30/10 2011

Igår blev det vilodag för Dumle. Rebecca fick förhinder och vi hade storstädning av kaningården hemma, så ingen hade tid med Dammie-dam-dam.
Idag däremot har Hedda tagit ut honom i skogen tillsammans med Jenny och Gromit. De red till Bränslanbanan och hoppade lite, och han var pigg, lite trutig, men fin. Hade bra bjudning och hoppade fint.

De senaste gångerna har vi låtit honom gå utan framskydd, och jag vet inte om det är inbillning, men både jag och Hedda upplever att han rör sig bättre. Bakskydden får han ha på sig, eftersom han stryker ihop kotorna ibland, speciellt när han är lite "på tårna", men framskydden kanske vi ska skippa om vi inte ska hoppa? (Kom gärna med åsikter om det)

Hedda och Dumle kom tillbaka från ridturen precis när Ulli kom med sin dotter Meja, så då fick Meja passa på och rida en sväng. Sen hjälpte hon Hedda att tvätta av honom lite, eftersom han var svettig.

Vi har beslutat oss för att vänta tills det blir minusgrader innan vi klipper honom. Känns som att han tänker och behöver sätta mer päls än den han har nu, så det kan han ju få bli färdig med först... =)


Idag blir det en gammal bild på Hedda och Dumle, från Miniklubbtävlingen i september. Vacker-ponny! <3


Täckesprovning!!!

Idag har vi provat de nya täckena på Dumle. Trots att dom är större än hans andra täcke, så satt de lite halvdåligt... Beror väl lite på att han är för rund om magen (=bantning) och har ganska tjock päls som är i vägen(=behöver klippas).


Innetäcket. Som ni ser så sticker pälsen och magen ut... ;-P


Vintertäcket. Här sticker det också ut lite mage och päls. Dessutom tyckte han att halsen kändes lite konstig, den var lite lång...

Men som sagt, med lite bantning och klippning blir det nog bra.
Han ska få lite bantning i helgen. Eftersom Fia är borta så kan man anpassa högivan efter lill-killen, och så ska han få jobba heeeela helgen.
Idag har jag och Hedda linat honom, imorrn ska Rebecca rida, och på söndag ska han också ridas.


27/10 2011

Idag har jag inte hunnit vara ngt till min älsklings-Dammie, var tvungen att uträtta några ärenden innan jobbet. Malin var till honom idag, och eftersom hon är lite konvalecent så antar jag att han inte fick göra något speciellt, förutom att gå i hage och mysa med sin Fia. Bäst att han passar på förresten, för hon ska ju iväg och tävla på lördag, blir borta heeeela helgen. Stackars Dammie, får aldrig följa med.
Ajja, faktum är ju, att Dumle inte alls bryr sig lika mycket om Fia som Fia gör om Dumle, även om det kan verka som att hon är fly förbannad och vill mästra honom hela tiden. När det kommer till kritan tror jag nog att det är Dumle som styr den lilla "familjen".

Imorrn ska Dumle få prova sina nya "kläder". Om det inte är pissväder så är det inte omöjligt att kameran får följa med, så ni får lite bilder på snyggingen. =)

Gammal bild på Dumle och hans kompis Calle, första vintern hos oss. <3


Bildbomb!!!

Har lite små-tråkigt, därför får ni lite fina bilder på Världens Underbaraste Pownie:

Först hos Malin, hans gamla ägare. 2 år gammal:
Sen en bild från första kvällen hos oss, när han precis klivit av transporten. Förmodligen bästa dagen i mitt liv:


Första gången han hade täcke på sig:


Första gången med ett barn på ryggen:


Första gången han drar matte i vagn helt själv:


Första sommarbetet:


Första hoppningen med ryttare på ryggen:


Första simturen:


Första tävlingarna...


Alla pussar och allt mys...


Att köpa och utbilda en unghäst nästan helt från noll är en utmaning... Det tar på krafterna, både psykiskt och fysiskt. Det kostar pengar, blod, svett och tårar.

Men det ger också så otroligt mycket tillbaka. Många skratt, glädjestunder och ren lycka!
Min största lycka här i livet är att jag fick en så otroligt fin kompis för nästan två år sedan.
Min Dumle. Världens Bästa Pownie. Min bästa vän, mitt livsljus, mitt allt...


YES!!

DAMMIES TÄCKEN HAR KOMMIT!!!Till helgen blir han pälslös. =)25/10 2011

Idag har Dumle mannekängat!
Han har fått ett jättefint brunt innetäcke av Felicia med familj (Tusen Tack! <3), och det passade lill-pownien som handen i handsken!
Liiiite bus blev det, vi kom på att om man springer iväg från honom så följer han efter, nyfiken och piggelin som han är. Så hedda sprang neråt i stallgången, och Dumle travade glatt efter. Fyyy på mattarna, inte göra förbjudna saker. Men ibland kan man faktiskt inte låta bli... ;-P
När han sen skulle springa in i boxen igen (det har vi lärt honom sen tidigare) så stod lådan som täcket kom i utanför. Givetvis blev det tvärnit, och så stod pownien med huvudet i lådan. (Måste ju kolla om det fanns nå mer däri...)

Så nu är det bara en tidsfråga innan pälsen ryker... Men det blir nog bara att klippa halsen och under magen till att börja med, för det är ju där som han svettas mest.

Snart kommer iallafall de täcken som vi har beställt, och då ska jag klippa sönder det här innan vi slänger det:


(det är redan fullt med hål, så lite kul kan man väl få ha??)Bus-Måndag...

Ja, idag har jag och Dumle busat halva dagen. Åkte till honom kring två, tog god tid på mig med mockningen både ute och inne. Dumle tyckte som vanligt att det var roligt när jag kom och gjorde dom sällskap i hagen. Däremot blir han det lite jobbigt ibland, för han försöker ofta välta skottkärran eller sno grepen om man ställer ifrån sig den. Bus-ponnyn. <3

Sen tog jag in honom, borstade och myste extra länge idag. Han har en lerfläck på näsan som jag försökte få bort, och med lite vatten och en svamp gick det till sist. Men det var inte roligt... ;-P

Eftersom han jobbade ganska hårt idag skulle vi ta ett lätt pass idag. Blev en barbackatur upp till ridklubben. Han var ganska på, hoppade till och med iväg för en långtradare som körde förbi och pyste. Det brukar han inte bry sig om annars.
När vi kom upp till ridklubben fick han stå i gäststallet ett tag, medan jag gick och hjälpte till på läxläsningen. Efteråt skulle vi äta våfflor. Dumle fick en våffla av Anna, men han spottade ut den och tyckte den var äcklig. Otacksamma ponny. ;-P

Sen red vi hem igen. Första biten var han på tårna, jag kom knappt upp, för han vägrade stå stilla. Men efter en stund så gick det.
Träffade på Pea och Olle, som blev tokrädda och kastade sig iväg när dom fick syn på den lilla fläckiga ponnyn. Han fattade ingenting, glodde bara på dem och rörde inte en fena. Duktig Dammie, han är så himla cool ibland. <3

När vi kom hem höll Fia på och jobbade på longerplan. Vi tittade lite på det innan vi gick in och åt mat. Det var mycket godare än våfflor!
Myste lite till, Fia kom och joinade. Hon fånade sig lite, gjorde ett utfall mot honom när han gick för långt ut ur boxen. Men hon tycker om honom innerst inne, det vet vi. =)
Sen hjälpte han Siv att mocka, fick slicka ur bottenskrapet ur Fias hink, och jag putsade tränset.

En lagom mysig måndagkväll, med andra ord. <3


Favorit i repris: Dumles och Fias boxdörrar. Gissa vilken som är Dammies?? ;-P

Funderar på vad vi ska hitta på förnåt kul imorrn. Eventuellt kanske han ska få gå som tät-häst på en uteritt. Den som lever får se. =)


ÄNTLIGEN!!!

ÄNTLIGEN har vi hittat ett vintertäcke med hals i Dumles storlek!!!
Kan knappast påstå att det fanns gott om sådana... Speciellt inte med en fast hals, det var ett krav, eftersom risken finns att han sliter av sig en del av eller hela efter ett tag... Letat och letat och letat, men nu är det äntligen beställt.
Färgen blev svart, inte riktigt rätt, men huvudsaken är ju att han håller sig varm i vinter.

Såhär ser det ut:


Har även beställt ett innetäcke, marinblått, men har tyvärr ingen bild på det. Ska fota honom med täckena på sen när de kommer, så får ni se hur snygg han blir. =)


23/10 2011

Nu var det ett tag sen vi uppdaterade igen... Förra helgen var vi bortresta, och då hade Felicia hand om Dumle. De red och busade på hela helgen, och verkar ha haft det jättebra utan oss. =)

Igår kom den första snön (men den är ju borta nu, som vanligt...) så nu har hästarna fått flytta tillbaka till rasthagarna igen. Det är ganska bra, för det innebär att m,an alltid kan vara säker på att Dumle kommer i hagen, att man slipper jaga honom. ;-P Ponnyer är fina djur, men ack, så drygt det känns när man fått springa efter dem i 20 minuter...

Idag blev det en riktig stallkväll. Malin for ut och red Gromit, medan jag och Hedda longerade Dumle på plan utanför stallet. Första gången som vi gör det, och i början var han faktiskt lite tittig. Han är ju dock inte den som hetsar upp sig, så efter ett tag jobbade han på riktigt fint. Skritt och trav gick kalasbra, sen fick han träna lite galopp också. Vänster galopp har han ju lite svårt för, så där fokuserade vi mer på att han skulle fatta rätt och hålla den några steg, medan han i höger galopp är starkare och kunde jobba längre stunder.
Han blev lite smått tjurskallig när han blev trött, men jag är jättenöjd och stolt över honom. han uppförde sig bra, och anstränger sig verkligen för att göra rätt. <3

Efter arbetspasset var han riktigt svettig, så efter en avskrittnings-promenad stoppade jag honom i duschen. Nu är han nog någorlunda ren, men han är så himla långhårig, så det är svårt att få bort all lera.
Men snart ska vi klippa honom, måste bara invänta några nya täcken åt honom, så vi kan ersätta den förlorade pälsen med någonting.


Dumle och hans bästisar i sommarhagen i somras. <3


6/10 2011

Dags att uppdatera lite igen kanske??

Dumle har fått vila ca 1 vecka, pga att vi har jobbat och det har varit så himla blött överallt. Men idag har Felicia varit och ridit honom.
På lördag så får Dumle besök av en liten tjej som eventuellt ska börja rida lite smått på honom. Håller tummarna för att dom "hittar varandra", tror att det kommer gagna dem bägge två.

I slutet av nästa vecka åker vi bort, och då ska Felicia passa Dumle. Om vi har tur kanske hon kan gästblogga här då.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!