Uteritt!

Idag har jag och Dumle polat i skogen... Eller, vi var faktiskt osams en hel del, kanske för att jag prövar nya "taskiga" saker...;-P
Som Kajza nämnt har det hänt någon gång att han kört upp huvet i luften och bara dragit. Ett BIG nono! Så idag utrustade jag honom med, förutom sadel och träns, ett "straffsnöre". En rem som går från sadelgjorden, mellan frambenen genom nosgrimman och till ryttarens hand. Typ en gramantygel, fast sitter inte i hästens mun, och man använder den endast som stöd vid behov.
Sagt och gjort, vi begav oss ut i skogen. I skritten och traven var Dumle utomordentligt fin idag, Jobbade på bra och tyckte nog att turen var skitkul. I galoppen gjorde han först ett försök att dra iväg, och då kortade jag upp remmen. OJSAN! Helt plötsligt blev det inte alls lika kul att galoppera iväg, och han höll sig på mattan och jag släppte efter i remmen. han försökte även dra en gång efter det, men när samma sak hände gav han upp litegrann... Bra, för man slipper bråka med honom i onödan, utan han får själv känna att det inte är en så bra idé att fara iväg på egen hand.
Vi jobbade också med lite sidförflyttningar, mest i skritt men också litegrann i trav. I början så tröck han mest emot och började studsa, men när han väl förstod och gick undan för skänkeln gick det toppenbra. I slutet var han till och med så lyhörd att jag bara behövde flytta benet litegrann och sitta till i sadeln för att få några sidosteg. Duktig kille som fattar snabbt!
I övrigt var det härligt väder ute, ponnyn var pigg och glad även fast han gått hårt igår, och det var riktigt kul att rida idag. :-D
En nästan 2 år gammal bild på Dumle med Julia på ryggen. Nyinriden var han då. <3
//Hedda

Designen...

Senare ikväll tänkte jag sätta mig och peta lite i designen... Risken finns att det blir helt åt h-vete, men det får bli som det blir...
Tänkte bara förvarna så ni vet. =)
Puss på Älsklings-pownien!! <3
.

Hoppsan!!

Loggade precis in, och såg att statistiken redan passerat 600 unika besökare. Alltså kanske vi kan hoppas på nytt läsar-rekord idag.
Det gillar vi, absolut!
Om det är något speciellt ni vill läsa om? Kommentera, så ordnar vi det.
.
Idag är det Hedda som har Dumle. Tror att dom ska ge sig ut i skogen på en uteritt!
Mer om det skriver vi ikväll!

Dumles 10 budord

  1. Du skall icke hava andra pownisar jämte Dumle!
  2. Du skall hedra din ägare - Var bara besvärlig när det verkligen gäller.
  3. Tänk på att varje dag är en vilodag, så du helgar den!
  4. Du skall icke stjäla Dumles mat - Ta Gromits istället, det är ändå bara äckligt korn!
  5. Du skall alltid lyssna på vad människorna vill - men gör aldrig mer än du måste!
  6. Du skall icke vara falsk mot din nästa - Sparka dem i baken direkt istället!!
  7. Du skall icka ha begär till din grannes box - Om det inte finns mat där inne förstås!
  8. Du skall icke ha begär till din grannes täcken - De är ändå alldeles för stora!!
  9. Du skall icke slita sönder mer än ett täcke i veckan!
  10. Du skall alltid tala om för Dumle att han är Världens Bästa Pownie. <3

Dagens Ridpass!!

Idag var det Beckis tränings-dag med Dumle, och jag var inställd på dressyr. Men strax innan jag åkte till stallet ringde Beckis och sa att hon ville HOPPA, och det är ju kul! Hon har inte varit så förtjust i hoppning tidigare, så när hon vill det själv är det bara att tuta och köra! =)
.
Dagen till ära passade vi på att testa nya nosgrimman. Köpte ju en pullarnosgrimma, för att det kanske kan behövas någon gång, men den är aldrig använd.
Drog dessutom på honom martingalen, som jag rotade fram förra veckan, med anledning av att han börjar dra vid uteritter! Och när vi ändå var igång passade vi på att matcha med lila schabrak + mössa, så våran lilla prins såg ut som en riktig liten tävlings-pownie! <3
.
La upp en liten linje till Dumle och Rebecca. Först bara en bom och ett litet kryss som dom fick trava över några gånger. Sedan 2 kryss som dom fick galoppera över från båda hållen, och avslutade med att göra ena krysset till ett räcke på ca 45-50 cm.
Dumle var ganska pigg och hade bra bjudning idag, men han blev jättetrött mot slutet!! Hoppade kalasbra, så Beckis kunde hänga med, och var verkligen med på noterna. Kul, med tanke på att han för ett år sedan tvärstannde framför och mest klev över när det blev hinder. Det går framåt i lillens utveckling.
Här kommer två filmer från kvällens hoppning:
.
.
Fick även en söt liten bild på älsklingen i sin ny nosgrimma. Sötast, eller hur??
Svettig men nöjd kille!!
<3

Ikväll..

Ikväll kommer Beckis och ska träna med Dumle. Var ju ett tag sen sist, så det ska bli kul!
Mer om dagens ridpass kommer ikväll!

Morgonen...

Hade morgon i stallet imorse. Varmt var det, bara några minusgrader. Tyvärr så började det snöa efter ett tag, men i hopp om att det skulle sluta så släppa vi ut Dumle utan täcke.
.
Och spå blev det. Snö-ovädret försvann, solen tittade fram tillsammans med plusgraderna.
Måste vara mysigt att vara häst, och få rulla sig i snön. Det ser himla trevligt ut iallafall...
Skönt att vara "naken"!

En kommentar...

Maria om Mini-blogg-paus!:
Förståeligt att bästa ponnyn kan behöva lite ledigt från bloggandet. :)
Igår deltog ju dock Dumle på ridlekis och han var hur snäll och trygg som helst, även genom en hel rad av balansövningar. Och som vanligt (tycker jag mig ha märkt) så drog han till sig små och större människor... Dumle är helt enkelt världens sötaste och charmigaste. <3
Svar: Vad kul att han skötte sig. Balansövningar är hn ju en fena på, "stadig som en ardenner"... ;-P
Jo, jag har också märkt det, att det svärmas en hel del omkring honom när han är och "visar upp sig". Som flugor kring en sockerbit. Kan inte vara lätt att vara Världens Bästa Pownie. <3Måndag

Även idag har Dumle gått lektion. Fias "lillmatte" Ida rider ju på måndagar, så då fick han hoppa in och vara med henne idag.
Det gick jättebra, även om han var liiite seg, och inte riktigt ville gå fram för hennes skänkel. Men å andra sidan så har hon lite korta ben, och behöver tuffa till sig lite till. När hon är bestämd och skänklar igång honom tydligt och klart, så lyder han direkt. Tror han kommer bli en liten ögontjänare när han blir "stor"... <3
Fick inga bilder från dagens ridpass, så ni får nöja er med en gammal:
Dumle och Ida tillsammans med Fia och Lisa. <3
Imorgon blir det dressyrträning med Rebecca.

Helgen i korthet...

Sådärja, nu är vi förhoppningsvis back on track igen, efter en ganska mördande men otroligt trevlig helg fylld med kaninaktiviteter, för omväxlings skull.
.
Dumle har dock fått jobba ändå.
På lördagen hade vi fodermöte, och efter det så skulle jag rida ut en sväng, medan Hedda red Cazphian.
Men Kickis dotter Lovisa var med, och ville naturligtvis rida på "sin Dumle" (Hon tkr det är hennes ponny...). Så jag, Lovisa, Dumle och Lovisas morfar Sune tog en promenad runt Bränslan. Härligt väder hade vi, bara några minusgrader och strålande sol!
Fick Sveriges sötaste bild:
När Lovisa hade ridit klart och suttit av, så satt jag upp och red en vända till runt Bränslan, fast i något högra tempo... Travade halva vägen och galopperade resten, och sen så fick han skritta av sig fram och tillbaka på vägen.
En lagom runda för en lagom pigg ponny. <3
.
Även på söndagen fick Dumle äran att lära upp nästa generation, för då fick lilla Rebecca låna med honom till sin ridlekis-lektion på ridklubben.
Rapporten därifrån säger att han skötte sig med beröm godkänt - De hade balansövningar och konstigheter, och det är han faktiskt jätteduktig på. <3
.
Strax kommer ett inlägg om dagens arbete och lite annat, så titta in igen om en stund vettja.

Mini-blogg-paus!

Vi tar en Mini-blogg-paus, fram till på Måndag.
Har fullt upp hela helgen nämligen, Lördagen var helt stört konstig, och Söndagen går i kaninernas tecken.
.
Men på Måndag är vi tillbaka med bättre uppdatering än någonsin.
Puss på Min älsklings-pownie! <3

Fredag 24/2 2012

Inte mycket uppdatering idag inte. Ber om ursäkt för det, har inte riktigt haft tid...
Dumle har haft en ryttarfri dag idag, så dagens aktivitet bestod av att springa ca 30 min på longerings-volten. Lagom arbete efter vårt svettiga ridpass igår.
Han skötte sig bra, som vanligt, inte så mycket överskottsenergi, utan idag hade jag en koncentrerad ponny som jobbade på ordentligt!
.
Har även rastat mockningspulkan, men än finns där ganska mycket b a j s kvar. Får ta resten imorrn helt enkelt. Kruxet var att det snöade ganska friskt, och då är det svårt att göra nått. ;-/
Hedda var lite sugen på att hoppa honom i helgen, och isåfall blir det imorrn. Annars tar vi en mysig uteritt, och tränar lite kondition!
På söndag blir det Ridlekis med lilla Rebecca. <3

Dagens...

Jag åkte till stallet kring 4-tiden idag, och eftersom det fortfarande var ljust, så skyndade jag mig ner till hagarna. Min förhoppning var att få lite fina bilder på ÄlsklingsDammie.
Men tji fick jag. Han var bara intresserad av att äta, sket totalt i mig och tyckte väl mest att jag var jobbig...
.
Fick ge upp mitt fotande ganska snart... Tänkte ta en bild på Fia också, men hon var alldeles för närgången, så det gick inte det heller...
Fixade mockningen, och tog sen in lill-pownien.
Uteritt på schemat idag, och uteritt blev det. Och eftersom han var pigg, och har fått en ful ovana att höja huvudet och dra ibland när man är ute, så tog jag faktiskt på honom en martingal idag.
Jag var liiiite lat faktiskt, för jag orkade inte rida så långt... Körde lite backträning i svackan nedanför ridklubben. Fungerade väldigt bra!
.
Galopp uppför lilla backen, skritt ner och sen galopp uppför backen "mitt emot". 6 rundor körde vi, de första två var han pigg och lite smått stark, men sen var han riktigt kanonfin!! Tog galopp för skänkeln, kastade sig inte iväg, utan lugnt och sansat. Duktig kille!!
.
Han var riktigt trött på hemvägen, så då satt jag av och ledde honom. Kan vara skönt att slippa bära på nån jämt.
Imorrn tänkte jag försöka longera, beroende på hur mycket snö det är på volten. Annars blir det antingen promenad eller skritt+trav-tur, men helst en ryttarlös aktivitet...

Barn-pownien!

Jahapp, då har alla våra "stallbarn" fått "rida" (eller åtminstone sitta) på Dumle...
.
Idag fick denna lilla tös debutera:
Charmtrollet heter Lina, lillasyster till Ida, som brukar rida Dumle emellanåt. Lina är bara 8 månader gammal, och förmodligen den yngsta lilla människa som Dumle har haft på ryggen.
.
Dumle gillar ju barn, och det märks verkligen! Lina låg på ett täcke på golvet när Dumle kom in, och han skulle genast dit och titta, lukta och smaka. Hon gillade det inget vidare, men jag tror att han blev lite klokare iallafall. <3

Torsdag

Ska alldeles strax iväg till stallet och Världens Bästa Pownie. <3
Idag blir det en liten uteritt, tänkte jag.
.
Skriver mer sen.

*Pussa på Lort-pownien* <3

Nu har jag varit i stallet och "räddat" lilla älsklingen, som det inte alls var så värst synd om. han hade nog kunnat vara ute hela kvällen ändå...
Dagens arbete fick bli en liten promenad med matte, där vi tränade på att gå fint, stanna och backa. Han blir ju lite grinig och sur ibland, när han inte får göra som han vill, så markträningen behövs alltid!!!
Jag undrar förresten vad han har pysslat med inatt/idag, för han var jätte-lortig:
Passade på att pussas lite med min lilla Lort-Pownie efter promenaden. Han är ju för gossig ibland. <3
.
Han passade på att fixa min frisyr och sno min mössa också. Lilla mysiga Älsklings-pownien. <3

Snööö

Igår kändes det som vår i luften, men idag så vräker det ner snö...
Men men, bara härligare att rida då!
Åker till stallet nu och räddar min älsklingspownie från snöfallet.
Bloggar mera sen.

Jobba, Jobba, Jobba...

Som rubriken säger - Nu ska vi jobba!!
Eller, kanske inte just precis nu, eftersom klockan börjar närma sig läggdags - Men de närmaste veckorna kommer innehålla ganska mycket jobb, både för Dumle och för oss.
Det blir uteritter och konditionsträning:
... Dressyrträning:
Kanske lite hoppträning(?):
Och förstås några mysiga promenad-dagar:
För i april, då är det dags igen!!
PROGRAMRIDNING!!!
Och sen är det dags för Tävlingsdebuten, då Världens Sötaste Ekipage ska ut på banorna och visa upp sig!
Ni missar väl inte det??

Svar på kommentar!

Maria om Min fina lilla pownie. <3:
Åh, vad duktig han är, finaste Dumle och vi är glada att höra att han är "på hovarna" igen. :)

Svar: Ja, visst är han. Jag kan inte låta bli att häpnas över hans sätt att verkligen ta alla "konstigheter" med ro. Det kan bara finnas EN Dumle i hela Världen.
Blir det Ridlekis för honom på söndag kanske? *blink*Min fina lilla pownie. <3

Sådärja, nu är dagens äventyr avklarade.
Ridit en pigg pownie till klinken, fått ett mätintyg som det står 108 cm på, och ridit hem på samma pigga och fina pownie.
B-ponny är han iallafall, vilket nog ingen kan tvivla på. Nu behöver han inte mätas igen förrän 2015. *puh*
.
Jag har verkligen världens coolaste, snällaste och stadigaste ponny!
Han har bara varit på möbelindsrakan 2-3 gånger, aldrig någonsin varit på travet och kliniken förrän idag.
Blåst, travhästar, skyltar och bilar bekom honom inte det minsta, han travade på hur snällt som helst hela vägen, som om alla de där störningsmomenten aldrig existerat.
Väl inne på klinken såg han sig omkring och undrade nog vart han var, men tog det annars med ro.
Fina, älskade Dumle!
Inga bilder från idag, tyvärr, men ni får en arkivbild:
Jag och min älskade lilla Dumle-Bus.
.
Imorrn blir det bus i skogen, om det inte tinat alldeles för mycket, för då blir det lite för halt.
Våren börjar närma sig, jag känner det!! <3

Spännande =)

Ja, idag är en mkt spännande dag.
Ponnymätning står på schemat, kl 15.00 ska vi vara där.
Fråga:
Hur hög tror ni att Dumle är??

Svaret kommer ikväll!! <3

Måndag kväll...

Ögat är bättre nu, gudskelov!! Hade inte runnit nå alls idag, och han var heller inte så öm och svullen som han varit hela helgen. *YäY*, det går åt rätt håll!! <3
Och tur är väl det, för imorrn bär det av till ATG-kliniken, och ponnymätning! Ska bli spännande att få veta hur hög lilleman är egentligen.
Min fina liten! <3

Måndag 20/2 2012

Förlåt för dålig uppdatering under gårdagen. Hade ingen direkt blogglust...
Hade sällskap av matila och Elin i stallet. Dom hjälpte mig att rengöra ögat, och sen lånade vi Gromits hage för att Dumle skulle få visa sina skills för dem. Tyvärr var han inte riktigt med på noterna - Där fanns ju mat!! Men lite lyfta ben och någon halvhjärtad bugning fick han visa upp iallafall... ;-P
Ögat börjar iallfall repa sig, och tur är väl det. Imorrn händer det ju grejjer! Stavas P-O-N-N-Y-M-Ä-T-N-I-N-G!!
Ska bli riktigt kul att se hur hög vårat lilla hjärta är... <3
Lilla älskade Du... <3

Söndag...

Håller på att göra mig iordning för att åka till stallet.
Håller tummarna för att ögat mår bättre idag.
Skriver mer senare.

Usch och fy...

Usch och fy, vad trisst det är när ponnyn inte är fräsch!!
Han har ju egentligen inte tid att vara dålig, han ska ju träna, för tävling. Eller, VI ska träna inför tävling. Eller, han och Beckis egentligen... Eller kanske hela "Team Dumle" ska träna, helt enkelt...
Han är inte lika svullen idag, men det rinner och geggar fortfarande. Och det värsta är, att en så liten ponny kan vara så otroligt tjurig och stark!!! Klart, det svider väl och är obehgligt när man tvättar, och han gör sitt bästa för att försöka slippa. Reser sig och försöker mangla en - INTE OKAY.
Sen vill han heller inte ha grimma på sig. Idag fick jag faktiskt jaga honom i hagen, för han sprang iväg så fort han såg mig och grimman. Inte kul det heller. *suck*
Fick iallafall en bild på lilla Ajaj-ögat imorse:
Stackars fina lilla Dumle. Nu får Gromit faktiskt låta bli honom hädanefter, och Dumle får lära sig att gå därifrån när Gromit börjar härja. Vill inte ha fler täcken förstörda, eller ponnyn lemlästad...
Imorrn ska vi iallafall försöka ut och röra på oss lite. Antingen blir det promenad, eller lite markträning. Eller kanske både och??
Vi får se vad det blir. Och så hoppas vi att svullnaden försvinner snart, så man kan sätta på honom träns igen...

Svar på kommentar!

Maria om Vilohelg...:
Men stackars liten Dumle! Så tokigt det kan gå. Lilla Rebecca och jag funderar på att komma och besöka sjuklingen imorgon, för lite besök kanske kan pigga upp? Eller orkar han inte med några besök nu när han har sjukvila?

Svar: Jag tror att han skulle bli jätteglad om ni kom och besökte och pysslade lite med honom.


Stackars Dammie. <3

Vilohelg...

Ja, precis som rubriken lyder, så blir det vilohelg för Dumle i helgen.
Anledningen kunde ni läsa om igår - Ett sår på kanten av ögonlocket och ett svullet och rinnit öga. Made by Gromit. *suck*
Att dom där två buskillarna inte kan låta bli varandra... Eller rättare sagt, tänkt att Dumle inte har vett att gå därifrån när Gromit börjar hålla på.
Blir att tvätta öga och mysa med älsklings-pownien i helgen. Träna från marken kan man ju alltid göra, och det behövs ju, det också.
Världens sötaste och vackraste lilla Dammiiiiie. <3

Stackars Dumle...

Ja, som rubriken säger, så är det lite synd om Dumle just nu.
Gromit, den elakingen, har inte bara tuggat på täcket idag. han har också bitit Dumle i ögonlocket, så det har blödit, är svullet och ögat rinner...
Så det blir ögonsalva och vila för Dumle i helgen. Dumma Gromit...
Sötaste pownien i Världen! <3

Vinterbilder

Lovade er en kylig liten bildbomb. Här kommer den!
Och så avslutar vi med en bild på alla fina <3
Världens Finaste. <3

Torsdag morgon

"Morgonstund har guld i mun", eller vad tusan det nu heter...
Tidig uppstigning och morgon i stallet idag iallafall. Lite småkyligt var det - 22 minus när vi for hemifrån. Men det brukar ju bli varmare framemot eftermiddan, så vi hoppas väl på det.
Dumle vilar idag, men trots det så får ni några inlägg. Förberett en kylig liten bildbomb från morgonen, som kommer upp under dagen.
Ett litet smakprov:
Hoppas ni kikar in lite senare. <3

Onsdag 15/2

Trots dålig uppdatering så håller statistiken måttet - Ni är SUPER!! <3
Dumle har varit och busat i Ridhuset idag. Men han har inte riktigt uppfört sig, fick höra skvaller om att han inte riktigt ville gå hemifrån... Gillar vi inte!!
Men han hade nog lite träningsvärk efter gårdagen...
Imorrn ska han nog vila, eftersom Jag jobbar och Hedda har lektioner. Och idag kom våran nya klippmaskin, så på fredag står det KLIPPNING på schemat - Igen! (Han har hunnit bli lite lagom långhårig sen sist...)
Någon som har lust att hitta på någonting med mig Lördag - Söndag förresten?? Är själv med Dumle och Gromit, vore trevligt med lite sällskap... Så om nån känner sig sugen, släng iväg ett meddelande på FB! =)
Blir en arkivbild även idag:
Nyklippt och fin. <3

Dagens Ridpass!

Kom hem från stallet för typ en timma sen. Det blev en uteritt med Dumle idag. Tänkte egentligen bara ta en lagom lång sväng, men eftersom han för dagen var extremt pigg, så blev det en lite längre ridtur.
Började med tt rida runt lill-berget, och där stack han nästan för mig när jag fattade galopp. Lät honom galoppera raksträckan, travade ett varv på "åttan", och sen gick vi faktiskt till skjutbanebacken. (Brukar inte rida där, eftersom jag tycker den är för lång och jobbig för min lilla prins). Lät honom trava upp, och slå galopp när han kände att han behövde. Det gick faktiskt riktigt bra, han orkade nästan 2/3, och sen fick han rejsa resten av biten. KUL!!
Så kom ridturens stora händelse... När vi hade kommit uppför skjutbanebacken så går ju elljusspåret precis bredvid. Och just när jag hade vänt ponnyn och skulle rida ner, så kom det en skidåkare susande förbi.
Vad gör ponnyn?? Jo, han liksom kastar sig efter denna skidåkare, Ut i djupsnön, och försöker springa ikapp honom. Visade sig vara ett ganska döfött företag, om man är en liten pownie och snön är alldeles för djup...
Jag satt på lång tygel och var inte alls beredd, så jag höll faktiskt på att bli kvar på ridvägen. Som tur var så lyckades jag hejda Dumle-gubben innan han hunnit alltför långt på elljusspåret, och efter lite lirkande lyckades jag få upp honom ur snön och tillbaka på ridstigen.
Avslutade med att trava hela vägen hem. Dumle tuffade på som ett litet tåg, frustade och var nog ganska nöjd med dagens ridtur.
Underlaget på slingorna var jättebra - Typ 1dm snö, så Dumle fick lyfta på fötterna lite. Det kändes främst i galoppen, där han fick ta i ordentligt. Duktiga pownie!
Blir en arkivbild idag.
Älskade lilla Snö-Pownien!! <3
Imorgon ska Elin och Matilda ta hand om Dumle.

Tisdag 14/2 2012

Är alldeles strax på väg till min älsklings-pownie. <3
Blir en uteritt idag, ska se om jag kan hitta någon bra och passande backe att konditionsträna i...
Mer om det ikväll!

Måndag 13/2 2012

Ber om ursäkt för dålig uppdatering idag... Inte haft så mycket att skriva om, helt enkelt.
Dumle har fått ha en vilodag idag - Efter en fullspäckad arbetshelg. Duktiga Dumle, som skötte sig så otroligt bra, först på Programridningen på Lördagen, och sen på Ridlekis-uppdraget på Söndagen. <3
Imorgon vet jag faktiskt inte riktigt vad som händer. Antingen så ska jag rida, då blir det en tur i skog och mark, lite galoppträning och bus. Eller också så kanske Beckis kommer och rider honom på sin lektion. Vi har pratat lite löst om det, men inte bestämt någonting.
Min Älskade lilla Bus-kille. <3

En kommentar...

Fick en kommentar:
Maria om Dumles goes Ridlekis-pownie!!:
Och världens bäste ponny skötte sig hur bra som helst på ridlekis. De tränade halter, igångsättning och att vända rätt över. Han lyssnade fint på sin unga ryttarinna. 
Finaste älskade Dumle, tack för ikväll, hoppas du sover gott och drömmer härliga ponnydrömmar. <3
Hälsar lilla Rebeccas mamma

Svar: Jättekul att det gick bra! Stolt man blir som matte!
Det är ju Dumles specialité - Även de små ryttarna lyssnar vi uppmärksamt på! Då kanske ni vill låna honom fler gånger?


Älskade, underbara, vackra lilla pownie!Dumles goes Ridlekis-pownie!!

Japp, precis som rubriken säger, så ska Dumle vara ridlekis-pownie idag.
En liten söt tjej som heter Rebecca (dock inte samma Rebecca som red igår...) ska låna honom till sin ridlektion ikväll. Kul!
En bild på de 2 små stjärnorna, fotad av Rebeccas mamma. <3

Bilder från gårdagen!

Här kommer några bilder från gårdagens Programridning.
Bilderna är fotade av Tilda (http://nlryttare.blogg.se) TUSEN TACK!!
Visst är dom så otroligt fina tillsammans?? <3

Programridningen!!

Nu är det gjort. *puh*
Dumle och Beckis har genomfört sin första programridning tillsammans, och hade ganska roligt. Trots att Dumle för dagen var ganska seg och inte riktigt gick fram, så var Rebecca nöjd med både hans och sin egen insats. Vi också, för den delen. De tog sig igenom programmet, gångarter och vägar satt någorlunda, och dom hade roligt - Vad mer kan man begära??
Här kommer den utlovade filmen:
Visst är dom så otroligt söta tillsammans??
Tilda var där och fotade honom med sin kamera, så om vi har riktigt tur så trillar det även in lite bilder inom kort.
Som det brukar stå i dressyrprotokoll: Träna & Tävla mera! =)

Fredag kväll!

Har alldeles nyss kommit hem från stallet efter en helkväll.
Pysslat och fixat med Dumle, så att han kommer att glänsa imorgon!
Började med att bada honom. Använde mig av världens bästa fläckborttagningsmedel för små grisiga ponnysar - Äppelcidervinäger!!!
Funkar kalasbra. Spraya eller dutta på fläcken på torr häst, vänta några minuter, blöt en svamp och torka bort. Fläcken borta - Ponnyn ren!
Dock luktar det en hel del, så efter fläckborttagningen så badade vi i milt hundschampoo, för att han ska dofta lite godare...
Därefter övergick vi till att fixa manen. Han är ju rolig ibland - Vissa dagar får man knappt peta i manen, men idag, när jag både ryckte lite och flätade ganska hårt, stod han och nästan sov. Knaspownie! <3
Det blev 11 flätor, allt som allt. Luggen får han ha utsläppt.
Någon gång, någonstans, har jag fått för mig att det ska vara ojämnt antal knoppar, men det får absolut inte vara 13. Jag själv har alltid hållit mig till det, och det har ju funkat bra, så jag fortsätter vara vidskeplig... =)
Slutligen fick också svansen bli en fläta, så den blir härligt lockig och änglalik - Min pownie kommer att vara världens Snyggaste imorrn! <3
Såhär såg manen ut när alla flätor var på plats:
Pratade även en stund med Rebecca i telefonen, vi gick igenom programmet, som hon kan som ett rinnande vatten vid det här laget. Hon är jättetaggad, och tycker det ska bli jättekul. Dock tror jag inte att hon är lika nervös som jag...
Så klockan 9 imorgon bitti är det dags. Om ni har tid och möjlighet - Kom gärna och kika.
Annars kommer jag att filma de fina, så film kommer under eftermiddagen.
Sov gott!

Fredag...

Jahapp, då var det Fredag då. Har varit och släppt ut hästrna på morgonen. bara 15 minusgrader - Rena Värmeböjan!!
Lovisa har vrit och ridit en sväng på Dumle. Roligt! =)
Nu har starttiderna för morgondagens Programridning kommit!
Dumle är först ut, startar klockan 9.00.
Spännande Spännande... =)
Gammal bild, första gången som Lovis rider på Dumle. Men oj, så söta dom är! <3
Senare sk jag åka iväg till stallet igen. Dumle ska badas, flätas och göras iordning inför imorgon!!

Dagens Ridpass!!

Dagens Ridpass blev en gnska kort uteritt, skritt och trav. Dumle var ganska pigg och glad idag, ville gärna springa, men fick nöja sig med att ta det lite lugnt.
Red mot lillberget och tillbaka, travade raksträckan både fram och tillbaka. Han blev nog liiite frustrerad på hemvägen tror jag, han är ju van vid att få galoppa där. men men, man kan inte ha så kul varje dag.
Blev en "inne-bild" idag.
Har ni tänkt på, hur gott det låter när hästar äter?? När dom tuggar och smaskar, blir man nästan lite sugen själv...
Imorrn blir det förberedelser inför Lördagen!!

Ligistponny!!

Nyss hemkommen efter att ha varit och släppt ut hästarna.
Våran lilla Dumle har varit kreativ inatt... Han har drgit in Charlies tomma hösäck i sin box och slitit sönder den.
Ligistponny!!!
Otroligt vackert, eller hur??
Ajja, ikväll blir det uteritt iallafall. Lite kyligt är det, men det får gå ändå.

Usch...

Usch, usch, usch, vad jag är nervös...
Lördagen närmar sig med stormsteg... Okay, det är bara en programridning, bara på "låtsas", på skojj... Inget blodigt allvar alls...
Men ändå... Det är det största som Dumle gör under hela sitt liv. Han ska visa upp sig och Beckis på en dressyrbana. Visa upp det som vi har tränat på i flera veckor nu...
Men jag tror inte jag behöver vara nervös. Jag tror att han kommer glänsa. Att han kommer att vara finare än finast.
Han kommer att överträffa sig själv. Som han alltid gör.
Min vackra skatt. <3
Sötste ekipaget i hela Världen. <3
Nu ska jag gå och lägga mig. Upp tidigt imorrn och släppa ut hästarna. Och pussa lite på min Älsklings-Dammie. <3

Knasponnyer!!

Usch, vilka knasiga små bus-ponnyer vi har!!
Som jag skrivit om tidigare så brukar Gromit vara liiite för närgången på Dumle ibland... Riva och slita i täckena, ja, ibland verkar det som att han försöker lyfta upp honom...
Och gud vet hur dom lyckas ibland, dom där två. Idag, till exempel, så stod Dumle med Rumpan bar, och halsen på täcket framsliten över ögon och öron. han såg helt enkelt ut som en liten påskkärring...
Vila för Dumle idag var det, som sagt. Men dom fick komma in redan vid fem-tiden, just pga Dumles klädsel som jag beskrev ovan...
Passade på att prova ett par transportskydd på Dumle. One Size - Fits All, och ja, dom satt ganska bra... Bara man drar åt dem ordentligt, annars glider dom ner.
Såhär såg det ut:
Snyggisen! <3

Onsdag 8/2 2012

Ska alldeles strax dra iväg till stallet och ta hand om PonnyPojkarna.
Dumle vilar idag, det har han förtjänat, eftersom han gått ganska hårt söndag, måndag och tisdag.
Uppdaterar mer senare!

Dumle <3

Eftersom vi har haft ett rejält uppsving i statistiken de senaste dagarna, kommer här en liten random presentation av den här bloggens huvudperson: Dumle

Namn: Dumle
Ras: Korsningsponny
Född: 1/5 2007
Mankhöjd: Vet ej exakt, han är aldrig mätt. Sjka mätas den 21 Februari. B-ponny iallafall.
Ägare: Kajza, Hedda och Malin Degerman (mest Kajza som skriver dock...)
Historik
Vi är 3 tjejjer med ett gediget hästintresse. Aktiva som Ideella instruktörer vid Bodens Ridklubb sedan några år tillbaka, ridit sedan 11 års åldern (idag 25 år gamla).
I familjen finns sedan några år tillbaka en otroligt mysig D-Ponny vid namn Gromit, som vi köpte från Ridskolan då det visade sig att han är synskadad på båda ögonen. Han är triangelmärkt, och förutom synskadan så är han den friskaste och vänligaste ponnyn man kan tänka sig.
När man verkligen är intresserad av någonting vill man ständigt utvecklas och bli bättre. Det var så det hela började. Att vi sökte en utmaning, någonting att jobba med.
Och i en annons på Hästnet hittade vi en liten ponnyhingst, som var det vackraste och sötaste man kunde tänka sig.
Vi återkom till den annonsen många gånger, innan vi faktiskt lyfte telefonluren och ringde upp ägaren.
1 månad senare åkte Kajza och Hedda ner till Köping, där dom bodde, och tittade på ponnyn, och sedan gick det fort. En kastrering, lite organisering, och den 18 December klev lilla Dumle, då 2 år gammal, av lastbilen här uppe i kalla Boden.
Varför just en b-ponny?? Tja, vi kände väl att det kanske kunde bli lättare att köpa litet än stort. Han kunde bli bra sällskap åt Gromit (fungerade dock inte, dom nästan hatar varandra...), och eftersom vi är små till växten alla tre så skulle även vi kunna rida honom, när den tiden var inne. Fast jag tror att vi föll för Dumles personlighet och utstrålning främst... <3
Dumle är, och har alltid (så länge vi har ägt honom iallafall) varit en oerhört snäll och klok häst. Han är lättlärd och ambitiös, finner sig i nya situationer, och låter sig hanteras av såväl barn som vuxna.
Visst kan han vara busig och en aniong envis ibland, på ponnyers vis, men aldrig elak eller dum på något sätt.
Dumles "favoritfärg" (eller ja, färgen som vi oftast försöker klä honom i, för att han passar bra i den) är lila, så han har diverse lila outfits som ni kommer att märka på de bilder vi publicerar. Och såklart så går även bloggen i Dumlefärgen lila!
När Dumle kom till oss kunde han inte mycket. Han var van att bli hanterad, ledd i grimma och grimskaft, men inte så mycket mer. Där började vi. Prio ett var att vänja honom vid att bära täcke - Det hade han ALDRIG NÅGONSIN haft. Vi införskaffade sadel, träns, kör-sele och andra nödvändiga attiraljer som man behöver när man nyss har "blivit med häst".
och sen började det hårda jobbet. För att göra en lång historia kort - Dumle är idag inkörd och inriden, lite hoppad och mycket dressyrriden. Han står nu i startgroparna för sin första tävlingssäsong, och det är där ni nu trillar in - På Lördag, den 11/2, ska Dumle gå sitt livs första programridning.
Jag hoppas verkligen att ni fortsätter titta in här, och följer med oss i Dumles Äventyr.
Välkomna till Dumles Dagbok - Små och Stora Händelser i Dumles Liv!!
Och självklart ska ni få se hur det lilla sockertrollet ser ut också:
Bilden ovan tagen samma kväll som han kom till oss.
Och självklart har vi en signatur, som vi alltid avslutar varje inlägg med. "Dumle, -Världens Bästa Pownie!"

Dagens Ridpass!

Puh, har precis kommit hem från stallet. Rebecca och Dumle har varit och tränat i ridhuset.
Dammie var en trött liten kille idag, och det förstår jag. Han har gått hårt flera dagar i rad nu, många andra hästar i ridhuset, mycket att koncentrera sig på = Inte lätt när man bara är 5 år!!

Dock måste jag säga tt jag är otroligt förvånad över hur fin han blivit i galoppen!! han har blivit starkare. han tar oftast rätt galopp nu för tiden, och han kan galoppera på volt utan större svårigheter - Vem hade kunnat tro att det skulle gå så snabbt??

Tränade iallafall program idag. De fick rida igenom det två gånger, därefter tränade vi mest delar av det. Mycket fokus låg på galopp-delen, och det gick bra, trots att han var trött så gjorde han sitt bästa.

Och detta var alltså sista träningen innan programridningen på Lördag! Det kommer att gå jättebra, och viktigast av allt - Det är också bara träning!! (Fast man vill ju ändå att det ska gå bra...)
Ingen film idag! Var för upptagen med att "coacha" de två finingarna, så jag tänkte inte på det... Men på Lördag lovar jag att filma hela ritten, så då ska ni få se!!

Ni som bor i närheten får hemskt gärna komma och kika på Dumles och Rebeccas fina uppvisning. Det är fasta starttider, så fort jag vet vilken tid Dumle och Rebecca ska rida lägger jag ut det här i bloggen.
(Autografer får vänta tills de har ridit klart! XD)

Här kommer en bild på Dumle, som jag tog innan ridpasset idag. Världens vackraste Pownie! <3Imorgon ska Dumle få vila, bara gå i hage och ha det mysigt. På torsdag blir det en lagom hård uteritt, och på fredag skritt-promenad + stallpyssel och fix inför Lördagen med stort L!!!


Morgonstund...

... Har guld i mun - Sä'gs det, men jag vet inte jag...
Nyss kommit hem från stallet iallafall. Har varit ner till ridklubben och löshoppt några hästar. Dumle fick dock inte vara med idag. han hoppade ju igår, plus att Rebecca kommer och rider ikväll.
Men mockning + mat är iallafall fixad, så det är bara att ta in pownien, göra iordning och rida iväg. Skönt! <3


Matvraket himself!!! <3

Usch, nu börjar det dra ihop sig... Snart är det lördag, och programridning.
Jag är riktigt nervös redan nu, även fast jag egentligen inte ska göra så mycket annat än titta på... Men usch ändå... =)

Uppdaterar mer senare ikväll, när Beckis har varit och ridit.


Hoppningen!

Idag har Dumle och Rebecca hoppt på lektion! Det gick jättebra, men Dumle blev ganska trött mot slutet, både fysiskt och mentalt! Att springa runt i ett ridhus med 6 andra ponnyer och samtidigt försöka koncentrera sig på sin lilla ryttarinna kan inte vara det allra lättaste. Fina lilla pojken.

Hoppade en övning som jag kallar för "åttan", två hinder mitt i ridhuset, på diagonalerna, och sen rider man på en "åtta", tränar bland annat anridning och att försöka få hästen att byta galopp över hindret.
Någonting helt nytt för Dumle, som hittills bara har hoppat hinder efter långsidan. Men han förstod snabbt, och gjorde det bra. Fick några konstiga språng, men han är ju en ung och orutinerad ponny, så allt ska inte vara perfekt!

Lånade ut min mobil till Rebeccas mamma, men det slutade med att Hedda fick vara "kameraman" idag. Här kommer två små klipp på de duktiga två:


Med tanke på att det bara är tredje gången som Rebecca hoppar med honom, tycker jag absolut att det är en Väl Godkänd prestation. Eller hur??

Imorgon ska Rebecca träna program, igen. och det blir sista gången inför Lördagens Programridning!!


Kära läsare...

Kära läsare av Dumles Dagbok!

Det känns extremt kul att logga in på bloggen en kväll, och upptäcka att statistiken skjutit i höjden så mycket som den gjorde igår!! Och ännu roligare är väl att det verkar fortsätta i samma spår även idag.
Roligt att så många tittar in och läser om Små och Stora Händelser i Dumles Liv, och jag lovar er att det kommer att hända ännu mer, bara den här veckan!!!

Visst är ni med, nu när Dumle står inför sitt livs kanske största uppgift hittills??

Om ni vill vara säkra på att inte missa varken Stora eller Små Händelser, så lyd mitt råd och följ Dumles Dagbok med Bloglovin!!!
Klicka på ikonen nedan:

bloglovin

(Vill ni göra ett Bloglovin-byte?? Kommentera så ordnar vi det.)

Är det någonting speciellt ni vill läsa om, några speciella bilder ni vill se, eller har ni frågor om Dumle eller någonting kring honom??
Kommentera, eller skicka iväg ett mail till dammie2007@gmail.com
Med Vänliga Hälsningar

Dumle med Familj! <3


Svar på Kommentar! =)

Charlotta om Dagens Ridpass!:
En video på när dom hoppar också va? :D

Svar: Jodå, det kan vi absolut ordna! =)Fina! <3Världens Bästa Pownie och hans Duktiga Ryttarinna! <3


Dagens Ridpass!

Endast 27 minusgrader idag, men fortfarande biter det lite i kinderna vid utevistelse!
Rebecca kom, och så gick vi ner till Ridhuset för lite Program-träning!
Vågar nog påstå att det var det bästa träningspasset hittills - Duktig ponny som vr jämn och trevlig hela ridpasset, fattningarna satt riktigt bra, och dessutom gick han framåt mycket mer än han brukar i galoppen, ända från början!

Dom red igenom programmet två gånger, sen avslutade dom med 4 varv galopp längs fyrkanten. Tror att Dumle tyckte att galoppen var roligast!! ;-P

Här kommer ett litet klipp på Programträningen:Lite galopp:... och slutligen en bild på de fina två. <3Fina!!
Imorgon ska Rebecca och Dumle hoppa!


Söndag 5/2 2012

Är alldeles strax på väg till stallet. rebecca kommer och ska rida på Dumle idag.
Ev så blir det sista programträningen innan programridningen till helgen! Spännande!


De fina 2. <3

Uppdaterar mer i eftermiddag.


Lördag 4/2 2012

Hm, blev inte mycket gjort idag, tyvärr.

Var och släppte ut hästarna imorse, det var pest och pina, eftersom det var 34 minusgrader.
Men men, klär man bara på dem ordentligt så klarar som sig bra. Nu när det är så kallt får de inte vara ute ända till kvällen, utan kommer in vid 1-2 och får äta middag inne. Hoppas verkligen att kylan inte tänkte hålla i sig, för Dumle blir otroligt rastlös och odräglig om han måste stå inne mycket...

Igår tänkte jag egentligen överraska er med en videoblogg, men det strulade till sig när jag skulle ladda upp den på Youtube, så jag l ner det projektet.
Visar idag en liten snutt som jag också tog igår, som jag laddade upp innan det började krångla. Det är Dumle, såklart, som är och petar i lite allt möjligt.Nu ikväll så visade termometern 28.8 minusgrader, och det känns otroligt grymt att dra ut Dumle och rida nått hårdare pass i sån kyla. Och bara skritta kn man inte göra, då fryser man väl ihjäl?
Så det blev vilodag idag.

Imorgon kommer Beckis och rider, träning träning, inför nästa helgs programridning!!!
Usch, det börjar närma sig nu...
Kan avslöja att JAG är sjukt nervös, fast jag egentligen inte ska göra någonting. Men det är nog så, att det är värre att stå och titta på än att göra det själv, för hur mycket man än vill så kan man inte göra någonting.

Fast å andra sidan, även om jag kunde så skulle jag inte behöva göra någonting, för Dumle och Rebecca kommer glänsa som de stjärnor som de är!!

Missa inte morgondagen!!


Längtar... <3

Usch, 35 minusgrader ute, så man fryser bara av att titta på termometern.
Därför tar vi en liten bildbomb med SOMMARBILDER nu, så man riktigt känner hur mycket man längtar till sommaren igen!!!

Älskar framförallt de här bilderna extremt mycket:Första sommaren med Dumle:
Första dagen i frihet 2011:Hoppas ni känner er lite varmare efter att ha tittat på bilderna på Världens Finaste Dammie och hans Sommar-äventyr. Det gör iallafall jag. <3


Frisyr-Frågan!!

Tack, alla ni som tog er tid och kommenterade, angående om Dumle ska ha knoppar eller ej på Programridningen nästa helg!

Majoriteten av er som kommenterade tyckte att han skulle ha knoppar, så då får det bli knoppar. (Ska bara jämna till manen först, så de blir riktigt snygga!!)

Jag utlovade ju en länk till den som kunde motivera sitt svar bäst. Nu har vi gått igenom alla kommentarerna, och den bästa motiveringen lyder:

"Knoppar helt klart! Tycker att det ser mer sofistikerat ut med tanke på vad han ska göra ;)"

Den är skriven av Linnea. Tusen tack för din åsikt!
Lånade en bild på henne otroligt fina kanin Elwis (som för övrigt är född hemma hos oss... <3).
Klicka på hennes namn ovan, eller HÄR för att komma till hennes kaninblogg!!


Ett snabbt inlägg...

Puh, det tar på krafterna att vara igång en hel kväll. Men det är väl därför vi hästmänniskor har häst, för att inte bli försoffade och lata???

Imorgon, Lördag, är det fullt upp. Ska upp tidigt och släppa ut våra fina hästar, sen spendera stor del av dagen på ridklubben.
Vi har kväll i stallet också, så då kommer Dumle att få göra någonting också. Just nu lutar det åt en liten uteritt, om det blir "lagom kyligt" dvs.

Men, jag har tidsinställt några inlägg åt er till imorgon, så ni som tänkte spendera dagen inne i stugvärmen får någonting att läsa. För ni är väl med oss imorgon också??


Matvraket himself!! <3


Löshoppning!

Ikväll har vi alltså varit nere på klubben och löshoppat.
Ca 30 minusgrader, och extremt kallt att gå dit!!
Men Dumle var otroligt pigg och glad, hoppade och skuttade och galopperade på stället. Knasponny! <3

Han har inte löshoppat så mycket, hade lite dåligt med fart emellanåt, men sprången var helt okay!
Här kommer en liten filmsnutt på lill-gullet:Imorgon vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Beror nog på hur kallt det är. Är det under 25 minus så blir det nog en liten uteritt, annars tror jag det blir vila. Men det får vi se imorgon!
På söndag kommer iallafall Rebecca, och ska träna program.


Ikväll!!

Ikväll ska Dumle iväg till Klubben och löshoppa lite. En bra sysselsättning nu när det är så kallt ute.

Mer om det senare! =)


Frisyr - Vilken??

Som sagt, så bedömde jag att det var för kallt för någon ridtur idag. 27 minusgrader visade termometern när jag for iväg till stallet.
Skyndde mig att mocka, för jag tänkte att PonnyPojkarna nog ville komma in. men när jag kom ut så stod de och åt, i varsin hage, och verkade inte alls tycka det var speciellt otrevligt att vara ute. Gromit såg ut som farbror Frost - han var nästan helt vit!! Men glad ändå. ;-P

Tog iallafall in bägge pojkarna. De hade lattjat med Dumles innetäcke - Och såklart slitit liiite för hårt.
Vad gör man åt busiga ponnyhästar som tycker att det är roligt att dra sönder täcken??
Ajja, när alla är trasiga får han väl gå ut naken, eller nått... ;-P

Som jag berättade i tidigare inlägg, så skulle jag fixa lite frisyr på Dumle. Kolla vad man kan åstadkomma med hans lilla man.
Men eftersom manen var frusen till en början, var jag tvungen att vänta tills den hade tinat upp, och hann inte göra så mycket som jag hade velat.

Provade först att göra en inbakad fläta - Det går ungefär halva manen, men sen blir det så kort så att det bara blir glest och fult! Så det alternativet räknar vi bort.
Provade också att knoppa lite, och det gick mycket bra. Han verkade tycka att det var skönt att bli ompysslad i manen. <3
Hann dock inte knoppa hela manen, men 5 små söta knoppar fick jag till.

Såhär såg det ut:Nu är frågan:

VILKEN FRISYR SKA DUMLE HA NÄR HAN SKA GÅ PROGRAMRIDNING NÄSTA HELG??? Ni får hjälpa till att välja!!

(Motivera gärna erat svar! Bästa motiveringen får en länkning. )

(Som sagt så ska jag rycka manen lite, jämn till och tunna ut.)


Torsdag...

Usch, Usch, Usch... Temperaturen utomhus klättrar neråt, sakta men säkert, så jag är lite tveksam till ifall det blir någon ridtur idag... Känns inte riktigt schysst mot lill-Pownien, han ser så eländig ut när det "isar" i ansiktet på honom. Stackars. <3


Därför tänkte jag försöka ägna min stallkväll åt att fixa frisyren på honom. Rycka manen och prova fläta lite. Nästa helg smäller det ju, bäst att prova så det funkar, så han verkligen blir riktigt fin!!

Återkommer iallafall senare, med ett frisyr-inlägg och lite annat.


Morgonpyssel i Stallet.

Precis hemkommen efter en lite små-mysig stallmorgon. Fodrat och släppt ut hästarna.

Sparade hagmockningen från igår till imorse, mycket lättare att få det ordentligt gjort om man ser vad man gör.

Här kommer lite bilder från morgonen:


Dumle dök ner i hö-bollen ganska omgående. Riktigt ovanligt, för annars brukar Fia vara lite ego om maten, speciellt på morgonen.


Men Fia valde en liten hög med hö som jag krattat ihop till Dumle tidigare!


Hedda hugger i!! ;-P


Tjalle har äntligen fått komma ut i friska luften efter sin boxvila. Han har en liten hade i ena hörnet på deras hage. Zeph har saknat honom och vill gärna vara social...

Mer stall blir det ikväll. Blir nog någon form av uteritt på Dumle, dock inte lika hårt som igår. Skulle vilja klättra, men tror det är för mycket snö.
Ajja, återkommer senare om vad det blev och hur det gick!


Galopp och Blodbad!!!

Nu har jag trotsat 20 minusgrader och varit ut på en skogstur med Dumle-gubben.
Kan säga att vi höll igång ganska ordentligt, för att vi inte skulle börja frysa.
Dumle hde ganska mycket energi idag, så det blev mest trav och galopp, bara avsakning och små skrittpauser här och där. Han blev lite taggad på hemvägen, så fort jag bara nuddade i honom med skänkeln så skuttade han fram och ville galoppera. Söt-pownien! <3

Kan passa på att berätta om hur rädd jag blev, när jag tagit in Dumle från hagen, och upptäckte att han hade en massa röda fläckar på sitt täcke, som starkt påminde om BLOD!!
Ängslig som man blir gick jag igenom ponnyn från topp till tå, Men inga sår någonstans. Han hade inte ens nå blod på kroppen, bara på täcket.
Så när jag inte hittade någonting på honom, så kollade jag lite på Fia istället. Hittade inget på henne heller, så då fanns bara en möjlig kandidat kvar - Gromit!

Och efter mycket letande, mycket lockande och pockande, så hittade jag ett litet sår på TUNGAN. Gissar på att han antingen hade bitit sig, eller att han slickat fast sig i staketet, och sedan använt Dumles täcke som "papper".
Skönt iallafall att det inte var värre än så, för det så verkligen hemskt ut när täcket såg ut sådär...


Tog inga bilder idag, så därför får ni den här i repris. Finaste lilla Dumle-pownien!! <3


Onsdag 1/2 2012

Så går vi då in i Februari, och trots att det är 20 minusgrader ute så är det ändå typ 10 grader varmare än samma dag förra året. Hoppas bara att vi slipper få 30 minus iår, 20 räcker gott och väl...

Idag står det uteritt på schemat. Få se om det kanske blir lite kondisträning på slingorna. Beror på hur mycket energi Dumle har...Mer om ridpasset skriver jag ikväll. Så titta in senare, vettja. =)


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!