Filmer från i Torsdags!!

Sådärja - bättre sent än aldrig - Här kommer filmerna från Rebeccas dressyrlektion på Dumle från i Torsdags.
 
Detta var samma dag som han hade fått skor på sig, och han verkade positiv, trots att det knske var lite "konstigt".
Iallafall så red dom först fram lite ute, skritt, trav och galopp, och då klev han på riktigt ordentligt i samtliga gångarter.
Sen gick dom in i ridhuset, och då taggde han av en hel del. Jag vwet inte riktigt, men det är något med ridhuset som verkar ge Dumle lite "Neee, tråååkigt"-känsla. Knske för att det (oftast) är blodigt allvar varje gång som han äntrar ridhuset?? Antingen lektion eller dressyrträning. får knske ta något lite roligt hopp-pass inne, så han börjar tycka det är roligt??
 
Iallafall, så började dom med att jobba lite på volt - Dumle höll en bra takt, men hade kunnat ha lite mer tempo emellanåt. Dock får man ju tänka på att han fortfarande är UNG, saknar lite egen balans, men när han väl kommer på det så kommer nog framåtbjudningen. =)
 
Sen gick de ut över hela fyrkanten och tränade lite sidvärtsrörelser - Det är ju något som Dumle inte riktigt bemästrar ännu. Har mest ridit sidvärts ute i skogen i trav, då han haft både fart och väldigt mycket framåtbjudning. Just i Torsdags var han lite skeptisk till att gå både åt sidan och framåt samtidigt, men skam den som ger sig. Fick mot slutet se riktigt fina sidvärtsförflyttningar av Dumle och Beckis - Poletten trillade ner till slut, och han såg jättefin ut!
 
 
Sen blev det lite galopp på stora volterna - I högervarvet är ju Dumle lite svag, och här svarade han sin ryttare genom att boga ut och bete sig - men svarade korrekt på fattningarna, trots annat svammel. (Note to self - ut och galoppera höger galopp...)
I vänster galopp fick han sällskapa med Eve och Pluto på deras volt, och då gick det bättre. Fina fattningar, men lite mjölksyra hos pownien... Såhär såg det ut:
 
 
Avslutningsvis kan jag berätta att formen var ganska bra under större delen av ridpasset - Låg och ganska stadig, och både jag och Kicki var nöjda över utvecklingen. Duktiga två. <3

Kommentarer
Postat av: Emmy <3

vad duktiga dom är!! =)

Svar: Ja, visst är dom? =)
Dumle

2012-09-18 @ 07:13:51
URL: http://yoouforme.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Besokstoppen