HELGEN!!

Haha, jag glömde tala om för er vad jag fick i försenad födelsedagspresent av mina kära systrar...
 
I helgen är det "Nostalgiträning" på ridklubben. En av våra gamla instruktörer kommer upp och gästspelar. Jag har ridit för honom i flera år tidigare, och hade från början planer på att vara med, men eftersom jag inte rider RS-hästarna så ofta var jag inte så sugen att delta på nån av dem. Var lite i valet och kvalet ifall jag skulle använda min egen pownie, men droppade det, eftersom det inte kändes så lönt.
 
Men igår fick jag en lapp av Hedda, att hon och Malin anmält mig till träningen, med Dumle. Så, vad tusan, TAGGA TRÄNING!! ;-P
 
Jag ocj mitt älskade lilla lurv!! <3

Ang helgen...

I helgen händer det grejor... Exakt vad, kommer i ett tidsinställt inlägg under dagen... Så kika in senare, vettja!! =)
 

Onsdag!!

Ja, så var det onsdag igen, och märkliga saker har hänt under natten...
Igår morse kom det någon decimeter snö - och igår eftermiddag/kväll regnade den bort igen!!??
Och nu snöar det igen. Hoppas för guds skull att denna snö tänker ligga kvar en stund, för då blir det liiiite lättare för Dumle att halka sig iväg upp till klubben ikväll. Han ska vara med och hjälpa till på en ponnylektion, tänkte vi, och då är det ju en fördel om han tar sig dit helskinnad...
 
OM det är bra underlag ute ikväll, så kan det hända att jag rider en snabbsväng innan lektionen, på nån slinga i närheten av Ridklubben. Känns som om han kan behöva en liten "uppvärmning", annars kanske uppvärmningen blir en urladdning, eftersom han har stått i 2 dagar innan...
 
Den som lever får se... Nu ska jag till att börja med klä på mig, äta frukost, och göra mig redo för att åka iväg till stallet. <3
 
Dumle och Ebba i Fredags. Min fina barn-pownie. <3

Tisdag kväll

Nu har vi varit och tagit in hästarna, och det var halt som bara den!! Fick gå stooora omvägar för att inte hästarna (och vi) skulle halka ihjäl oss, men nu är dom iallafall säkert inne.
Ridning var inte att tänka på en dag som denna. Håller tummarna för att det är bättre före imorgon, så vi kan ta Dumle upp till klubben. 
 
Skogstur?
Ja, om det inte hade varit så jäkla halt...

Ändrade planer...

...Dumle ska inte klippas ikväll.. Kanske lika bra, för som det regnar nu så är han garanterat inte den torraste ponnyn när han kommer in... ;-/
 
Kom på att vi måste börja se över vad som ska med till Luleå nästa helg också... Vi har säkert hur mycket som helst som behöver tvättas innan dess...??
 
 
Massa grejor... och han har ännu mer saker nu, än när de här bilderna togs... 
 
 

Tisdag!

Usch, vilket väder det är!!
Vi var och släppte ut hästarna imorse, och då föll snön i mjuka flingor, lite sådär mysigt och magiskt... Men nu har snön övergått till regn, och det vräker ner samtidigt som det blåser som attan!
 
Dumle vilar även idag, för han ska bli av med resten av sin tjocka ponnypäls ikväll! Så kanske han får mer ork att jobba sen, när han slipper svettas ihjäl. =)
 
Klipp klipp!! <3

Gårdagens Ridlekis!

Har fått en rapport från Lill-Rebeccas mamma Maria, från gårdagens ridlekis-lektion.
Även dom fick träffa en "skum" och "ovanlig" sida av Dumle igår, men som väl är så verkade det gå till sig till slut.
Här kommer rapporten:

Dumle var otålig, orolig och lite stökig i boxen, han trampade än hit, än dit, slog och skrapade med framhoven i boxkanten o.s.v. och brydde sig inte mycket om att jag påpekade att det inte var okej. Han bajsade två gånger också på kort tid. När ridlektionen började så var han fortsatt orolig och istället för att skritta lugnt så försökte han trava iväg. Efter tredje gången så bajsade han och sen så var han sig själv igen, lugn och koncentrerad. De fick träna ridvägar och en del trav också och han travade lugnt och stadigt. På väg hem till stallet skrittade han på raskt, men avslappnat och inga hyss alls. Rebecca var nöjd med lektionen, hon tyckte det hade känts bra och klappade om sin älsklingsponny ordentligt. Känslan jag fick var att han nog hade lite ont i magen där i början, men att det gav med sig? Han såg väääldigt nöjd ut att vara hemma i sin box och mumsade lite hö när vi pussade den lena mulen. Hoppas han får en god natts sömn efter en lång arbetsdag och mår som den prins han är imorgon! <3
 
ja, kanske var det så att han hade lite "magknip" på g, kände sig hängig och dan??
Han är ju van att gå ute i hagen från från ca kl 7 på morgonen till klockan 7 på kvällen, och har nu fått stå i box och tråka på tävling typ hela helgen.
Dessutom registrerade jag att han kanstade sig på vattenkoppen när vi kom hem, och då slog det mig att han kanske inte fått i sig nog med vatten under dagen?? Han hade ju visserligen en vattenkopp i sin lånade box, men gud vet om han använde den??
Igår, söndag, ställde jag iallafall in en vattenhink, som han drack några klunkar ur innan han välte omkull och började leka med den... Så vi får nog hålla lite koll så att han får i sig nog med vatten, både ute och inne.
 
Jag gillar verkligen den här bilden på Lill-Rebecca och Dumle. Kärlek. <3


Irri!!

Alltså, något som är typ jätteirriterande, är att det är något strul med statistiken hos blogg.se. Den står på noll, hela vägen, och det stämmer definitivt inte, eftersom jag vet ungefär vad den stod på igår innan jag gick och la mig...
 
Skumt, men jaja, får väl hoppas att det ordnar till sig så småningom, så man får lite koll igen.
 
Oj, vad jag började sakna sommaren plötsligt...
Får tänka positivt... ju snabbare vintern kommer, desto närmare kommer våren, och sen blir det sommar igen. <3

Måndag

Idag är det måndag igen, och eftersom både jag och Hedda ska jobba idag, så ska "någon annan" ta hand om Dumle. 
Inget avancerat - han vilar idag, eftersom han varit igång med tävling hela helgen. Behöver bara mocka, fylla mat och pussa på honom lite. <3
 
Något som är lite halvstörande, är att statistiken inte riktigt funkar. Enligt räknaren har vi 0 besökare per dag. Hoppas det ordnar sig sen... ;-P
 
Lovely. <3
 
 

Dagens Hoppning!!

Ja, idag var det alltså dags för Dumle att starta sin allra första "riktiga" hoppklass, dvs första gången där inte hindrena är 30 cm höga, utan en LE, dvs 50 sm för Lilla D.
Och det gick faktiskt över förväntan!! Vi har ju inte alls så stora krav på våran lilla skrutt, utan väljer att skynda långsamt. Målet idag var att ta sig in på banan och över första hindret, och det klarade han och hans duktiga lilla ryttare galant. Sen red dom hinder för hinder, med några stopp, men även när de vägrat ut sig fick de fortsätta hoppa färdigt banan.
Dom tog sig över alla hindrena iallafall, men tyvärr så blev sista språnget ett kråkhopp, och Ponny oich Ryttare landade på varsitt ställe efteråt. Men det gick bra, inga större skador iallafall. Sånt händer, bara att ta nya tag tills nästa gång!!
 
Hedda och Dumle på första miniklubbtävlingen. 30 cm högt.
 
Måste också få berätta att Dumle var mycket trevligare att gå med ner tilöl ridklubben idag. Håller tummarna för att han är snäll på uppvägen också, för idag är det ju Söndag, och han har ett Ridlekispass kvar innan han får gå hem, med Rebecca och Maria. <3

Dagens Dumle!!

Idag har det alltså varit tävlingsdags igen för Dumle. Dressyr, LC:1, och det gick ungefär som förväntat.
Han var lite "off" till en början och gick inte fram ordentligt, men till skillnad från de senaste tävlingarna satt faktiskt GALOPPEN idag! Rätt galopp, klockrena fattningar - Duktig Dumle, och en ryttarinna som var nöjd.
 
Dock förvånar det mig lite att Lilla D hade så taskig bjudning, för han var allt annat än lat på vägen till Ridklubben. Han baktände, dvs hoppade rakt upp i luften och sparkade bakut några gånger, vilket han ALDRIG någonsin gjort förut!
Samma sak på hemvägen - Och när jag korrigerade hans beteende så svarade han med att resa sig - Kul är det, nästan jämt.
Hoppas verkligen att han inte tänker göra det till en vana, för då måste vi nog skicka honom på uppfostringsanstalt...
Nä, mitt antagande är att han har lite "myror i byxorna" som han behöver skaka av sig, eftersom det är så hårt och halt överallt så han inte kan springa och busa i hagen som vanligt. Dessutom har vi inte kunnat genomföra en ordentlig uteritt på länge, pga underlaget. Så vi håller tummarna för att han är vanliga, älskade, snälla Dumle imorrn.
och då står det hoppning på schemat - LE, vilket är 50 cm för små pownisar som Lilla D. =)
 
Arkivbild. <3

Dagens ridpass!

Idag har Dumle gått ett blandat pass. Planen var att genrepa inför imorron, men det var typ 6 andra hästar i ridhuset, så det gick inte alls, utan vi koncentrerade oss på det viktigaste. Hitta bjudning och bra takt samt galoppfattningar. Och det gick bara bra, han var så himla fin idag, speciellt i galoppen.
 
På söndag ska ju Dumle hopptävla, och lägligt nog fanns det ett litet hinder i ridhuset. vi passade på att låta hans nya ryttarinna provhoppa litegrann. Först ett kryss, som de hoppade 2 ggr. första gången var han tveksam, visste inte om han skulle hoppa eller ej. andra gången hade han mera bjudning. sen byggde vi om det till ett räcke, c.a 55-60 cm. Han kom på i dålig galopp typ 2 ggr, första gången kröp han som över det, andra gången hoppade han av jättestort så att hans ryttare kom efter och hamnade framför sadeln och sen i backen. (Han hade juh dressyrsadeln på, så det var inte så lätt.) Men det gick bra, hon borstade bara av sig och satt upp igen. Sen kom de på en gång till, och då hade han bra galopp, satsade och hoppade jättefint. Då avslutade.
 
Sen fick våran stallkompis lilla dotter Ebba skritta av honom, jag gick bara bredvid, höll inte ens i. Stolt liten tjej på ryggen. Sen fick hon assistera mig och hålla i honom medans jag klädde på mig, och så gick vi hem.
 
Dumle och lilla Ebba. <3
 
Imorron är det ju tävling, så håll tummarna för Dumle! :-D

Fredag!

Uppdaterade inget igår kväll, eftersom jag kom hem gaaaanska sent. Tog med Lilla D på en promenad, så han fick sträcka på benen bara. Kändes som att han behövde det efter två hårda dressyrpass...
 
Ikväll ska han återigen gå ett dressyrpass - Träning inför imorrn, då han ska tävla LC:1. Tyvärr så hinner jag inte vara med och titta eftersom jag har ridlektioner, men Hedda är med!
 
Plutten. <3

Helgen!!

i helgen är det full rulle som gäller!
Klubbtävlingar med klubbmästerskap i både hoppning och dressyr, Lördag och Söndag.
Dumle ska gå en klass dressyr, LC:1 på lördag, och en klass hoppning, LE, på Söndag.
 
Det i sin tur blir en perfekt uppladdning inför Kurirenmästerskapet om 2 veckor, då det också är både hoppning och dressyr.
Så håll tummarna för Dumle i helgen är ni bussiga.
 
Bild tagen från film - Hedda hoppar med Lilla D. <3

Gårdagens ridpass!

Gårdagens ridpass blev ganska likt tisdagens. Mycket galoppjobb och mycket fattningar.
Dagen till ära hade Dumle inte lika mycket energi som tisdagen, men jobbade på bra ändå. Fick till några riktigt fina fattningar, han galopperade på bra. men blev jäääättetrött mot slutet, lill-gubben. <3
 
Ikväll blir det som sagt en liten skritt-tur, så han får sig en chans att återhämta lite energi. Så hoppas vi att han ska vara ännu mer pigg och glad på fredag, då han ska träna inför tävling!! <3
 
Tävlings-pown. <3

Torsdag!

Än en gång blev det sent, så jag hann inte blogga något om gårdagens ridpass. Kommer under dagen idag istället, och senare även en uppdatering om Dagens akktivitet.
 
Torsdag idag, som sagt, och eftersom vi har 2 ganska hårda dressyrpass i ryggen de senaste 2 dagarna, så blir det en lugnare skritt-runda idag, för att återfå lite energi och ladda inför fredagen.
 
Lovely. <3

Gårdagens ridpass!

Red ju som sagt i ridhuset igår, målet var dels att rida ett lite hårdare pass och låta honom springa av sig, och dels att träna galoppfattningar.
Han var riktigt pigg och trevlig att rida, när vi travade fram till en början så var min plan att rida lite övergångar mellan skritt och trav, vilket var stört omöjligt, eftersom han vägrade skritta när han väl fått komma igång i trav. Så vi jobbade lite tempoväxlingar istället, tills han började frusta och verkade nöjd.
Jobbade galoppfattningar och galopp längs fyrkanten och på volt. Från början var han lite "off", men när han väl kom igång tog han fattningarna klockrent, rundade sig fint i ryggen och bjöd på en sån där otroligt trevlig och näst intill så perfekt arbetsgalopp som man kan önska sig av en häst som honom. Super, med andra ord.
 
Jobbade på ganska länge med galoppen,m och mot slutet blev han riktigt trött och fick mjölksyra. Så travade av i ca 10 minuter, och därefter skritt.
 
Fina, fina Dumle-gubben. <3
 
I brist på annat får ni en vinterbild...

Onsdag!!

Japp, så var det onsdag igen.
Hann aldrig blogga igår kväll, kom hem jättesent, så därför så har jag tidsinställt gårdagens ridpass, så det kommer upp under dagen idag.
 
Hoppas att jag hinner rida ett pass även idag, innan lektionerna börjar i ridhusen.
 
Bild från ridhuset. <3

Tisdag!

Dumle fick vila igår, måndag, eftersom Hedda fick fullt upp med annat.
Idag däremot, är det min tur att umgås med bästis-pownien. Det blir ett pass i ridhuset, ett ordentligt sådant. Mycket galopp - det är det han behöver träna på, plus att han säkert har mycket extra energi. Det är ju fruset i marken, och han har svårt att gå, och att springa runt och lattja är inte ens att tänka på.
 
Uppdatering kommer ikväll, så får ni veta hur det gick. <3
 
Lovely. <3

Måndag

Attans, vad dagarna flyger fram... 
Måndag igen, och fortfarande fruset och hårt som attan i backen!! ;-/
 
Få se om Dumle får göra ett jobb i ridhuset idag. Det skulle han behöva, tror jag...
 
Pussgurka. <3

Dagens Dumle

Idag har det ju varit Lill-Rebeccas och Dumles dag tillsammans, precis som varje söndag. Fick ett mail av mamma Maria nu ikväll om hur det hade gått, det lyder som följer:
Hej.
Vi mockade, fixade mat, ja, det vanliga. :)
 
Idag visade minsann Dumle upp "rumptricket" när vi skulle hämta honom i rasthagen, trots att han stod där ensam, kanske tyckte han det var väl så trevligt att stå i solen och mumsa hö?! När jag fick förstärkning av Elina så gav han dock snabbt upp och stod så jag fick ta på grimman.
Dumle skrittade på fint upp till ridklubben, lite försiktigt förstås på det hårda underlaget. Idag visade det sig vara teori, men istället för att bara stå och vänta så tog jag ut och linade Dumle i ridhuset kanske 20 minuter, medan teorin pågick. Efter uppvärmning travade han på stadigt i båda varven. Han lyssnade jääättebra på "sakt av", då bröt han direkt och sökte kontakt. Galopp gick bäst i vänster varv faktiskt, han fattade villigare och höll galoppen helt okej. I höger varv var han lite segare att fatta, men när han kommit igång gick höger galopp också fint och han bjöd på några små bussprång några gånger och frustade glatt. Hemvägen gick också den hur bra som helst. Lill-Rebecca och Dumle klarade sig utan ledare i princip både till och från ridklubben. Duktiga! <3 Tack för idag älskade Dumle. Sov gott och dröm söta ponnydrömmar! <3
 
 
Inte alls bra att han "busade" med Mamma i hagen, men bra att han skötte sig. Bra att Dumle och Lill-Rebecca får "prova sina vingar" själva till och från ridklubben, under lugnare former, både ponny och barn växer med "ansvaret". <3

Ogillar hösten...

Just nu vill man bara ha så mkt snö det bara kan komma! eller allra helst: Sommar igen!
 
Det är så hårt i backen, så hästarna har svårt att ta sig in/ut från hagen... jag hade tänkt lina Dumle, men det var ganska dödfött då han som sagt knappt kunde färdas framåt. :-(
Nåväl, imorron är det ridhuset som gäller, tror jag. Då blir det ju Ridlekis!! :-D
 
snart vinter igen!

Lördag...

Dåligt bloggande, ber om ursäkt för det.
 
I förrgår, Torsdag blev det dressyrträning i ridhuset. Dumle ska tävla nästa helg, och de tränade programmet. Duktig kille, det enda som är jättesvårt just nu är vänstergaloppen, precis på samma sätt som det varit tidigare. Vi jobbar vidare! 
Igår när det var Fredag var Hedda och Dumle ute och gjorde skogen osäker. mkt galoppjobb, tempoväxlingar, fattningar etc. En Duktig Dumle som blev riktigt trött faktiskt! Men han kändes ändå nöjd.
Idag hade vi planerat ett hoppass igen, men det belv inte av, så det blir annat jobb ikväll. och imorron är det Rebeccas och Dumles dag.
 

Haha

Igår, när det snöade som allra mest, och Dumle skulle gå ner till klubben, så ville vi inte att han skulle bli alltför blöt, eftersom han skulle klippas senare på kvällen.
Därför lånade vi ett täcke av Gromit - fleece med hals - och svepte helt enkelt in hela ponnyn i det.
Funkade kanon - Han blev inte blöt, och det satt kvar hela vägen upp och hela vägen tillbaka.
 
Såhär såg det ut:
Foto: Anna!

YäY

Hittade den här annonsen i dagens tidning:
 
Annons för kurirenmästerskapen.
 
Och gissa vem som ska vara med där, och göra sin första lokala start i hoppning... <3
 

Onsdag

Ja, idag hade jag ju som sagt tänkt ta mig ut i skogen med min Dumle-pownie, men vi får se om det funkar. Det snöade ju en hel massa igår, och Dumle har "bara" vinterskor på fötterna...
MEEEN, förhoppningsvis så har det varit ganska mycket andra hästar i farten under gårdagen och under dagen idag, så det är lite upptrampat/bortsmällt på sina ställen. Då tror jag att vi tar oss iväg, och kan travjobba lite iallafall...
 
Håll tummarna!!
 
Skogsmys... <3

Bilder på Dumle

Johanna har lagt upp lite fina bilder som hon fotade i somras, på Dumle och Rebecca!
Ni hittar dem HÄR
 
Jättefina, eller hur?? <3

Gårdagen...

Blev en tidig kväll igår, då jag var trött, och hann således inte uppdatera. Därför kommer gårdagens ridpass idag istället.
 
Ett dressyrpass i ridhuset stod på schemat. Tränade lite program, LC:1, och det gick riktigt bra, med undantag för vänster galopp som han hade lite svårt att fatta, men med lite övertalning gick det till slut. Duktig pownie! <3
 
Sen, när han kom hem till stallet igen, väntade Lisa och Hedda med klippmaskinen. Han är nu klippt på halsen, så han slipper svettas så mycket när man rider. Vi ska klippa mera, men just för den här gången fick han bara en halsklippning.
Såhär blev resultatet:
 
Fina lilla D, eller hur?? <3

Tisdag

Som rubriken säger så är det tisdag idag, och även idag kommer vi bryta "uteritts-planerna", genom att slänga in ett dressyrpass. men det blir nog så krävande för liten, iallafall.
 
Vi hade morgon imorse, och jag måste säga, att när man ser Dumle på håll i hagen, så ser han riktigt stabbig och tjock ut... hmmm...
 
Få se ifall vi får tid att klippa honom, antingen idag eller imorrn. det behövs, för att han ska slippa svettas så förbaskat... ;-P
 
Förresten, så snöar det just nu. Tyvärr bara blask-snö, som kommer att övergå till regn inom kort. Synd, för annars är snön ett välkommet inslag i den tråkiga, grå världen...
 
Dammie. <3

Dagens Uteritt...

...Blev ett roligt pass hoppning uppe på klubben istället.
Jag var lite hoppinspirerad efter helgens träning som jag deltog på med en av ridskolans hästar! :-D
 
Det som är så bra ,med stora paddocken är ju att den verkligen är STOR, samt att det den här tiden på året redan står hinder framme. = Inget bygga fram eller bygga bort, bara fixa till lite och sen hoppa.
 
Det blev en liten bana med 4 hinder, 5 språng. Hoppade ett plank först, sen en linje på 2 räcken, och sen böjd linje räcke - planket igen. Basic, men roligt! började med att ha sista räcket på c:a 50-55 cm, resten var låga hinder. höjde lite succesivt, och avslutade med att alla hinder var mellan 50-60 cm. Han stannade 1 gång, första gången, på andra räcket på den raka linjen, han visste nog inte riktigt om jag ville att han skulle hoppa eller ej. det var ju ett sånt litet hinder, och jag red väl inte mot det så som jag borde ha gjort. Annars helt klockrent.
 
Dumle var för dagen jättefin, han var pigg och på, bjöd på hindrena, galopperade bra mellan dem samt rättade sin galopp själv mellan. Så himle roligt det var, kändes verkligen att både han och jag tyckte det! Ett plus är också att det inte blir så mycket "kråksprång", utan han är jätteduktig på att taxera och verkar veta vars han ska hoppa av själv.
 
Jag och Dumle på hans första tävling. - 30 cm. Dagens hinder var mycket större än då! :-D

Måndag!

Ännu en ny vecka har börjat, och idag ska Hedda och Dumle ut och göra skogen osäker. :-D
 

Dagens Ridpass!

Idag har Dumle jobbat på bra, må ni tro!
Först ett dressyrpass, med fokus på att hitta en bra takt, och lite egen framåtbjudning. Gick faktiskt jättebra, med en duktig tjej på ryggen som verkligen har talang och känsla för ridning. Det gillar vi, och det kommer nog bli jättebra! =)
 
Sen var det dags för ridlekis med Lill-Rebecca. även det gick bra, som vanligt. Enligt mamma maria var det ett väldigt lugnt ridpass, och enligt Rebecca själv så var det "lagom".
 
På hemvägen fick Lill-Rebecca rida HELT SJÄLV, utan att någon ledde, och det gick kalasbra. dom klarade sig helskinnade hela vägen hem, och Dumle tog som vanligt ansvar för sin lilla ryttare.
 
Underbara powniehezt. <3
 
Kommande vecka kommer bli ganska tuff för Dumles del. Operation bantning inleds - Ut i skogen och jogga/galoppträna, och se om vi kan bli av med lilla magen. Måndag - Fredag, för att sedan ha lite lugnare arbete under helgen. INGA vilodagar denna vecka iallafall!! ;-P

Söndag...

... och ridlekisdag för Dumle och Rebecca. Dumle ska dessutom gå ett pass före, men omständigheterna runt DET är än så länge lite hemligt. ;-P
 
Tävlingsekipaget! <3

Imorse...

...var jag i stallet och släppte ihop Dumle och Kostas. Gick toppenbra, K var lite skeptisk och skyggade för Dumle, men de hälsade och pratade lite, och sen var det bra. Bara att hugga in på frukosten. Inget onödigt spring, inget spring öht faktiskt. 
 
Men stackars Fia, som nu går i hagen bredvid med Zephyrita... Hon ville vara med Dumle, och undrade nog lite varför han var i den hagen. Hon följde honom fram och tillbaka längs staketet stackarn. 
 
Sen har Meja varit och ridit Dumle en sväng idag.hade gått bra, han skötte sig som alltid!
 
Tjock ponny!

Dagens.

Nyss hemkommen från stallet. Jag mockade åt båda ponnysarna + hämtade ner hö. Sen hjälpte jag Lisa att ta in hästarna som var ute, och så tog jag ut lilla D i lina på volten en stund. han har ju stått inne hela dagen, så han behövde röra på sig lite. En pigg och glad kille var han idag, mkt trav och några varv galopp åt varje håll. mkt frust och lite pyttebus. ;-P
 
Imorron ska vi släppa ihop honom med Kostas, får se hur det går. Ska se om Anna kan filma det, så lägger jag ut här på bloggen sen.
 
börjar snart vara dags för en klippning igen...

Inatt...

...flyttade Dumles nya stallkompis, Kostas, in i lilla stallet. Inte bara Dumles nya stallkompis, utan även hans nya hagkompis. vi har stött och blött, och kommit fram till att Dumle borde vara den lättaste hästen att släppa ihop någon ny med...
 
Därav har härstarna idag fått gå ut i rasthagarna, glada blev dem, för där fanns det gräs. hoppas de fortfarande är lika glada...;-P
Dumle och Kostas står inne tillsammans idag, imorron bitti släpper vi ut dem tillsammans i Dumles och Fias gamla hage. Kostas verkar uppfatta Dumle som en häst, och inte nåt litet som rör sig och snor maten. Annars ganska vanligt att Dumle inte räcker som sällskap...
 
Annars ska jag försöka hinna rida lilla D en liten sväng idag. :-D
 
Här är Kostas. Snodde bilden av Elina som äger honom. ;-P

Torsdag!

Ber om ursäkt för dålig uppdatering denna vecka!! Har inte riktigt hunnit hitta "bloggformen" igen efter helgen...
 
Gårdagens ridpass stod ju Emilia för, och vad jag vet så gick det kalasbra. =) Jag tjuvkikade lite på när de travade/galopperade runt med Yoghurt i hälarna. Dom är verkligen kompisar, både ponnysarna och brudarna. <3
 
Klickade en liten bild igår också:
 
Tyvärr hade vi glömt svanskappan hemma, så vi fick burna upp och hämta den. Då gick det bättre. =)
 
Idag är Dumle mitt mystroll, få se om det kanske blir en skogstur??

Just det!

På torsdag eller fredag händer det nåt nytt spännande i Dumles liv. Häng med här på bloggen för att ta reda på vad det rör sig om...
 
 
 

Onsdag.

Nu har det varit ett par köriga dagar. Igår var det kaninernas dag, så Dumle fick endast vara sällskap till de andra hästarna i hagen. Ibland kan han behöva 2 dagar på raken när han vilar, han är ju faktiskt bara 5 år gammal.
 
Idag ska Emilia rida, hur/när/var vet jag inte, men de hittar nog på nåt roligt tillsammans. 
 
I måndags hämtade jag ut Dumles nya tävlingsschabrak på posten, ska fota dem någon dag så får ni se! 1 dressyr och 1 allround, båda lila och med Dumles namn broderat på. 
 
Ikväll kommer uppdatering om vad Emilia och Dumle hittat på! 
 

Tisdag!

Ber om ursäkt för utebliven bloggning igår... det var lite fullt upp, och jag hann helt enkelt inte blogga när jag kom hem. Shitr happens...
 
Iallafall, så hade Dumle vilodag igår. Lovisa och Kicki var i stallet när vi kom, så medans jag mockade och fixade maten så roade sig Lovisa med att borsta honom. <3 Duktig!
 
Idag vet jag inte riktigt vad som väntar, men jag uppdaterar mera sen.
 
Lovely. <3

Söndag då!

Tänk att helgen gick fort! Idag var det ridlekis. Lill-Rebecca och jag mockade och fixade mat, sen tog vi in honom från hagen. Inte riiiktigt lika blöt idag. :)
Efter rykt och påklädning skrittade vi upp till ridklubben och deltog i dagens lektion. Dumle och lill-Rebecca arbetade fint tillsammans. De hade bl.a. styrövningar - slalom - och det tjuvtränade de ju på förra helgen på miniklubb, så det gick galant. Han verkade nöjd och glad när vi återvände hem till stallet och som tack för gott samarbete mumsade han sin betfor, lite äpple och sen då kvällfodringen. Ja, han fick förresten duscha av smutsiga små hovar idag med.
Tack för i helgen älskade lilla Dumle! <3 Och tack Dumles mattar för förtroendet!
(Suddiga foton jag vet, mobilen är lite känslig ibland...)
Just innan vi återvände till stallet, börjat skymma.
 
På väg hem till stallet, det skymmer fort nu!

Lill-Rebecca gästbloggar!

I helgen har lill-Rebecca och jag (mamma Maria) äran att få pyssla om världens bästa, sötaste Dumle! <3
Vi har mockat, fixat mat och pysslat om Dumle enligt alla konstens regler. Han såg lite slokig ut när vi tagit in honom, men så är det ju riktigt regnigt också. Så blev det en ridtur i regnet och både Dumle och lill-Rebecca verkade rätt obrydda trots allt. :) Inne igen spolade Rebecca av sin kompis som var väldigt lerig om ben och mage. Dumle stod blick stilla - skönt med lite varmvatten kanske? Sen pussade vi godnatt och smög med oss träns och benskydd hem så får Rebecca göra persedelvård innan sängen kallar.
Ny dag och ridlekis imorgon med sötaste ponnyn.
Sov gott Dumle! <3

Helgens bloggande...

...Är nu löst!!
Lill-Rebeccas mamma Maria har fått inloggningsuppgifterna hit, så hon kommer att gästblogga oxch uppdatera er med vad som händer och sker under helgen. 
Kanon!! =)
 
Arkivbild på sötaste tävlingsekipaget, från förra helgen!
 
 

Fredag!

Fredag idag, och Emilia ska ut och busa tillsammans med Dumle igen.
Det blir nog en barbackatur på Dumle-stigen - MYS på hög nivå, med andra ord. <3
 
I helgen kommer det nog bli ganska dåligt med uppdatering, eftersom vi drar på SM i kaninhoppning i Umeå...
Lill-Rebecca och hennes mamma Maria tar hand om Dumle Lördag och Söndag, så om jag får någon rapport från dem så kan det hända att det blir någon mobiluppdatering, men det är inget jag kan garantera.
Annars är vi tillbaka på Måndag, med uppdatering osv.
 
 
My love. <3

YES

Nu provar jag den nya android-appen!! Äntligen blir det tusen gånger lättare att hålla BRA uppdatering!! <3




Dagens.

Nu har jag fått rapport från Emilias mamma Anna. Det hade gått jättebra att rida, Lilla D hade varit en pärla!! <3
 
Även imorgon ska Emilia och Dumle poola ihop, och då blir det nog en barbackatur på Dumlestigen. Kul kul!
 
Fina. <3
 
 

Tors kväll

Nyss hemkommen från stallet. Jag for dit och mockade och fyllde maten åt ponnypojkarna. Sen kom Emilia och skulle rida också, så jag hjälpte henne att få på grejorna och komma iväg. Tyvärr tror jag att det regnade ganska ordentligt på deras lilla ridtur tillsammans, men förhoppningsvis så gick det bra ändå.
Väntar på att få en rapport från mamma Anna om hur det gått...
 
Rida Lilla D?? Såhär ser det ut uppifrån iallafall.. ;-P
 
 

Torsdag

Ledsen för dålig uppdatering under gårdagen - Varken jag eller Hedda hann rida något på Lilla D, så han fick en oplanerad vilodag. Dock verkade han inte alltför ledsen för det, dom går ju fortfarande ute i storhage, han och hans kompisar, och han och Cappie är duktiga på att underhålla varandra.
 
Men idag ska han få ett ridpass iallafall, och det blir Emilia som får äran att "rasta" honom lite. Eventuellt kommer hon rida honom även imorrn, eftersom varken jag eller Hedda kan rida just nu, pga ridsår i baken.
 
Om ni tycker att det är "töntigt" att skippa ridningen pga ridsår, så kika gärna in på våran kära systers blogg. Malin är Dumles tredje ägare, som just pga ett litet ridsår fått otroligt stora problem, och inte kunnat varken rida eller knappt vara i stallet på 13 månader, och än är det inte slut!!
Du kommer till hennes blogg om du klickar HÄR. (Varning för äckel)
 
Dumle och Emilia i våras. Fina. <3
 
 

Onsdag.

Så var det onsdag igen, och idag är det Heddas tur att ta itu med Dumle-gubben. <3
 
Få se vad dom ska hitta på för nått roligt idag då??
 
Hedda och Lilla D.
 
 

Dagens Ridpass!

Nu har jag precis kommit hem från stallet. Dumle fick faktiskt agera lite hopp-ponny idag, det kändes som om det var längesen han hoppade sist.
 
Började med att travjobba honom över 3 bommar som låg utspridda i paddocken - En här och en där, typ. red ganska långa vägar mellan bommarna, jobbade mycket tempoväxlingar, och koncentrerade mig på att han skulle gå på för egen maskin mot bommarna. Och efter att ha snurrat runt lite över dessa bommar, så kändes han riktigt avspänd och i god balans mot, över och efter bommarna, plus att han var pigg och glad och verkligen bjöd. Trevligt.
 
Sedan jobbade vi på ett litet hinder, kanske 30 cm högt. Travade emot till en början, ville få honom lika avslappnad, samt att han själv skulle ta tag i och hoppa av egen maskin, Och efter några gånger, när han väl uppfattat övningen och vi hade hittat bra vägar, så tog han faktiskt galopp över hindret, och fortsatte framåt efter hindret. Duktig kille.
Tog samma hinder i galopp i bägge varven, och nu hade han fått upp tempot och tyckte det var buskul - Bjöd mot hindret, hoppade med god spänst, och ville dra iväg lite och busa efteråt. Glad kille, med andra ord.
 
Avslutade sedan med att rida på ett lite högre hinder, ca 50 cm, i båda varven i galopp, och det gick superbra! Han bjöd, tempot var bra, och han höll galoppen och tänkte framåt även efteråt.
 
Jag är absolut supernöjd med min lilla kille idag. Framsteg sedan sist, helt klart!! Men nu måste vi ta oss i kragen och hoppa mera, så det inte dröjer för länge tills nästa gång...
 
 
Som ni kan se på bilderna så blev han rejält svettig av vårt ganska intensiva ridpass, men han var ändå inte trött när vi red hem, utan skrittade på med framåtanda och riktig hemåtskritt. Duktig kille!! <3
 
 

Strax...

Ska alldeles strax dra iväg till min Dumle-pownie, och mysa, pyssla och rida lite. Hoppas bara att det inte blir så himla mörkt och tråkigt ikväll... Vi önskar liiiite måne, lite stjärnor, och att gatlyktorna faktiskt fungerar. (Dom gör inte alltid det...)
 
Skriver senare och berättar hur det gick, och vad vi hittade på för kul!!
 
Sommartjockis. <3
 
 

Tisdag

Jaha, så var det Tisdag igen. Dumle har redan fått mockat och maten iordning av snälla Anna, som hade morgon - Tusen Tack!!

Jag ska iväg och rida lite senare tänkte jag. skogstur idag, få se hur pigg han är på en skala, nu när han har vilat i 2 dagar...
 
Världens finaste pownie. <3
 
 

Svar på kommentar!!

 
Svar: Det är inte riktigt officiellt ännu, men det kommer ni att få veta när den dagen kommer.
Kommentera gärna med namn, ev. bloggadress och email, Anonyma kommentarer känns så tråkigt...

Måndag

Så var det Måndag, den första oktober. Ny månad, ny vecka, och mycket som händer just nu.
Nu är det bara drygt en månad kvar tills Dumle ska göra debut på hoppbanorna, och det ska verkligen bli jättespännande. Därför kommer nog också oktober bjuda på mycket hoppträning för Dumles del. En och annan "ny" ryttare kommer nog också att få "vara med" på ett hörn...
 
Kan bara säga som så att det väntar SPÄNNANDE grejor i Dumles liv ett tag framöver... =)
 
Men just idag, Måndag, så är det vilodag. Efter en lagom mysig liten tävlingsdebut, ganska mycket regn osv, så får Dumle vilodag även idag.
Imorrn däremot, så är det full rulle igen!
 
Beautiful! <3

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!