20/7 2011 - Lite rolig info

Har inte varit hos Dumle någonting idag, eftersom han har vilodag. Vi har kvällsfodring, så ska åka dit efter middagen idag.

Tänkte dela med mig av lite rolig (?) info om Dumle, så knske ni får en bild av hans person och hur han fungerar.

Namn: Dumle

Smeknamn: Dammie, Dam-Dam, Liten, Pownie-pojken, Älskling (Säker fler också, kärt barn har många namn...)

Född: 1/5 2007

Ras: Svensk Ridponny (Mamman är shettis, och pappan är okänd. Dock ser han inte ut som en ren shettis. Om jag får gissa skulle jag kunna tänka mig att han har lite welsh i sig...)

Ägare: H.K.M Degerman

Tidigare ägare: Malin Belinki, Måsta Ponnyridskola (När vi köpte Dumle av henne så fick vi inte bara en Pownie, utan även nya vänner. Jag besöker Malin och hennes ridskola lite då och då, och det är verkligen ett toppenställe!!!)

Stallfärg: Lila (Funderade på ljusgrön från början, men han är världens sötaste i sin lila outfit...)

Höjdhoppsrekord: Har hoppat 90 cm på löshoppning, och ca 75 cm med ryttare.

3 positiva saker: Bara 3?? Okay... Han är Världens Snällaste, Väluppfostrad och Otroligt Lättlärd!

3 negativa egenheter: Ganska Kräsen (äter inte så mycket annat än sin egen mat, knäckebröd och äpplen.), Ruskigt Envis Emellanåt, och... PRYLGALEN!!! (Tycker om SAKER, speciellt nya saker.. lyfter gärna upp, smakar, känner, luktar... Öppnar brevlådor man går förbi, soptunnor... Drar ut i skogen för att kika på roliga stenar...

3 bästa busen: Oj, det var svårt... han är ju inte så mycket för att busa... Men något som är värt att berätt om är väl i januari 2010, då han efter ett löshoppningspass tog sig in i hinderförrådet i ridhuset när vi höll på tt bygga bort, och vi knappt fick ut honom eftersom han inte ville gå därifrån...
Ett annat bus var väl när han fick gå själv med ryttare, utan ledare för första gången, och skulle gå slalom mellan koner. Det var inte så kul, men konerna var intressanta. Efter ett tag struntade han i ryttaren, gick fram till en kon och lyfte upp den. Gulligt... =)
Tredje buset då... hm... Vet inte om det räknas som ett bus, men det lockar fram skratt iallafall... han har ett ont öga till fåglar, och börjar det samlas fåglar i hagen så blir han helt tokig, springer mot dem och bockar. Gulligt. =)

Det var ungefär vad jag kom på för stunden. Om det är något mer ni vill veta om honom så kan ni ju alltid fråga. =)


Dumle i beteshagen -10. Lite rund om magen?? <3


Kommentarer
Postat av: Elina

H.K.M. Det skulle ju kunna stå för Hennes Kungliga Majestät! ;P

2011-07-21 @ 13:34:22
Postat av: L

Hihi! ^^ Han låter ju som min gamla sköthäst. =)

2011-07-22 @ 07:24:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Besokstoppen