8/9 2011

Idag har jag haft hopplektion med Dumle. Piloten för dagen var Felicia, och han hade Tjalle med som träningskompis och draghjälp.
Dumle var piggelin idag! Började med att galoppera över en bom, Dumle fick ta rygg på Tjalle, och det gick jättebra. Liksom andra unga, oerfarna ponnyer hoppade han över bommen, men han blir bättre och bättre. Hoppade sen fram på ett kryss - Tjalle fick ff vara först, och Dumle hoppade mest på fart. Tittade inte så mycjket, men backar av och liksom "laddar" i anridningen... La sen upp det till ett litet räcke, och båda hästarna hoppade utan krångel.
La till ett kryss till, så det blev en liten linje. Dumle började bli trött, backade av och stannade en gång på det andra hindret. Ingen stor affär, Felicia fick vända honom och komma i trav en gång, och då hoppade han fint. =)
Sen fick de hoppa ett räcke på diagonalen - Inga problem för någon av dem. Vägen blev lite knasig första gången, men sen gick det bättre.
Därefter ett litet räcke på ena långsidan, och då var Dumle trött på riktigt. Tog galopp mot, men bröt av till trav titt som tätt. Så han fick skritta på lång tygel en stund medan Tjalle och Elina fick hoppa diagonalen + Långsidan några varv.
När Dumle hade "vilat klart" så fick han också hoppa dom två, och sen fick båda hoppa en oxer. Eftersom Dumle inte har hoppat så många oxrar, så la jag ner det ordentligt de första gångerna, så han i princip bara fick skutta över bommarna några gånger. Höjde sen upp till Tjalle, 55-60cm i bakkant. Gick kalasbra.

Sen la vi ihop alla 5 hindrena till en liten bana, på 40-50cm. Tjejerna red jättefina vägar, och även om Dumle var trött mot slutet så hoppade han ändå snällt. Finaste lilla hoppe-pownin... <3

Eftersom det regnade och vi inte hade så mkt publik så blev det inga foton, men idag bjuder jag på ett foto som jag fått låna av hans gamla ägare, taget när han var 2 år och bodde hos henne:

 

Sen kan jag inte låta bli, utan bjuder på en bild som jag fått låna av Elina. Föreställer Dumle och hans buskompis Felicia, taget i somras.



Det var allt från oss för idag. Imorrn får nog Dumle vila, men kan hända det blir lite bus till helgen. Nästa vecka blir det mycket aktivitet, för då ska Dumle TÄVLA!!! <3


Kommentarer
Postat av: PONNYSKRUTTARNA - sandra

hej härlig blogg, mycket färg! :) klicka gärna in och lämna någon kommentar på vår blogg kramisar

2011-09-13 @ 14:30:20
URL: http://ponnyskruttarna.wordpress.com
Postat av: PONNYSKRUTTARNA - sandra

sv: så lite så, söta bilder! kram

http://ponnyskruttarna.wordpress.com/2011/09/13/veckans-utmaning/



du vill inte klicka in på länken och läsa inlägget och skicka en lite kommentar dit? :) kram

2011-09-13 @ 15:02:08
URL: http://ponnyskruttarna.wordpress.com
Postat av: N A T H A L I E saucedo♥

Hejsan, fin blogg :)

Jag rider också, hur länge har du ridit ?

kram <3

2011-09-13 @ 15:59:21
URL: http://naattisplace.blogg.se/
Postat av: PONNYSKRUTTARNA - Sandra

sv: tack för din utmaning. men vill du att de ska va någon speciell hölj på den banan? :) kram

2011-09-13 @ 21:12:34
URL: http://www.ponnyskruttarna.wordpress.com
Postat av: Ziju

vill du få en länkning?

gå bara in på bloggen och kommentera, så länkar vi alla som kommenterar!



http://ziju.blogg.se/2011/september/kom-med-tips.html#comment

2011-09-14 @ 16:23:22
URL: http://ziju.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Besokstoppen