Lovely. <3

Torsdag!

Idag hade ju Malin planerat att köra Dumle med vagnen. Utvärdering kommer senare! 
 
Älskade Pownieskrutt! <3

Dagens Ridpass!

Idag så var jag faktiskt på ridklubben och kikade lite på när Emilia red lektion på Dumle för åse. Och det är nästan liiite sjukt, hur mycket dom 2 har utvecklats tillsammans på kort tid. Dumle såg verkligen kanonfin ut idag, och Emilia satt lätt och ledigt i hans småskumpiga trav (Han är absolut inte lätt att sitta ner på) och dom såg ut som att dom passade varandra som handen i handsken. 
 
De duktiga 2.

Imorrn står det körning på Dumles schema - Malin ska ta ut honom med vagnen en sväng. Kul!

Onsdag.

Sån härlig vårdag. med tanke på att Dumle numera är täckeslös på riktigt så är det väl tur...
 
Ikväll är det dressyrträning som gäller för Dumle och Emilia!
 

*massa svordomar*

Jahapp, då var Dumle täckeslös på riktigt. Sista täcket har han tagit sönder inatt, dessutom har han KISSAT på det!
 
som ni ser... trasigt och pissigt. Hoppas för Lilla Ds skull att det inte blir nå mera kallt nu...
 
Någon som har några förslag på vad vi ska göra för att han INTE ska äta sina kläder??? Han drar in dem i boxen antingen genom gallret eller under boxdörren... det har också hänt att han tagit sönder täcken när han haft dem på sig... Förslag mottages tacksamt!

Dressyrtävlingen...

Ordnarie anmälningstid till tävlingen den 14/4 har gått ut, det går fortfarande att efteranmäla, men vet inte hur mkt platser det finns kvar. 
 
Iaf får lilla D möta en hel drös med B-ponnysar, riktigt kul!
 
Peliminärt ser startfältet i kat B ut som följer:
 
Och såhär såg det ju ut på Dumles och Stora Rebeccas tävlingsdebut:
 
Kommer ni ihåg?

Tisdag!

Vi har precis kommit hem efter att ha varit och släppt ut hästarna. Litwe kyligt var det idag, 14 minus imorse, så alla hästarna fick ha täcke på.
Dumöle hade ju täcke på inne också, eftersom han frös igår efter duschen, och han hade lyckats hålla sig i skinnet och låta bli att ta sönder det. Duktig kille.
 
Idag är det Emilia som rider. Hoppas att han är lika fin idag som igår. Gullgubben. <3
 
Guldpownien. <3

Dagens Ridpass!

Idag blev det ett litet dressyrpass i ridhuset, Dumle har lite svårt att gå ute pga att det är så himla halt.
 
Han var pigg idag, Lilla D. Taktade och småskuttade hela vägen ner till klubben. Väl i ridhuset var han pigg och framåt, tog mina hjälper och var lydig. Vi började med att rida fram med lite övergångar mellan skritt och trav, flyttade lite sidvärts i skritten etc. Även här blev han lite ivrig och började smpåtakta, mest troligt för att han tog mina sidförande hjälper som ett travkommando.
 
Så galopperade vi lite i varje varv, fina fattningar, men inte riktigt framme för skänkeln i själva galoppen. sen red vi lite på volt, mycket övergångar mellan trav och galopp. Han var lite svår att svänga i galoppen idag, speciellt i höger varv. Fick driva ordentligt med ytterskänkeln, men till slut uppfattade han att jag ville ha en SVÄNG, och då gick det  toppen!
 
På slutet var han så fin, så fin. Travade ner honom på en volt, och han tog stöd på bettet och trampade på. Fin kille!
han kändes också riktigt nöjd på hemvägen, inte så himla trött.
På vägen hem träffade vi en skoter också, en schysst kille som slog av Skotern när vi kom, och Dumle fick kika på den, samt kolla på den när han startade igen. det tyckte Dumle var intressant!
 
Dumles dag avslutades med en dusch, han blev ganska rosa, men ren också.
 
Mattes <3

Måndag!

Snart är vi på väg till stallet. Idag är det ju planerat en ridtur, och dessutom tänkte vi ev slänga lilla D i badet. :-)
 

Veckoplanering v.13

Påskveckan går vi ju in i nu. Tiden går FORT!
 
Måndag ska Dumle ridas, av Hedda eller Kajza
Tisdag och Onsdag är Emilias dagar då hon ska rida.
Torsdag ska Malin köra Dumle med vagnen!
Fredag planeras det Tömkörning igen.
Lördag och Söndag är Dumle Kajzas ponny, om inte Rebecca vill rå om honom dvs. Ridlekis är inställt på söndag eftersom det ju är Påskdagen. 
 
Skitig men ändå lika vacker! <3

Tömkörningsfilmerna!

Här kommer de utlovade filmerna från idag.
 
Första filmen är lite framskrittning och början av traven.
Som ni ser så hade han lite styltor, som vi fick åtgärda.
 
Och efter det så fick han trava fram lite i båda varven:
 
Sen spände vi om tömmarna lite, och så fick han jobba lite i trav och korta sträckor i galopp:
 
 
Som ni ser på filmen ovan så försökte han smita ut från volten en gång, men det gick inte riktigt...
 
 
Det var lite hala fläckar här och där, vilket gjorde att han halökade till emellanåt.
Han skötte sig iallafall jättebra, såg jättetrevlig ut och var väldigt ambitiös. Duktig Dumle. <3

Dagens Dumle!

Jag och Hedda for till stallet tillsammans, och beslutade oss för att det var en himla fin dag för tömkörning. Hedda tömkörde ju för inte så längesen, men han var mycket finare idag än han var då.
 
Började med att skritta fram honom på vägen, sen fick han trava lite löst på volten. Sen spände vi om tömmen så han fick jobba lite, mest trav, men även kortare galoppsträckor. Jobbade aktivt på volten i ca 20 minuter, innan vi skrittade av efter cykelvägen. 
 
Duktiga, fina Dumle efter arbetspasset:
 
Min finaste.
 
Jag passade på att filma lite, och filmerna kommer alldeles strax, i ett eget inlägg.

Söndag

Hej allihopa!
 
Idag skulle ju egentligen Lill-Rebecca och Dumle på ridlektion, men eftersom Rebeccas mamma Maria är sjuk så får dom hoppa över det idag. 
 
Jag ska försöka hitta på något roligt med Dumlen idag - Kanske rida ut en sväng i det vackra vädret??


Lördag.

och här ekar det lite idag. Dumle vilar, så det finns inte så mycket att skriva egentligen. det har varit härligt väder ute idag, men Dumle fick ha täcket på. det han har nu är ju lite tunnare, så han svettades inte ihjäl iaf. Men fortsätter det att vara såhär fint väder kan han ju lika gärna gå naken, så han börjar byta päls någon gång.
 
Imorron är det ju söndag, och då är det Rebecca och Dumle som ska jobba tillsammans på ridlekis.
 
<3

Dagens Dumle.

Idag har Hedda och Dumle jobbat, lite tömkörning.
Till att börja med är det jättehalt ute, så lilleman var jättespänd. När han blir spänd blir han oftast stel. Dessutom kändes han riktigt pigg. Inte den bästa kombinationen.
 
Iaf så skulle vi börja skritta fram efter vägen, men han var så pigg och skuttig och hoppig på det hala underlaget, så vi gick till volten nästan direkt. Där var han väldigt pigg, och lite lurig. han ville gärna byta varv lite hipp som happ, så  jag fick bli lite bestämd. dessutom kom det lite då och då en hov farandes när han blev lite extra missnöjd med att inte få sin vilja igenom.
När han var uppvärmd spände jag om tömmarna så att de funkade lite som en inspänning, något vi inte provat förut. Först var han lite konfunderad, och precis som när halsförlängaren åker på försökte han dra bort den. Gick inte, så istället försökte han springa iväg. Gick inte det heller. Då fogade han sig i att det skulle vara så.
 
Vi provade lite stopp - Gå och lite växlingar mellan skritt och trav. Han är ju grymt känslig i munnen, så jag behövde inte alls använda några stora tag med tömmarna. Efter ett tag när han började slappna av blev han så himla fin. Då spände jag ut tömmarna igen, och vi jobbade lite galoppfattningar. Klockrent sitter dem nu. På kommandot, och rätt galopp varje gång. Jätteduktig kille!
 
Sammanfattningsvis ett pass som var bäst på slutet. Vi måste tömköra mera!
 
Gammal bild från tömkörning i somras. Fina guldpownien! <3

Fredag.

Och imorse var vi och släppte ut hästarna.
Dumle var, som vanligt, en pigg liten kille, och for runt och tjoade med Kostas i hagen. För ovanlighetens skull passade han även på att försöka jaga igång Gromit. Gick inte så bra, eftersom det ju är ett staket emellan dem. 
 
<3

*hehe*

Min mamma var på besök på ridklubben idag. Hon hade varit i nya ridhuset, och där hade hon sett "en jättesöt liten ponny med blå mössa, blåa grejjer på benen och blått täcke som hoppade omkring".
 
Kan ni gissa vem hon såg?
Med täcke menar hon schabraket.
 
Världens vackraste B-ponny såklart!

Torsdag idag!

och även idag är det Emilia och Dumle som polar.
Verkar också som att vädret vänder, blivit lite varmare de senaste dagarna, men också ljusare längre på kvällarna. 
 
Snart är det vååår! <3

Onsdag Morgon.

Varit och släppt ut hästarna på morgonen, Dumle hade bråttom-bråttom ut till sin FRUKOST! Han har som satt i system att skutta runt, slå bakut och tjoa när man släpper ut honom i hagen, och imorse var inget undantag. Kostas blev dock skiträdd och skyggade när Lilla D kom farande. Han om någon borde väl vara van vid det?
 
Dumle ser förresten inte riktigt klok ut. Täcket han har på sig är lite litet, iaf om man jämför med "militärtältet" han haft på sig men haft sönder. Dessutom är det lite trasigt, men fullt funktionsdugligt. Och fryser verkar han då inte göra iaf.
 
Vad ska vi hitta på med denna söta lilla ligistponny?
 
Idag är det återigen Emilia och Dumle som är kompisar!
 

Så var det Tisdag igen!

...och idag är det Emilia och Dumle som är kompisar. Hoppas att de hittar på nåt roligt tillsammans!
 
Längtar efter sommar och sol! 

Nu...

...är det förresten inte länge kvar tills det är tävlingsdags igen. Den 14/4 gör Emilia och D tävlingsdebut på hemmaplan. Ska bli jättekul, rätt många B-ponnysar anmälda än så länge.
Jag har börjat pyssla med att lösa lite licenser till D och E nu ikväll.
 
Dumle och Rebecca på deras debut! <3

Dagens Ridpass!

Idag blev det en sväng i skogen! Dumle var pigg som en dresserad gris, men han var också rejält stel i vänstersidan. Blev ganska mycket hopp-i-skutt och bakutsparkar i början, innan han kommit igång ordentligt. Bytt träns hade jag också gjort, från det lila med vanlig engelsk nosgrimma, till remonttränset. Stängt igen truten på honom med andra ord. Det var han väl inte helt nöjd med.
 
Vi red en kortis idag, tempoväxlingar i trav, lite skänkelvikning och så galoppfattningar och avbrott. på slutet var han fins, trevliga Dumle, med bra takt i traven och en bra form. Överlag hade han bra bjudning idag, tog skänkeln på en gång hela passet igenom.
Inte ett jättehårt pass, han blev inte så trött tror jag, men ändå var det välbehövligt.
 
Vi får hålla lite koll på stelheten, eftersom den sitter i vänster sida. Han har ju en patellaupphakning på vänster bak sen tidigare. Kanske dags att träffa equiterapeuten igen?
Det är också mycket möjligt att han blir lite kall ute, det täcket han har är inte det bästa. Men sliter man sönder sina täcken så får man skylla sig själv...
 
Vacker! <3

Måndag!

Jaha, så var det Måndag igen, och idag är det Hedda som ska rida och sköta om Lilla D. Han är säkert jättepigg efter att ha vilat hela helgen, så vi får se vad dom hittar på för kreativt. =)
 
Arkivbild, något år gammal....Attans pownie...

Dumle har nog haft lite att göra inatt... han har nämligen, åter igen, dragit in sitt täcke i boxen och "slaktat" det.
 
Såhär såg det ut:
 
Attans pownie!
Tur att det snart är vår, och snart blir varmare, så han kanske inte behöver ha så mycket täcken på sig...

Lördag.

Idag har vi varit funktionärer på hopptävling hela dagen, så Dumle har återigen fått en skön dag i hagen. Och imorrn är det inget ridlekis, men maria och Rebecca skulle ändå ta vara på "sin" Dumle-dag. <3
 
Vi vill också passa på att Gratta Dumles stallkompisar Fia och Burre, som vunnit varsin klass idag på hopptävlingarna! Stort Grattis, duktiga ni är!
 
Fia på den övre bilden, och Burre på den undre. <3Dåligt...

ja, som ni ser så är det lite kasst med uppdateringen här just nu. Vi hinner helt enkelt inte uppdatera så mycket just nu, men vi ska försöka ta oss i kragarna. =)
 
Nu ska jag alldeles strax iväg till stallet.
Dumle. <3

Onsdag.

Ja, som ni märker så har vi har vi haft lite vila efter helgen, som var lång ochb tröttsam, men ändå otroligt rolig och närande!
 
en nu är vi tillbaka igen, med bättre uppdatering.
Ska väl börja med att sammanfatta helgen och början av veckan:
 
Som ni har sett så har ju Dumle tävlat Minihoppning på Ridklubben i helgen. Det gick bra, han sprang på, galopperade hela vägen, och tog sig över alla hinder utan stopp eller rivning. En Clear-round rosett rikare, och Emilia var jätteglad och stolt över sin lilla kompis.
 
Emilia har ridit honom Måndag och Tisdag, dom har varit i ridhuset och tränat lite. Idag är det ju dressyrträning för Åse, och jag ska försöka hinna pallra mig dit och titta, och filma. =)
 
Mer uppdatering kommer senare.
 

Söndag 10/3

Detta inlägg skrivs från vår nya dator, så får se om jag kommer överens med den. Den gamla gav ju olämpligt nog upp i fredags, så det blev att åka på Storheden och skaffa en ny igår.
Dumle följde snällt med från hagen, som han brukar. Vi kunde förresten se honom busa med Gromit när vi kom till stallet, de stod och käftades för fullt över staketet. Skritten upp till ridklubben var lugn och ordentligt. På dagens lektion fick de lära sig att rida serpentinbågar. Idag har jag mest fått stå i mitten och titta på när Dumle och Rebecca jobbade. De började travarbetet på fyrkantspåret men sen fick de trava på den mittersta serpentinbågen och tänk det gick alldeles utmärkt! Så himla duktiga är de, och utvecklingen är verkligen slående! Dumle ser så fokuserad ut och jobbar på, och Rebecca gör sitt bästa med lättridning, att hålla låga fina händer och så styra och skänkla där det behövs. Det är otroligt roligt att se!
På hemvägen var Dumle lite piggare, när vi var på väg att lämna ridklubbens område så gjorde han en liiiten bakutspark, i barnponnystil - alltså inte högre än kanske 40 cm kickade han. Just ja, idag på ridklubben när vi väntade på lektionsstart, så kom där en mor med sin lilla dottern, runt året gammal, och de blev helt förälskade i lilla D. Lill-flickan klappade och gosade mulen. Dumle var nöjd med uppmärksamheten förstås.
Hemma i stallet igen fick han sin betfor och sitt äpple, innan han fick på sig täcket och komma ut i hagen igen.
Ett foto på tack-för-ridturen-pussen som jag dock inte kunde bearbeta nå't alls, eftersom jag ännu inte har Photoshop på den här datorn. Men motivet är ju det bästa så... Sov gott Dumle, vi älskar dig! <3

Söndag

Jahapp, Söndag idag, veckan har som vanligt bgått fort.
 
Och som vanligt på söndagar, så är Dumle Lill-Rebeccas pownie, och dom ska göra sitt bästa på ridlektionen!
 
Visst är dom så otroligt fina tillsammans??
Vi får se om Lill-Rebeccas mamma Maria bloggar ikväll, annars återkommer vi med rapport imorgon. =)

Dumle - The One and Only

Reflektioner i natten...
 
Dumles Dagbok skapades den 18 december 2009. Från början bara meningen som en kul grej, för att Dumles gamla ägare skulle kunna följa hans utbildning, framsteg och vardag.
Mer än så var det inte.
 
Sedan lades den vilande efter bara några månader - För att vi inte hade tiden och orken, eller för att vi helt enkelt inte var motiverade till att blogga? Ja, vilade gjorde den iallafall, fram till i Juni 2011, då vi bestämde oss för att gräva fram, piffa upp och göra den aktiv igen.
 
En av de första bilderna på Dumle, den 18 December 2009. Där var han 2 år gammal, nykastrerad, men redan då en på miljonen.
 
Mellan December 2009 - Juni 2010 hände det ganska mycket i Dumles liv. Inridning, inkörning, allt som har med hantering att göra. Flytt från ridklubben till Lilla Stallet, där han än idag bor, och har det bra.
 
Älskade stall.
 
Dumle är nu inne på sitt sjätte levnadsår. Tiden går fort när man har roligt. För våran del har hans resa varit både kämpig, arbetssam och rolig, och Dumles Dagbok har gjort det hela dubbelt så roligt, eftersom vi har fått dela alla små och stora händelser med alla våra läsare! Delad glädje är dubbel glädje...
 
Så otroligt stolt som jag alltid har varit, och fortfarande är, över att min älskade lilla pownie har fått glädja, och fortfarande glädjer, så många, önskar jag att jag kunde dela med mig av, för den är näst intill gränslös. Han gör oss stolta, och han gör barnen stolta, och då indirekt gör han även föräldrarna stolta. Stoltheten personifierad, det är Dumle.
 
Många läsare, många kommentarer, många inlägg, bilder och små filmer. Våran lilla Dumle har nu blivit "Stor", iallafall åldersmässigt. Han kommer alltid att vara liten till växten, men han är en oerhört stor personlighet. Charmar allt och alla, han är den där ponnyn som drar blickarna till sig när han kommer "smygande" på sina små ponnyhovar.
Lill-Rebeccas mamma brukar använda sånna där gulliga ord när hon ska beskriva Dumle - Rar, Bedårande, Sockersöt.
Och vet ni, Han är verkligen ALLT det där, och lite till.
 
Om man tittar på en av de första bilderna vi har på Dumle:
Typ den här, från första sommarbetet i vår ägo.
 
Vad ser ni på bilden?
Jag ser en otroligt vacker ponny med utstrålning. En ponny som jag, i mina yngsta år, skulle ha mördat för att få ha i min ägo. En ponny som syns i mängden, och som man kan "blinga" och "piffa upp" och göra ännu mer oemotståndlig.
 
Och om man tar en bild som är tagen iår:
I vinterhagen.
 
Samma utstrålning, samma glimt i ögat, och samma oemotståndliga pownie.
 
Om man ser till alla ryttare som har fått "äran" att sitta på lilla Dumles rygg någon gång, så kan nog alla intyga, att denna lilla pownie även är Snällheten personifierad. I hjärtat är han verkligen den där lilla sockerbiten som man ser på alla bilder.
Visst, han kan vara lite "rakt på" och buffla till det emellanåt, men aldrig någonsin med annat än vänskaplighet och nyfikenhet i sinnet. Han är dessutom otroligt klok, för han gör aldrig samma sak 2 gånger, om det inte fungerade första gången.
 
Den bästa barnpownien av alla??
 
Den där dagen i november 2009, då vi var och tittade på Dumle, så såg vi en guldklimp på 4 ben. En pownie med potential.
Och såhär 3½ år senare så kan vi, med facit i hand konstatera, att det vi trodde han skulle kunna bli då, infriades med råge. Han är näst intill perfekt, om man ser till att han är ett djur med egna tankar, känslor och åsikter, det är bara storleken som är en nackdel, för oss iallafall.
Men, vad är han då?
 
Hopp-ponny. Dressyrponny. Skogsmulle. Läromästare. Bästa vän. Världens Bästa Pownie.
 
Han är Dumle, the One and Only. 
 

Lördag.

Idag är det Lördag, och vi håller tummar och tår för Emilia och Dumle, som ska tävla minihoppning idag!
 
Lycka till!
 
Senare idag kommer det ett tidsinställt inlägg, missa inte det!

Sådärja...

Nu har jag varit i stallet och gjort allt klart, samt städat i hagen! Det hade drivit lite snö, så jag fick börja med att skotta för att ta mig in med kärran i hagen. Väl där så fick jag gå runt och gräva fram skiten, som ju låg under snön, men det var relativt lös snö så det var inte alltför jobbigt. Fick ihop 2 hela kärror med bajs och kissigt hö, och så har jag krattat ihop lite överblivet hö- Gissa om jag var slut i armarna efter det??
 
Har gjort ett tidsinställt inlägg till imorgon, som ni säkert kommer att uppskatta.
 
Hjärtat. <3

Fredag...

Ja, ni som varit in här och läst tidigare imorse, såg nog att jag råkat posta ett inlägg som inte platsar här... Ett inlägg som jag egentligen skulle postat i min egen blogg, men av någon anledning virrade jag till det och skrev inlägget i fel blogg. Så dumt det kan bli ibland...
 
Var och släppte ut hästarna vid 6-tiden imorse, eftersom Hedda började jobba vid 7. Hästarna var iallafall relativt morgonpigga, och Dumle var riktigt dum med Kostas på morgonen!!!
När de kommit ut i hagen ställde han sig mitt framför Kostas, och började slå åt honom. Flera gånger sparkade han  och höll på, tills Kostas blev less, drog tag i täcket och lyfte upp halva Dumle i luften.
men Dumle gav sig inte för det, utan fortsatte trakassera sin hagkompis, tills han gick och ställde sig på andra sidan om bollen. Antar att Dumle ville ha Kostas plats vid frukostbordet. Knasiga lilla pownie...
 
Nu är jag alldeles strax på väg till stallet igen. Ska mocka och fixa maten åt Dumle, som vilar idag eftersom han ska hoppa imorrn. Sen ska jag och Maria städa lite hagar, så det är rent och fint nu när vi åker bort i helgen.
 
Dumle och Fia förra vintern... Fia hade liiite bättre pli på Dumle än vad Kostas har...

Angående helgen...

i helgen är vi bortresta igen, på SM i kaninhoppning, och det innebär att bloggen kommer att få lite vila. Jag kommer att göra nått tidsinställt, och så kanske Emilia och Lill-Rebecca skriver några inlägg, eftersom det är dom som har hand om Dumle i helgen. Men annars ses vi igen på¨Måndag, pigga och glada. =)
 
Det bästa som finns! <3


Dagens Ridpass!

Idag har Emilia och Dumle varit ute och busat barbacka. exakt vars de varit vet jag inte riktigt, men Kajza träffade dem i skogen, och jag träffade dem i ridhuset, så Boden runt kanske? :-)

Iallafall verkade Dumle nöjd med sin dag ikväll när kajza var i stallet och tog in hästarna.
 
 
 

Torsdag

Torsdag idag, och HÄRLIGT väder, med sol och bara några minusgrader.
 
Undrar vad Dumle ska hitta på för kul idag??
 

Dagens Ridpass!

Har fått rapport från Emilia, om Dagens Ridpass.
Idag blev det Ridhuset, och lite programträning. Dom red igenom LC:1, och det hade gått bra. Sen har hon ridit lite voltarbete, ställning och böjning, och avslutat med att hoppa nått litet skutt.
Dumle var pigg och glad idag, kul att jobba. =)
 
Imorgon blir det ett lugnare pass, och på Fredag vila, På Lördag ska dom ju hoppa minihoppning tillsammans. =)


Onsdag Morgon

Varit och släppt ut hästarna i det "fina" vädret (Snöstorm!)... Dumle, Kostas och Gromit hade Highlife - Kostas hoppade upp och ner och lattjade som en vild unghingst, medan Dumle galopperade i cirklar runt honom och sparkade bakut... Och Gromit sprang längs staketet och önskade att han också hade fått vara med i leken... ;-P
 
Dumle var då inte det minsta trött efter gårdagens Ridpass - Han halvt släpade mig ut till hagen. Kanske han gillar snö??
Idag är han iallafall Emilias pownie, få se vad dom hittar på för roligt!
 
Dumle och hans bästis Kostas. <3Dagens Ridpass

ja, som sagt var, så blev det ju en uteritt idag. Det var superhärligt, snöigt, någorlunda ljust, och ganska bra underlag! Det packade lite i hovarna på honom, men det åtgärdade vi genom att växla gångarter titt som tätt.
 
han var inte jättepigg, Dumle, utan snarare lite "lagom". Tänkte framåt, men hade inga egna idéer om vad han ville göra, utan följde mina anvisningar. När vi hade skrittat fram uppemot Bränslan så fick han jogga, anpassade tygeln till vars han ville ha sitt huvud, och fick till en ganska bra trav, och en jättebra form på ponnyn! Han jobbade med hela kroppen, utan att bli för lång/låg och ut med mjukt stöd på bettet.
 
Väl ute i skogen tog vi några längre galopp-sträckor. Kortade och längde, samt strävade efter att "lyfta upp" honom lite när han blev alltför låg med huvudet. Jobbigt, tyckte Dumle, men gjorde ändå sitt bästa. varvade galopp-jobbet med trav, och hittade en ganska spänstig, framåttänkande trav i min pownie, som jag inte är alltför bortskämd med. Kul!
På hemvägen var han rejält trött, så vi skrittade hela vägen från tunneln och hem - Tog ca 20 minuter. han verkade nöjd med det konceptet, frustade måååånga gånger och skrittade på med mjuka steg.
 
Överlag kändes han som sagt inte jättepigg idag, men otroligt mjuk och "elastisk", om ni förstår hur jag menar. Gymnastiserad och nöjd.
 
Tack för idag Älskling. <3

Idag är ingen vanlig dag...

För idag är det Emilias födelsedag! :-D
 
Grattis Emilia 11 år idag, från Dumle.
 

Tisdag!

Tisdag idag, och min tur att rida Dumle. Var ju någon vecka sedan jag fick rå om honom helt, så det ska bli jättekul!
Idag snöar det, så vi ska väl försöka ta oss ut i skogen och busa lite.
 
Lovely. <3

Måndag!

Usch! Bitande kallt var det imorse, så ingen vår i sikte ännu.
 
Idag ska Emilia och Dumle jobba, och jag kan tänka mig att Lilla D är pigg och glad till jobb. Inte blivit så mkt av den varan de senaste dagarna pga underlaget och allt annat som hänt.
 
Vi vill allihopa ha sommar nu...

Dagens Dumle.

Ja, det var ju ridlekis på schemat idag, men det blev lite tokigt. När Lill-Rebecca hade ridit ner Dumle till ridklubben, så visade det sig att det var teori, så Dumle fick vända och gå hem igen.
Stackars Dumle, han var nog lite jobb-sugen idag. ;-/ Men han fick ju en promenad till och från Ridklubben iallafall, så det var ju lite motion...
 
2 söta. <3

Söndag!

och idag är det ju ridlekismys med Rebecca. det kom dessutom rejält med snö igår, så nu är det inte halt ute längre!
Rapport från dagen kommer ikväll! 
 
<3

Usch!

Veckans tidgare så fina väder är plötsligt utbytt mot RIKTIGT skitväder... Drivsnö och blåst. usch usch usch!
 
Hoppas bara att det hunnit ge sig tills imorron när det är Rebeccas Dumle-dag!
 
Sötisar! <3

Svar på tal!

Hittade det här inlägget hos ponnysannings blogresponse:
 
och min första reaktion var bara "WTF???". 
Jag antar att skribenten syftar på detta inlägg: http://dumlesdagbok.blogg.se/2013/february/dagens-ridpass-2-3-4.html#comment.
Fast vart människan i fråga som skrivit detta fått att jag skulle ha lett Dumle med Emilia på ryggen, det vet jag inte. Jag gick visserligen, och Emilia red, men Dumle är ju en sådan fantastisk liten kille, att han faktiskt kan springa både bort från mig/flocken, och tillbaka igen utan att hitta på dumheter. det är så han är riden, för att de små barnen som han senare ska lära allt det där ska kunna göra det utan att jag eller mamma eller någon annan måste springa bredvid.
Så pass ansvarstagande är vi, så att vi INTE skickar ut en tjej på 10-11 år ensam i skogen på Dumle, hur snäll och trygg han än är.
 
Så nu har ni fått svar på det. Nästa gång någon undrar något liknande om Dumle eller hans ryttare - Maila, eller posta en kommentar, med hela ditt namn samt mailadress alt bloggadress, så att vi kan bemöta kritik och synpunkter, Och så blir det ju mycket trevligare så. =)
 
Världens Bästa Dumle. <3

Dagens Dumle.

Usch, så tråkigt underlag det är ute. Dumle är ju lite känslig dessutom, går inte gärna fram där han känenr att det är halt... Så idag blev det bara en liten skritttur med några travsteg efter vägen. Triiist. :-(
Hade tänkt ta mig upp till ridhuset, men vägen dit var så himla isig, så det blev en lätt kortissväng bara.
 
Så har vi förstås borstat och myst, jag och D. och jag fixade stallet, mockade hagen och tog in alla hästar för kvällen.
 
Imorron är det en inplanerad vilodag för Dumle, vi är på kaninhoppning allihopa.
 
Vars är mitt bajs? ;-)

På väg!

Till stallet för att rida och umgås med min fina lilla pownie! <3
 
lilla <3

Dumle <3

Hade morgon i stallet imorse, och medan jag satte på Dumle täcket så skulle han bara pussas, kramas och gosa. han slickade i ansiktet och i nacken, och murvlade av mig mössan ett tiotal ggr.
 
Älskade Pownie, va´go´du e´... <3
 
Älskling. <3

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!