Dagens Ridpass!

Nu har jag precis kommit hem från stallet. Dumle fick faktiskt agera lite hopp-ponny idag, det kändes som om det var längesen han hoppade sist.
 
Började med att travjobba honom över 3 bommar som låg utspridda i paddocken - En här och en där, typ. red ganska långa vägar mellan bommarna, jobbade mycket tempoväxlingar, och koncentrerade mig på att han skulle gå på för egen maskin mot bommarna. Och efter att ha snurrat runt lite över dessa bommar, så kändes han riktigt avspänd och i god balans mot, över och efter bommarna, plus att han var pigg och glad och verkligen bjöd. Trevligt.
 
Sedan jobbade vi på ett litet hinder, kanske 30 cm högt. Travade emot till en början, ville få honom lika avslappnad, samt att han själv skulle ta tag i och hoppa av egen maskin, Och efter några gånger, när han väl uppfattat övningen och vi hade hittat bra vägar, så tog han faktiskt galopp över hindret, och fortsatte framåt efter hindret. Duktig kille.
Tog samma hinder i galopp i bägge varven, och nu hade han fått upp tempot och tyckte det var buskul - Bjöd mot hindret, hoppade med god spänst, och ville dra iväg lite och busa efteråt. Glad kille, med andra ord.
 
Avslutade sedan med att rida på ett lite högre hinder, ca 50 cm, i båda varven i galopp, och det gick superbra! Han bjöd, tempot var bra, och han höll galoppen och tänkte framåt även efteråt.
 
Jag är absolut supernöjd med min lilla kille idag. Framsteg sedan sist, helt klart!! Men nu måste vi ta oss i kragen och hoppa mera, så det inte dröjer för länge tills nästa gång...
 
 
Som ni kan se på bilderna så blev han rejält svettig av vårt ganska intensiva ridpass, men han var ändå inte trött när vi red hem, utan skrittade på med framåtanda och riktig hemåtskritt. Duktig kille!! <3
 
 

Kommentarer
Postat av: Maria

Åh, han måste ju bara varit totalt sötast när ni hoppade! <3 Roligt att det gick så bra. :)

2012-10-02 @ 22:02:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Besokstoppen