Dagens Dumle!!

Träffade Emilia och Anna i ridhuset ikväll när jag skulle ha lektion. Lilla D var lite trött idag, var inte riktigt "på hugget".
Tur då att han får en vilodag imorron, för på Lördag blir det en hårdkörare. Hoppträning klockan 09.45. 
 

Överraskning!!

Igår kom en liten överraskning med posten... Eller rättare sagt, avin kom igår, och jag trooor att hedda skulle hämta ut paketet idag...
 
Vad kan det vara??
 
????????????????????


Torsdag!

Ja, som rubriken berättar så har det hunnit bli Torsdag!
Idag rider Emilia igen, få se vad dom hittar på för roligheter! Dom gjorde ju ett kanonjobb igår på Åse-ridningen, så det blir kanske bus-dag idag? Det lär vi ju få veta senare!
 
Imorrn infaller ju Dumles vilodag, för att han ska få samla lite nya krafter och vara pigg och glad på Lördag förmiddag, för då ska han ju vara med och HOPPTRÄNA för Kicki! Spännande!
 
Oskarp hopp-bild tagen från en filmsnutt, men ni fattar poängen, right??

Dagens Ridpass <3

Ja, som ni vet så har ju Emilia ridit Dumle på lektion idag, för åse. Det gick jättebra, dom jobbade lite sits, ganska mycket ställning o böjning samt lite övergångar.
 
Dumle var redan från början ganska arbetssam, och i mitten av passet ungefär så var han riktigt fin! Däremot så är han ju som vi skrivit tidigare fortfarande i behov av att sträka sig i galoppen, så det blev många fattningar o avbrott under lektionens galopp-jobb.
 
Här kommer några filmsnuttar:
 
Först lite ställning/böjning och övergångar i båda varven:
 
 
Sen lite galoppjobb efter fyrkantspåret:
 
 
Och så fick dom rida på i lite kvickare trav på diagonalen. Det var ganska gulligt, för Dumle tyckte det var liiite roligare att öka när Åse sprang hon också, som ni kan se på filmen nedan... ;-P
 
 
Visst är dom kalas-duktiga??
 

Usch och fy...

Vilket väder det ändå blev idag. Inte så kallt visserligen, men det blåser isvindar, och snöar på det... Inget roligt väder alls att vara ute i.
 
Dumle var ingen ängel idag när Hovis var och fixade fötterna, han försökte säta sig i knät på honom flera ggr! Hoppas han vänjer sig och fixar lite tålamod.
 
Filmer och utvärdering från dagens pass kommer under kvällen! Håll utkik! 
 
Sötast i världen! <3

Onsdag!

Vi hade morgonfodringen i stallet, och idag snöar det igen. Dock är det inte så himla kallt, 0-gradigt, men håller sig på minussidan fortfarande. Härligt väder ute minsann!
 
Nu på em får Dumlegubben nya skor, och ikväll någon gång kommer en utvärdering från dagens träning. förhoppningsvis får vi lite film och bilder! :-)
 
E och D. <3

Svar på kommentar!

 
Han är verkligen söt din ponny! :D Jättekul att du har en shettis, hur kommer det sig att du köpte just honom och inte en större ponny/häst? :)
 
Svar:
Vi har en till häst, en D-ponny vid namn Gromit, som dock är synskadad och triangelmärkt.
Vi var lite sugna på ett "projekt", och hittade Dumle på annons på Hästnet. Då var han 2 år, hingst, van vid grimma och grimskaft samt borstad med jämna mellanrum.
Så där slog vi till, och nu står vi här med en fullt rid och körbar pownie-kille, som charmar allt och alla och gör ett underbart jobb med de barn som fått förmånen att lära känna honom.
Och än är det inte färdigt. Vi är mycket förhoppningsfulla inför Dumles framtid, det ska bli jättespännande att se vad det kommer bli av honom "i slutänden". =)
 
Allra första bilden jag tog på Dumle, när vi var och tittade på honom i köping.
 
Dumle och bästisen Måzart i Köping.
 

Dagens Ridpass!

Nu har jag fått en rapport från dagens arbete.
Emilia och Dumle har varit ner till ridhuset och ridit lite markarbete. Hoppat små kryss, och ridit övergångar. Mycket galopp och trav.
Dumle hade skött sig galant, fast hostat en hel del.
Vi vet inte riktigt vad hostandet beror på, men det är rätt dammigt i ridhuset. I fredags när Hedda red, och igår när kajza var ut hostade han dock ingenting.
 
Imorron ska ju som sagt hovis komma, och så är det dressyrträning på kvällskvisten!
 
Dumle längtar efter våren... <3

Just det!

Imorron någon gång på eftermiddan kommer ju hovis och ska göra Dumles fötter som nya. Vi får hoppas att han inte försöker sätta sig i knät på hovis den här gången...
 
Men visst är han väl söööööt???

Tisdag!

En härlig dag idag. Solen skiner, det är bara 3 grader minus... Som gjort för en ridtur i skog och mark!
 
Idag är det ju Emilias dag, så vi får hoppas att hon också gillar vädret! ;-)
Vi ska iväg till stallet ikväll och ta in alla hästarna, + att vi ska prova de nya täckena på Dumle.
 

Dagens Ridpass <3

Ikväll blev det en skogstur med min fina Dammie. Han var ganska lagom pigg, slog bakut litegrann, men annars skötte han sig bra. Vi jobbade lite sidvärts, tempoväxlingar i trav, samt galoppfattningar och avbrott. Klockrena fattningar, däremot blir han lite svag i avbrotten, så nu får vi börja träna lite mera styrka med lillen. <3
 
Hedda har beställt 2 nya täcken och en ny huva åt Dumle, som vi har varit och hämtat ut idag. 
 
Min kära vän. <3

Gamla bilder...

Här kommer lite fler gamla bilder!
 
Dumle simmar
 
Stora Rebecca och Dumle första gången hon red honom.
 
I hagen.
 
Hjälper till att öppna nya bollen.
 
Världens Finaste Cazphian Som nyfödd!
 
Duschar.
 
Barnponny?
 
Värsta matvraket!
 
<3

Måndag!

...Och nu är det redan en ny vecka. Dagarna bara flyger fram!
Idag ska ju Hedda eller Kajza rida, och mest troligt blir det ikväll, eftersom vi har kvällsfodringen i stallet.
 
Båda Stallets PonnyPojkar! Dumle och Gromit.

Dagens Ridlektion!

Nu har jag fått rapport ifrån Lill-Rebeccas mamma Maria om hur det har gått på ridlektionen idag! 
 
Så var det äntligen söndag igen och vi skulle få träffa Dumle som är nyklippt och nytt täcke har han och allt. När vi kom ner till hagen så kom han självmant fram till grinden, han ville följa med oss in. Vi klädde på honom, skrittäcke fick han också, och så gick vi upp till klubben. Han var lite småbusig och pigg på vägen upp, men gjorde inga större hyss. Han är ju en gentleponny. :)
Idag red lill-Rebecka utan ledare hela lektionen (förutom under balansövningarna i slutet), och det gick hur bra som helst! Dumle var pigg och travade riktigt for på långsidornat. Rebecka tränade sin lättridning och tyckte det var jättekul att han var pigg och glad. Dumle verkade också nöjd och frustade. Sen var det dags att gå hem igen och då var han på nytt lite busig och steppade lite - kanske skrittäcket som kittlade på rumpan? Men som vanligt så gjorde han inga dumheter, rara Dumle. Sista sträckan mot stallet lekte vi "hålla mule". Ibland när han nappat tag i grimskaftet vill han gå och trycka mulen mot armen eller ryggen. Idag provad jag sträcka fram handen och lägga den över mulen. Då tryckte han emot och riktigt sträckte fram lill-näsan, och så gick han en lång bit. Vad är vitsen? Någon som vet? Gulligt är det i alla fall. Efter tack-för-ridturen-betfor fick han ta på sig sina täcken och så gå ut i hagen igen. Idag brydde sig Kostas inte alls om att Dumle varit borta, utan stod alldeles stilla i hagen och bara tittade. Fotot är taget just innan han fick gå ut i hagen, Dumle ser nästan ut som en liten riddarhäst i sitt rejäla täcke. <3 Tack för idag Dumle - du är bäst! <3
 
 
Duktig Dumle, och Duktig Rebecca!! Tänk, vad dom lär sig fort ibland. Känns som om det var igår som Rebecca red Dumle för allra första gången. <3

Veckoplanering v.5

Nästa vecka ser ut(ungefär) som följer:
 
Måndag: Hedda eller Kajza rider
Tisdag: Emilia Rider
Onsdag: Emilia rider lektion
Torsdag: Emilia Rider
Fredag: Vila
Lördag: Emilia hopptränar
Söndag: Ridlekismys med Rebecca.
 
Låter väl som en bra vecka, tycker ni inte det? 
 

 

Söndag!

Så var det återigen Söndag, och idag är det ju ridlekisdags igen med Rebecca!
 
 

Dumle är med och tävlar!

http://liinadolk.blogg.se/2013/january/vinn-ett-shabrak.html#comment
 

Dagens Bus!

Så var ponnyn klippt och jobbad + att jag städat skåpet.
 
När jag kom till stallet var klippningen i princip klar(Tack Lisa!), bara de mer "kittliga" partierna kvar, så jag fick hålla lite näsa medans det blev klart. Sen fick Dumle ta på sig sitt nya täcke, som är lite långt på sidorna men i övrigt sitter det ok, och gå ut. Kostas blev alldeles till sig av det nya täcket, och gjorde bra försök att ta av det.
 
Sen tog jag itu med att rensa ur/städa Dumles skåp. En del saker slängdes, och ordningen är nu återställd. förhoppningsvis får det vara fint också.
 
Sen fick Lilla D komma in igen, och jag satte på sele och träns och for ut och tömkörde. Vi joggade runt kvarteret, och stannade en stund vid vändplatsen och tog en galopp i vardera varv. Han var så fin på töm idag, min pownie. Lite småbusig, men spetsade öron och lyssnade toppenbra och hade jättefin bjudning framåt.
 
<3

Lördag!

Idag är det Lördag, och det vankas Dumle-mys.
Han ska klippas, vi ska rida ut en sväng, och bara pyssla lite allmänt. <3
 
Snutten förra vintern. <3

Helgen...

Helgen ser ut som följer:
Imorron Lördag ska ju Dumle klippas igen. det är prio ett, för trots att han är klippt en gång har han jättemycket päls, och han blir så varm och svettig när han jobbar. Om det inte tar för lång tid hinner jag rida, och då blir det mest troligt skogen.
 
På Söndag är Lilla D kompis med Maria och lilla Rebecca på ridlekis.
 
Vacker!<3

En härlig ridtur!

Dumle var en piggelin liten pownie idag! Dock verkade det som att han hade träningsvärk efter gårdagens hoppning, han var lite surmule när jag borstade av honom. 
I lite sakta mak begav vi oss iallafall mot skogen.han går alltid extremsakta och frågar konstant om vi inte ska vända istället när vi skrittar från stallet. När man passerat alla småstallar runtomkring brukar han börja tänka "mot skogen" ist.
Så även idag, fast istället för att bara öka på skritten så började han takta och frusta.
 
När vi rider ut rider vi genom en tunnel, under en bilväg, därefter är det en ganska lång raksträcka. Där hade lilla-D bestämt sig för att det var galopp. han talade om med alla medel han kunde att han ville SPRINGA! <3
När han sen fick galoppskänkel så svarade han med att lägga av en serie bocksprång, följt av en bakutspark, och sen galopperade han FRAMÅT!
 
Det blev riktigt mycket galopp på den här turen, vi avverkade lilla skogsslingan 2 varv i trav/galopp på c:a 40 minuter, och det är inte illa pinkat för de små benen. Han var pigg, men uppförde sig bra efter det första bockandet. Jag kunde både samla upp och rida på framåt i galoppen. Provade även ett byte, från höger till vänster galopp, och det var helt klockrent. Han hade även ganska fin form, omän lite hög i nacken emellanåt, men jag hade bra kontakt med honom, han var en lyhörd och duktig kille!
 
På hemvägen avslutade vi med att rida lite sidvärts i trav samt trava riktigt lång och låg.
Jag har inte ridit Dumle på ungefär en månad, och det var så roligt! Känns också att han jobbar lagomt mycket, han har bra kondition och bättre styrka nu.
 
 
Imorron hoppas jag att jag hinner rida igen, men prio ett ligger på klippningen.

Fredag!

Var och släppte ut hästarna imorse, och Dumle var ganska pigg och på tårna. Bus-pownie. <3
 
Idag är det Hedda som ska ta hand om honom, hon ska bland annat hämta och prova ut det nya täcket. Håller tummarna för att det får vara helt ett tag!!
Dessutom ska hon väl rida. Vet inte riktigt vad hon har planerat, men förhoppningsvis någonting som både hon och Dumle gillar.
 
Hedda och Lilla D. <3

Yäy!!

Idag kom Dumles nya täcke på posten, ska hämta ut det imorron, och på Lördag ska jag få hjälp av Lisa att klippa honom(alltså, Lisa klipper och jag pratar /Hedda)!
Hoppas bara han fattar sen att om man tar sönder täcket då fryser man!
 
Har även varit och lättat på plånboken på lite andra ställen, och köpt lite andra saker... vad det är får ni veta sen...;-)
 
<3
 
ville ni förresten se fler gamla bilder?

Dagens Ridpass!

Idag har Emilia och Dumle hoppat lite. Kryss och räcke på sockerbitar, och Lilla D hade skött sig alldeles strålande!
 
Nästa lördag är Emilia och Dumle anmälda till sin allra första riktiga hoppträning. Jag hoppas kunna ta tillfället i akt och fota lite fina hoppbilder. Det finns ju inte direkt sånna i överflöd på världens vackraste B-ponny! <3
 
Bilder från Film när Hedda och Dumle hoppar.
 
 

Torsdag

Torsdag idag, och fullt upp. Emilia rider Dumle idag, för jag har lektioner hela eftermiddagen/kvällen och hedda jobbar.
 

dagens arbete!

idag har Emilia och Dumle varit upp till ridhuset och ridit lite dressyr på egen hand. De har tränat mkt trav och galopp, och sånt som kanske inte satt så bra på dressyrträningen förra veckan.
Enligt mamma Anna så har dagens jobb gått bra iallafall, de har varit duktiga båda två!
 

SUCK!

Idag hade vi morron i stallet igen. Blir man nå less tror ni, när man ska sätta på sin ponny täcket, och inser att han strimlat det? Svar JA!
 
Dumle har nu inget helt täcke att ha på sig, så han får gå i det trasiga tills det nya som jag beställde förra veckan kommer på posten.
 
Än en gång: TUR att han är söt!

Kommer ni ihåg???

Jag tog mig tid att kika igenom alla bilder som finns här på bloggen. Kommer ni ihåg dessa???
 
Hos gamla ägaren
 
Färdigklippt förra vintern!
 
Felicia som arbetade med Dumle när han var RIKTIG bäbis!
 
Första hopprosetten!
 
Dumle och Fia gnabbas
 
Första Julen!
 
Bebis-Dumle i köping. <3 Mkt vinterpäls!
 
Vill ni se mer gamla bilder???

Onsdag.

Idag är det Emilia som rider Dumle. de rider ju bara lektion varannan vecka, så idag får de träna lite själva. <3
 
<3

Ändrade planer...

Blir nog ingen uteritt ikväll, eftersom jag fick annat på schemat. ;-/
 
Lovely. <3

Tisdag.

Yes, Tisdag idag, och min tur att hitta på någotning med min fina lilla Dumle.
 
Egentligen var det ju Emilia som skulle rida idag, men då hon fått förhinder så får matte ta över istället. <3
 
Tänkte ta en uteritt, alla gångarter, och se om min lilla pownie har någon överskottsenergi idag. Det är relativt varmt, bara 2 minusgrader, så det ska faktiskt bli jättemysigt!
 
Ska iväg och rida framemot kvällskvisten, så jag uppdaterar mera ikväll.
 
Älskling. <3

Dagens pass!

Idag blev det en barbackatur för Emilia och Dumle, tillsammans med Anna och Gromit, och det pratades om skogen, så jag tror att de red ut.
 
Imorron är det ändrade planer, Emilia kunde inte rida, så det blir kajzas och Dumles dag istället!
 

Saknad??

Någon som saknar lilla D kanske??
 
http://www.rebecca.imaa.se/index.php?entry_id=1358715240&title=baby-i-miss-u
 
 
Du är välkommen att komma och träffa/rida honom när du vill, min vän. <3

Måndag!

Jaha, så var det Måndag igen...
 
Idag är det Emilia som har Dumle, och jag tror dom ska hitta på någotning kul (dom brukar göra det.)
Emilia rider Dumle Måndag - Torsdag denna vecka.
 
Fina. <3
Dom har ingen lektion den här veckan, så det blir väl att rida och träna lite självständigt, och kanske någon uteritt.

Bildbomb #3


Dagens Ridlektion!

Har precis fått rapport från mamma Maria om hur det gått idag för Rebecca och Dumle på ridlektionen.
 
Hela helgen har det varit fantastiskt väder. Idag föll temperaturen något, men fortfarande väldigt härligt! Och så lite extra härligt att få åka till Dumle! <3 
Han följde villigt med in från hagen och så blev det ryktning och påklädning. Han var glad och energisk på väg till ridklubben. Vi var ju lite osäkra på vad som egentligen stod på programmet idag - skolridning eller uteritt? Instruktören är dock ny med klubbens ponnyer så hon ville inte ha någon uteritt ännu. Skolridning alltså! 
Rebecca börjar vara så pass varm i kläderna att hon inte godkänner att Dumle går och smålatar sig i skritten, hon kämpar och Dumle var duktig! De fick träna en del ridvägar, halter och sen fick de trava en hel del. Flera varv faktiskt, vilket var väääldigt varmt för mig som sprang bredvid i täckbyxor, med jeans och underställ under. Rebecca och Dumle tyckte det var roligt; Dumle spetsade öronen och travade fort, fort. Rebecca tränade på lättridning och det tar sig! Rebecca kände själv att hon nog är mogen att prova trava utan ledare snart och det är en utveckling jag ser fram emot, för idag var det då väldigt mycket springa. :D
Hemvägen gick också den hur bra som helst. En skoter mötte vi när vi nästan var hemma vid stallet, men den brydde han sig ju inte alls i. Efter stallpysslet med betfor så fick han gå ut i hagen igen. Faktiskt ville han nog hellre vara med oss för han stannade vid grinden och gosade. <3 Synd att han inte ryms i bilen...
 
 
Jag tycker att det bara är att släppa - Är helt övertygad om att våran lilla D kommer att ta lika väl hand om Lill-Rebecca utan snöre och utan att mamma springer bredvid. <3

Årets gulligaste??

Hittade årets gulligaste bild!!
 
Lill-Rebeccas mamma maria hittade denna lapp på sin dotters skrivbord:
 
 
"Jag vill gärna träffa dig Dammie-Dam-Dam."
 
Tror att Lill-Rebecca längtat lite till dagens ridlektion och ponnymys med Världens bästa Pownie. <3

Söndag!

Idag är det ju Ridlekisdags igen, och det ryktades något om Uteritt... Rapport från dagens pass kommer upp ikväll eller imorgon.
 
Dumle med en av sina Favoriter! <3

Bildbomb #2


Idag...

... var Dumle gaaaanska rolig... När vi först skulle börja fota, så ville han inte stå stilla. Det visade sig att det stod några rådjur i skogen och tjuvkikade på oss, som han tyckte var lite roligare... Lyckades fånga en på bild:
 
(Den blev inte överkörd av skotern, den var för snabb...)
 
Sen så tyckte han att Elina och hennes kamera var jätteintressanta. Såhär gör man då:
 
Gulle-gubben. <3
 

Bildbomb #1

Idag har vi haft en liten foto-session med Lilla D. Det blev en hel del bilder, publicerar några nu och några sen, så ni har att se fram emot.
Enjoy!
 
 
Som sagt, fler bilder kommer, så håll utkik... <3

Lördag!

Härligt väder ute idag! 0-gradigt och sol! kajza och elina ska ju fota Lilla D och hans hagkompis Kostas idag, så det kommer nog en bildbomb ikväll.
 
Idag går Dumle naken i hagen, och i vanlig ordning tror han att det är vår, och är då jätte vår-busig! 
 
Fin Höst-pownie!

Igen!

Nu har Dumle förresten tagit sönder sitt täcke IGEN! Säkerligen med lite god hjälp från Kostas och Gromit också...
Vi måste dessutom köpa ett nytt, han kan inte gå med det andra täcket om vi ska klippa honom igen. och klippa honom måste vi, för han blir så varm och svettig, trots att han bara har en "halv" vinterpäls just nu. 
 
Åhh, varför köper man en destruktiv ponny? TUR att den är söt och snäll då...
 
RIP Dumles fina Täcke...

Imorse...

... var det fortfarande kallt, men inte lika svinkallt som igår. "Bara" 17 minusgrader, men det räcker gott och väl, det också.
 
Vi gjorde pownien imorse efter att vi släppt ut alla hästarna, så det blir en "tråk-dag" idag, utan powniebus.
Imorrn däremot, ska det bli ganska varmt och dessutom soligt, så då tänkte jag ta med kameran och klicka några bilder på min fina lilla Dumle-pownie i snön.
 
Sist vi fotade i snön såg det ju ut såhär:
 
Dumle och hans Fia.
 
Kostas får nog också vara med på ett hörn eller två, så imorrn ska jag försöka ge er en bildbomb.
Blir bra, blir bra. =)

Dagens...

Idag blev det inte som planerat, Emilia blev förhindrad att rida. och det är faktiskt 27 minusgrader ute, och då är det inte kul att rida, varken för häst eller ryttare...
 
Nya tag imorron! :-D
 
<3

Filmsnuttar från gårdagen!

Här kommer några filmsnuttar från gårdagens dressyrträning, som utlovat.
 
Först lite trav-arbete:
 
Och så några galoppsnuttar. Han var ganska trött redan här, och var lite halvslö, så det blev många fattningar och korta galopp-sträckor, men det funkade det också.
 
 
 
Visst var dom duktiga?? =)
 

Torsdag...

Hade morgon i stallet imorse, och det var kallt... -27, brrrr, tur att hästarna har varma täcken på sig...
 
Även idag så är det Emilia som har hand om Lilla D. Få se vad dom ska hitta på för skojj!
 
Håll utkik efter filmer från igår, kommer nog upp strax.. =)
 
Dumle och Fia förra hösten. Delar på en höboll. <3

Dagens ridpass!!

Hemkommen från stallet, och det gick bara fint för Dumle och Emilia på deras första ridlektion.
De rider i en jättebra grupp, med 4 andra b-ponnyer och duktiga små tjejer, och jag hoppas och tror att det kommer att ge dem jättemycket innan terminen är slut!
 
Idag hade dom lite "mjukstart", så fröken Åse skulle få en chans att se alla "in action". De red lite tempoväxlingar, lite ställa böja, uppridningar på meddellinjen och galopp på volt. Dumle och Emilia var jätteduktiga, men Dumle blev lite småtrött mot slutet.
Lite halvtaskiga bilder som jag klickade med min mobilkamera mot slutet av ridpasset:
 
 
Håller även på att ladda upp några filmsnuttar på UT, men dem tänkte jag sätta på tidsinställt till morgondagen, så ni får kika in igen imorgon för mera "Dumle in action"! =)

Nu...

Nu ska jag alldeles strax dra iväg till stallet och kolla på när Emilia rider lektion för Åse på min älskade lilla Dumle-pownie.
 
Ska försöka få nån film, och kanske några bilder också??
 
Hörs senare!
 
Fina <3

Tipsar...

Kommer ni ihåg Shabraket med matchande huva som fanns med på Dumles önskelista till tomten?
 
 
idag hittade jag ett matchande träns till:
 
 
Om man köper shabraket(249:-) och tränset(299:-) får man huvan(125:-) på köpet hos: http://shop.ingvaldstorp.se 
 
Jag tror att Lilla D skulle bli svinsnygg i de grejjerna. Håller ni med? ;-)
 
 

Onsdag!

Ikväll är det dags! Emilia och Dumle ska träna dressyr för Åse. Ska bli jättespännande!!! :-D
 
<3

Fixardags!

När jag nu pratar så mkt om att fixa allting - Ny design, ge lilla D en makeover etc - Så ska jag även ta tag i och rensa stallskåpet.
Helt kaos är det därinne och har varit så egentligen sedan vi var iväg till Luleå och tävlade. Allting bara slängdes in i skåpet, och sedan blivit kvar... man drar bara upp det som ligger underst när man behöver det, och när man är klar med det så slänger man det överst i högen... Och jag tror INTE att Dumle är den största boven i dramat. 
 
Kommer ni förresten ihåg hur underbart vacker ÄlsklingsDumle var på Kuriren? Och fina Wilma som gjorde ett toppenjobb med att plocka fram hans allra bästa sidor.
 
Wilma(tillsammans med en kompis) har ju förresten också en blogg, där hon bla bloggar om sin egen ponny Dellie! http://delliealida.blogg.se/ Kika in vettja!
 

Idag...

...Har Dumle som sagt varit med Emilia, Gromit och Emilias mamma Anna i skogen. De hade haft en lugn och mysig skritt- och travtur, en längre sväng. 
Vi var dit och tog in hästarna runt 18-tiden, och då såg alla 4 mycket nöjda ut.
 
Dumle ser förövrigt ut som en riktig busponny, han är i stort behov av ännu en klippning + en frisering av manen och ev svansen. Han har ju inte sådär tjock och fin shettisman, utan den är jättetunn.
Saker att ta tag i inom den närmaste veckan! 
 
Såhär fin var han iaf förra vintern... <3

Tisdag!

Och idag ska Dumle och Emilia ut och latjja i skogen med Gromit och Anna(Emilias mamma).
 
Vinter och kallt! <3
 

Planering!

Nu är ju alla helger och sånt över, så vi återgår till vardagen.
Dumle och Emilia håller på som bäst och underhåller/tränar varandra just nu. Det är bra med ambitiösa ryttare! ;-P
Ungefär såhär ser Dumles vecka ut:
 
Måndag: Vila.
Tisdag: Emilia rider ut.
Onsdag: Emilia rider lektion
Torsdag: Emilia rider
Fredag: Hedda eller Kajza rider.
Lördag: Vila
Söndag: Ridlektion med Rebecca.
 
Jätteroligt, för på Onsdag ska Dumle och Emilia rida för en ny instruktör. Hon heter Åse, och Hedda brukar rida för henne. Hon har sett Dumle litegrann, och jag tror att hon ser fram emot att få börja jobba med honom ordentligt. 
 
Vi måste också ta oss lite tid och fota lite nya fina bilder på Lilla D. Dags för ny design snart igen? 
 
<3
 

Gårdagens Ridlekis!

Fick en rapport av Lill-Rebeccas mamma Maria igår, men eftersom det blev lite sent så hann jag aldrig lägga ut den då.
Här kommer den iallafall:
 
Idag var vädret alldeles fantastiskt. Soligt och inte kallare än minus åtta. Framåt eftermiddagen, när vi skulle till stallet hade temperaturen börjat sjunka, men det var fortfarande skönt. Rebecca såg fram emot att få träffa världens bästa ponny, Dumle. Han följde glatt med från hagen, vi fixade i stallet och gjorde iordning Dumle och när allt var klart började vi gå upp mot ridklubben. Längs vägen möter vi en traktor, som börjar jobba med något just före travstallarna. Den kör fram och tillbaka där, stinker, lyser och väsnas. Dumle bryr sig inte när vi närmar oss. Så, när vi kanske har 10-15 meter kvar fram till traktorn, så kommer det snett bakifrån tre skotrar. Vad gjorde lilla D? Svar: Ingenting. Han kikade intresserat men inte mer än så.
Framme på ridklubben visade det sig vara teori, vilket väl varken instruktör eller vi hade vetat om. Så Dumle fick låna en box och så övade Rebecca och en kompis i gruppen på att sadla och tränsa, vilket var dagens övning. Ingen match för Rebecca, hon fixar de moment man kan begära av en sexåring. Sen var det bara att skritta hemåt igen. Lite snopet, men Dumle var lika nöjd ändå med sin betfor och sen när vi tog på honom täcket inför att ha skulle få ut i hagen igen, så var han så go och pussade oss båda två. <3 
Kostas tycker nog inte om att Dumle får vara på äventyr, så han försökte ta ett nackbett på Dumle när vi släppte honom i hagen. Dumle talade dock om vad han ansåg om saken och kickade till och sen sprang han till höbollen och mumsade och Kostas såg ut som "vaddå, jag skojade ju bara!". 
Måste bara dela med mig av dotterns observationer: "Mamma, när Dumle ätit äpple så brukar han få äppelmos runt munnen!" Sov gott Dumle. Vi älskar dig. <3
 
Arkivbild.
 
Ja, visst är han en klippa, Lilla D. han vet precis när det gäller, och när man behöver ta hand om sin ryttare. Inte illa för en pownie som bara är snart 6 år?

Söndag...

och idag har det ju varit Rebeccas och Dumles dag! Rapport har inkommit på mailen, publiceras här imorgon.
 
<3

Bus

igår va vi med cornelia och yoghurt vi busade ganska mycket  både jag och dumle var svettiga vi hade hoppat ( :

Jag kom på...

Att i år fyller ju Dumle STOR kille! Hela 6 år gammal, och vi har ägt honom i lite mer än 3 år!
 
Jisses, så tiden går. Här är han, första gången med täcke på! <3
 
och den här bilden tog ju Malin som ägde honom innan. Minuten innan han glad i hågen promenerade in i bussen som tog honom genom halva sverige. <3
 
och Här har vi Dumle nu. Världens vackraste, snällaste kompis! <3

Lördag!

Igår hade Dumle en chill-dag, vi var och gjorde morgon och släppte ut, och sen fick han skrota i hagen hela dagen.
Vi har ju knappt setts sen vi kom hem från våran Stockholmsresa, eftersom vi har en så otroligt duktig och intresserad Emilia, som gärna både sköter och rider. Hon skulle nog ha honom på heltid om hon fick, söt-unge. =)
 
Idag till exempel, så ville Emilia rida igen, och det måste hon väl få?? Träning, träning, träning, det behövs. Och sen tror jag att Dumle uppskattar hennes sällskap ganska mycket - En vinnande kombination!
 
Och helt ärligt... Visst är han fin i rött också??

Emilia och Dumle <3


Sådärja...

Nu börjar vi komma igång lite bättre efter julledighet och resande. Förutom att vi alla tre fått en släng av förkylning, så är det frid och fröjd i stugan.
 
Även idag är det Emilia som rider Lilla D. Nästa vecka ska dom ju rida sin första lektion för Åse, så det är bara bra om hon har så många Dumle-timmar som möjligt i bagaget då. 
Spännande ska det bli!!
 
Just nu längtar jag till sommaren... Men den kommer nog snabbare än man tror...

Stallmys

Idag har jag och Dumle varit och ridi. Vi har också haft stallmys medan mamma fixade med mat åt Dumle och Gromit:-)<3

Nystart!!

Usch och fy, vad vi har låtit bloggen förfalla här under föregående vecka... för första gången på ett år har vi under 100-strecket på besöksstatiken...
Men men, vad är egentligen statistiken på en blogg, om än världsliga ting?? 
 
Vi har haft en supervecka i Stockholm med våra kaniner, hunnit bli lite kända i Sverige som "Kaninkaosarna på SJ-tåg", kommit hem och hunnit "landa" lite efter allt...
Vill också passa på att tacka Emilia och hennes mamma, samt Lill-Rebecca och hennes mamma, som haft hand om vårat lilla sockerhjärta medans vi varit ute på äventyr... =)
 
Nu drar vi igång Dumles Dagbok igen, med nya tag inför 2013.
Som ni har läst i tidigare inlägg, så är det såklart Emilia som blir hans tävlingsryttare under året. 
Även Lill-Rebecca och hennes mamma är kvar "i gänget", och han kommer fortsätta få gå med dem på ridlektionerna, och lära Rebecca grunderna i ridningen.
 
Idag och imorgon är det Emilia som rider Dumle, och nästa Onsdag ska de rida sin allra första lektion för Åse. Det får ni inte missa!!
 
Två duktiga ryttare, och Världens Bästa Pownie. <3

Trettonhelgen

Så var det äntligen trettonhelgen och vår tur (=lill-Rebecca och hennes mamma) att få pyssla om världens raraste ponny!
Igår lördag var det rätt kallt, kring -20. Vi fick därför lite hjälp med logistiken av mamman till Rebeccas kompis, hon hämtade upp Rebecca efter att vi fixat klart i stallet och så tog hon med Rebecca upp till ridklubben. Så tog jag Dumle på promenad själv dit upp, första gången jag leder honom så långt utan ryttare. Han var lite pigg och tyckte tre gånger att han nog var lite rädd för bilar - något som jag aaaldrig varit med om att han reagerat på. Så det var nog "utan-ryttare"-effekten? Uppe i ridhuset fick Rebecca rida i skritt och trav och träna på att styra och planera vägen. Bland annat blev det slalom på medellinjen och det gick fint. Efter en stund började han dock stanna och peta omkull konerna med lilla hoven... Hur sött som helst! Förmodligen var han lite trött i huvudet då, så då tog jag longerlina och lät honom trava på lina helt kort i båda varven, så han fick avsluta med något lätt och känna sig jätteduktig. Lill-Rebeccas kompis fick då också prova sitta på Dumle och se att det kan vara rätt spännande skumpigt. :)
Promenaden tillbaka gick lugnt och utan missöden. Det blev betfor och puss godnatt.
Idag var det terminsstart för Rebeccas lektioner. Han promenerade väldigt snällt upp till ridhuset, men så red ju Rebecca dit idag. Lektionen bjöd på skritt och en del trav och de skötte sig väldigt bra. Dumle var fokuserad och jobbade på bra. Hemvägen var också den utan problem. Han fick sitt betfor och äpple och så fick han gå ut i hagen igen - vi tog fotot just innan han fick gå ut i hagen. Kostas tyckte nog att det var på tiden han kom tillbaka och ville nafsa i Dumles täcke, men då blev Dumle småsur och rusade iväg... till höbollen. :) Sov gott älskade ponny, du är bäst!

Utkast: Jan. 06, 2013

hej
allihopa
/ emilia

Det är jag som är Emilia Broström.

Hej, det är jag som är Emilia Broström och är 10 år. Jag ska tävla Dumle i sommar. Jag har ridit lektion ca 5 år för Hedda,Kajza och Malin. Mitt mål med tävlandet i sommar är att göra mitt bästa och att jag och Dumle ska ha roligt tillsammans. Han är ju bara en ungponny. Att göra så allt blir så perfekt som möjligt är något som jag också vill, både i dressyr och i hoppning.

Första 2013...

Årets första inlägg i Dumles lilla blogg... =)
 
Har precis varit och släppt ut de små liven. Dumle var busig, han fick gå ut naken och då blir han alltid lite mer på tårna. Bus-lusen. <3
 
Tyvärr ska vi börja året lite halvtråkigt, nämligen med en liten bloggpaus. Ikväll åker vi söderut, på kaninhoppningstävling. Dumle har barnvakt medan vi är borta, Ons-Fre är det Emilia som har honom, och Lördag-Söndag är vigda åt Lill-Rebecca. 
Men vem vet, kanske ni får något litet inlägg av dem under veckan??
 
 
Tack för hjälpen brudar!! <3

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!