Tummen Upp!!

Rubriken syftar till massa saker (utom möjligtvis vädret, som är kasst...), men mest av allt säger jag Tummen Upp till att det är Fredag!!
 
Jag har bestämt att den här helgen ska bli min och Dumles helg. Ska rida och pyssla med min älskling både Lördag och Söndag, rida ut på en låååång sväng imorrn, oavsett väder och vind.
Jag känner själv att jag inte hunnit med honom som jag borde under de senaste 2 veckorna. Han har stått mycket, av olika anledningar visserligen, men det känns som om det var otroligt längesen som jag red ORDENTLIGT på honom!!
 
Älskade, underbara lilla Pown. Mitt ALLT. <3
 
Arkivbild från i vintras. Älskar dig. <3
 

Morgon imorse...

Ja, som rubriken berättar så hade jag morgon i stallet imorse.
Regn, Regn, Regn... Alla pållarna fick täcke på sig, så dom är nog nöjda och glada ändå.
 
Jag vet inte riktigt vad Dumle pysslat med under natten, för han hade släppt högar lite varstans i boxen, inte bara där han brukar. Men jag mockade och körde in nytt spån åt honom, så han får ligga och vila skönt efter en dag ute i blötan.
 
Grön Dammie. <3 (Arkivbild, vi har ingen snö nu...)
 

Regn...

Idag regnar det, hoppas att Dumle fick på sig sitt täcke imorse...
 
Snart far jag till stallet iaf, ska prova en saaaadel. ;-P
 
vacker. <3
 

Dagens ridpass!

Idag var vi ju ut en sväng med Tove och Bertie. Tove satt såklart på den vackraste ponnyn i världen, jag själv fick ta den näst bästa. ;-P
iallfall, Dumle var inte jättepigg, men han hinner med Bertan rätt bra ändå! Vi började som vanligt med trav på slingorna, bertie var lite tittig till att börja med, men skärpte sig eftersom. Sen tog vi klätterstigen upp till stora slingan, och red den baklänges. Tog någon galopp på vägen, och avslutade med att galopepra upp för den fd. sandbacken, som nu är lite grusad. I toppen höll vi på att skrämma slag på Celise och Rex.(http://syskonryttare.blogg.se
Vi skrittade sen nerför klätterstigen, och bertie hoppade som vanligt över en vattenpöl längst ner. (Han gör alltid det, är lite kinkig när det gäller vatten.) Sen hoppade vi banken 2 ggr, Dumle burnade på den andra gången och tyckte det var skitkul. ;-P sen skrittade vi hem till Toves stall och lämnade av den stora ponnyn + barnet, och sen gick jag och Dumle hem.
 
det första lilla D gjorde när han kom in i hagen var att dynga ner sig totalt, men det var han värd, som den guldklimp han är! <3
 
Typ så såg han ut, fast det var färsk lera. ;-P
 

Torsdag.

Pga tränsproblemet har det inte blivit mkt jobb för lill-Dumle under veckan. Nu har vi däremot en tillfällig lösning, och idag blir det en skogstur med Tove och Bertie.
 
Finis! <3
 
 

Onsdag!

Nu är vi slarviga med uppdateringen igen, ber om ursäkt för det. Dumle mår toppen, men han har varit DUM! Han har ätit upp och slitit sönder sitt lila fleecetäcke! Nu får han inga fler, utan är han blöt så är han, och då får han bara det också!
I helgen när Dumle var med och spelade hästhandboll gick hans träns sönder, så just nu har vi inget att rida med... :-( Ska se om jag kan plocka ihop nåt kul, för imorron ska vi ut i skogen och lattja med Tove och Bertie. Om inte annat kanske han kan låna ett träns...
 
Ger er även en bild från i helgen, som jag snott från ungdomssektionens blogg.
 
Visst ser han lite koncentrerad ut??? ;-P
 



Hästhandboll

Japp, Dumle har varit och spelat hästhandboll på ridklubben i helgen. Ska se om jag får in filmen, å får ni se lite...
 
 
Från luleåryttarnas blogg! (http://lulearyttare.blogg.se)
 
Visst är han duktig? Tror ni han tyckte det var roligt???
 

Måndag...

Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen i helgen... Dumle har varit på ridklubben och busat, och vi har varit på kaninhoppning, så därför har vi inte hunnit med någon uppdatering.
 
I lördags drog vi med oss en del av kaninhoppningsgänget till stallet, och red lite på bland annat Dumle. han skötte sig bra, men var nog lite trött efter att ha spelat hästhandboll...
Igår så var han Lill-Rebeccas ponny, hon red hem honom till sig från Ridklubben. Tyvärr hade han ingen sadel med sig ner, vilket innebar att Rebecca fick rida barbacka. Hon tyckte det var mysigt, och han skötte sig superbra!! <3
 
Idag ska Lilla D vila efter helgens bravader - men imorrn blir det full rulle igen!
 
Älskling. <3
 

I helgen...

Just det, har ju glömt att berätta om vad Dumle ska göra i helgen!!
 
Ridsportsförbundet firar ju 100 år iår, och det ska firas med Gala imorgon fredag, samt Hästens Dag på Ridklubben på Söndag, med en massa aktiviteter.
 
Dumle ska faktiskt få vara med. ;-D Han ska vara med i sommartåget, bära på en liten tjej och stå helt stilla när brudarna sjunger vackra sommarsånger. Sen ska han även få vara med och spela hästhandboll!!
 
Världens Bästa! <3
 

<3

Every piece of you...
 
 
... Are Amazing. <3
 

Onsdag

Så vr det onsdag, och jag känner mig riktigt pigg och glad idag.
 
Hoppas att Dumle gör det också, för idag blir det jobb... Håll tummarna för att han har glömt hur taskig han var igår, och kommer till matte idag... ;-P
 
Älskade lilla snutten. <3
 
Vad gillade ni de LILA grejorna från Horze förresten?? Dumle-Style, right?? <3
 

Åhhhh!!!!

Den nya färgen hos Horze(www.horze.se) är LILA!!!
 
 
Vad tror ni om tex:
 
 
 


 
 
Helt i Dumles stil, tycker ni inte? :-D
 
 
 

Det kunde vi ju glömma...

... Tyckte Dumle, och gick och gömde sig bakom Cazphian...
 
Dumle ville helt enkelt inte vara med idag. han var nog blöt, kanske hade han även lite träningsvärk sen igår??
Var iallafall omöjlig att få in från hagen, hur mycket jag än försökte...
 
Okay, för den här gången då, han har ju varit lättfångad hela sommaren... Men jag hatar när han håller på på det där sättet, speciellt nhär man har något viktigt inplanerat... ;-/
 
Tur för honom att han är så otroligt söt iallafall... <3
 

Ändrade planer...

Planerna för dagen har blivit lite förändrade, som rubriken skvallrar om.
Dumle behövdes på lektion ikväll, så jag ska alldeles strax åka iväg till stallet, plocka in min lilla pownie, och ta med honom upp till ridklubben.
 
 
Dumle i Ridhuset, tillsammans med Ida.
 

Pssst...

...Jag fick en smygtitt på nya headern, och den blir JÄTTESNYGG!!
 
Varken vi, eller ni, kommer nog att bli besvikna... :-P
 

Tisdag

Ännu en dag i paradiset...
Usch, idag regnar det - Inte kul!! Få se om Dumle behövs på lektion idag, annars har hedda planer på att ta ett litet hopp-pass senare i eftermiddag.
 
 
Vi får se hur det blir....
 

Dagens Arbete!!

Sådärja, äntligen hemkommen efter en helkväll i stallet.
 
Dumle har fått vara lektionshäst på Ridklubben idag. Han har gått 2 lektioner - Först med en liten tjej som precis fått börja lära sig rida, och sedan ett pass med sista gruppen som hade lite trav och styrövningar.
 
Kalaskul tyckte jag, och jag tyckte att han skötte sig bra. Däremot blev han lite trött mot slutet, så lilla Elin i sista gruppen fick kämpa som ett litet djur för att hålla igång honom.
 
Sen på hemvägen blev det BUS!! Jag satt upp och red en liten omväg hem, passade på att galoppera av honom lite. Då var han riktigt pigg och framåt, tyckte nog det var roligare att galoppera fort med matte än gå runt i ridhuset.
 
Tog en lite knasig bild uppifrån ryggen på hemvägen:
 
Fina powniens örpn och man. <3
och massa gröööönt!! *mums*
 

Igår...

...Fick förresten en rapport av Lill-Rebeccas mamma igår kväll. Hon berättade att Dumle-killen hade skött sig superbra, som vanligt.
 
Det visste jag väl, han är ju absolut BÄST. <3

Måndag!!

Så var det måndag igen. Tiden går fort när man har roligt!!
 
Idag ska Dumle tjänstgöra som ridskolehäst heeela kvällen. Ska bli ganska intressant faktiskt. Han ska gå med på en, eventuellt 2 lektioner. Ska bli spännande att se hur han sköter sig. han har ju jobbat ganska mycket med barn i sommar, så det ska nog gå bra.
 
Min fina barn-pownie. <3
 
Jag bloggar mera sen, om hur det gick för Dumle ikväll.
 

Nu ska ni få se...

... Eller ja, kanske inte nu, men inom en snar framtid, så kommer det förhoppningsvis ske lite förändringar här i Dumles Dagbok.
 
Eftersom jag är grymt oteknisk, och inte riktigt har koll på hur man gör med design osv, för att det ska se bra ut, så har jag tagit hjälp av http://teamfs.blogg.se/. Tusen Tack tjejer!!
 
Ska bli jättespännande att se resultatet, är helt övertygad om att det kommer bli jättefint!!
Kan ju dock hända att det ser lite smått grylligt ut här medan de jobbar, så det hoppas jag att ni har överseende med. 
 
Älskade pownie. <3
 
Återkommer förhoppningsvis senare med ett onlägg om hur Dumles och Rebeccas dag tillsammans har varit. 
 

Söndag!!

Japp, Idag är det Söndag, och helgen är snart förbrukad. Sjukt fort går det, när man har roligt...
 
Nu har ju lektionsverksamheten på Ridklubben satt fart, och nytt för denna termin, i Dumles Värld, är att Söndagar är Lill-Rebeccas och hans dag tillsammans. Hon har ju ridlektion på Söndagar, och från och med nu så kommer Dumle att vara hennes följeslagare varje vecka.
 
Så vi håller tummarna för att det går bra ikväll, och hoppas att dom får kul!
 
 
En bild på de söta tillsammans, tagen i våras. <3
 

Lördag!!

Japp, idag är det Lördag, och molnen sprider sig över lilla Boden... Läste på YR att det skulle bli regn i eftermiddag - Lagom trisst, men samtidigt så måste väl sommarvärmen ta slut nån gång??
 
Ingen bloggning igår - Hedda hade hand om lilla D, och jag tror att han vilade. Välbehövligt, för han har jobb inplanerat hela helgen samt Måndag och Tisdag.
 
Imorse var hedda och släppte ut hästarna, och senare under dagen ska en av mina ridelever, Emilia, få äran att underhålla Dumle-gubben!
 
Här har ni dem, en arkivbild från i våras. <3
 

Torsdag

Hm, idag var det min Dumle-dag, och jag gjorde det bästa av den - Ridit barbacka i värmen, "Dumlerundan " fram och tillbaka. Mest skritt och lite trav. Han var INTE pigg idag, kändes ganska tagen av värmen. Det var i och för sig jag också, så då passade det bra med ett lagom hårt pass.
 
Båden han och jag hade nog hellre velat göra detta idag:
 
Men tyvärr räckte inte tiden till... Få se om det blir nå bad till helgen!! =)
 

Onsdag...

Idag har vi varit ute på äventyr igen. Jag red Bertie, och Tove lånade Dumle, och så for vi ut. Vi var ute c.a 2 timmar, red i alla gångarter, red mkt trav/skritt från början, sen ökade vi tempot och körde galoppintervaller med skrittpauser. Så hoppade vi lite bank och vattengrav, och laddade lite mjölksyra i ponnyrumporna genom att trava klätterbacken.
 
BRA jobb, men Dumlegubben blev trött... Dock hade han lite kräm kvar i sista galoppen, då Tove drog upp farten, och drog om Bertie.
Dumle orkar om man pressar lite, men han behöver mera konditionsträning, samt att han behöver träna mer styrka.
 
En jättesvettig Dumle fick sig sen en dusch. Inte jättelycklig ponny, men det var välbehövligt.
 
<3
 

Tisdag!!

Idag har jag haft fullt upp, och tyvärr verkar det som om även kvällen kommer bli stressig... Få se om Dumle får göra något annat än bara gå och skrota idag??
 
Jag har iallafall kväll i stallet, och ska ta in alla hästar, så då kanske jag blir sugen på att hitta på nått kreativt??
 

Måndag + Bilder!

idag är det Måndag, och eftersom det var tävling igår har jag och Dumle chillat! Borstat och pysslat lite samt gått på en liten promenad. Han var lite jobbig att gå med, för han ville hela tiden dyka ner och käka lunch i dikena, så matte fick bli lite arg!
 
Här kommer dessutom bilder från igår! 
 
 
 
 
 
 
 

Tävlingsdagen!!

Så var Dumles fjärde dressyrstart avklarad. 
Tyvärr så var Dumle lite trött och loj på morgonkvisten, och inte riktigt med i matchen. Lyssnade lite dåligt på Rebeccas hjälper emellanåt, men bar sig ändå snyggt och prydligt. (Som alltid. <3)
 
Och precis "som vanligt" så fick de mest poängavdrag på galopp-momenten - Funderar på om han själv känner att han inte riktigt kommit igång ordentligt före??
 
Bara några få moment som de fick "dåligt" på, resten var helt okay, men det är ju de små bäckarna som gör att poängsumman minskas ner... 
Så nu ska vi träna galopp, galopp, galopp, och lite galopp, innan det är dags för nästa tävling. =)
 
Film och bilder från dagens tävling kommer upp ikväll. Kika in senare, vettja! =)
 
Bjuder på en arkivbild tills vidare. 
 

Inför imorron!

Hästarna är intagna, och Dumle, hans sadel och hans träns är rengjorda från topp till tå, samt att alla grejjer som måste med är framtagna. Känner tävlingstaggen igen!!! :-D
Liiite väl skitig ponny dock, tog 3 schampooneringar innan tävlingsponnyn kom fram. ;-P har även ansat lugg och svans lite, de var lite väl långa.
 
verkar som att Dumle är först ut imorron, klockan 9 går starten. Ni som är där, hejja gärna på världens underbaraste ekipage. Ni som inte har förmånen att se dem live, håll tummarna att det går bra! 
 
<3
 

Efterlysning!!

Efterlyser någon som kan tänka sig att fixa till en lite "schnajsigare" design här i Dumles Dagbok!!
 
Är du en fena på bloggdesigner och kan tänka dig att åta dig Dumles Dagbok??
Maila! [email protected]
 

Fredag!

Oj, vad dålig jag har varit på att uppdatera. Nu får jag skämmas lite!!
 
Och eftersom det är tävlingsdags i helgen, så kommer det nog inte bli så bra uppdatering då heller. Attans...
Vi får ta nya tag till veckan, helt enkelt.
 
Trots dålig uppdatering är statistiken helt okay. Fantastiskt att så många tittar in och läser, samt återkommer. Ska försöka bättra oss, så ni inte tröttnar!
 
Red en liten sväng i skritt och trav på Dammie igår. Han verkade ganska trött i bakbenen - träningsvärk?? Inte så jättepigg, men gick framåt ändå. Tänkte ev ta ett liknande pass idag, med något inslag av galopp, om han är på humör...
 
Imorrn blir det vilodag, kanske en liten skritt-tur. Och på Söndag är det TÄVLING!!
 
De fina 2 i onsdags. <3
 

Torsdag!

Så var det torsdag, och helgen närmar sig med stormsteg.
 
Idag tänkte jag ta en liten uteritt med Lilla D, få se hur pigg han är, om man kanske kan jobba lite hårdare...??
 
Blir iallafall ingen toleransträning - Jag hinner inte. Vi får ta det någon annan gång, när vi har lite mer gott om tid.
 
Jobba jobba jobba!! <3
 

Film!

Här kommer en liten filmsnutt från dagens ridpass.
 
Det blåste ganska mycket, vilket hörs i mikrofonen.
Enjoy!!
 
 
Imorgon ska Dumle faktiskt få vara med på något som heter "toleransträning". Mer om det får ni veta imorrn...
 

Dagens Ridpass!!

Idag har Rebecca tränat för Kicki med Dumle, och jag kan bara sammanfatta ridpasset med ett ord: Jättebra!!
 
Dom var riktigt duktiga idag, både häst och ryttare, och jag är grymt impad av vilka framsteg dom gjort tillsammans under det här året. 
Rebecca fick rida lite olika övningar, hittade nog några nya knappar att trycka på, och Dumle fick jobba på ordentligt! Galoppfattningarna satt som smäck, och han var otroligt lydig och fin!
 
Trevligt att se, och Rebecca var nöjd efteråt!
Tog lite bilder:
 
 
Finast! <3
 
Tog en liten film också. Vill ni se den??
 

Onsdag!

Onsdag idag, och det vakas träning för Dumle och Rebecca, inför helgens tävling!
Denna gång ska hon rida för ridklubbens instruktör, Kicki! Ska bli jättespännande att se, för Dumle och Rebecca har aldrig ridit för henne, men Rebecca har tränat på andra pownisar. 
 
 
Skriver mer sen!
 

Tisdag.

Ser att det inte bara är jag som slarvar med uppdateringen. ;-P
 
Idag har Rebecca ridit Dumle. de har varit på bränslanbanan, och Dumle har visat Rebecca hur man hoppar banken. ;-P
 
Imorron är det dressyrträning för dem, inför söndagens tävling. Om jag hinner ska jag fota.
 
Fina! <3
 

DUUUUUMLE!!!!!!

Rackarns, vilken liten illbatting till ponny vi har!!! Ligistponny!!!!
 
Det har hängt en jacka på hans box i några dagar, vet inte vems dock. Den jackan hänger inte där längre, numera ligger den i strimlor i sopkorgen!!
Våran lilla Dumle måste ha haft tråkigt inatt, och har helt sonika pillat in den i boxen på någe vänster, och roat sig med att strimla den! *morr*
 
Nu har han en jacka, 3 hösäckar och 2 täcken på sitt samvete!!!
 
 

Dagens Ridpass!!

Nu ikväll så har en liten kille vid namn Ville fått rida på Världens Bästa Dumle.
 
Han var nog ganska spänd och exalterad, och en aning otålig med borstningen, men liksom man måste tvätta bilen så den ska se snygg ut när man ska köra omkring, måste man borsta hästen så den ser snygg ut när man rider! =)
 
Vi tog först några varv på volten, och Ville tyckte det kändes bra, och var jättekul. Sen gick vi en sväng efter vägen. På tillbakavägen så provade vi några travsteg, och det gick hur bra som helst!!
 
Här kommer några bilder på småstjärnorna:
 
Fotona är tagna av Villes mamma Helena!
Visst är dom söta tillsammans??
 

Torsdag!!

Torsdag, och jag har tagit sovmorgon...
 
Ikväll kommer en liten kille som heter Wille, och ska få rida på Världens Bästa Dumle! 
Skriver senare om hur det gick!!
 

Dagens Simtur!!

Ja, som sagt så har vi ju varit och badat med Dumle idag.
Vi tänkte åprova ännu ett nytt ställe - I älven denna gång, ett trevligt litet ställe med bra botten, lite sten och ganska lagom djup.
 
Det tog ca 40 minuter att gå dit, genom buskig terräng, en ganska hygglig träning för en tjock ponny som behöver träna på att se sig för och "hitta stigen själv".
 
Väl framme så var Dumle liiite tveksam, men med lite guidning av matte så kom först ena hoven ner i vattnet...sen andra, och helt plötsligt stod ponnyn med vatten upp till bringan och bara njööööt:
 
 
Otroligt mysigt det ser ut, eller hur??
 
Sen gick resten av bara farten. Dumle följde med matte ut på simtur - Och gick sedan in och ställde sig i lite grundare vatten och började plaska:
 
 
Sen gick han ut och simmade igen - och så in och plaska.
 
3 eller 4 vändor simmade han, med lite "plaskande" emellan, men efter sista gången så var han TRÖTT!! Jobbigt att simma när man inte riktigt är van, och har en liiite förstor mage att släpa på...
 
Nu håller vi tummarna för att värmen stannar ett tag till, så vi kanske kan få till nått fler badtillfälle innan det är dags för frost!!
 

Onsdag

Större delen av dagen har gått, och jag är trött som en älg som sprungit flera mil!!
 
Ikväll hade vi planerat att gå iväg och somma med Dumle i älven, så nu håller vi tummarna för att regnskuren som kommer nu passerar fort, och att solen återvänder!!
 
 
Skriver mera sen!
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!