17/9 2011 - Tävlingsdagen!!

Ja, då var det gjort. Idag har Dumle genomfört sin första start i en hopptävling! Han har ju tävlat tidigare, i cavaletti, travat lie bommar, gått slalom etc, men nu kändes det som att det var dags att låta honom starta hoppningen.

Hedda red upp honom till klubben medan klassen före minihoppningen pågick, och han blev taggad redan när han började närma sig och hörde musiken. Väl på tävlingsplatsen var han dock lugn som en filbunke i box och stall, han har ju varit där så många gånger förut, så det var väl inga konstigheter?? ;-P

Så var det dags för start. Hedda tog god tid på sig med framridningen, skrittade fram ett bra tag innan hon lät honom trava fram på lång tygel. han var piggelin, studsade lite, men inga "utbrott". Därefter fick han pusta en stund på lång tygel innan det var dags för galoppen. Han tog faktiskt både höger och vänster galopp utan vidare. DUKTIG!!
Framhoppningen gick också bra. Han fick ta rygg på en annan litwen ponny i början, så han fick lite draghjälp innan han blivit helt varm i kläderna. Var en aning tittig på hinder, men hoppade snällt och fint.

Så var det dags att gå in på banan och genomföra själva tävlingsritten. Ojojoj, jag har aldrig varit så nervös i hela mitt liv tror jag. Inte ens när jag hoppat själv.
In gick han, tittade sig omkring och konstaterade lugnt att det var massa människor som satt på läktaren och tittade på honom.
Så fick dom startsignal. Dumle kom igång ganska snabbt, men sansade sig sedan.
Jag skulle ljuga om jag sa att han var värsta hopphästen idag, för det vore en överdrift. Han galopperade mot hindrena, strax innan bröt han av till trav och klev över de 30 cm höga hindrena. Därefter fortsatte han i galopp, och upprepade samma procedur vid nästa.
MEN GENOM BANAN KOM HAN!!! Det gick inte jättefort, var inte jättefint, men han var så otroligt duktig!! Fjärde gången han hoppar bana på mer än 4 språng, han tog sig över alla hindrena, och var inte fånig och tittig.
När han kommit i mål fick han en stor applåd av publiken, och då fick hoppade han iväg lite, men annars var han lugn och städad. Älskade lilla hjärtat!!! <3

Här kommer lite bilder från dagen. Fler kommer inom kort.

Skrittar fram på lång tygel.


Travar fram på lång tygel.

Galopp!!! <3

Näst sista hindret på banan:


Hopp!!

Och när man har gått en felfri runda, då ska man ju ha pris, såklart:



Mattes Älskade, duktiga, finaste Dumle-ponny! <3

Imorrn blir det en lugn skritt-tur i skog och mark. Det kan behövas efter en jobbig tävlingsdag. =)



Kommentarer
Postat av: Jeanette

Vilken fin blogg Dumle har och vad kul att det gick så bra på hoppningen Heja Heja Dammie pownie

2011-09-18 @ 23:52:11
Postat av: Ida

Vad söt ponnie!

2011-10-25 @ 19:57:12
URL: http://idaaugust.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Besokstoppen