Dagens Dumle.

Idag har Hedda och Dumle jobbat, lite tömkörning.
Till att börja med är det jättehalt ute, så lilleman var jättespänd. När han blir spänd blir han oftast stel. Dessutom kändes han riktigt pigg. Inte den bästa kombinationen.
 
Iaf så skulle vi börja skritta fram efter vägen, men han var så pigg och skuttig och hoppig på det hala underlaget, så vi gick till volten nästan direkt. Där var han väldigt pigg, och lite lurig. han ville gärna byta varv lite hipp som happ, så  jag fick bli lite bestämd. dessutom kom det lite då och då en hov farandes när han blev lite extra missnöjd med att inte få sin vilja igenom.
När han var uppvärmd spände jag om tömmarna så att de funkade lite som en inspänning, något vi inte provat förut. Först var han lite konfunderad, och precis som när halsförlängaren åker på försökte han dra bort den. Gick inte, så istället försökte han springa iväg. Gick inte det heller. Då fogade han sig i att det skulle vara så.
 
Vi provade lite stopp - Gå och lite växlingar mellan skritt och trav. Han är ju grymt känslig i munnen, så jag behövde inte alls använda några stora tag med tömmarna. Efter ett tag när han började slappna av blev han så himla fin. Då spände jag ut tömmarna igen, och vi jobbade lite galoppfattningar. Klockrent sitter dem nu. På kommandot, och rätt galopp varje gång. Jätteduktig kille!
 
Sammanfattningsvis ett pass som var bäst på slutet. Vi måste tömköra mera!
 
Gammal bild från tömkörning i somras. Fina guldpownien! <3

Kommentarer
Postat av: Julia ~ ponyliife

Jättefin blogg!
Allt bra med dig? :)

Svar: Tack. =) Jodå, jättebra. själv?
Dumle

2013-03-23 @ 16:33:20
URL: http://ponyliife.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Besokstoppen