Dagens Träning!

Sådärja, nu ska jag sitta ner i lugn och ro en stund, och berätta för er om träningen idag.
 
Världens Bästa Sara, som är ganska driftig och gillar att göra saker, hade dragit ihop till en liten träningsdag för henne, där de dressyrekipage som ville fick vara med och träna, i små grupper!
Kanonbra, med tanke på att första tävlingen för Dumle efter sommaruppehållet är om 2 veckor, och han inte har gått ett riktigt dressyrpass sedan sist han tävlade, typ. ;-P
kan tillägga att hans mage är lite för stor i nuläget, samt att han blivit lite bekväm på "semestern", men ändå gick det faktiskt riktigt bra idag.
 
Rebecca och Dumle fick vara i samma grupp som Corran/Yoghurt och Ella/Popson. Bara B-ponnysar, men de andra två är lite större än lilla Dumle, som var dagens minsting. (Som vanligt, typ...)
 
De började med att trava fram hästarna, jobba med takt och tempo i traven. Jobbade iofs takten i allmänhet under hela ridpasset, men började lite mjukt med det iallafall.
Därefter fick vi se lite uppridningar på meddellinjen, med fokus på raka hästar med bra bjudning som vinglade så lite som möjligt. Såg jättebra ut efter en stund, när Dumle väl accepterat att Rebecca faktiskt har en vänstertygel... 
 
Övergick till att rida lite serpentiner, först bara som vanligt, och sedan la dom in små avsaktningar när de passerade meddellinjen. Just arbete på böjda spår är ju Dumles specialité, först där släppte han till ordentligt och "kom igång", så det ska vi ha i åtanke inför t.ex framridningar och kommande träningar.
 
Därefter blev det galopp. Dumle, som inte galopperat på volt sedan i Juni, var dessutom lite trött, så han fick vila en stund. När det sedan blev hans tur att visa gångart nr 3, så fick Rebecca tala om för honom ordentligt vad han skulle göra, för han var lite ute och vimsade. Men när hon väl "tryck till honom" en gång så fick vi se några jättefina fattningar, och bättre bjudning.
 
Avslutningsvis så red de några uppridningar efter meddellinjen igen - Denn gång med en halt på mitten. Också det är ju lite av "Dumles specialité", han ställde upp jättefint både fram och bak i halten, alla gångerna. (En korrekt halt kan han alltid göra, jättefint, och var som helst. ;-P) Var liite seg på att komma igång i trav igen efteråt, men om man utgår ifrån var han är i sin utbildning samt formen för tillfället så var deras prestationer idag mer än väl godkända.
 
Och så ska man väl bjuda på några bilder från dagen också, right??
 
 
Och så till sist, en jättesöt bild på 2 varma men otroligt duktiga tjejer, som sitter på sina otroligt duktiga ponnypojkar. Rebecca med Dumle och Cornelia med Yoghurt, som förövrigt blivit lite kompis med Dumle, misstänker jag. <3
 
 
Så otroligt söta, eller hur??
 
Det kommer ett inlägg till, med lite film från dagens träning också! Tar ett tag att ladda upp på YT bara, men den som väntar på något gott...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Besokstoppen