Dagens Dumle!

Idag har ju lilla rebecca och Dumle fått en liten ridlektion. Dumle var för dagen lite stel och hade nog lite träningsvärk, så passade bra med ett skritt- och travpass!
Jag satte upp en liten bana med lite slalom, halt etc, och så fick de rida den först i skritt några gånger i båda varven. Sen la vi till lite korta sträckor trav. Vi avslutade med att rida hela banan i trav + ett varv runt fyrkantspåret i trav, där Rebecca fick hålla ut armarna som ett flygplan samtidigt som hon red lätt.
 
De var jätteduktiga idag, Rebecca har hittat lättridningen bra och det är himla roligt att se att Dumle anpassar sig så väl till sin ryttare. Han är lyhörd och går på i ett tempo som är helt rätt för Rebecca.
Jag hoppas och tror att både ponny och ryttare hade ett givande ridpass!
 
Dumle har dessutom bränt sig i den härliga vårsolen, istället för lite rosa är han knallrosa och öm i huden. Efter ridpasset stoppade vi honom i duschen och schamponerade de ljusa fälten med jojoba-schampoo, och så kom bästa Åse med lite solhelosan som vi smorde in honom med.
Från och med nu och ett tag framöver blir det att ha täcke på sig i hagen, och vid ridning får vi smörja honom så han inte bränner sig mera.
 
En bild från Rebeccas och Dumles tävlingsdebut!

Kommentarer
Postat av: Maria

Tack snälla för ridlektionen! Rebecca var väldigt nöjd och stolt och deklarerade på hemvägen vad hon skulle träna vidare på: titta långt fram, låga fina händer, fötternas position i stigbyglarna. :) Jag tycker verkligen att Rebecca har gjort framsteg och att Dumle och hon arbetar tillsammas.
Tack igen! Hoppas nu den älskade Dumle sover gott trots sin solsveda. <3

Svar: japp, det är det bästa med ridningen. att man får nya saker att jobba med, och att det märks så tydligt när det går framåt.
Dumle

2013-04-01 @ 21:22:15
Postat av: Sanna & Josefine ♥

Gud vad söt ponny du har! :3

Svar: Dumle tackar och bockar! :-)
Dumle

2013-04-02 @ 10:50:17
URL: http://stallmuppisarna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Besokstoppen