Dagens Minihoppning!

Nu är vi äntligen hemma, efter en ganska lång, men trevlig tävlingsdag.
Åkte till stallet kring åtta imorse, borstade av och klädde på Dumle, och knatade sen iväg till Ridklubben.
Där ställde vi in honom i en box och försåg honom med hö, innan vi gick och hjälpte till med tävlingen. Både dressyr och cavaletti skulle avhandlas innan det var Dumles tur att göra entré, och om alla hjälps åt går det fort och smidit.
13.15 började Dumles klass, och han var först ut på sin höjd - 40 cm.
På framridningen var han ganska otaggad och loj, men kom igång efter ett tag, och hoppade riktigt trevligt. Han fick inte hoppa fram så mycket, bara nått språng på varje brukar räcka.
.
Tyvärr så drog höjningen mellan 30 och 40 cm ut lite på tiden, så Dumle fick stå stilla en bra stund och hann somna till lite smått. Blev helt paff när dörrarna äntligen öppnades, och det var hans tur att kliva in på banan.
Väl där inne taggade han till lite, inledde sin runda med att hoppa av jättestort på ett litet hinder. 2-an klippte han av bara farten, men på 3-an fick han ett stopp. Han var väldigt ovillig att hoppa hindrena bort från dörren...
Kom på 3-an igen och kom över lite halvhjärtat, klippte 4-an hur enkelt som helst (mot dörrarna...), 5-an och 6-an hoppade han, om än gaaaanska ovilligt, för även dom hoppades i riktning bort från dörrarna.
.
Så 4 fel för en vägran, och tyvärr ingen rosett. Men en erfarenhet rikare, och nu vet vi vad vi ska träna - Att hoppa hinder bort från dörrarna!
.
Filmat hela ritten, och den kommer upp här i sin helhet under kvällen, så håll utkik!
Älskade lilla Tävlings-Dammie!! <3
.

Kommentarer
Postat av: Elvira

Ni var då grymt söta i alla fall :)<3

2012-03-10 @ 19:02:45
URL: http://toppryttare.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Besokstoppen