31/12 2011 - Dumles Verksamhetsberättelse

Då är årets sista dag här, och vi ska summera hur Dumles år har varit, i både ord och bilder.

Allmänt över hela året så har Dumle fått jobba mer - Både hårdare och oftare. Han gillar verkligen att jobba, är piggare än någonsin tidigare, och löser varje ny uppgift han får med glans. Det är svårt att låta bli att förhasta sig ibland - Han är ju trots allt bara 4 år.
Även om han från och med imorrn räknas som femåring, så håller då jag mig till hans riktiga födelsedag, som är den 1 Maj.

Under våren blev det mest repetition för Dumles del. Det enda nya som vi gjorde med honom var att han fick hoppa mer - Och hoppa bana för första gången. Såhär såg det ut då:


Duktiga Dammie!!

Det var nog under sommaren och hösten som det hände mest i Dumles liv.


Dumle och hans Fia på sommarebete 2011.

Dumle har haft lite olika ryttare under året. Förutom Kajza och Hedda, har även dessa brudar fått sitta på honom:


Lovisa


Ida

Felicia


Rebecca

samt Malin, Elin och Matilda, tyvärr har vi ingen bild på dem.
Alla är iallafall överens om att Dumle är en liten Pärla.

Dumles gamla ägare Malin och hennes dotter Olivia kom och hälsade på under sommaren, och självklrt skulle Olivia få rida på "sin" Dumle!Sen får vi ju inte glömma sommarens höjdpunkt, när Wilma fick rida honom hela vägen till hästsjön och bada.
Och Då fick vi även se, att Dumle är simkunnig. Och roligt tyckte han att det var! <3


Både med och utan ryttare plaskade han omkring i böljan blå. Härligt!!

Generellt sett så är han väldigt lätt att hantera, och han har ett mod som jag stundvis beundrar. Han går dit matte går, inga diskussioner. Fina, älskade killen!!

Vid sidan om roligheter och sommar-ledighet tog hoppträningen fart, och i September gjorde Dumle sin första start i hoppning, tillsammans med Hedda. En Miniklubbtävling, och hindrena var ca 30 cm höga:Fort gick det inte, han var lite tveksam, men han kom runt utan att vägra eller riva, och belönades därmed med en Clear Round-rosett:
Så kom vintern, men ingen snö? Som vanligt satte Dumle extremt mycket päls, och eftersom vi hade tänkt rida och träna lite hårdare iår, så bestämde vi oss för att pälsen skulle bort.
Första klippmaskinen som vi använde gick sönder, så han fick gå omkring halvklippt och ful i närmare 3 dagr innan vi fick tag på en ny. Men han uppförde sig städat, brydde sig inte om att det lät eller att det killades på vissa ställen. Han bara njöt.


Snygging!!

Och efter klippningen kom täckesproblem. Det visade sig att Dumle har vuxit en hel del, och storlek 105 är inte längre hans storlek. Därför fick vi utöka hans garderob, med 4 nya täcken i storlek 115, så han slapp frysa när snön väl behagade komma.Vi vill summera år 2011 som ett väldigt händelserikt och bra år för Dumles del, och vi har stora förhoppningar och planer inför år 2012. Bland annat så hoppas vi att Dumle kommer att vara redo för mer tävlingar och större utmaningar.
Men det får tiden utvisa. Fortsätt att följa Dumles Dagbok, så får ni veta mer om alla Små och Stora Händelser i Dumles Liv.

Slutligen vill jag visa Dagens Bild. Lovisa och Saga har roligt med Världens Bästa Pownie:GOTT NYTT ÅR ALLA LÄSARE
ÖNSKAR

Och hans familj, såklart... =)


Duktiga Dammie. <3

Här kommer då kvällens utlovade inlägg.
Idag har Dumle varit sällskapsponny för hela slanten! För det första har han stått inne som sällskap till Tjalle, som har ajaj i ett ben och inte får gå ut.
Sen har han eskorterat Bobbo, 2 år, ner till ridklubben och tillbaka.

Bägge uppdragen skötte han perfekt! Bobbo var lite stökig, men Dumle stod helt snällt och lugnt och blev både slickad på och nypt av den lilla krabaten. Han har verkligen en ängels tålamod, när det verkligen gäller!!

Jag är så stolt över min lilla kille. Han är inte gammal, men så otroligt klok, snäll och tålmodig.

Tyvärr måste jag göra er besvikna - Det blidde ingen Film. Eller jo, en snutt som blev alldeles för mörk, innan det tog slut batteri i mobilen. Attan pannkaka, måste lära mig att spara på strömmen tror jag.
Det får bli en annan dag. Men en bild från idag ska ni få iallafall:

Världens Bästa Pownie chillar i stallgången medan matte mockar boxen. Älskade Du... <3

Glöm inte att kika in imorrn. Då är det Nyårsafton, och dags att summera Dumles År 2011!! Missa inte det.


30/12 2011

Näst sista dagen på året, och jag har varit dålig på att blogga de senaste dagrna, jag vet. Det har inte hänt så mycket faktiskt. Jag har motionerat mockningspulkan, Lovisa har ridit lite på Dumle, som annars mest har gått och skrotat och haft jullov han också. Skönt, tror jag att han tycker. =)

Men ikväll ska Dumle ner till Ridklubben och löshoppa, tillsammans med en yngre förmåga vid namn "Bobbo".
Jag tänkte försöka inviga kameran på min nya mobil. Försöka fimla lite på Älsklings-Dammie, så om ni har riktigt tur kanske ni får en liten filmsnutt sedan.

Imorrn är det nyårsafton - Då bjuder vi på ett långt inlägg, med Dumles verksamhetsberättelse. Välkomna att kika in då!Dumle och höbollen. <3


Måndag 26/12 2011

Jahapp, då var julen i princip över, och Nyåret börjar närma sig.
Har precis kommit hem från stallet, varit och skött om och pussat på min Älsklingspownie. <3

Dumle 2 år, och Jultomte. <3

Jag ser faktiskt fram emot nästa år. Tror det kommer att bli riktigt bra. Vi har lite planer för Dumle, bland annat så ska han väl ut på tävlingsbanorna lite smått.
Planer finns, som sagt, men hur, när och vad är inte spikat än. Det får ni höra mer om längre fram, om ni fortsätter följa Dumles Dagbok.


Julhelgen...

Legat på latsidan med bloggandet under julhelgen - ber om ursäkt för det, men det har varit mycket på gång här i huset, så tiden har inte funnits, tyvärr.

Men nu ska ni få ett lite längre inlägg iallafall.
Börjar med Julaftonsritten. Sammanfattas med tre ord: Härligt. Mysigt. Magiskt.
Vi var ganska många, både från vårt stall och från ridklubben, som gav oss ut på en skritt och trav-tur på Julaftons morgon.
Tanken var från början att snöplumsa som vi brukar göra, men eftersom det var plusgrader i fredags och sen frös på under natten, var det för mycket skare, så det gick helöt enkelt inte. Därför blev det en tur runt lill-berget istället.

Jag red Dumle, förstås. Barbacka, kan tillägga att han var awesome, för jag har aldrig ridit en så lång sväng utan sadel, och heller aldrig haft sällskap av så många andra hästar.
Min lilla prins bara gillade läget, cool som han är.
Blir så stolt, varje gång som han överträffar sig själv. I de flesta situationer som man utsätter honom för nya saker, vickar han knappt på örat, utan bara finner sig i ALLT. Älskade Dammie-Dam-Dam. <3

När vi kom tillbaka till stallet fick hn lite betfor, och sen gå ut, medan jag gjorde julfint i boxen åt honom. Körde in lite extra spån, inbillar mig att han uppskattade det.
Han har ju faktiskt fått lite julklappar också, en grimma, ett träns och ett set med lila grimma, grimskaft, schabrak, fleecetäcke och benlindor. Och extremt mycket kärlek förstås, som alltid. Ska fota det här någon dag, så ska ni få se. Supersnygg kommer han bli, lill-prinsen.
(Kan tillägga att JAG har fått en ny telefon, med bättre kamera, och som jag dessutom kommer kunna blogga från här framöver. Så nu kan vi se fram emot mer bloggande från min sida. Bra va?)


Dumle och hans kärlek, Fia.


Älskade lilla Pownie. <3

Idag har han fått vila. Jag har ägnat mig åt att städa ur deras hage, med Världens Bästa Mockningspulka!! <3 Vet inte vad jag skulle ha gjort utan den. Allting blir så mycket lättare.
Imorrn tänkte jag faktiskt gå ut och tömköra honom efter vägen om det inte är alltför halt, han kan behöva få jobba lite med huvudet.


Onsdag 21/12 2011

Tre dagar kvar till Julafton!!
Och på julafton händer det roligaste... Inte att Tomten kommer, utan jag pratar förstås om Julaftonsritten!

Helt enligt traditionen samlas vi i stallet klockan 05.00.
Awesome!

Och iår får jag rida min Dammie. <3

 


Täckesproblem...

Som ni vet har vi ju haft lite täckesproblem med våran lilla pownie. Beställde ju storlek 105 åt honom, vilket visade sig vara för litet.

Inte första gången som vi haft täckesproblem, och jag tänkte faktiskt berätta om det första täckesproblemet, som var av en lite annorlunda karaktär.

Lite bakgrundsinformation: Innan Dumle kom till oss hade han aldrig haft täcke på sig. Kanske låter lite konstigt i vissa öron, men där han kommer ifrån har vintrarna varit så milda, och han har haft så mycket päls, så han har aldrig behövt ha täcke på sig.
Men här uppe har vi ju mer än 30 minusgrader om det vill sig illa, så vi bestämde oss för att han skulle ha ett täcke iallafall.
Så dagen innan han kom till oss så var jag på Granngården och införskaffade ett lila, fodrat regntäcke i storlek 105. Det var för övrigt det enda täcke dom hade som var i den storleken...

Så kom han då, på torsdag-kvällen. På lördgen börjde det snöa, så då tänkte vi att vi skulle sätta på honom det nya täcket.
Men det var lättare sagt än gjort! han hade ju aldrig någonsin haft täcke på sig, blev livrädd och höll på att mosa oss alla tre för att komma undan.
Slutade med att jag och Hedda fick knöla ihop täcket, och "bolla" det mellan varandra ovanför hans rygg. Då slutade det vara läskigt, och blev spännnde istället. Först då vågade han sig fram och titta på det ordentligt, och först då kunde vi börja jobba med att vänja honom vid det.
Steg 2 var att vi vecklade ut det och liksom drog det ovanför honom, lät det landa på hans rygg med jämna mellanrum. När han slutade jaga upp sig över det, kunde vi lägga ner täcket på ryggen på honom.
Det tog ungefär 2 dagar att vänj honom vid det så pass så att vi för första gången kunde spänna fast täcket. Bensnörena var vi tvugna att ta bort, för han slog när man skulle spänna dem. Svans-snöre fick det bli, med lite övertalning.

Allt som allt så tog det ungefär en vecka innan vi vågade släppa ut honom med täcket på. Ville inte gärna att han skulle få panik och börja springa - Då hade nog all täckesträning varit förgäves.

Dumle vande sig till slut även vid bensnören, och sen dess har det aldrig varit några problem att ta på honom täcken. Regn-, fleece-, vinter-, skritt-täcken, allt är okay numera.

Och såhär såg han ut första gången som han fick gå utomhus och posera i sitt nya, fina, lila täcke:Han passar så bra i lila. Var från början inne på att han skulle få ha mintgröna grejor, men sen blev det lila. Det klär ju honom så bra. Men å andra sidan, ALLT KLÄR EN SKÖNHET!! <3


Tisdag 20/12 2011

Blev ingen tolkning igår. För blöt snö, kändes som att det skulle bli lite för tungt för Älsklingen. Vi gör ett nytt försök här i mellandagarna, looovar. =)

Ska alldeles strax dra iväg till Dammie. Har ju avslutning med mina ridgrupper ikväll, tänkte ta med Dumle ner till Ridklubben så kan vi hitta på någonting kul.

Ikväll kommer ett längre inlägg. Missa inte det!


Söndag 18 December 2011

Idag har det varit fullt upp för oss, så Rebecca har tagit hand om Dumle. De red i ridhuset, med Elina och Tjalle som sällskap. =)
Jag och Hedda vr och tog in hästarna ikväll, och då hade vi en liten diskussion, jag och Dumle. Han är lite ouppfostrad ibland, vill gärna gå före och knuffas. Det tycker jag inte om!

Han var blöt, stackrs lilla Dammie. Fick skrapa bort lite vatten och snö, och sen blev han glad igen. Älskade Liten! <3

Imorrn har jag och Hedda morgon i stallet, och tänkte då passa på och prova tolka efter honom, eftersom det har kommit lite mer snö nu. Ska bli intressant att se om han går med på det. Kika in och läs här imorgon, så får ni veta. =)


En gammal bild på de söta 2. <3


Lööördag...

Statistiken är på topp, och designen ny... Eller, det blev inte riktigt som planerat, en bild såg helt konstig ut, blev liiite fel... Ajja, ska jobba lite mer på det ikväll, och då kanske jag får ordning på det. Får vi hoppas.


Fortfarande Fredag... =)

Många som varit inne och läst inlägget "en speciell dag" här nedan... Det gillar vi.
jag kommer att fortsätta på den linjen, med jämna mellanrum kommer ni få flashbacks från Dumles liv och tidigare erfarenheter hos oss. Hoppas ni uppskattar det.
är det någonting speciellt ni vill att jag ska skriva om, angående Dumle, så kan ni kommentera. Kanske hur det gick till när vi red in honom, körde in honom, första gången han hoppade hinder etc. Om inte annat så kommer jag att skriva om det också, så småningom.

Håller fortfarande på med den nya designen - Den blir jättefin, men eftersom jag bara är lite halv-bra på det här med bloggdesign, så tar det lite tid. Ber om ursäkt för det.

Nästa "speciella" inlägg kommer på tisdag, missa inte det.Min Vackra Älskling. <3


16/12 - En speciell dag... <3

Som jag skrev igår, så är dgens datum väldigt speciellt.
Idag är det nämligen på dagen 2 år sedan Dumle klev av transporten här uppe i Boden.

Såhär såg det ut när han lämnade Köping. Har lånat bilderna av hans gamla ägare Malin:Usch och fy, ni kan inte ana hur otroligt plågsamt det är att gå och vänta på sin häst, när den åker lastbil genom Sverige. Det var så himla spännande, pirrigt och nervöst. För tänk om det skulle hända någonting på vägen?? Usch!

Men allt gick bra. Han lastades på kring 10-tiden på morgonen den 15/12, och strax efter klockan nio på kvällen den 16/12 öppnades transporten här uppe, och min älskade Pownie tittade ut.
Jag och Hedda hade ju varit ner till Köping och tittat på honom, men Malin fick se honom för första gången.
Älskade Liten. <3

Såhär såg det ut samma kväll, när han blivit installerad i gäststallet på Ridklubben, där han skulle stå i karantän i 10 dagar:


Jag kommer aldrig glömma den där kvällen, då MIN Pownie kom till stan. Min älskade Dammie. <3


15/12 2011

Fortfarande regn och slaskväder, så pownien får fortsätta vila. Vill ha mer snö, helst nu!!! ;-(
Imorrn kommer vi att bjuda på ett långt inlägg här i Dumles Dagbok, för då är det en alldeles speciell dag.
Den som lever får se. Kika in imorrn, vettja! =)

Sötaste <3


14/12 2011

Usch, idag var det glashalt ute, så Dumle fick ännu en vilodag.
Aktiverade mockningspulkan igen i eftermiddags - Åkte med den nerför slänten när jag skulle till hagen. Alla hästarna glodde på mig, som om jag inte var klok... ;-P
Fia och Dumle stod faktiskt tätt intill varandra när jag kom, men sen ville dom vara med mig... Eller rättare sagt - De var nyfikna på pulkan!
Dumle är ju en nyfiken liten herre, och har alltid varit lite prylgalen. Plockar gärna upp typ koner eller andra saker som ligger på marken, öppnar soptunnor och brevlådor efter vägen, och andra gången vi skulle löshoppa honom gick han in i hinderförrådet på ridklubben. Knas-pownie. <3

Idag nöjde dom sig med att följa efter mig och pulkan - Dumle i täten till en början och Fia en bit efter, men efter en stund blev Fia lite modigare och gick upp jämsides med Dumle. 
Så nu är det väl bara en tidsfråga innan man blir av med pulkan, någon av dem lär garanterat försöka krafsa på den med hoven, och då går den sönder. *måste vara rädd om min pulka*

Dumle och hans Fia. <3

 


13 December 2011

Jaha, idag tänkte jag ju då att pownien skulle få röra på benen lite... Tänkte ta en mysig barbackatur runt Bränslan - Det sket sig ganska fort. Jag satt upp, skrittade 4 steg ut på vägen, och där höll han på att halka omkull och slå ihjäl sig.

Så det blev bara en promenad idag. Funkade det också. Han var lite om sig och kring sig, skulle undersöka snödrivor och sparka på snöklimpar på marken - Bus-pownie! <3
Imorrn får han vila, ingen idé att hålla på och utsätta honom för halka. Få se om man hinner halka sig upp till ridhuset något i veckan, så man kan rida liiiite mer ordentligt.

"Jag går här efter dig, matte!" <3


Usch, usch, usch...

Snöblndat regn = kramsnö = dåligt underlag för ridning!!!
Attans pannkaka, jag som hade sett fram emot en galopp i härlig djupsnö idag...
Ajja, en liten sväng blir det iallafall, få se hur mycket man kan göra.
Uppdaterar mer ikväll. =)

Sötnosen min. <3

 


Yes!!!

Upptäckte häromdagen att när man ska skriva/läsa kommentarer så fanns där nån himla ful gul text mitt i headern. Varför har ingen sagt ngt om det tidigare???
Är helt stolt iallafall, för jag lyckades få bort den helt själv, utan att klanta till något annat... *YäY*

Ska bara inflika lite snabbt, att jag håller på med en ny, lite vintrigare design till Dumles Dagbok, så beroende på om den blir helt klar imorrn eller på onsdag, så kan det bli lite rörigt här då.

Världens Vackraste Öga. <3


Jättekul... =)

Statistiken i Dumles Dagbok är just nu ganska hög - Det gillar vi. Men vad ska vi göra för att behålla alla läsare? Vad ska vi roa er med? Ngt speciellt ni vill läsa om? Släng in en kommentar i så fall.


Måndg

Fullt upp, och Dumle vilar idag. Imorrn däremot tänkte jag ta en liten tur i snön med honom. <3

Hej bästisen. <3


Vinter-BildBomb!!!

Här kommer den utlovade bildbomben från dagens vinterfotografering. Samtliga bilder är helt oredigerade. Kopieringsförbud råder!!
Enjoy!


Fin-grimman är på och luggen är kammad. <3


Lilla Tomte-Dammie i snön!


Hej, kolla vilken fin mössa jg har på mig! <3


Världens Bästa Dumle med sin flickvän Fia. Kärlek <3


Dammie påminner lite om en gris... Fina <3


Jag och min Älsklings-Dammie. <3<3<3


Nej, jag håller inte på att ramla av, försökte bara gör en snygg avsittning. ;-P


Fiskar upp Dumle ur djupsnön.

Och så lite hagbilder:


Lisa vill att Dumle ska gå...


Kolla, jag hittade mat!!


Får jag låna din kamera??? ;-P

Fia busar!!!


...Och sen rullade hon sig också... <3


Fina Dammie!


Hej Gromit!


Du får inte prata med honom, han är DUM! säger Fia.


Låt bli mig!!


Tyvärr var det här den bästa bilden jag fick på Gromit. Han tyckte att jag var jätteläskig när jag sprang omkring med kameran.


Smajl!! <3


Hej, jag heter Fia. Och Mångot i bakgrunden heter Dumle...


Världens Vackraste Dammie. <3


Zeph och Tjalle hade fullt upp med att äta...... Och Burre och Cazphian hade tyvärr utegångsförbud, eftersom Cappie nyligen blivit kastrerad.

Finns som sagt en mängd bilder till, detta är bara ett litet urval. Men fler bilder kommer eftersom.


Söndag

Nu drar jag iväg till stallet och tar några fina vinterbilder på min fina pownie!


Lördag 10/12 2011

Lovade ju ett lite längre inlägg ikväll, och bättre sent än aldrig. Har vrit på språng nästan hela kvällen, men nu ska jag pusta ut här en stund innan jag går och lägger mig.

Idag har Hedda haft hand om Dumle, han har fått vila. Det behövde han nog, för det kan inte vara lätt att behöva gå omkring i djupsnö flera dagar i sträck, speciellt om man är en liten pownie med korta ben.

Satt och funderade lite idag. Tänkte på hur mycket som har hänt med Dumle sen han kom hit.
Jag minns det som om det var igår, den 1/11 2009, när vi var ner till Köping och tittade på honom:


En tvåårig hingst som inte hade gjort så mkt mer än blivit hanterad och borstad. En oslipad diamant, bara att forma, precis som vi själva behagade...

Nu är det snart 2 år sedan som han klev av transporten här uppe i snöiga Boden. Då såg han ut såhär:

Inte så stor skillnad, förutom att han då var vallack, och fått lägga en lång lastbilsresa till sin samling av livserfarenheter...

Och från det, till det han är idag. Det känns helt otroligt, att vi har fått förmånen att lära känna, utbilda, och forma denna lilla oslipade diamant, till det han är idag! <3

Och vad är han egentligen idag?? Det ska jag berätta för er. Om ni ägnar några minuter åt att läsa Dumles Dagbok med jämna mellanrum, så ska jag ta er med på resan från "Dumle - 2 år och hingst i en hage i Södra Sverige", till "Dumle - 5 år och Världens Bästa Vän."


Lördag

Idag har Dumle vilodag, men han ska jobba en stund som Handikapp-pownie. Hedda ska dit med sitt jobb och de får leda och borsta Världens Finste Dumle! <3


Ikväll får ni iallafall ett långt inlägg, och imorrn blir det bildbomb!!! ;-D
Svar på Kommentar. =)

Anonym om TIPS!!:
Varför har du en shettis? tänkte inget illa utan bara för att du själv kan ju inte rida den? :)

Sjuukt gullig iallfall!Svar: För det första så är Dumle ingen ren shettis, utan en korsningsponny, med vad ska jag låta vara osagt, eftersom hans hästamning är okänd.
För det andra så antar jag att du som skrivit kommentaren inte känner oss. Dumle är strax över 115 cm i mankhöjd och viktbärande, VI är 158-161 cm långa och väger knappt mer än 50kg, nån av oss. Alltså, vi rider honom så ofta och så mycket vi vill, utan problem, eftersom vi endast är för långa, ej för tunga.
Dock har vi diverse ryttare på honom som är yngre och lättare, som får blnd annat hoppa och rida lite dressyr på honom emellanåt, så att han inte bara behöver bära för långa ryttre.
Dumle är Världens Bästa Pownie, lättlärd, extremt vänlig och trevlig att pyssla med. Demn perfekta bästisen, med andra ord. <3 

Hoppas det var svar nog på din fråga.

Kom gärna med frågor, men skriv gärna namn, kanske länka till egen blogg? Mkt trevligare så. =)


TIPS!!

Tycker du att det är jobbigt att mocka i hagen vintertid. Jobbigt att dra kärran i flera decimeter snö??
Det tkr iallafall vi. Därför har vi hittat en lösning: Mockningspulkan!!!

1
. Skaffa en pulka. Om du inte har en gammal hemma någonstans, finns det säkert att få tag på för en billig peng i någon secondhand affär.

2. Ta med pulkan till stallet. Ta med den ut till hagen, istället för skottkärra när du ska mocka.

3. Fyll den med bajs.

4. När pulkan är full eller bajset är slut - Dra iväg den och töm den på gödselstacken!!!

Enklare, och billigt.

Såhär ser våran mockningspulka ut:

Full med bajs!! (Och en del snö också, svårt att bara få med bajset när det nästan är kramsnö ute...)


9 December 2011

Nu har vi varit ute och busat, Dumle och jag. Han var pigg idag, lille herrn, ville springa mest hela tiden.
Vi drog en sväng runt lillberget. Det var inte plogat på slingorna, och även om det inte ser ut att vara mkt snö, så har ju Dumle så korta ben, så på vissa ställen gick det nästan ända upp till knäna på honom. Det var vitt och vackert ute, HÄRLIGT!!
Vi skulle ju egentligen bara skritta och trava idag, men när vi svängde ut på raksträckan mot tunneln på hemvägen, och jag ville ha trav, så började han studsa och sa att han ville springa, så då fick han det. Fina lilla snutte-älsklingen.
Satt av och ledde honom när vi bara hade en liten bit kvar till stallet, han verkar uppskatta det. Men då gick vi förbi en skimmel i en hage som höll på och busade för fullt, och då blev Dammie också busig. han studsade rakt upp - och rakt ner i diket. Där stod han och såg förlägen ut, medan jag bara var tvungen att flina lite åt honom, innan jag hjälpte honom upp. Tok-Pownie! <3

Lagom snygg bild, tagen med min otroligt dåliga mobil. mwen visst ser ni Världens Bästa Pownie, och All snön i bilden?? *Älska*

När vi kom hem hade vi lite mys i boxen innan jag var tvungen att åka hem. Han är ju så otroligt pussvänlig, lilla Dumle. Finaste Älsklingen! <3Synd bara att klant-mattes finger kom ivägen... ;-P


Fredag.

Nyss vaknat. Håller på och plockar ihop och städar lite i mitt rum. Senare i eftermiddag bär det iväg till stallet. Längtar som tusan. Sk ut och rida på Världens Bästa Pownie i vårt härliga vinterlandskap!!

Skriver mer sen.


Premiär i snön!

Idag har det snöat MASSOR! Första riktiga snön kom typ igår, så det iaf blev ett litet täcke på marken. imorse när jag skulle iväg och snöra ut hästarna vräkte det ner stora vackra flingor. <3
Även hästarna blir glada av snön. Iaf Dumle och Zeph, de var skitjobbiga att få ut i hagen. Lill-hingsten Cappie blev kastrerad igår, så han fick inte komma ut idag, men jag tror att han hade ÄLSKAT snön! <3

Iaf, hade tänkt rida en sväng på Dumle idag, men kändes inte så lockande att rida ut själv, så jag annonserade efter sällskap på Facebook, och Taadaa: Malin Å ville hänga på. Ibland är det tur att man har tillgång till mer än en skrotig pownie. ;-P
Hon fick ta Dumle och jag tog Gromit, eftersom han kan ha sina dagar... Vilket han hade idag. Det hade börjat vräka ner snö igen, så det tog kanske 2 minuter från det att vi red iväg från stallet tills både vi och hästarna var helt vita. Gromit fjantade för skuggor och sånt, av förklarliga skäl då han inte är helt hundra i synen. Dumle gick och pratade och frustade som vanligt, "pigg och springa" brukar det betyda. Iaf så red vi genom skogen i skritt och trav, blev inte jättemkt trav för det snöade så mkt så man it såg nå, och fick passa på att trava i medvind. Ponnierna var pigga men fina, fast de kan ju aldrig låta bli att tävla om vem som ska gå i täten.
På älgtornsvägen tog vi en galopp, i bra tempo eftersom Dumle får leda galopperna. På den vägen finns världens livsfarligaste kurva, skarp som fan och så lutar den! Så vi saktade av till skritt och skrittade genom den. Sen skulle vi ta en galopp till, och då for f*n i Gromit och han rivstartade, kastade sig iväg och stack. Han går på hackamore för att han brukar göra sånt och är lättare att hålla på hacket, men icket sa nicke idag. helt plötsligt fattade han inte vad en förhållning är, och ordet "Ptroo" som annars är heligt för honom hade han ingen aaning om vad det betydde. *morr* Till slut tog jag med båda händerna i en tygel och styrde in honom i en gran. Tvärnit och slut på hans lilla roliga.
På hemvägen travade vi väldigt samlat, förutom slutspurten på rakan där ponnisarna fick länga lite, dvs Gromit sprang ifrån Dumle. - Men kontrollerat den här gången. ;-P

Sen satt jag av och ledde G hem, brukar jag göra eftersom jag blir så stel i knäna och det är skönt att gå sista biten. Dumle var helnöjd och glad och skrittade fint på lång tygel. <3


Dumle och Eurostable Caliboro "Calle" på ridklubben.

Imorron ska som sagt kajza motionera lilla D, så blir väl bus i snön igen antar jag. :-D

//Hedda

8/12 2011

Idag har Hedda och Malin varit ute och gjort skogen osäker med Gromit och Dumle. Enligt Heddas utsago så var lill-ponnyn lagom pigg, och stor-ponnyn fånig. De red i skritt, trav och vansinnesgalopp, eftersom Gromit har lite problem med uppförandet för tillfället. Men mn kan inte klandra honom, det var ju ett tag sedan han var ute i skogen.

Imorrn tänkte jag fara ut och göra skogen med Dammie. Blir en mystur i skritt och trav bara, så han får sträcka på benen. Man kan ju inte rasa runt hur som helst hela tiden, även om det är lite småkul.

Korta ben och kort hals, men ändå det bästa och underbaraste som finns. Har lånat bilden av Felicia.


JAAAA!!!

Yes, för en gångs skull har vi tur med vädret. Imorse när jag vaknade så var allt vitt. Härlig pudersnö pryder våran gräsmatta, och det snöar fortfarande!!!

Idag ska Hedda ut och busa med Dammie, och i helgen är det min tur. Den utlovade bildbomben kommer på söndag!


Usch då...

Vad jag ligger på latsidan med bloggandet just nu känner jag. men det blir så när det är hårt och halt ute - Ponnyn vilar och man har inget att skriva om, helt enkelt.
Men till helgen blir det nog andra bullar. Det ska visst komma mer SNÖ, och när det kommer mer SNÖ lovar jag er en stor bildbomb på Världens Bästa Pownie! <3
Fatta så himla besviken jag kommer att bli om det inte kommer nå mer snö i helgen. ;-(
Vi ska iallafall ta oss ut och försöka hita på någonting. Vi kan ju alltid vara i ridhuset.

Jag hade morgon i stallet imorse, passade på att pussa lite extra på Dumle medan jag jhade chansen. Annars vill han bara vra med Fia, eller äta mat. Tråk-måns. <3
Idag har Felicia ridit Dumle. De gick ner till ridhuset och busade. Trevligt!


Känns som att mina bild-repriser börjr bli uttjatade, men vad tusan ska man göra då, när man vill visa dem gång på gång, för att motivet är Världens Vackraste??
Har ni förresten några önskemål om vad ni vill se för bilder?? Hoppbilder, dressyrbilder, failbilder, busbilder?? Kommentera isf. =)


*YäY* igen!!!

Yes, imorse när jag vaknade, drog upp rullgardinen och tittade ut så såg jag... SNÖÖÖÖ!!!!! *Jippii*
Inte så mkt, visserligen, men enligt väderleksrapporterna så är den här för att stanna ett tag. och på torsdag + till helgen så kommer det mera snöööö!!

Gissa om jag och Älsklings-pownien ska ut och busa i snön på söndag?? Svar: JA!!! <3

Älsklingspownien ja... Han har varit en riktig liten buse idag.
Mina täckbyxor har ju hängslen, som jag, min slarver, bara brukar låta hänga. Och jag vet ju sen tidigare att han ibland har ett behov av att dra i lösa klädesplagg.
Vad tror ni han gjorde idag när jag stod och skottade hagen?? Jo, han kom och tog tag i mina hängslen. Sen vände han sig om och började gå, så jag trillade baklänges!!! Då blev han rädd och skuttade till, utan att släppa hängslena, så jag åkte med en bit till. Så nu är hängslena helt uttöjda, och jag är inte så glad på min Pownie. *morr*

I helgen ska jag ta snöbilder på min Älskling. Det vill ni väl se??
På tal om bilder, så hittade jag den här bilden nyss:


Dammie när han är tomte för 2 år sedan. Då hade han precis kommit hit. Älskade lilla gubben. <3

Vinter utan snö...

Usch, vad less jag blir, när vi aldrig får någon snö. Allting blir så mkt bättre med snö... Det blir ljusare, vackrare, känns mer ombonat, hästarna kan gå ordentligt, man kan tolka och snöplumsa!!! GE MIG SNÖ NU!!!!

Igår hade Dumle vilodag. Passade på att bada honom lite, han blev ren och fin. Idag har han varit utlånad till Elin, och dom har varit ridit ett ganska lagom hårt pass.
Har kvällsfodring ikväll, så då ska jag mysa lite med min pownie. <3


2/12 2011

Sådärja, nu har jag nyss kommit hem från min snutte-pownie.
Det blev en busig men kort uteritt idag. Förutom några isfläckar här och där så var underlaget ganska okay.

Började med att leda honom på asfalten bort till Salmela, där jag satt upp och höll på att åka av igen på andra sidan, eftersom han svängde runt och inte ville stå stilla. ;-P
Skrittade ner mellan hagarna tog vänster mot ridklubben, men ångrade mig och red uppför backen mot tunneln istället. Travade där, och Dammie var pigg.
Travade hela sträckan som går bredvid vägen, och varje gång det kom ett fordon och körde förbi drog han och skulle springa efter. Buss, bil och cykel - Knas-pownie.
Det var läskigt i tunneln idag, eftersom det blåste, men med lite övertalning knatade han snällt igenom. Tog galopp fram och tillbaka på raksträckan därefter. Blev ganska många fattningar, eftersom det var diverse isfläckar här och där. Fattningarna satt iallafall klockrent, både höger och vänster. Duktiga Dammie!!
Red runt småstallarna hem, ledde honom sista biten. Tycker det känns bra att göra det, dels så man själv får sträcka på benen, och dels så han får pusta lite utan vikt på ryggen.

Inga bilder idag, ni får en gammal istället...


... På en nästan nyklippt Dammie som står på Ridklubben och väntar på att få gå lektion.
Imorrn blir det antingen vilodag eller en kortare promenad. <3


Uteritt!!

Är alldeles strax på väg till stallet för andra gången idag. Tänkte ta en liten busig uteritt på Dammie, och se om han är nå pigg. Det borde han vara, eftersom han gått väldigt sparsamt på sistone.

Jag hade morgon imorse, och Dumle var absolut inte nöjd! Han har börjat göra grimaser när man går förbi boxen och ska mata eller täcka de andra hästarna. Hm, vad gör man åt det??

Skriver mer senare ikväll, när jag kommer hem.


1/12 2011

Idag har Hedda longerat Dumle i skritt och lite trav på volten. Var ganska bra underlag, trots att det är december. Kanske för att det är plusgrader och barmark?? *suck*
Jag (Och förhoppningsvis även Dumle) Vill ha snö, så man kan ut och busa!!!Min vackra älskling i snön förra veckan. <3


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!