Dagens Ridpass

Det blir inte alltid som man tänkt sig...
.
Idag har Beckis varit och ridit Dumle. Planen var att köra lite programträning, men när vi kom ner till ridhuset så hade någon förberett ett markarbets-pass, lagt ut lite bommar osv, så då tänkte vi, att då kan vi ju passa på och rida lite bommar när det ändå finns framlagt... =)
.
Hon fick börja med att värma upp genom att öka och minska traven. Det gick superbra, Dumle var för dagen en koncentrerad och lyhörd ponny, svarade kanonbra både fram och tillbaka.
Några galoppfattningar också, innan det var dags för huvuduppgiften - trava över bommar.
Det gick också kalasbra! Dumle bjöd bra på bommarna, gick rakt på, i ett bra tempo.
Efter några vändor över bommarna i båda varven, tog jag bort en bom och gjorde om övningen till 2 galoppbommar efter varandra. Det har Dumle gjort 2-3 ggr tidigare, men han är dålig på det.
Men idag gick det absolut jättebra. Från början var han lite tveksam, men ju fler gånger han fick gå, desto säkrare och mer framåt blev han. Lärde även Beckis lite knep på hur man kan göra för att "busa igång" honom lite, och de sista 3 vändorna över bommarna satt klockrent! Duktig ponny!
Innan vi gick hemåt igen, så gick vi tillbaka till tempoväxlingarna i traven - Han var fortfarande med på noterna!! Duktig ponny, och duktig ryttarinna!!
.
De två fina efter Dagens Ridpass!
Duktigast! <3

Kommentarer
Postat av: beciell

Hej, följa varandra på Bloglovin? Lägg till mig och skriv vilket nummer du blev, så lägger jag till dig med och skriver såklart till dig vilket nummer jag blev :) ERBJUDANDET GÄLLER FÖRSTÅS ALLA SOM LÄSER DEN HÄR KOMMENTAREN =)

2012-03-12 @ 01:38:10
URL: http://beciell.blogg.se/
Postat av: Ninni - Foto & Vardag

så fin =)

2012-03-12 @ 17:00:01
URL: http://ninnzanlee.blogg.se/
Postat av: Helena - djurskötare på Lidingö

mysigt :)

2012-03-13 @ 14:03:54
URL: http://www.tendea.se/djurvakt

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Besokstoppen