Dagens Ridpass!

Japp, nu har jag kommit hem efter en toppendag tillsammans med min älsklings-pownie!
 
Det blev en ganska lång sväng, och vi gjorde mycket olika saker. Började med att leda honom efter vägen, tills vi kom bort till ridvägen. Där satt jag upp, och började trava nästan med en gång.
När vi gått under tunneln så skulle vi trava raksträckan bort, och då slog han galopp själv. Lät honom hållas, och bröt av innan vi kom in i skogen.
Lät honom galoppera hela rakan mot Bränslanpaddocken - Jobbade tempoväxlingar, och han var verkligen kanonfin. 
Efter raksträckan svängde vi upp på älgtornsvägen, och jobbade lite sidförande i skritt fram och tillbaka över vägen.
Klättrade uppför algtornsbacken, och sen gick vi en bit tillbaka efter stora slingan. Fortsatte jobba lite sidvärts, först i skritt och sen ti trav, och la sedan till några galoppfattningar.
 
Hittade en stig och skrittade efter den en stund. och mitt i skogen fanns ett träd med typ sand runt. Red på volt runt det trädet några varv, ökade/minskade storleken på volten, och jobbade på att flytta lite bakdel. Efter en stund lossnade han ORDENTLIGT, tuggade på bettet och jobbade verkligen med hela kroppen. Duktig. <3
 
Därefter red vi tillbaka efter Stora slingan, i galopp. Arbetsgalopp-Samlade ihop-ökade, hela tiden i mycket fin form, och koncentrerad och lyhörd ponny. Gjorde ett byte, red på samma sätt i vänster galopp - Lite ivrigare, men fortfarande otroligt lyhörd! FINA PONNY!! <3<3
 
Sen blev det lite bus. Tog två varv runt hoppstigen, och då var han JÄTTEPIGG. Brallade efter andra hindret, så han höll på att missa att hoppa över tredje. Bus-kille! <3
Sen träffade vi lite kompisar i Bränslanpaddocken - Stannade där och pratade en stund, och sen så visade Dumle upp att han kan hoppa ett litet hinder med plank - Fin bjudning, men ett lite konstigt skutt.
Hoppade banken på vägen ut, och travade sedan hemmåt. Låg form, trampade på ordentligt och skummade friskt i munnen. Jobbade halvhalter och red ganska vida "bågar" på vägen, för att behålla hans uppmärksamhet och form. 
När vi kommit genom tunneln igen, så satt jag av och ledde honom hela vägen hem. han var inte jättetrött, men supersvettig, och jag tror att vi bägge två var nöjda med ridturen.
Var ute ca 2 timmar och 15 minuter, så det blev en ordentlig sväng med mycket omväxlande arbete. Och Dumle var för dagen en GULDPONNY, verkligen supertrevlig att rida och jobba med!
 
Fina, älskade pownien, mitt i skogen. <3<3<3
 

Kommentarer
Postat av: Tova

Så obeskrivligt söt!

Vad är det för raser i honom? (:

Svar: Tack Tack!Han är korsning Shettis/Welsh. =)
Dumle

2012-09-02 @ 09:34:41
URL: http://kazince.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Besokstoppen