Ridlekis-Rapport!!

Idag har ju Dumle varit på Ridlekis tillsammans med Lill-Rebecca och mamma Maria. Här kommer rapporten från dagen:

Söndag är veckans höjdpunkt - Dumle-dag! Han följde med jättesnällt från hagen och vi gjorde iordning honom. Sen skrittade vi över till ridklubben, lill-Rebecca och Dumle skötte sig strålande. Vi var beredda på att det skulle vara teori, men det visade sig vara longering och sitsträning på två av ridskolans ponnyer, så Dumle fick pausa i "sin lånebox". När det så var dags att göra iordning Dumle för en liten ridstund och sedan gå hem, så var han ivrig så han rent blev lite störig. Han kunde inte tro sig att vänta med jag spände nosgrimman och Rebecca klädde sig, han små-reste sig och tjorvade. Sen höll han på så, försökte få gå ut, trampade runt, små-reste sig... Jag lät honom inte bestämma förstås, utan han fick vänta på ett "okej, nu går vi". Så gick vi ner till stora paddocken, han var lite på hovspetsarna. Väl där nere fick Rebecca sitta upp och så red vi där en stund. Han var fortfarande lite ivrig och ofokuserad, så då valde vi att rida över två markbommar och se då blev ju lill-ponnyn tvungen att koncentrera sig lite. Vi både skrittade och travade över några vändor och det gick jättebra! Så skrittade vi hem till stallet och han gick fint hela vägen och var nöjd att vara hemma i sin egen box, såg det ut som. Tack-för-ridturen-betfor, lite mys och slutligen godnattpuss på lena mulen. Sov gott Dumle! Hoppas det är mjukt i marken och noll halka  imorgon, du längtar nog efter en härlig uteritt?
// Maria och lill-Rebecca
 
Arkivbild på de två söta. <3
 
Det där med att han är ivrig och störig och småreser sig i boxen när man ska gå hem var något som även jag fick erfara igår. Han är liiite otålig, vill bara hem, hem hem!
Bra att han fick jobba lite i paddocken innan hemfärd, så han fick koncentrera sig på lite annat, och så fick ju Lill-Rebecca rida ett pass på Älsklingen också, trots att det var "teori" på lektion.
Tack för hjälpten idag. <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Besokstoppen