Hoppning!!

Jahapp, då har vi avverkat ännu ett ridpass. Idag stod som sagt hoppning på schemat, så hoppning skulle det bli.
Det har varit kurs hela eftermiddagen på ridklubben, och eftersom dom fortsätter imorrn förmiddag så lämnar de hindrena framme, och då är det bra att passa på att hoppa när man slipper släpa fram och släpa bort. Bara man är ordentlig och återställer efter sig. =)

Jag var faktiskt lite orolig, för ponnyn verkade inte alls så pigg och glad innan. Tror väl jag det, det är väl tröttsamt att ägna natten åt att slakta täcken?? ;-P

Men när vi väl kom ut i friska luften blev hn pigg och glad igen. Glad i hågen traskade vi ner till ridklubben. När vi kom dit var dom inte riktigt färdiga ännu, så vi gick in i gamla ridhuset och värmde upp i skritt och trav, samt nån galoppfattning. han vr lite ovillig att ta vänster galopp idag, men skam den som ger sig.

Det var 2 linjer uppställda på diagonalerna. Perfekt, eftersom linjer var ungefär det som vi tänkte träna.
Först fick han komma några gånger på 20-30cm höjd, och då flög f*n själv i ponnyn, och han blev jättepigg. Överlag bjöd han väldigt bra på hindrena, även när han blev trött. Duktig Dumle!!

Sen höjde jag upp första hindret på ena linjen, till ca 50 cm höjd. Lite tveksam i anridningen, men skuttade snällt över. Fick hoppa det 3 ggr, sen sänkte jag ner det igen, och höjde upp andra hindret på samma linje till 55 cm. Då var han ganska trött, men hoppade med bra fart och bjudning även över det 3 gånger, innan vi avslutade ridpasset.

Sammanfattningsvis så var han mycket fin idag, Dumle. Bra tryck i galoppen även när han blivit lite flåsig, hoppade snällt, och korrigerade galoppen helt själv. Vi har en så otroligt läraktig och snäll ponny, han kommer bli en jättefin tävlingsponny, så småningom!
Här kommer först några bilder, tagna ur filmklipp (därav den dåliga kvallan):

 
50 cm


55 cm

Sen några små filmklipp på Världens Bästa Pownie:

Hela banan



50 cm



55 cm



Visst är han duktig, våran älskade lilla ponny?? <3

Imorrn kommer Rebecca och rider. Då ska vi träna dressyrprogram.


Kommentarer
Postat av: Erika

åhh vad gulligt! :)

2012-01-21 @ 23:35:39
URL: http://nlryttare.blogg.se/
Postat av: Maria

Ser ju otroligt bra ut, duktig Dumle! <3

2012-01-22 @ 08:37:39
Postat av: emilia broström

vad duktig han är <3<3<3<3

Svar: världens bästa pownie. <3
Dumle

2013-04-04 @ 22:05:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Besokstoppen