YäY!!

Hoppsan då... Surfade in på bloggportalen, och vad hittade vi där??
 
Jo, detta:
 
 
Tänk, att våran lilla ponnys blogg ligger på fjärdeplats bland mest besökta privatbloggar i kategorin "Djur". Helt sjukt jue... <3
 

Söndag

Så var det söndag igen, och för Dumle innebär ju det ridlekton, tillsammans med Lill-Rebecca. Det blev visst hennes helg helt och hållet, då hon ridit honom både fredag, lördag och nu söndag.
 
Och visst syns det att hon tycker om honom, och visst passar dom varandra som handen i handsken?? <3

En till...

Måste få visa en bild till på Världens Sötaste Tävlingsekipage:
 
De 2 duktiga med sin välförtjänta rosett i tränset. <3

Sådärja!!

Nu har jag precis kommit hem från Miniklubbtävlingen. Dumles och Rebeccas Debut gick kanon, de red fina vägar och red väldigt lugnt och prydligt, vilket resulterade i felfri ritt och Rebeccas första ClearRound-rosett.
 
Nöjd tjej och duktig pownie efter avslutad ritt!
 
Jag som matte är också otroligt stolt över min pownie, som tar hand om sin lilla ryttare, trots tävlingsstim och applåder, och går in på banan och bara är en Stjärna. Älskling. <3<3<3

Tävlingsdags!!

Sådärja, då var det Lördag, och Tävlingsdags för Lill-Rebecca och Dumle!
 
De ska ju tävla i Cavaletti-klassen på miniklubbtävlingen, och det är den allra lättaste klassen. Man rider en caprillibana med slalom, bommar, volter och lite halter, utan tidspress, och ledare är tillåten för dem som behöver det. Och alla som går i mål utan att missa några moment, belönas med en Clear Round-Rosett.
 
Så nu får ni hålla tummarna för dem idag!! =) Uppdatering kommer ikväll!
 
Det söta ekipaget. <3

Fredag

Idag är det Fredag, imorrn är det helg, och snart är ännu en vecka förbrukad.
 
Helgen bär ju med sig lite roligheter - Imorrn ska Dumle tävla miniklubbtävling på ridklubben, tillsammans med Lill-Rebecca! Kul kul!
Med andra ord så ägnas hans dag åt tävlingsförberedelser. Lill-Rebecca ska rida en liten sväng, så han får röra på sig lite efter gårdagen, och sen ska dom skrubba lill-pownien från topp till tå, så att de inte behöver visa upp en lort-pownie imorrn. 
 
Synd att jag har lektioner ikväll, för just tävlingsförberedelser gillar ju jag. Det är MYS på hög nivå. Tycker inte ni det??
 
Arkivbild på Dumle när han är nybadad. <3

Halleluja Movement!!

Nu ikväll har jag ridit ett dressyrpass på ridklubben, för Kicki.
 
Vet inte riktigt vart jag ska börja någonstans... Min älskade Lilla D var pigg, alert, lyhörd och framåt från början till slut!! Han var så galet fin, så det var svårt att tro att det var MIN pownie jag satt på!
 
Vi började med att rida lite serpentinbågar i skritt, med volter till vänster när vi passerade medellinjen. Det gick jättebra, han var grymt pigg och tendenserade till att vilja börja takta emellanåt, så det blev att fokusera mycket på takten. Sen red vi skänkelvikning snett igenom (Kalasfin, även om han inte klarar hela diagonalen så går han från klarhet till klarhet, och tappar inte så mycket framåtbjudning!) och sen red vi samma övning i andra varvet, fast i trav. 
Där någonstans lossnade han på riktigt, bar sig i en balanserad, lång och låg form, och travade på ordentligt framåt utan att jag behövde överanvända skänkeln. Lovely.
 
Bytte varv igen, och red övningen i trav åt andra hållet - Klockrent.
Sen var det dags för galopp, på stora volten. Klockrena fattningar I BÅDA VARVEN, en ponny med bra framåtbjudning, som lyssnade uppmärksamt och "kom tillbaka" korta stunder, utan att vilja bryta av. man får dock sträcka upp på ytter ordentligt i vänstervarvet, så att han inte kör ut bogen och flyter ut, men det var inga större problem.
 
Min fina, fina älskade pownie. Guld värd var han idag, verkligen, och jag vill även skicka ett stort TACK till Kicki för en rolig övning!! <3
 
Sunshine. <3

DUMLEEEE!!!

Nyss hemkommen efter att ha varit och släppt ut hästarna.
Och Dumle har varit på bus-humör igen...
 
I helgen fick han en ny, fin höpåse av Lill-Rebecca och Maria. Inatt har han slitit in den i boxen och monterat ner den till småbitar. *morr*
Vad gör man med sånna pownisar?? Som är absolut perfekta i ridningen, hanteringen, lasta, sko och klippa, men som har en förmåga att slita och bita sönder allt han äger och har??
 
Bilder på förödelser kan ni vänta under dagen. Tills vidare får ni en arkivbild på han senaste "verk":
 
Tjalles hösäck i vintras...

Dagens Ridpass!!

Emilias mamma Anna ringde och lämnade rapport om hur det hade gått med Dumle idag.
 
Det hade gått superbra. Emilia och Dumle hade gått upp till ridklubben och ridit lite i paddocken. Alla gångarter, plus lite bommar och något skutt. Tydligen hade dom hållit på ett bra tag, och ponnyn var ordentligt rastad efteråt.
 
Fördelen med att vara stolt ägare till Världens Bästa Dumle, är att jag alltid vet, att vem som än lånar honom och vad de än ska göra, så sköter han sig och ställer upp på sin ryttare till 110%. man behöver inte oroa sig en sekund för att han ska busa eller skrämma upp sin ryttare, för det är han alldeles för snäll för.
 
Min vackra lilla ängel. Så fin du är. <3

Måste bara få visa...

... Var in och snabbkikade hur det ser ut på bloggportalen idag, och såg då att Dumles Dagbok klättrat från nr 30 till nr 14 i kategorin "Mest besökta" i djur-kategorin.
 
 
Det gillar vi!!!
 
Drömmen vore väl att ta sig över 10-strecket. Det hade varit najs!! =)

Onsdag!!

Jaha, det här var ju egentligen min Dumle-dag... Men Anna ringde igår kväll, och frågade lite snällt om inte hon och Emilia kunde få rå om pownien idag.
Och det är väl klart att dom får göra det, om andan faller på?? Emilia är ju en duktig liten tjej, som verkligen älskar våran Dumle. Hon rider mjukt, är lyhörd för honom, och sen brukar dom ju också ha riktigt bus-kul tillsammans!!
 
Dumle och Emilia i våras. <3
 
Jag får ha mitt Dumle-mys imorrn istället antar jag... <3

Dagens Ridpass!!

Det blev lite ändrade planer. Hedda tog inte med Dumle på sin och Toves lilla ridtur. Men när jag var på väg till stallet så råkade jag plocka upp Julia på vägen. Hon hade inte fått rida något idag, och var jätteridsugen, så vi skickade ut henne och Dumle på en liten skogstur.
 
Klädde på dem massor av reflexer, för nu börjar det bli mörkt på kvällarna. Visst är dom söta tillsammans??
 
Dom hade en helt okay tur i skogen, med lite klättring och lite galopp. Enligt Julia så var Dumle en pigg och glad pownie idag, och det gillar vi ju.
Men han börjar allt bli lite "fluffig", så ev ska vi ta fram klippmaskinen till veckan. Vi får se.
Tack för idag Julia! <3

Till Helgen!!

Kom just på att vi glömt att berätta vad som händer i helgen!
Miniklubbtävling på ridklubben, och Dumle ska såklart vara med! Stolt ryttarinna denna gång blir Lill-Rebecca, och dom ska tävla Cavaletti-klassen tillsammans! Jättekul, för det blir första tävlingen för Lill-Rebecca. Stort plus är ju då att hon får äran att göra allra första starten på Världens Bästa Dumle!!
 
De fina, arkivbild från i Söndags. <3
 

God Förmiddag!

God förmiddag alla läsare. Jag är lite sjuk, så därför har jag tagit lite sovmorgon.
 
Dumle är heddas pownie idag, hon ska nog ut i skogen och busa med Tove och Bertie. Kul kul!
 
Igår, ska ni få höra, så registrerade jag Dumles Dagbok i Bloggportalen (Länk finns i menyn till vänster) under kategorin "Djur", och nu när jag surfade in såg jag att vi låg på 30:e plats:
 
 
Ska bli intressant att se om vi kommer klättra nå, eller behålla "våran plats i kön"... ;-P
 
 

Dumle och Rebecca.

Bjuder på en bild från gårdagens ridtur, när lilla Rebecca red lektion.
 
Mamma Maria har fotat bilden.

Måndag

Jahapp, så var det måndag igen... Och en ganska tråkig sådan: Dumle får vila idag, eftersom jag fortfarande är dunderförkyld med tillhörande feber, så jag orkar helt enkelt inte...
 
Men imorrn är han Heddas pownie, så då blir det ridning!
 
Finast. <3

Dagens Ridpass!!

Fick precis en rapport ifrån Lill-Rebeccas mamma Maria, om hur det gick med Dumle idag på lektionen. Såhär skriver hon:
 
Hej!
Idag var det ridning utomhus. Dumle skrittade på fint upp till klubben - det är skillnad med skor - han skrittar på bättre helt enkelt. :)
Så började lektionen med en kort uteritt och Dumle som är en stabil liten ponny (och inte bryr sig om han går först, i mitten eller sist) fick gå sist. Han hängde med fint och var nöjd hela utepromenaden. Sedan red de i lilla paddocken och Dumle skötte sig väldigt bra, han var glad och rätt framåt. I slutet av ett travpass råkade Rebecka ramla av när hon skulle bryta av, men det gick bra. Dumle verkade lite spak efter det, han tyckte nog det var läskigt att hans unga ryttarinna föll av, lilla hjärtat. <3 
Tillbaka mot stallet hade han nog glömt det iaf för då skrittade han på glatt och frustade. Fick sin kvällsmat och pussar. Tack för idag älskade lilla Dumle! <3
 
Kul att det gick bra, men attans, att hon skulle råka ramla av. Hoppas att hon inte gjorde sig illa iallafall.
Tack själva för att ni vill ha honom på söndagar. =)
 
Repris från gårdagens fotografering. Finaste, sötaste, bästaste Dumle!! <3
 
 

Söndag

Ja, så var det Söndag igen, innebär att Dumle idag är Lill-Rebeccas pownie. Dom ska ner till ridklubben och rida lektion. Hoppas att det kommer gå superbra, vilket det nog kommer att göra. Dom är ju så duktiga!
 
Väntar spänt på mamma Marias rapport senare!
 
Gammal bild från en utepromenad i våras. <3
 

Höstbilder!

Här kommer några av bilderna vi fotade idag. Tack Emmy (http://meeforyou.blogg.se) för hjälpen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
och så slank det med en bild på Gromit.
 

Håller på...

Att knåpa lite med bilderna från idag, ni får dem snaaaart! ;-P
Smakprov:
 


Dagens.

Idag åkte jag til stallet vid 13-tiden och gav hästarna middag. Vi skulle ju fota Dumle, jag och Emmy, så han fick äta lite hö inne...
 
Efter fotosessionen var jag tvungen att stressa iväg och rida Bertie, och sen blev det inte så mkt gjort, för klockan var en himla massa... hade ju tänkt rida ut en sväng idag, men fick kasta om planerna lite. Vi hade kvällsfodringen, så jag passade på att ta ut den lille på lina, i enda syfte att han skulle få röra på sig idag.
 
Oh, shit, så fin han var! :-D Bara träns på huvet, en longerlina och en pisk hade jag, och han var pigg och på, svarade på minsta lilla framåtdrivning. travade på som värsta "vanliga" ponnyn, tog fattning direkt på rösten. Jättehärligt när han är så villig och så med! :-D
Och när han är så vill man ju hålla på en stund, så vi varierade lite travjobb med korta galoppsträckor, och han var med varje gång. Inge fel galopp och inga "jag ignorerar dig för att jag är trött nu", utan från början till slut var det ett bra pass för killen. Så himla roligt! men OJ, så svettig han blev, så fick svampa av honom efteråt.
 
<3
 

Lördag!

Idag är det inplanerat en liten foto-session med lilla D, så hinner jag och blir den av kommer bilderna upp här ikväll. ;-P
 
Även en tur i skog och mark finns på dagens planering, och är han inte alltför trött efter gårdagen så blir det den snabba växeln. ;-P
 
Dumle hade nog också velat ha sommar fortfarande...

Dagens Ridpass!

Idag har jag och Dumle tagit ett dressyrpass i stora paddocken nere på ridklubben. han var en pigg och glad liten kille idag, och vi travade rätt mkt på lite halvlång tygel på vägen ner. När vi sen kom in i paddocken travade vi på en stor volt i båda varven, och tränade på att han skulle ställa och böja ordentligt. Och han rundade sig jättefint, så det mörks att han har bra bogfrihet i nysadeln. Sen galopperade vi någon minut i varje varv, galopperade över en bom som låg på marken. ungefär 3.e gången vi kom mot den började han bjuda och faktiskt galoppera över den.
 
Efter en stunds pustning på lång tygel tränade vi på lite galoppfattningar och avbrott till trav i båda varven. klockren på fattning är han ju, sen måste man rida på framåt innan man kan göra ett avbrott. avbrott då på röst, sits och pyttelite tygel. funkade toppen på slutet när han blev mer uppmärksam.
 
överlag så hade vi ett jättejättebra pass idag, dock har han ju börjat lägga lite tjockare päls, så han blir svettig FORT. Men han blev inte så trött. var pigg och glad och pinnade på med småbenen även på vägen hem.
 
fin! <3

Nytt och nött...

Som sagt, har beställt hem lite nya prylar til lilleman. Förutom följande saker till nya sadeln:
 
 
 
 
så har jag även beställt hem: 
 
 
Och Bägge schabraken har brodyren "Dumle" på sig! :-D Visst blir han fin, tror ni inte det???

Torsdag

Snart är ännu en vecka förbrukad...
 
Idag är Dumle min pownie. Jag ska bara iväg till ridklubben en sväng först, och sen är det VI hela eftermiddagen!
 
Tänkte rida en sväng idag, eftersom jag inte hann igår. Blir nog skogen, och lite galoppjobb. YäY!
 
I den nya sadeln! <3

Oj, så kul!!

Blev tyvärr inget ridpass med Dumle idag, eftersom jag hade gaaanska ont om tid... Men imorrn är han min pown, och då ska vi väl försöka ta oss ut en sväng... Och så ska jag mocka hagen...
 
Dumle i somras, när han "hjälpte" mig med mockningen. <3
 
Kan annars berätta, att statistiken är JÄTTEBRA. 50+ följare via Bloglovin = Det gillar vi! =)
Har ni något speciellt ni vill läsa om eller undrar, så kommentera!
 

Onsdag

Onsdag igen, och snart är även denna vecka förbrukad.
 
Idag ska jag rida min Dumle-pownie. ÄNTLIGEN min tur att prova ny-sadeln på riktigt!! =)
Få se om det blir en lite längre sväng, eller om vi nöjer oss med en kortis.
 
Det blir nog ganska sen uppdatering ikväll, eftersom jag kommer hem sent...
 
Skogspown. <3

Dagens arbete.

Idag har jag ridit min Dumle, dessutom ridit för första gången sen nästan 2 veckor tillbaka då mitt vänstra knä gav upp... men var sugen på att testköra nya sadeln idag.
 
Vi red ut i skog och mark en sväng. Sadeln är otroligt skön att sitta i + att lilla D fått en helt ny gång med sina nya skor. Han smyger inte fram längre, och vinglar inte hit och dit... jag tror dessutom att han också gillar nysadeln! Han har ju total bogfrihet i den.
Dock är sadeln lite hård, och jag hade inga chaps på mig, så kåporna skavde nåt så oerhört mot insidan av mitt ben. 
Vi skrittade och travade lite, och avslutade med några galoppfattningar. Inte för långa sträckor, utan fokus på fattningen - framåt - avbrott. Funkade toppen, men han blev lite på... Många höger galopper, typ 1 - 2 i vänster. och i slutet var han jättefin, balanserad och tog stöd på tygeln. Fin liten kille.
Dock kan vi kontatera att mitt knä är långt ifrån helt...:-(
 
Juste, iochmed den nya sadeln så passar jag på att komplettera utrustningen samt "uppdatera Dumles garderob" en aning. Är ni sugna på att veta vad jag beställt??? Kommentera! 
 
Jag och Dumle i vintras när vi hopptränade. (bilden tagen från film, därav kvallan...)

Tisdag...

Ja, så var det tisdag igen... och Idag tror jag bestämt att Dumle skulle tjänstgöra som ridskolehäst igen. Måste fråga Hedda...
 
Ikväll ska vi iallafall iväg och hämta hö till PonnyPojkarna och kaninerna.
 
Och snart börjar det bli dags för klippning också... han börjar allt bli lite hairy!
 
<3 Puss <3

Dumle <3

ÅÅÅÅÅH, blir helt sentimental när jag kikar på detta klipp:
 
 
Finaste, älskade Dumle... Tänk så fort tiden går, tänk så mycket roligt vi redan har hunnit med...
Och tänk, att han faktiskt bara är 5 år, och fortfarande har hela livet framför sig!
 
Älskade, underbara pownie. <3<3<3

Filmer från i Torsdags!!

Sådärja - bättre sent än aldrig - Här kommer filmerna från Rebeccas dressyrlektion på Dumle från i Torsdags.
 
Detta var samma dag som han hade fått skor på sig, och han verkade positiv, trots att det knske var lite "konstigt".
Iallafall så red dom först fram lite ute, skritt, trav och galopp, och då klev han på riktigt ordentligt i samtliga gångarter.
Sen gick dom in i ridhuset, och då taggde han av en hel del. Jag vwet inte riktigt, men det är något med ridhuset som verkar ge Dumle lite "Neee, tråååkigt"-känsla. Knske för att det (oftast) är blodigt allvar varje gång som han äntrar ridhuset?? Antingen lektion eller dressyrträning. får knske ta något lite roligt hopp-pass inne, så han börjar tycka det är roligt??
 
Iallafall, så började dom med att jobba lite på volt - Dumle höll en bra takt, men hade kunnat ha lite mer tempo emellanåt. Dock får man ju tänka på att han fortfarande är UNG, saknar lite egen balans, men när han väl kommer på det så kommer nog framåtbjudningen. =)
 
Sen gick de ut över hela fyrkanten och tränade lite sidvärtsrörelser - Det är ju något som Dumle inte riktigt bemästrar ännu. Har mest ridit sidvärts ute i skogen i trav, då han haft både fart och väldigt mycket framåtbjudning. Just i Torsdags var han lite skeptisk till att gå både åt sidan och framåt samtidigt, men skam den som ger sig. Fick mot slutet se riktigt fina sidvärtsförflyttningar av Dumle och Beckis - Poletten trillade ner till slut, och han såg jättefin ut!
 
 
Sen blev det lite galopp på stora volterna - I högervarvet är ju Dumle lite svag, och här svarade han sin ryttare genom att boga ut och bete sig - men svarade korrekt på fattningarna, trots annat svammel. (Note to self - ut och galoppera höger galopp...)
I vänster galopp fick han sällskapa med Eve och Pluto på deras volt, och då gick det bättre. Fina fattningar, men lite mjölksyra hos pownien... Såhär såg det ut:
 
 
Avslutningsvis kan jag berätta att formen var ganska bra under större delen av ridpasset - Låg och ganska stadig, och både jag och Kicki var nöjda över utvecklingen. Duktiga två. <3

YäY!!

Såg nu att vi har 52 följare via bloglovin.
<-------------------- (Kan ni se där...)
 
Jätteroligt!! Hoppas att fler väljer att följa oss. Bästa sättet att inte missa en enda rad som skrivs. <3
 
Hej älskling. <3

Måndag!!

Hm, ledsen för utebliven uppdatering igår, men blogg.se var inte riktigt på min sida. Gör ett nytt försök idag!!
 
Dumle och Lill-Rebecca var på ridlekis igår, och som vanligt så skötte sig Dumle exemplariskt. Duktiga pown. <3
Lill-Rebecca fick provrida i nya sadeln, och tyvärr verkar det som att den har liiite för långa kåpor för henne - Svårt att nå ner att skänkla. Men då är det ju tur att barn växer - Hon har sitt roliga kvar med den sadeln, när hon vuxit någon decimeter till... =)
 
 
Filmklippen som jag lovade er igår är på G - Det tar bara lite tid att ladda upp dem på YT. Men den som väntar på något gott... ;-P
 
Idag är Dumle min pownie, eftersom Hedda jobbar. Och han ska få ha vilodag idag. Jobbat hela helgen, så då får måndagen bli helig. =)
 
 

Morgonstund...

...Har guld i mun - Sägs det ju... synd att jag missade morgonen då, vaknade inte förrän halv ett!! ;-P
 
Idag ska Lill-Rebecca rida Dumle på ridlekis. Ska bli spännande att höra hur det gick, speciellt som de ska inviga nysadeln också!! 
Bloggen vilar dock inte... Ska iväg till stallet om en stund, kanske ta nån bild på världens bästa pown...??
Senare idag kommer det även upp lite ridfilmer från Stor-Rebeccas och Dumles lektionsridning i Torsdags!
*missa inte*
 
Finast. <3

Nya sadeln!!

Idag har vi äntligen fått hämta ut Dumles nya sadel. Det är en dressyrsadel, Globus, med vid bom.
 
Såhär såg den ut när vi bara la på den:
 
(Schabraket är strl Full, ligger bara där för att inte sadeln skulle bli skitig...)
 
Och efter lite mindre justeringar, på med sadelgjord och svanskappa, samt några varv i trav på volten, såg det ut såhär:
 
Vad tycker ni?? jag tror själv att det kan bli riktigt bra. Och längtar supermycket till det blir min tur att "provköra"... <3

Dagens Ridpass

Det blev en barbackatur i strålande solsken idag.
Red Dumle-rundan fram och tillbaka, skritt + lite trav. 
Dumle var otroligt pigg och fin idag - Gick fram ovanligt lätt för skänkeln, trampade på med mycket bra energi.
 
På dit och tillbaka-vägen jobbade vi lite sidförande, samt flyttade lite bakdel.  Tränade på att kunna flytta men ändå fortsätta framåt, och det kändes som att han förstod. Mycket beröm fick han iallafall, min lilla stjärna. <3
 
Imorrn står det "Ridlekis med Lill-Rebecca" på Dumles schema!!
 
Min favvo-pown. <3

Bilder...

I onsdags, när Emilia red Dumle, så passade Celise på att fota dem lite.
Bilderna hittar ni HÄR.
 
Fina. <3

Lördag!

Förlåt för dålig uppdatering igår. Det var en riktigt jobbig dag, så ingen av oss hade lust att blogga...
 
Dumle var utlånad till Matilda och Moa, eftersom vi var ute på andra mission.
 
Idag däremot, så är Dumle min pownie. <3
Funderar på om vi ska ut på ett lite lättare pass - Skritt, trav och lite galopp kanske?? Beror på om det fina vädret håller i sig (sol just nu), och om Dumle-gubben är på humör...
 
Sen ikväll ska vi väl förhoppningsvis iväg och hämta lite hö till ponny-pojkarna och kaninerna.
 
Skriver mer senare.

Duktig Dumle! <3

Jag är nyss hemkommen från stallet, hovis har varit där och verkat båda pojkarna, och Dumle fick på sig ett par skor på framtassarna. Han tyckte att det var lite läbbigt med bankandet och spikandet, men med lite Duktig-muta så gick det helt kanoners. 
Dumle måste dessutom vara den mest populära hästen i hagen, för när han sen fick komma ut till de andra kom ALLA och mötte honom.
 
Ikväll är planen att Dumle ska gå dressyrträning med Rebecca. får se om det håller idag. ;-D
 
Dumle och en nöjd liten kille.

Onsdag!

Ändrade planer för dagen. det blev för Tight för Rebecca att koma och träna med Dumle idag, så planen är att hon ska rida honom imorron på sin dressyrlektion istället.
Men det gick ingen nöd på Dumle, han och Emilia har varit uppe på klubben och busat och ridit och busat lite till... blev lite trav, galopp och lite hoppning. (Citerar Emilia: "han VILLE hoppa". ;-P)
Iallafall blev ponnyn ordentligt rastad och trött i kroppen idag. Kan behövas, det är nog ett tag sen sist han var så riktigt trött... Hoppas bara han orkar lite dressyr imorron också. ;-P
 
Bjuder på en bild på det söta ekipaget. Bilden är från ett tidigare tillfälle i sommar när Emilia skött Dumle åt oss.
 
Imorron är det Torsdag, och som sagt blir det dressyrlektion. Men så komemr hovis också, och Dumle ska få skor för första gången! :-D

YäY!!

Okay, en dålig nyhet är att jag inte får fara ut och busa med min pownie i skogen idag.
 
Men den goda nyheten är att "Stor-Rebecca" ska rida honom på lektion för Åse ikväll!!
Det får vi ju inte missa, för allt i världen. 
Jag tänkte som vanligt försöka få lite film och någon bild från ridpasset, så får ni se sen om de var duktiga. Vilket dom ju alltid brukar vara. <3
 

Jag tycker att Rebecca och Dumle passar varandra så otroligt bra. Vi hade tur som hittade denna lilla ryttare till våran ögonsten.
Nu har dom tränat och tävlat ihop i nästan ett år.
Såhär såg det ut då, den allra första gången:
 
 
Och såhär ser det ut nu:
 
 
Skillnad?? (Förutom att barnet har vuxit en liten aning på längden, och ponnyn har vuxit till sig lite i kroppen...)
 
Mitt absoluta favoritekipage är dom iallafall. <3

Onsdag

Vi var iväg och släppte ut hästarna imorse. och eftersom det spöregnade så fick alla pållar täcke på!
 
Dumle i sitt fina gröna regntäcke. (Arkivbild, vi har INTE snö nu...)
 
Vad som händer i Dumles liv ikväll är jag liiite osäker på. Kanske får jag äran att ta ut honom i skog och mark??
 
 

Ojdå...

Så bra med kommentarer vi har fått idag. Jättekul att logga in, läsa, svara och publicera. Mer sånt tack! =)
 
Besöksstatistiken är också himla bra - Det gillar vi, det också. Hejja!
 
Ska alldeles strax krypa i säng, för imorrn blir det tidig uppstigning, och morgon i stallet. Släppa ut Dumle och hans vänner i hagen. <3
 
En liten Dumle i en stooor hage. <3
 
 

Dagens pass!

Och dagens bakslag. Skulel hämta ut paketet med bla nya sadeln, men de kunde inte hitta det någonstans(?) trots att jag fått meddelande om att det kommit! Bättre lycka imorron hoppas jag, då vi gärna vill ha den nya sadeln innan helgen. Gärna igår helst dessutom.
 
Iallafall fick sig Dumle ett välbehövligt pass i lina idag. Med kajza i anra änden av snöret, och Hedda som piskförare på slutet. Han var en pigg liten kille idag, men underlagen var inte så toppen. Ganska halkigt och lite djupt, men det funkade iaf. Jobbade mkt trav och lite galopp. Vnstergaloppen är jätte JÄTTEfin, och högergaloppen inte riktigt lika fin. Jobbade med fler högerfattningar än galoppsprång, och han var framme och på och riktigt lyhörd idag. en DUKTIG kille! :-D
 
Imorron är det ev så att stora Rebecca rider, annars kan det hända det blir en skogstur eller nåt annat kul. På torsdag kommer hovis iaf, och då ska Dumle få på sig sina allra första SKOR! :-D
 
Liten har blivit jättejättestor! <3

Tisdag!

Idag är det min tur att ta hand om Dumle. Funderar antingen på att longera honom senare, alternativt fara ut en sväng i skog och mark.
 
Uppdatering kommer ikväll, med Dagens arbete samt hur det gick med nya sadeln! =)
 
 
Älskade pownie. <3

Ny sadel!

Idag ska jag åka till stan och se om det går att hämta ut Dumles nya Sadel! :-D Så ska den provas och se om den passar! :-D
 
<3

Bra!! <3

Bra med besökare, bra med kommentarer, och fler som följer Dumles Dagbok via Bloglovin.
Det gillar vi. Ni är bäst. <3
 
Älskade pown. <3

Bilder!

Rebecca (simplesemple.blogg.se) hade bilder på Dumle från när vi var och tävlade hos Bothnia. Aldrig tidigare visade, så jag slänger upp dem här nu! 
 
 
 
 
 
fina! <3
 
 

söndag.

Fått en liten uppdatering av Lilla rebeccas mamma. tydligen hade de teori idag, men de hade iaf tagit en sväng runt kvarteret, gosat myst och pysslat med världens bästa ponny! <3 Blev skritt och lite trav idag.
 
Vi ska se vad som hittas på imorron med älsklingspownien.
 

Helgen!

hej hopp!
Igår hade ju Dumle hästvakt, och det hade gått jättebra. Lilla Moa red en sväng i skogen i skritt och trav, och lill-killen hade skött sig jättebra. Som alltid.
Ikväll går han ju med Lilla Rebecca på ridlekis, och det går förhoppningsvis också jättebra!
 
I veckan ska jag hämta en sadel som vi ska prova på lill-killen. håll tummarna att den passar...
 
Finis! <3

Fredag.

Eftersom jag för tillfället är lite justerad så kan jag inte rida. Däremot passade jag på att longera lilleman.
Är ett tag sen jag gjorde det, och man märker verkligen att det händer saker. Han har haft sjukt svårt att galoppera i vänster galopp, och att hålla galoppen öht längre än 1 varv. Men idag har han galopperat på, flera varv i bra tempo, mycket frustningar, och jättefin. och vänstergaloppen var typ bäst av allt, nu verkar det vara höger galopp som han har svårt med...? När det nu hände. Iallafall blev det ett BRA pass för Dumle idag, och imorron har han hästvakt. Då blir det förhoppningsvis ett lugnt pass i skogen i skritt och lite trav. :-D
Sen tror jag att det blir ridlektion för honom på söndag som vanligt. 
 
Idag har Dumles Fia varit och tävlat i Piteå, och hon kom 2.a. Duktiga Fian! :-D
 
Gammal bild, men vad smal han ser ut där! X-D
 
 
 

Sådärja!

Nu är den nya designen på plats. Har hittat liiite småsaker som jag inte är riktigt nöjd med ännu, som jag kommer åtgärda senare, men annars så är jag gaaanska nöjd med vad jag lyckats åstadkomma (med lite hjälp)...
 
Grunden till denna design har jag faktiskt laddat ner från Designadinblogg.se. Den är i grund och botten skapad av Chawo. Headern däremot, är skapad av tjejerna från Team FS.
 
Jag har alltså laddat ner en färdig design, och sedan satt lite personlig prägel på den. Ganska enkelt, men fick lägga lite extra hjärna i det, eftersom vissa koder inte var fullständiga/brutna och vissa koder saknades. men annars är jag grymt nöjd med resultatet!!
 
 
Då till den stora frågan:
 
Vad tycker ni om den nya designen??
 
 

Onsdag!

Jahapp, så var det Onsdag. 
Få se vad vi hittar på för keativt med Dumle idag...
 
Dessutom kommer jag försöka lägga in den nya designen idag också, hoppas på att det går fort och smärtfritt. ;-P
 
 
Lovely. <3

Tisdag kväll!

Jahapp, så var tisdagen förbrukad.
 
Tyvärr blev det bara en snabbis hos Dumle idag, eftersom vi hade kolikvarning på en av ridskoleponnysarna, som krävde min uppmärksamhet. Dumle har således fått ännu en vilodag.
 
Men nu är det slut med det, imorrn ska vi nog kunna ta oss ut och jobba lite. <3
 
Imorrn händer det lite annat också... Den nya designen är nu gaaaanska färdig, så om inget oförutsett inträffar, så kommer jag att låsa bloggen under morgondagen, för att lägga in den och putsa på de sista bitarna!
Ska bli jättespännande att höra vad ni tycker om den, verkligen. =)
 
Så kommer ni inte in här imorrn, så vet ni att jag håller på med lite fix! Då är ni välkomna in lite senare istället.
 
 

Tisdag

Statistiken är bra, humöret är på topp både hos mig och Lilla D, och snart är jag FÄRDIG med den nya designen!!
Den blir helt annars jämfört med den som finns här ni, men jag hoppas iallafall att ni kommer gilla den!
 
Ska alldeles strax åka iväg till stallet och rida en sväng. Eller rättare sagt två, för jag har både Dumle och Gromit idag. Lovely. <3
 
Hej min älskling! <3
 

Måndag

Så var det måndag igen, och en ny vecka påbörjad!
 
Dumle ska ha vilodag idag. Han har ju gått ganska mycket i helgen, och varit helt GRYM ridmässigt, så det förtjänar han verkligen!!
 
Lovely. <3
 

Skogspownien!

Nyss kommit hem från stallet. 
Det blev en uteritt även idag, men vi tog det lite lugnare än igår, och var inte ute lika länge. Bara typ 1½ timma.
 
Som vanligt så ledde jag honom en bit efter vägen inna jag satt upp, så han fick skritta fram utan tyngd på ryggen. Sen när vi hade kommit igenom tunneln satt jag upp, och började trava när vi kom ut på raksträckan.
Även idag var Dumle en pigg pownie, och riktigt fin och mjuk och lyhörd redan från början.
 
Jobbade lite galopp, innan vi svängde av och klättrade uppför älgtornsbacken. Väl uppe på stora slingan valde jag att rida på lite småstigar, istället för att följa vägen. Blev mest skritt där, och Dumle fick lyfta på benen och se sig för ordentligt.
Vi avslutade med att rida hoppslingan ett varv, innan vi skrittade nerför skjutbanebacken och sen travade vi hemåt.
 
 
Fina killen min. <3
 

Söndag

Japp, söndag idag, och även idag är Dumle min pownie. =)
 
Annrs brukar ju Lill-Rebecca ha honom på söndagar, men i helgen är dom tyvärr bortresta.
Men nästa Söndag är det deras tur att mysa igen. =)
 
Ska alldeles strax dra iväg. Blir en uteritt idag också, dock inte lika lång som igår...
 
En aning suddig bild från gårdagen. Han ville inte stå stilla och bli fotad, han ville följa efter matte. <3
 

Dagens Ridpass!

Japp, nu har jag kommit hem efter en toppendag tillsammans med min älsklings-pownie!
 
Det blev en ganska lång sväng, och vi gjorde mycket olika saker. Började med att leda honom efter vägen, tills vi kom bort till ridvägen. Där satt jag upp, och började trava nästan med en gång.
När vi gått under tunneln så skulle vi trava raksträckan bort, och då slog han galopp själv. Lät honom hållas, och bröt av innan vi kom in i skogen.
Lät honom galoppera hela rakan mot Bränslanpaddocken - Jobbade tempoväxlingar, och han var verkligen kanonfin. 
Efter raksträckan svängde vi upp på älgtornsvägen, och jobbade lite sidförande i skritt fram och tillbaka över vägen.
Klättrade uppför algtornsbacken, och sen gick vi en bit tillbaka efter stora slingan. Fortsatte jobba lite sidvärts, först i skritt och sen ti trav, och la sedan till några galoppfattningar.
 
Hittade en stig och skrittade efter den en stund. och mitt i skogen fanns ett träd med typ sand runt. Red på volt runt det trädet några varv, ökade/minskade storleken på volten, och jobbade på att flytta lite bakdel. Efter en stund lossnade han ORDENTLIGT, tuggade på bettet och jobbade verkligen med hela kroppen. Duktig. <3
 
Därefter red vi tillbaka efter Stora slingan, i galopp. Arbetsgalopp-Samlade ihop-ökade, hela tiden i mycket fin form, och koncentrerad och lyhörd ponny. Gjorde ett byte, red på samma sätt i vänster galopp - Lite ivrigare, men fortfarande otroligt lyhörd! FINA PONNY!! <3<3
 
Sen blev det lite bus. Tog två varv runt hoppstigen, och då var han JÄTTEPIGG. Brallade efter andra hindret, så han höll på att missa att hoppa över tredje. Bus-kille! <3
Sen träffade vi lite kompisar i Bränslanpaddocken - Stannade där och pratade en stund, och sen så visade Dumle upp att han kan hoppa ett litet hinder med plank - Fin bjudning, men ett lite konstigt skutt.
Hoppade banken på vägen ut, och travade sedan hemmåt. Låg form, trampade på ordentligt och skummade friskt i munnen. Jobbade halvhalter och red ganska vida "bågar" på vägen, för att behålla hans uppmärksamhet och form. 
När vi kommit genom tunneln igen, så satt jag av och ledde honom hela vägen hem. han var inte jättetrött, men supersvettig, och jag tror att vi bägge två var nöjda med ridturen.
Var ute ca 2 timmar och 15 minuter, så det blev en ordentlig sväng med mycket omväxlande arbete. Och Dumle var för dagen en GULDPONNY, verkligen supertrevlig att rida och jobba med!
 
Fina, älskade pownien, mitt i skogen. <3<3<3
 

Lördag

Ska alldeles strax iväg till stallet. Fetste Dumle-Dagen idag för min del, vi ska ut och busa i skogen, och så ska vi mysa.
 
Älskling. <3
 
Skriver mer ikväll, när jag kommer hem. =)
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!