Gud vad jag är lat...

... jag VET, men när det är varmt och soligt så orkar jag bara inte göra något seriöst med pownien!!
 
For en sväng barbacka iallafall, Dumlerundan tur och retur. travade mest, höll på att kräkas eftersom det skumpade en aning och jag precis hade nyätit...
 
Imorgon eftermiddag får jag och Dumle sällskap av Elin och Matilda, vi ska och bada!! ;-D
 
Dumle gillar att bada. <3
 

Tisdag.

Förlåt för dålig uppdatering - Har haft fullt upp under dagen idag, och igår också. Men nu börjar det bli lite tid över.
 
Igår red ju Tove, och idag är det min tur igen! Tänkte att vi skulle rida lite senare, och se om det blir nå svalare, för det är verkligen stekhett ute!!
Tänkte rida en liten runda på vägarna kring stallet, ganska högt tempo, och träna lite flås!!
 
Återkommer senare med redogörelse. =)
 

Dagens Ridpass.

Idag har Dumle och hedda visat Bertie och hans lilla ägare Tove den RIKTIGA skogen. Bertie och Tove bor granne med Dumles stall, och Tove fick Bertan i början av sommaren. Han kan vara lite svårriden och het, så Hedda rider honom då och då.
Idag var det dock Toves tur att rida på Dumle!
 
Här har ni Bertie, med Hedda på ryggen. Foto: Mariell Kvickström
 
Målet var att visa Tove lite av den RIKTIGA skogen, inte bara "de vanliga vägarna" som "alla" rider, utan gå lite offroad! Så vi tog de "vanliga" vägarna tills man kommer till en stig som leder upp på berget. Vi klättrade upp där, och det tycker Dumle är JOBBIGT! Bertie var lite skeptisk när det kom joggare och sånt, men han knatade på bra iallafall. Väl uppe på berget vek vi in på "lilla hoppstigen", som Tove aldrig sett. Dumle var lite pigg, och Bertie taggade upp efter en stund, men båda ponnyerna skötte sig toppenbra. Sen tog vi klätterstigen ner till bränslanbanan, hoppade banken och vattengraven. Inte heller det har Tove gjort tidigare, men det har ju som tur är Dumle gjort. Det är en bra grej med lilla D, att man vet att han kan sina saker!
Sen travade vi hemåt, Bertie i lite mer samlad Trav, och Dumle under mycket frust och stånk. Ett bra ridpass för Lilla D, som legat av sig och blivit både sommartjock och sommarlat. ;-P
 
En sommarlat liten socker-ponny! <3
 
Tove tyckte iallafall att Dumle var en av de finaste hästarna hon någonsin ridit, och vill gärna rida på honom fler gånger.
 

Lortponny...

Som sagt så har Dumle vilodag idag... Men jag och Ulli tog in hästarna tidigare, de vandrade mest och stod och kikade på oss vid grinden. Till och med Dumle stod där, och honom brukar man annars få gå och hämta.
 
Klickade några bilder på Dumle när han stod och kikade på mig. Tjock och lortig??
 
 
Svar: JA!!
Men då har det spöregnat idag också, och då är det ju gaaaanska skönt att rulla runt i dyngan... ;-P
 
Vill även skicka ett stort TACK till Ida, som hade mockat så fint åt Dumle idag. Tack för hjälpen!
 

Gårdagens Ridpass

Ja, som sagt så lånade jag ut Dumle igår, till Fias lilla familj. Ida fick rida honom, och dom red på Bränslanpaddocken.
 
Enligt rapporterna jag fick så hade det gått jättebra. Dom hade skrittat och travat, och till och med galopperat i båda varven! Ida har bara galopperat honom två korta snuttar tidigare, och det var ett tag sedan, så det var extra kul!
 
Dom avslutade sitt ridpass med att gå genom vattengraven, och det tyckte nog både Dumle och Ida var jättekul!!
 
Vill skicka ett stort tack för hjälpen till Lisa, Ida och Siv - Både för att Dumle fick komma ut och jobba lite, och för mockningshjälpen. Guld värt!!
 
 
Inga bilder från gårdagen, men bjuder på en arkivbild på Dumle, Fia, Ida och Lisa, när dom rider tillsammans.
 

Söndag.

Tänk på vilodagen, så att du helgar den.
 
Det är väl ungefär vad vi ska göra idag... Dvs, jag ska fortsätta jobba med den andra ponnyn som behöver mig, så idag får faktiskt Dumle vila. men det har han förtjänat, för han har inte vilat sedan förra lördagen.
 
Hann inte skriva något inlägg om gårdagens ridpass, så det kommer idag istället...
 

Facebook är bra...

... om man vill annonsera efter hjälp.
Dumle ska inte vila idag, han ska ut på äventyr med Fias familj.
Vad dom ska hitta på, får vi se senare. =)
 
Arkivbild. Lilla Ida och Dumle, i våras. =)
 

Lördag

Ganska bra väder idag, men tyvärr verkar det som att Dumle får vila, eftersom jag har lite annat att göra.
Trisst, men såp är det.
Men men, vi får se, kanske någon annan gar tid att förbarma sig över honom??
 
 
Skriver mer sen iallafall.
 

The Summer of 2012

En bild säger mer än tusen ord...

 
Älskade lilla pownie, vad fin han är. <3
 

Dagens Ridpass!

 Har som sagt ridit min Dumle-kille idag. Blev en ganska snabb sväng, massa trav förutom fram- och av-skrittningen. Höll oss på slingorna i närheten, dvs bort mot möbelindsrakan och tillbaka några vändor.
 
Ponnyn var fin, inte jättepigg, men ändå med i matchen. Jobbade mycket tempoväxlingar, och formen var helt okay.
Han var inte så svettig när vi kom tillbaka, konstigt nog. Jag var jättevarm dock, men då hade jag ju haft lite för mkt kläder på mig.
 
Tyvärr blev det inga bilder från dagen, utan bjuder istället på en arkivbild. <3
 

Fredag!

Så var det fredag igen!
Jag var och släppte ut hästarna imorse, och Dumöle verkade inte alls ha något träningsvärk efter gårdagens träning. Bra bra. =)
 
Idag ska jag rida min pownie själv. Tänkte att vi skulle ut och trava lite - träna flåset!
 
Bloggar mer senare!
 

Filmer

Här kommer några små filmsnuttar från dagens träning för Sara. Första klippet är ett litet hopklipp av blandade klipp (klipp klipp...), de andra två är kortare snuttar bara.
 
Vill varna för ganska hög volym i filmen (människor som ropar/skriker och dyl)  - Så är ni ljudkänsliga, eller bara vill koncentrera er på vad ni tittar på, så stäng av ljudet... ;-P
 
 
 
 
Visst var dom duktiga??
Nu ser vi fram emot tävling den 12 Augusti på Bodens Ridklubb!
 
 

Dagens Träning!

Sådärja, nu ska jag sitta ner i lugn och ro en stund, och berätta för er om träningen idag.
 
Världens Bästa Sara, som är ganska driftig och gillar att göra saker, hade dragit ihop till en liten träningsdag för henne, där de dressyrekipage som ville fick vara med och träna, i små grupper!
Kanonbra, med tanke på att första tävlingen för Dumle efter sommaruppehållet är om 2 veckor, och han inte har gått ett riktigt dressyrpass sedan sist han tävlade, typ. ;-P
kan tillägga att hans mage är lite för stor i nuläget, samt att han blivit lite bekväm på "semestern", men ändå gick det faktiskt riktigt bra idag.
 
Rebecca och Dumle fick vara i samma grupp som Corran/Yoghurt och Ella/Popson. Bara B-ponnysar, men de andra två är lite större än lilla Dumle, som var dagens minsting. (Som vanligt, typ...)
 
De började med att trava fram hästarna, jobba med takt och tempo i traven. Jobbade iofs takten i allmänhet under hela ridpasset, men började lite mjukt med det iallafall.
Därefter fick vi se lite uppridningar på meddellinjen, med fokus på raka hästar med bra bjudning som vinglade så lite som möjligt. Såg jättebra ut efter en stund, när Dumle väl accepterat att Rebecca faktiskt har en vänstertygel... 
 
Övergick till att rida lite serpentiner, först bara som vanligt, och sedan la dom in små avsaktningar när de passerade meddellinjen. Just arbete på böjda spår är ju Dumles specialité, först där släppte han till ordentligt och "kom igång", så det ska vi ha i åtanke inför t.ex framridningar och kommande träningar.
 
Därefter blev det galopp. Dumle, som inte galopperat på volt sedan i Juni, var dessutom lite trött, så han fick vila en stund. När det sedan blev hans tur att visa gångart nr 3, så fick Rebecca tala om för honom ordentligt vad han skulle göra, för han var lite ute och vimsade. Men när hon väl "tryck till honom" en gång så fick vi se några jättefina fattningar, och bättre bjudning.
 
Avslutningsvis så red de några uppridningar efter meddellinjen igen - Denn gång med en halt på mitten. Också det är ju lite av "Dumles specialité", han ställde upp jättefint både fram och bak i halten, alla gångerna. (En korrekt halt kan han alltid göra, jättefint, och var som helst. ;-P) Var liite seg på att komma igång i trav igen efteråt, men om man utgår ifrån var han är i sin utbildning samt formen för tillfället så var deras prestationer idag mer än väl godkända.
 
Och så ska man väl bjuda på några bilder från dagen också, right??
 
 
Och så till sist, en jättesöt bild på 2 varma men otroligt duktiga tjejer, som sitter på sina otroligt duktiga ponnypojkar. Rebecca med Dumle och Cornelia med Yoghurt, som förövrigt blivit lite kompis med Dumle, misstänker jag. <3
 
 
Så otroligt söta, eller hur??
 
Det kommer ett inlägg till, med lite film från dagens träning också! Tar ett tag att ladda upp på YT bara, men den som väntar på något gott...
 

YäY!!

Nyss kommit hem en sväng från stallet.
Det gick faktiskt jättebra för Rebecca och Dumle på dressyrträningen idag, nu tror jag att båda är taggade inför tävlingen om 2 veckor!
 
Bilder och filmer från dagens ridpass kommer ikväll, håll utkik!
 
Bjuder på en arkivbild så länge, från Rebeccas och Dumles allra första tävling tillsammans.
 
 

Torsdag

Tjoohoo, idag blev det tidig mogon för min del, och med lite dötid att slå ihjäl så passar jag på att skriva ett inlägg här. Idag ska Dumle och Rebecca träna - självklart står det en stolt ponnyägare -jag- bredvid. Bild och ev film från Dagens träning kommer. ;-) Skriver mer senare. ;-)

Visst vet ni alla...

...att Dumle är en manlig kille som gillar LILA? Han biter aldrig sönder några av sina lila grejjer, däremot har både Kamoflagetäcket och det marinblå täcket fått sätta livet till i vinter... Dumle vet att han klär bäst i lila grejjer!
 
Tex:
 
 
 
 
Ja, Lila, det är riktig Dumle-Style! :-D
 
 
 

Dagens tömkörning!

Till att börja med har en av småtjejjerna i stallet ridit en sväng. Meja heter hon, och hon har inte ridit så många ggr på Dumle. iaf så var det ett lugnt pass.
 
Jag fick som sagt hjälp av Lisa att tömköra Dumle idag. Inte heller det blev något hårt pass. Han är lite ringrostig när det gäller att gå på töm, tjurade lite och ville inte gå från stallet etc. men vi skrittade "runt kvarteret", gjorde lite halter och igångsättningar och tränade på att lyssna på den som höll i tömmen. ;-P
Sen gick vi hem till stallet och så fick han trava och galoppera på volten. Gick bättre där, han var bra uppvärmd och lyssnade jättefint på tömmarna. Måste ta tag i den saken också, tömköra ofta! :-D
 
Kajza kom förbi i slutet av passet och fotade lillgubben. <3
 
Imorron blir det dressyrträning för Sara med Rebecca på ryggen!
 

Onsdag!

Gårdagens Statistik var AWESOME. Det tackar och bockar vi för. <3
 
Idag ska Dumle få jobba ganska ordentligt. På förmiddagen skulle ev Ulli låna honom till sin dotter Meja, så hon skulle få rida en sväng, och senare idag ska Hedda tömköra honom, med lite hjälp från Lisa. det var ett tag sen sist, så då kan det vara bra om man är två, som kan, själv är jag lagom världelös på tömkörning... ;-P
 
Ska dock se om jag kanske hinner med och fota/filma lite, kan ju vara kul att se...
 
Och imorgon ska Rebecca komma och träna med Dumle, för Sara. Det ska bli jättespännande, därifrån lovar jag er lite bilder, och ev en liten filmsnutt.
 

Litet inlägg om allt möjligt...

Ja, nu sitter jag här i min ensamhet... Har inte så mycket att göra, så därför passar jag på att skriva ett inlägg till er.
 
Det verkar som om Dumles läsare börjar komma tillbaka nu, och det är extra roligt tycker vi! Statistiken har både gått uppåt och neråt under sommaren, där ett tag hade vi inte alls många. Men jag kan inte klandra er, på sommaren SKA man vara ute och hitta på en massa skojj med både vänner och familj (och fyrbeningar, om man har tillgång till sådana...) inte sitta inne vid en dator och tråka!!
 
Nu är det lite mer än ett år sedan Dumles Dagbok fick sin "nystart" - Bloggen skapades ju i december 2009, men sedan haft ett lååååångt break på nästan 1½ år, innan vi tog tag i och dammade av den i Juni förra året.
 
Det år som vi bloggat aktivt om Små och Stora Händelser i Dumles Liv har verkligen varit givande. Vi har haft läsarrekord flera gånger, som bäst nästan 2500 unika besökare, och det är ju fantastiskt roligt att så många är intresserade av att läsa om våran älskade lilla ponny.
Sen är det ju otroligt kul att gå tillbaka i tiden, läsa gamla inlägg, bli påmind och kunna jämföra hur det var jämfört med nu.
 
Kan med facit i hand säga, att vårat Dumle-projekt blivit mer än lyckat. Tack vare hårt slit och ganska mycket jobb från vår sida, givetvis, men också tack vare att vi haft kunniga och duktiga människor omkring oss - både stora och små.
 
Än lever sommaren, men tiden går fort när man har roligt. Snart stundar ännu en tid full av powniebus, och framförallt ännu fler tävlingar!!!
Under hösten/vintern är det ju tänkt att Dumle ska göra debut på tävlingsbanorna i hoppning, och det får ni ju defitivt inte missa!!!
 
 
Men än är det sommar, och nu ska vi (och ni också, hoppas jag) njuta av de sista veckorna, innan allvaret sätter igång igen!!
 
 
Ha det bra, och glöm inte, att om det är något speciellt ni vill läsa om, kommentera!!!
 

Dagens Ridpass...

... Blev inte med mig på ryggen, utan med barnen, Lovisa och Lill-Rebecca. De har ridit, mockat, pysslat med Dumle, gjort iordning maten och gett honom betfor.
Vilka duktiga små stalltjejer vi har, eller hur??
 
Lovisa, ca 1½ år, första ridturen på favvo-ponnyn!!
 
Lill-Rebecca, på en ridtur i våras. 
 
Imorgon ska Hedda tömköra Dumle. Ska bli kul!
Och på Torsdag så kommer Stor-Rebecca och ska träna för Sara. Första träningen sedan de tävlade tillsammans i början av Juni. Ska bli jättekul, det också! =)
 

Nu...

...Ska jag alldeles strax dra iväg till stallet, och rida på min vacker-pownie!
 
 
Skriver mer senare!!
 

Vaken och uppstigen...

...Och idag är det Tisdag!!
 
Det blir en uteritt idag, tänkte ut och tava lite med Dumle-gubben!!
 
 
Bloggar mer om det sen.
 

Dagens Ridpass!!

Tyvärr så fick Tove förhinder och kunde inte rida Dumle idag, så då red jag ett litet pass själv.
 
Red iväg till klubben och tränade i paddocken. Dumle var pigg och glad idag, ville verkligen jobba, och springa fort!!
Började med att trava lite bommar, och det gick kalasbra. Han såg sig för och lyfte ordentligt på små.hovarna.
När vi gått över bommarna några gånger så la jag in lite galopp, och efter det blev han busig och pigg, ville ta galopp hela tiden och springa fort. Kul!!
 
Småskuttade lite, på två hinder. 40-50 cm låg hinderhöjden på.
Från början var han inte riktigt med, utan försökte springa på sidan, men när jag väl tryckte till honom lite så skärpte han sig, och hoppade fint! Några kråksprång, men bjudningen var bra!
 
Hedda stod på marken, och passade på att filma oss lite. Här får ni resultatet:
 
Först bara ett hinder... 
 
...Sen 2 hinder och en liten bom:
 
Visst var han duktig, lilla D??
Han blir bättre och bättre på hoppningen, så kanske blir han en liten hopp-ponny, till slut??
 
Imorgon tänkte vi ta en liten tur i skogen. 
 

Strax...

... Bär det iväg till stallet och Älsklings-Dumle.
 
 
Skriver mer senare!!
 

Måndag!!

Så var det måndag igen, och idag ska Dumle jobba lite. =)

Jag ska ta med honom ner till ridklubben, och så ska Tove få prova rida honom, samtidigt som Hedda rider hennes ponny Bertie. Ska bli jätteintressant att höra vad Tove tycker om våran lilla Dumle-kille, hon har aldrig ridit honom förr.
 
 
Skriver mer senare. Ska försöka få några bilder, och kanske ev ett litet filmklipp från dagens ridpass!
 

veckan!

I veckan ska Dumle få börja jobba ordentligt igen. han har ju lagt sig till med en mage i storlek alldeles för stor... han har ju gått barnridning 3 dagar i veckan, så han har ju ändå rört på sig!
 
Iaf är det inplanerat ett ridpass imorron, en tjej som inte ridit Dumle tidigare ska få prova rida honom en sväng. Förhoppningsvis kommer det både film och bilder, då Kajza finns med från marken.
 
Sen under veckan ska vi försöka ta upp körningen igen, är jättelängesen Dumle drog vagn sist! Och så planerar Hedda att tömköra lillen någon dag när hon är ledig.
 
<3
 

Ej tidigare visade bilder på Dumle!

Har kikat igenom min dator och bjuder här på några bilder ni aldrig fått se på Dumle-killen. <3
 
Wilma och Dumle (från inridningen)
 
från inridningen
 
Lilla Lovisas första ridtur.
 
Första julen
 
Bete 2010.
 
Bete 2011, Hedda och Dumle.
 
Vill ni se mera? Kommentera!
 

Söndag...

Förlåt för dålig uppdatering igår, men det hände inte så mkt på hästfronten. Dumle vilade, var bara dit en snabbis för att fixa mockning + mat.
 
Nu ska vi alldeles strax åka till stallet, Hedda och jag, för idag ska vi städa Dumles box. Skura golv, väggar och tak. Det gör vi varje år, det är jobbigt, men det blir fint. =)

Lilla D går barnridning idag också, sista dagen för denna gång. Enligt rapporterna vi har fått, så har han uppfört sig jättebra!!
 
Emmy tar väl hand om våran lilla älskling. <3


Fredag

Kom hem ganska sent igår, därav den dåliga uppdateringen...Fick rapport ifrån Emmy, som hade Dumle på barnridningen igår, om att han hade skött sig jättebra hela tiden.
Inte för att jag trodde att han skulle uppföra sig illa, men man vet ju aldrig hur han kommer reagera när det blir nya saker.

Jag var och släppte ut dem imorse, och Lilla D verkade inte speciellt trött efter att ha gått i några timmar under gårdagen. Tvärtom tror jag att det är ett bra sätt för honom att börja jobba igen efter någon veckas vila.
Han går ju barnridning idag också, men imorrn får han vila, och sen barnridning igen på söndag.
 
Emmy och Dumle på väg till barnridningen. <3


Dumle goes cowboy!!

Som sagt, så skulle ju Dumle vara med på barnridning idag.
Usekt grävde fram Cissus gamla westernsadel till honom, dagen till ära. Eftersom det är första gången som Dumle ska gå barnridning "på riktigt", så vet vi ju inte hur han beter sig, så då kan det vara bra med en liten westernsadel, som ju är lite bredare och statigare, och som har ett litet horn så man kan hålla i sig ordentligt.

Bjuder på några bilder på min lilla Cowboy-pownie:


Och så en liten bild med hans "cowgirl":


Nu håller vi tummarna för att Lilla D sköter sig riktigt bra idag, så vi får bli riktigt stolta. <3

Och om någon vill ta tillfället i akt att träffa Dumle, så finns han vid Bodenarenan mellan klockan 13 - 16.


Torsdag!!

Förlåt för dålig uppdatering...

Fick rapport från Julia igår kväll, att det hade gått bra på deras lilla ridtur, och att både hon och Lilla D hade haft roligt!



Idag ska ju Dumle vara med Ungdomssektionen och gå barnridning. Vi håller tummarna för att det går bra, och inväntar rapport senare ikväll. =)


Onsdag!!

Idag har vi haft fullt upp!!
Klockan 10 imorse så samlades hela gänget som har häst i vårat stall, och sen har vi skurat stället från golv till tak. (Lite kvar i taket dock...). Lite småjobbigt, men fint blev det, och sen är det ju så himla roligt när alla är där samtidigt och genomför en gemensam aktivitet, för det gör vi inte speciellt ofta.

Vi har endast hunnit skura ur ungefär Halva Dumles box, så det ska vi fortsätta med på Söndag, när Hedda är ledig.

Idag har Dumle fått gå en promenad med Lovisa på förmiddan. Nu på eftermiddagen ska Julia rida ut en sväng, med Tilda och Bullen. Hoppas att hon lämnar en liten rapport efteråt, om vad dom har gjort, hur det har gått osv...



Resten av veckan blir ganska smockfull för Dumles del. Ungdomssektionen ska låna honom av oss, och han ska gå barnridning Torsdag, Fredag och Söndag. Vi håller tummarna för att det ska gå bra, och att han sköter sig.


Alldeles strax...

Ska alldeles strax iväg och ta in lite hästar och kolla hur min Dumle-pownie mår. <3

Älskade Du. <3


Tisdag!!

Ursäkta min taskiga uppdatering under gårdagen!! jag hade riktigt fullt upp hela dagen, var inte riktigt förberedd på det, så jag hann inte förbereda några tidsinställda...

I Söndags var det ju kaninhoppning, och eftersom vi har ganska många hästtjejer i våran klubb, så har vi oftast lite hästprylar på vårat prisbord.
Min fina lilla Dida var jätteduktig, och hoppade hem en ny grimma åt Dumle. Han behöver ju egentligen inga fler grimmor, men den här är verkligen jättefin. En LILA Claridge House, med mjuka nos och nackstycken, och med en fin Lena Furberg-häst på nosen. BILDER KOMMER på den.

Idag är det varmt - Härligt!!
Dumle vilar fortfarande, men imorrn ska Julia rida honom en sväng. Torsdag, fredag och söndag denna vecka är han utlånad till ridklubbens ungdomssektion, som ska ha med honom på barnridning. Kan bli intressant, eftersom han aldrig varit på barnridning tidigare. <3

Finaste. <3
Skriver mer senare!


Lite bilder...

Bjuder på lite random bilder från arkivet, så ni får något trevligt att vila ögonen på...



Min fina lilla underbaring. <3


Ni har väl inte missat...

... Att Dumle finns på facebook??
Han skriver inte så ofta, men ibland har han sina ljusa stunder.

Vill ni bli kompis med honom, så sök efter "Dumle Degerman", släng iväg en vänförfrågan och invänta svar. =)

Dumle har koll.. ;-P


Morgonstund...

... har guld i mun, eller hur det nu var...

iallafall, så har jag morgon i stallet idag, och eftersom jag är så seeeg på mornarna så iddes jag inte blogga, utan detta inlägg är tidsinställt!! ;-P

(Nu var jag väl finurlig va??)

Idag är det kaninhoppning, så det kommer inte bli så mycket uppdatering. Kaaanske kommer det ut fler tidsinställa??
Kika in senare, så får ni veta!


Det gick ju bra...

Som rubriken skvallrar om, så gick det ju bra i stallet idag. Eller, egentkigen var det väl dit och hem som var problemet, eftersom regnet öst ner heeeela dagen.

Tro det eller ej, men jag klarade mig från att bli blöt!!
När jag kom till stallet kunda jag först konstatera att alla redan var intagna. Våra härliga stall-kompisar hade mockat och fixat maten åt Lilla D, så det enda jag behövde göra var faktiskt att hämta kvällshö åt honom, samt fodra alla hästar.

Medan jag var i stallet började det regna igen, men efter en stund så slutade det, och solen tittade fram.
Nu håller vi tummarna för att de fula molnen svävar bort, och att vi får sol och bra väder imorrn!!

Dumle hjälper mig att mocka bajs...


Ni glömmer väl inte...

... Att följa Dumles Dagbok via Bloglovin???

Då riskerar ni inte att missa någonting viktigt, spännande eller intressant!

Om ni inte redan följer Dumles Dagbok, gör det nu, genom att klicka HÄR.

Dumle myser i sommarhagen. <3


Lördag!!

Jahapp, då var det lördag, och ännu en vecka börjar gå mot sitt slut. Shit, tycker att tiden går alldeles för fort ibland...

Dumle vilar hela helgen, dvs både idag och imorrn, men på Måndag tar vi nya tag!!
Trots dålig uppdatering poch ointressanta inlägg var statistiken GRYM igår - Tack! <3

You are Beautiful... <3


Mini-semester!!

Har gjort en snabb överläggning med mig själv, och kommit fram till att Dumle får en liten mini-semester, över helgen!

Varför??
Jo, för att det ska regna. Inte bara regna, utan ösa ner. Och Dumle blir så tjurig och ledsen när han blir blöt, för han tycker det är obehagligt.

Men jag ska försöka uppdatera ändå. Tagit lite (mer eller mindre) knasiga bilder idag, som jag ska försöka göra ngt kreativt av.

Hallåå, vart tog solen vägen???


Nu...

Nu ska jag dra iväg till stallet och se om det finns ngt kvar av min pownie, eller om han har regnat bort. Risken finns ju, eftersom han är söt som socker. <3


Fredag!!

Usch, vilket väder vi har!
Vaknade kring halv åtta imorse av världens åsk-skur, drog ur dator osv, och sen somnade jag om...
Nu har åskan dragit förbi, men det spöregnar. Inte hela tiden, utan det kommer i vågor liksom... Usch och fy!!

Få se om Dumle får stå idag, eller om vi hittar på någon stillsam aktivitet. Det beror på hur blöt han är...

Dumle gillar vatten, men inte när den kommer ner från himlen... ;-P


YäY!!

Statistiken var ganska bra igår. ;-P
Jag tycker det är ganska kul, för när jag var borta och Hedda var dålig på att uppdatera så tappade vi måååånga läsare. Men det verkar som att dom flesta hittar tillbaka nu!

Ska försöka fortsätta uppdatera flitigt, så ni trogna läsare får nått nytt att läsa om när ni kikar in, morgon som kväll.
Försökte göra nått tidsinställt nyss, men jag har inte riktigt kommit på hur tusan det funkar med NYA blogg.se, så det ska jag utforska någon annan dag.
Nu väntar sängen.

Random arkivbild. Jag ska drömma om dig inatt, älskling. <3
 

Dumle - Det bästa jag har! <3

Som ni läste i rubriken så tillägnas detta inlägg bloggens huvudkaraktär - Dumle, Världens Bästa Pownie!
Och texten som följer här nedan är BARA skryt. <3

Jag tänker på det ibland, vilken tur vi hade som dels fick nys om Dumle-annonsen, och dels att vi fick köpa honom av världens bästa Malin!! (Det fanns fler spekulanter på honom, men hon höll honom åt oss tills vi kunde komma ner och träffa dem...)
han hade kunnat vara hur vild och galen och komplicerad som helst, med tanke på hur lite hanterad och hur skygg han var när han kom till Malin. (Som jag har fått det berättat för mig)
Han hade kunnat testa gränserna mycket mer än vad han gör, och vi hade absolut inte förväntat oss att han skulle vara så lätt och lyhörd att jobba med.



Älskade Dumle.
Du berikar mitt liv något enormt, bara genom att finnas till och vara DU! Den kärvänligaste och bästa lilla ponny-pojke som finns på denna jord.
Bara att tä'nka på dig gör mig glad. Och jag är så otroligt stolt över att få vara din matte. <3
Jag älskar dig Dumle! <3

Jag och min älskling förra sommaren. <3

 

Dagens Ridpass!

Varit och ridit min Dumle-darling nu i eftermiddag... 
Lovisa och Rebecca hade varit där före mig, pysslat och borstat lite, och ridit runt kvarteret.

jag kände mig lagom lat idag, så därför blev det en barbackatur. Tog Dumlerundan, 2 vändor, mest trav, så han fick jobba med att se sig för litegrann.

Tyvärr blev det inga nya bilder att bjuda på, därför får ni en arkivbild. Världens mysigaste, bästa pownie. <3


Älsklings-pownien. <3

Vad kan jag säga, annat än "Jag Älskar Dig"? <3


Nu...

..Ska jag dra iväg till stallet och hitta på något kul med min älsklings-Dumle. <3

Finaste killen. <3


Små Pownisar - Del 2

Ja, här kommer då äntligen del 2 i min lilla "reflektionsserie".

I Del ett efterfrågade jag VARFÖR många väljer att införskaffa en söt liten pownie, ibland istället för en normalstor, ridbar kompis.
Observera, jag sitter inte och säger att shettisar o små ponnyer inte är ridbara, vad jag menar med ovanstående är att man är på gränsen till för lång/för tung för pownien, och därmed blir ridbarheten begränsad mellan just den ryttaren och pownien.

Om jag ska tala för mig själv, som var 23 år gammal när jag skaffade min shettiskorsning Dumle, så ska jag berätta för er som inte vet det att han införskaffades främst som sällskap åt våran andra häst, D-ponnyn Gromit, som lider av en synskada. Dessutom var han tänkt som ett litet utbildningsprojekt, någonting att jobba med, då han var endast 3 år och helt "oslipad".

Om man, som jag själv och mina syskon, är 25+ inte är längre eller tyngre än en storvuxen 10-åring, alternativt en normalbyggt 13-åring, kan det faktiskt vara ett ganska lyckat koncept, att införskaffa en liten pownie och sedan utbilda och uppfostra den. man kan intingen göra det för att sälja den vidare, dock blir väl inte förtjänsten alltför god, med tanke på vad det kostar att hålla/försörja en häst, plus träningskostnader om man vill ha hjälp av instruktör i utbildningen. Men om man är sugen och verkligen går in för att lyckas med uppgiften, så är det om inte annat väldigt roligt, lärorikt, och ger en himla boost för självförtroendet och självkänslan. Om man lyckas, dvs...

En annan sak som jag har märkt av de senaste 2 åren, är den nya "flugan" som verkligen hamnade på tapeten på allvar när säsong ett av tv-programmet PonnyAkuten hade premiär... Pratar förstås om Frihetsdressyr.
Mina åsikter om Frihetsdressyr är ganska splittrade, det beror på ur vilken vinkel som man väljer att prata om det.
Allt vi gör med hästarna från marken kan ju klassas som frihetsdressyr. Från grundläggande markträning, såsom promenera med hästen i skog och mark, lära den följa och respektera och lita på människan, till ren trickträning.
 
Sanningen är ju den, att även om man är hästintresserad, ridit sedan barnsben och bara älskar dessa fyrfota underbaringar, så behöver man inte vara intresserad av att rida. Det fina med hästar är ju att det finns en plats för alla, inte bara för dem som vill rida, träna, tävla och utbilda. Där finns också plats för den som kanske inte känner att de får ut något av ridning, utan bara vill umgås, lära sig hantera och knyta band till hästen som individ, utan vidare krav. Där kan man säga att den lilla ponnyn är ett utmärkt val av häst, då den är relativt billig i drift, och otroligt rolig att jobba med.
 
För att detta inlägg inte ska skena iväg och bli alldeles för långt, så väljer jag att sätta punkt här.
Fortsättning följer, om någon dag, i "Små Pownisar - Del 3", då ni kommer få läsa mer om mina reflektioner kring att äga, träna och älska de små liven.

Har ni åsikter så är ni välkomna att kommentera, men alla anonyma kommentarer kommer att raderas, oavsett om det är positiv eller negativ kritik. Välkommen att diskutera med mig, men då vill jag veta vem jag diskuterar med!

Min vackra, älskade lilla pownie-skrutt. <3


Torsdag...

Usch, har haft problem med min dator, och därför har uppdateringen här varit KASS!!

Kul dock att se att statistiken varit uppeee ändå, tack för det. <3

Dumle har vilat i dagarna två, åtminstone från hårdare arbete. Småtjejerna, Lovisa och Rebecca, har varit och ridit och pysslat med honom, vilet alla parter uppskattar. =)
Men idag tänkte jag att vi skulle ta oss ut en liten sväng i skogen, och se vad vi kan hitta på för kul!

Och ikväll lovar jag er inlägget "små ponnyer - del 2"!

Lill-snutten! <3


Suck!

Min dator är på väg att ge upp, därför blir det dålig uppdatering idag.
Återkommer under morgondagen, och har förhoppningsvis massa annat skojjigt att skriva om också... ;-P


Ooops...

Ber om ursäkt för taskig uppdatering idag. Min dator har haft problem, och inte riktigt funkat som jag ville...
 
Ikväll kommer andra inlägget om "Små Ponnyer" ut - Missa inte!!  =)
Strax iväg till stallet!!


Sover ute...

Idag var Dumle Heddas pownie, och han har haft vilodag. Dom ska sova ute inatt, vädret är fint och det blåser lite. Härligt!! <3

Imorrn ska jag försöka ta mig ut på en liten ridtur igen. Få se vad vi hittar på för spännande. 


Små pownisar - Del 1

Någonting som jag länge har tänkt på - Blir det mer och mer populärt att skaffa små ponnysar??
Vet att många, liksom jag själv, hellre väljer att köpa en liten ponny, oftast en shettis/shettiskorsning att jobba med, än en "normalstor" ponny/häst som man kan tävla och utvecklas med.

Varför??
Är det kanske så att ridning och tävling blir allt mer överskattat - man kanske helt enkelt bara har ett hästintresse, inte ett ridintresse?? Eller kanske tänker man att det är lättare att jobba med en liten ponny, för att dom är lättare att hantera?? Eller kanske är det en ekonomisk fråga, en liten häst tar mindre plats, äter mindre, och om man inte kan rida på den behöver man heller inte slänga ut massa pengar på "onödig" utrustning, tränings och tävlingskostnader.

Ni får gärna slänga in en kommentar, vad ni tror om det hela. Ikväll eller imorgon kommer nämligen ett lite längre inlägg, i ämnet "små pownisar", som jag hoppas att ni uppskattar.

Min älskade lilla pownie och Jag. <3


God Morgon!

God Måndag-Morgon alla söta!

Sov liiite längre än planerat idag... Men det gör ju ingenting, det är ju sommar! ;-P
Supervarmt och härligt väder ute!!

För Dumles del blir det antingen vila eller ett lättare pass idag, eftersom han gått ganska hårt hela helgen. Ska iallafall inte dit förrän framemot kvällen, då det blivit lite svalare.

Hörs!


Bada lite kanske?? ;-P


Dagens Ridpass!

Sådärja, nästan nyss hemkommen från stallet!

Varit i farten halva eftermiddagen, och efter fodermötet som började kl 18.30 kunde jag antligen få sitta upp på min lilla pownie.
Kan säga att han var PIGG och vansinnigt fin idag!! Vi red i skogen, höll ett ganska högt tempo pga att det var så himla mycket mygg och knott. Tränade ganska mycket galoppfattningar, lät honom galoppera ganska fritt på vissa distanser, för att sedan plocka ihop och samla lite smått, och sedan släppa ut igen. han lyssnade kalasbra, både framåt och tillbaka, och verkade tycka det var buskul!

Vi var ute i lite drygt en timma, och när vi kom hem igen var han ganska svettig, men verkade inte alls speciellt trött. Han har nog bättre flås än vad vi tror. <3

Min fina lilla pownie-kille på vägen hem! Som ni ser så var han liiite svettig... <3

Imorgon blir det lugnt arbete, eftersom han gått ganska hårt 2 dagar i rad nu. Antingen en barbackatur eller lite longering i låg form.

 
 

Btw...

... Så håller jag på att förbereda ett lite längre inlägg till er. Kommer upp ikväll eller imorrn. Så håll utkik!!


Hmmm...

Tänkte försöka mig på att mobilblogga, men fick ge upp. Största nackdelen med Blogg.se är att det funkar dåligt att blogga från Android-telefon... ;-/ Det går ju, men inläggen blir ju si sådär, eftersom det inte går att göra radbyten, och funkar as-dåligt att lägga in fler än en bild.

Så då får man väl leta upp en dator och sitta inne och mögla, fast vädret är ganska toppen utomhus. Får ta det snabbt då... ;-P
 

Ska alldeles strax iväg till min kära lilla pownie. Först iväg en sväng och se till så att ridskolehästarna har det bra på semestern, så kan jag sedan ägna resten av kvällen åt min älskade Pownie-skrutt. <3

Vi hörs sen!


Lovely. <3

 
Älskade Pownie-skrutten min. <3


Söndag!

God morgon alla glada läsare! Eller, kanske ska skriva "God Förmiddag" istället, eftersom det inte direkt är tidigt... ;-P

Idag vankas det uteritt med Dumle-gubben. Antar att det blir framemot kvällen. Det är sol och varmt ute idag, så jag tror att han uppskattar mest att få jobba sen, då det är lite svalare, plus att jag har en hel del annat att göra. Klockan 18.00 ikväll har vi fodermöte, så det blir nog efter det. =)

Lovely! <3


Hjälper till...

En klubbkamrat och god vän har råkat ut för hästplågare och bedragare!! Mer om detta finns att läsa HÄR.
Lider verkligen med dem. <3
 
Hjälper till att sprida detta videoklipp, och håller tummrna för att historien ska få ett så gott slut som möjligt!
 
 
Hjälp till att sprida klippet du också!!! I bloggen, eller varför inte på facebook??
 

Kvällens ridpass...

hade ju kvällsfodring ikväll, och hade tänkt låta Dumle-gubben vila idag, eftersom han säkerligen skulle vara blöt efter dagens regnande.
Men när alla hästar var intagna kunde jag konstatera att han inte var nå blöt alls, och dessutom var jag riiiktigt ridsugen. Så jag klädde på honom sadel och träns och for ut på en liten ridtur.
 
Dumle var faktiskt riktigt PIGG idag. Pinnade på redan från första stund, vilket är ovanligt när det gäller honom. han brukar vra hur seeeg som helst när man går hemifrån, inte så sugen på att jobba...
Red upp till ridklubben, "bakvägen" över bron. tavade från salmela och hela vägen bort till bron, småskuttade över vattenpölar på vägen. Gulle-gubben. <3

Väl uppe på ridklubben gick vi in i stora paddocken en stund, och jobbade först övergångar skritt-trav, samt några galoppfattningar. Han var en aning lätt i bakdelen, sparkade bakut några gånger i galoppfattningarna. Buspojken...
Det stod några kryss uppställda, så då blev det lite skuttande också. Det tog en stund för Dumle-liten att komma igång, de första sprången blev mest kråkhopp, men när han väl blivit varm i kläderna drog han jättemycket mot hindrena och hoppade med fin teknik. Det går framåt. <3

Travade halva vägen hem, och satt sedan av och ledde honom resten av vägen. Han var svettig, men förtfarande pigg och glad. Min fina Dumle-skrutt. <3

Min fina Dumle-skrutt, redo för kvällens ridpass! <3

 

Nu...

...ska jag åka iväg och se hur min Dumle-pownie mår idag.


Visste ni...

... Att Dumle är ett litet badlejon??


Han älskar att bada, busa i vattnet och hålla på. <3


Vill ha SOL!!

Sol och fint väder, tack!


Suck!!

Lördagmorgon, och det är typ skitväder ute. Regnar, regnar, regnar...

Vi får se vad jag och Dumle ska hitta på för kul idag... Ev får han vila, eftersom han inte gillar att ha sadel på när han är blöt... 
Har iallafall kväll i stallet ikväll.


Fredagkväll

Nu är det Fredagkväll, mina vänner, och jag har SJUKT TRÅKIGT!!

Spenderat ungefär hela dagen med mina fina fyrbenta kompisar - Först varit och sett till ridskolans små änglar, så dom har det bra på semestern, och sen har jag varit lite kreativ tillsammans med Dumle. <3

Överväger faktiskt för en sekund att åka ännu en sväng till min Dumle-pownie, och ha lite fredagsmys med honom... Men tror ändå att jag låter bli det, eftersom dom säkert är intagna och nattade vid det här laget.
Tråkigt, men de måste ju få vara ifred och sova, right??

Helgen kommer bli arbetssam för Dumle... Tänkte försöka rida lite bommar och småskutta med honom imorrn, och på söndag blir det uteritt, med lite TEMPO!! Hoppas på att min plan håller, och att vi har vädret med oss.


Älskade vän, så fin du är... <3


Sommar-Dumle. <3


Molnen i bakgrunden var inte så trevliga, men pownien är ju så otroligt fin. <3


Dagens Dumle...

Usch, som det har regnat. Hela eftermiddagen har det kommit korta, men BLÖTA skurar, så man nästan känt sig helt DRÄNKT!!

Dumle var jätteblöt när jag kom dit och skulle ta in honom. Han avskyr verkligen att vara blöt, och han avskyr ännu mer att ha sadel på sig när han är blöt. Därför bestämde jag mig för att longera honom idag, så han skulle slippa sadeln.
Vad gör man inte för att hålla pownien på gott humör??

Longerade ca 30 minuter i skritt och trav. han var mycket duktig, som vanligt. Lyssnade uppmärksamt, och gjorde vad jag bad honom om. Fina älsklingen. <3

Arkivbild från longering. 


YäY

Jag orkade upp imorse, om det var någon som undrade. ;-P
Det gick bara bra med morgonen, alla hästar gick ordentligt på alla 4 och hade inte speciellt bråttom ut.

Sen när jag kom hem, däremot, så lyckades jag gå och lägga mig igen, och somna om, utan att ställa väckrklockan. Så jag har sovit fram tills nu, vddå gå miste om hela dagen??

Väntar spänt på att få höra några resultat från hopptävlingen som Fia och Burre varit på idag.

Ska äta ngt, fixa lite till kaninerna, och sen iväg och hitta på något kul med Dumle.

Skriver mer senare.


Uppe med tuppen!!

Gjorde ett tidsinställt till nu, eftersom jag förmodligen kommer ligga och dra mig liiite för länge, och därför inte hinna blogga innan stallet.

Iallafall, så är det morgon i stallet som gäller idag, och förhoppningsvis är det där jag befinner mig just nu. (Om jag tog mig upp ur sängen, dvs... ;-P)

Idag håller vi tummarna för de här två:

Burre och Fia, som ska iväg och tävla.
HEJJA HEJJA!!


Nu...

Nu, mina vänner, ska jag gå och sova.
Upp tidigt imorrn, och släppa ut lite hästar.


Bad-film!!

Jag tog ju en liten filmsnutt på Dumle och Hedda idag när vi var och badade!

De små svarta prickarna som dyker upp här och där är MYGG, och det "ljudeffekterna" i bakgrunderna som hörs då och då är jag som försöker blåsa bort de små blodsugarna!! ;-P


 
(Hedda går runt i cirklar för att inte bli trampad på tårna, hon är inte rädd för honom... ;-P)


Jag och Dammie. <3

På vägen hem från badandet idag passade vi på att stanna till lite på en äng och ta lite bilder där också:
 

Visst är han underbart söt, min fina, älskade Dumle-gubbe. <3


Bad-bildbomb!! <3

Här kommer bilderna från dagens bad!

 
Fina, älskade Dumle tyckte att det var superkul att bada! Trots att det var långgrunt och han inte fick simma. <3


Idag...

Idag har jag, hedda och Dumle varit och badat!!
Håller på att ladda upp massa bilder, plus att det finns ett litet filmklipp om någon ärintresserad och vill se.
Här kommer ett litet smakprov:

 


 
Som sagt, bildbomb kommer senare ikväll! <3


Torsdag!

Idag så ska jag och Hedda ha en gemensam aktivitet med våran pownie. Vi ska se om vi kan hitta någonstans där vi Dumle kan få bada lite, eftersom vädret är så bra.

Hur det går skriver vi om senare. 

Badbild på Dumle från förra året. <3


Dagens Ridpass!

Idag har Dumle fått jobba ordentligt (och hans matte också...).

När jag hade mockat inne+hage och fixat iordning maten tog jag in honom. han kom direkt när jag ropade på honom, gulle-gubben. <3 Såhär lätt att fånga har han aldrig varit, hoppas bara att det håller i sig!

När jag hade "klätt på honom" ledde jag honom på asfaltsvägen bort till korsningen, så han skulle få skritta fram utan ryttre på ryggen. han var jätteslö, gick knappt framåt, utan ville bara gå i diket och äta gräs. *morr* Fick smacka, smacka, smacka och smacka lite till...

När vi svängt in på ridvägen så satt jag upp, och lät honom trava på lång tygel fram till tunneln. Fick fortsätta mitt smackande, för titt som tätt saktade han av och försökte vända hemåt. Lata lilla buspownie!!

Det gick mycket bättre när vi kom ut på andra sidan tunneln och bort mot skogen. Då tände han till och blev lite småbusig. Travade fort fort, benen gick som trumpinnar, och när vi kom till raksträckan där vi brukar galoppera så sparkade han bakut och taktade i sidled. Så jag lät honom galoppera, men höll ihop honom lite, så det blev lite kontrollerat iallafall.

Klättrade uppför älgtornsbacken, och det tyckte han var jättejobbigt! Travade sista lilla biten,och skrittade sen in på småstigarna som leder bort mot hoppslingan.
och när vi kom dit, då blev Dumle helt lyrisk!! Började återigen takta och skutta, så jag lättade bara på tyglarna och lät honom gå. Hindrena är ju inte så stora, bara 30-40 cm höga, så det ska mycket till för att han ska "slå ihjäl sig" om han springer för fort.

Efter första rundan red vi tillbaka till början, och på vägen så passade jag på att bygga om och höjja upp några av skutten, så de låg på ca 50 cm. Då skärpte lille killen till sig lite, kändes mer kontrollerat och vi fick ett bra flyt!
Tog även hela rundan en tredje gång, och då höjde jag upp ett hinder så det blev kanske 55-60 cm, och det tyckte Dumle var roligt! han kastade sig över det, och drog en bakutspark efteråt. Bus-kille. <3

Vi passerade genom vattengraven på hemvägen, och där höll jag faktiskt på att åka i backen. Han är ju van vid den, brukar stanna och dricka, lunka igenom och ta ett litet skutt upp. men idag bestämde han sig för att trava ner till den, och väl vid kanten så tog han 2 kvicka galoppsprång och sen ett BAUTASPRÅNG upp ur vattnet. Tur att han har man att hålla i, annars hade jag blivit blöööt... ;-P

Dumle var ganska svettig när vi kom hem igen, och vi hade ju varit ute i typ 1½ timma. Tiden går fort när man har roligt!

Imorrn blir det lugnt arbete för Dumles del. Ev ska vi försöka ta oss iväg och bada någonstans.
Mer om det imorrn.

Sommar-Dumle. <3


Hihi

Idag när jag stod och mockade i hagen kom Dumle fram och ville vara med:

 
Sista bilden är min favorit, trots at det är en stor bajshög med...


Strax...

...bär det iväg till Lill-pownien. <3
Buset som vi tänkte idag blir framflyttat till imorrn istället. Så vi ska nog iväg till skogen och kolla in småstigarna iallafall.

Uppdaterar mer sen!


Liiiten jämförelse... ;-P

Såhär såg Dumle ut i Juli för 2 år sedan:

Tjock mage...
 
Och nu ser han ut såhär:
Tycker inte alls att han är lika stor och fet på mitten nu som han var då. (Även om han ju är liiite rundare än vanligt...)
Vad tycker ni??


Onsdag!!

Blir nog lite ändrade planer idag!
Jag och Hedda ska hitta på lite gemensamt bus med våran knaspownie.

Vad det blir får ni veta senare. *blink blink*

Sommar-skrutten. <3


Dumles vecka!!

Japp, nu när jag är hemma, så ska jag försöka fokusera min tid på lilla Dumle-gubben.
Denna veck tänkte jag försöka rida ut så mycket som möjligt. Han hr ju gått ganska bra även när jag har varit borta, så det blir väl lite blandade uteritter - Galopp/intervallträningar mixat med bus och lugna skritt-turer.

Imorrn tänkte jag rida iväg och kika på hur hoppstigen ser ut. Den gillar vi ju bägge två.


Dammie-Dam-Dam

Passade på att fota lite när jag gick ner och hämtade Dumle i hagen. han och Fia l¨åg och sov, och såg ut att ha det jätteskönt.
Tyvärr blev det inte så många bra bilder, eftersom Boris och Cappie kom och försökte knuffa omkull mig.

Dumle såg ut att ha otroligt mysigt...
 
En bit därifrån låg Fia och myste. Hon ställde sig upp strax efter att jag tagit bilden, för Cappie höll på att snubbl över henne... ;-P

Inga gräsfläckar på pownien ändå!!!


Dagens Ridpass!

Tänkte först ge mig ut på en liten tur själv i det vackra vädret, men då kom Anna, så vi gjorde sällskap med henne och Tjalle.
Tjalle får ju bara skritta och trava, men på hemv ägen blev Dumle lite pigg, så han fick galoppera i förväg.
Annars var ingen av hästarna speciellt piggelin, Dumle kändes lite trött, förmodligen efter att ha tillbringat natten utomhus. <3

 
Arkivbild från i våras.
 

Nu...

... Drar jag iväg till stallet, och Världens Bästa Pownie. <3

Funderar på om jag ska rida en sväng, eller "bara" pussa och pyssla eller göra nått annat kul...??
Lite dålig fantasi idag, men det blir nog bra i slutänden ändå! <3

 
Uppdaterar mer sen. =)

Hemma igen!!

Hej Hopp! Nu är det jag, Kajza, som skriver igen. Jag kom hem med tåget tidigt imorse, så från och med nu och åtminstone Juli ut är Dumle min pownie. <3
Ska alldeles strax åka iväg och pussa på honom lite, ska bra chilla en stund först. =)

 
Skriver mer senare!!
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!