Dagens Dumle!!

Idag har lilla D fått röra på sig ordentligt. Emilia var gullig och kom och red en sväng, vi gick till ridhuset och jag fick hålla lite lektion. Vi började med att titta/lukta/smaka på nya underlaget i ridhuset. Han passade även på att skygga och hyssa lite för hur det numera ser ut i vårat RH.  Sen jobbade med att han skulle svara framåt för skänkeln, så skrittjobbade och gjorde halt-skritt-halt-skritt och att han skulle gå på små hjälper.
Därefter plockade vi bort stigbyglarna och travjobbade en stund, Emilia fick träna på att sitta i hans trav, och det mina vänner är en kluring.
Efter en stunds jobb i båda varven tog vi stigbyglarna och jobbade galoppfattningar. Ett mindre fyrkantspår, och så skulle de fatta galopp på ett bestämt ställe, från skritt, därefter galoppera halva det lilla fyrkantspåret och sen ett mjukt avbrott till trav och ner till skritt igen. Han blev lite pigg och på, men verkligen jättefina galoppfattningar, och inte var han så jättesugen på att bryta av sen inte. 
 
Sen avslutade vi med att trava framåt, byta varv ofta och hitta balans i lättridningen. Då helt plötsligt, i en volt tillbaka, hoppade han rakt upp och slog bakut, så Emilia fick inviga ridhusbotten med rumpan. Men upp igen och nya tag bara.
 
Ett jättebra ridpass idag, inte för hårt, han var fortfarande pigg och glad på vägen hem. Imorron är det inplanerat en liten hoppsession.
 
Tusen tack Emilia för hjälpen idag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Besokstoppen