Gårdagens och Dagens Dumle.

Både igår och Idag så har jag och Emilia teamat ihop med Dumle, då hennes mamma haft fullt upp och inte hunnit med att följa henne till stallet.
 
Igår trimmade vi lite bommar och lite hoppning i stora paddocken på ridklubben. Dumle var busig, hade massa "hyss" för sig, och dessutom blåste och småregnade det så han blev ännu tossigare. 
Först fick dom trava över några tavbommar, och sen jobbade vi lite galopp. Just galopp-bommar har vi inte tränat så mycket, men Dumle fattade snabbt, och efter en stund höjde jag upp mittenbommen på kanske 40 cm så att han fick lyfta lite till. Jobbigt men kul tyckte Dumle. 
Sen fick dom hoppa några små hinder, som högst kanske 55 cm. Först i trav, med travbom framför hindret och då tjurde Dumle lite för att han tyckte det var svårt. Men när jag rullade ut den en bit och lät honom komma i galopp, så gick det kalasbra!
Avslutade med att galoppera 2 varv i vardera varvet, och trava en liten sväng, innan vi gick hem. Vi hann precis hem innan regnet kom - puh!!
 
 
Idag har jag och Gromit varit ute med Emilia och Dumle i skogen! Vi klättrade lite, och gick mest på småstigarna. Gick in på lilla "hoppslingan" som nu har tinat fram, och medan Gromit snällt travade över "pinnarna" hoppade Dumle med väääldigt god bjudning. Sen bjöd han också Emilia på ett bocksprång med tillhörande bakutspark för att markera sin glädje, men hon höll stadigt tag i manen och hann med väldigt bra. 
 
2 roliga dagar, med andra ord! Imorgon är det Emilia och Dumle som hittar på någonting på egen hand. =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Besokstoppen