Rådjursattack!!

Glömde ju skriva om dagens knasigaste händelse... *oops*
.
Vi har ju ganska mycket rådjur kring stallarna såhär vintertid - De söker sig dit för att äta av hästarnas hö osv... Kring stallarna på Bränslan i Boden har vi en hel liten "flock" på 5-6 stycken, som springer runt och "snyltar".
.
När vi red från stallet (Elina red, jag promenerade med Dumle) såg vi två av dem på vägen framför oss. De fick syn på oss ungefär samtidigt, och eftersom dom är ganska skygga, smet dom in på en gård precis bredvid.
Över snövallen kunde vi observera hur de gick omkring på gården, och letade förmodligen efter mat.
När vi kom till gårdens infart, öppnades plötsligt dörren till boningshuset, och då blev det fart på rådjuren minsann!
.
Våra pownisar tvärnitade, när 2 rådjur helt plötsligt kom emot dem i full syra. De blev inte rädda, för de har sett dessa rådjur X antal gånger tidigare, men aldrig komma springande emot dem sådär).
Jag tänkte, att nu blir det krock, för vi stod precis ivägen och blockerade deras flyktväg.
Men i sista sekunden så väjde det första rådjuret, och sprang förbi bra någon meter framför Dumles näsa. Den andra hade lite bättre framförhållning, och klippte snövallen (närmare 2 meter hög just där...) i ett bautaskutt.
Kvickt som attan sprang dom över vägen och försvann in i skogen, och vi och våra ponnyer stod kvar och bara glodde efter dem.
Attans, vilken upplevelse! Bara att se ett rådjur på nära håll är bra jobbat, för dom är otroligt skygga, och otroligt vackra. Och att nästan bli påsprungen av 2 stycken kan nog klassas som ett litet äventyr i sig. ;-P
.
Lånade denna bild av Felicia. Ett av "våra" rådjur kanske??

Kommentarer
Postat av: Lisa

Dom är tom 8 st..Dom stod hos salmela igår när jag red hem från klubben..

2012-03-08 @ 07:56:56
Postat av: Maria

Tjosan, ett litet äventyr med vildmarks-touch! :) Ja, inte svårt att förstå att rådjuren vill hållla sig omkring stallarna, för det är ju ett bra sätt att få sig lite mat så här i snötider.

2012-03-08 @ 13:18:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Besokstoppen