Dagens Ridpass!

Idag har jag och Dumle tagit ett dressyrpass i stora paddocken nere på ridklubben. han var en pigg och glad liten kille idag, och vi travade rätt mkt på lite halvlång tygel på vägen ner. När vi sen kom in i paddocken travade vi på en stor volt i båda varven, och tränade på att han skulle ställa och böja ordentligt. Och han rundade sig jättefint, så det mörks att han har bra bogfrihet i nysadeln. Sen galopperade vi någon minut i varje varv, galopperade över en bom som låg på marken. ungefär 3.e gången vi kom mot den började han bjuda och faktiskt galoppera över den.
 
Efter en stunds pustning på lång tygel tränade vi på lite galoppfattningar och avbrott till trav i båda varven. klockren på fattning är han ju, sen måste man rida på framåt innan man kan göra ett avbrott. avbrott då på röst, sits och pyttelite tygel. funkade toppen på slutet när han blev mer uppmärksam.
 
överlag så hade vi ett jättejättebra pass idag, dock har han ju börjat lägga lite tjockare päls, så han blir svettig FORT. Men han blev inte så trött. var pigg och glad och pinnade på med småbenen även på vägen hem.
 
fin! <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Besokstoppen